הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט באחיזה מלאה (thumbs in)

• פותח/ת השרשור Rhino
  • פורסם בתאריך

Rhino

מושעה
3,940
3,418
נק' מוניטין:
11,056
3,940
3,418
יכול להיגרם נזק לפרק כף יד מללפף את האגודל מסביב למוט? אחיזת ריפטו דופקת לי את המרפק

קודם כל, אם יש כאבים במרפק \ כף יד, זה אומר שיש עליהן עומס - ולא צריך להיות.
אני חושב שהסירטון הבא יעשה לך הרבה סדר:

• פותח/ת השרשור

כשאני עם אחיזה בלי אגודל כואב לי המרפק, כי אני דוחף את המוט
ולגבי העומס בפרק כף היד - איך אני יכול להסקביט עם האגודל בלי שייווצר עליו עומס? והעומס הזה יכול להוביל לפציעה?

כשאני עם אחיזה בלי אגודל כואב לי המרפק, כי אני דוחף את המוט
ולגבי העומס בפרק כף היד - איך אני יכול להסקביט עם האגודל בלי שייווצר עליו עומס? והעומס הזה יכול להוביל לפציעה?
כל מה שהוא אומר בסירטון,
מפרק כף היד לא צריך להיות מתחת למוט, המרפקים צריכים להיות גבוהים ומפרק כף היד ממשיך את האמה. מה קורה אצלך? קשה לנחש, צריך סירטון...
רצוי לצלם מאחורה

• פותח/ת השרשור
כל מה שהוא אומר בסירטון,
מפרק כף היד לא צריך להיות מתחת למוט, המרפקים צריכים להיות גבוהים ומפרק כף היד ממשיך את האמה. מה קורה אצלך? קשה לנחש, צריך סירטון...
רצוי לצלם מאחורה
הקטע אצלי הוא שכשאני עם אחיזה כמו שריפטו מסביר, המרפקים שלי עולים למעלה מאוד, ולדעתי זה מה שגורם לי מלכתחילה ללחוץ את המוט. כשדיברתי עם טל סניור הוא אמר לי לשמור על החזה כמה שיותר בחוץ ומרפקים כמה שיותר נמוכים. אני אנסה להשיג צילום מאחורה בימים הקרובים

הקטע אצלי הוא שכשאני עם אחיזה כמו שריפטו מסביר, המרפקים שלי עולים למעלה מאוד, ולדעתי זה מה שגורם לי מלכתחילה ללחוץ את המוט. כשדיברתי עם טל סניור הוא אמר לי לשמור על החזה כמה שיותר בחוץ ומרפקים כמה שיותר נמוכים. אני אנסה להשיג צילום מאחורה בימים הקרובים
כמו שריפטו מלמד בסירטון, אין עומס על המרפקים ואם הם כואבים יש שתי אפשרויות, אחת זה שהגריפ לא כמו שריפטו מלמד בסירטון, למרות שזה מרגיש כאילו כן (שוב - רק בצילום אפשר להיות ודאי), והשנייה זה שיש בעייה כלשהי במרפק שנוצרה ממשהו אחר, שהכאבים מופיעים בזמן הסקוואט.
הגיוני מאוד גם שהפוזיציה שלך מלכתחילה היא טובה, אבל בזמן החזרה היא משתנה ונהיית פחות אידיאלית.

צלם סירטון, יפתור את הבעייה (-:

תקנה רצועות, אתה גם ככה תצטרך אותן להמשך בבנץ ובפרס.
כל עוד אין כאבים בשורש כף היד עם אגודל בפנים, תמשיך, אבל עדיף מאוד לקנות רצועות ולהוריד מהעומס.

• פותח/ת השרשור
יש לי עוד זמן עד רצועות לבנץ' ופרס, הלחיצות שלי מזעזעות
תקנה רצועות, אתה גם ככה תצטרך אותן להמשך בבנץ ובפרס.
כל עוד אין כאבים בשורש כף היד עם אגודל בפנים, תמשיך, אבל עדיף מאוד לקנות רצועות ולהוריד מהעומס.

• פותח/ת השרשור
כמו שריפטו מלמד בסירטון, אין עומס על המרפקים ואם הם כואבים יש שתי אפשרויות, אחת זה שהגריפ לא כמו שריפטו מלמד בסירטון, למרות שזה מרגיש כאילו כן (שוב - רק בצילום אפשר להיות ודאי), והשנייה זה שיש בעייה כלשהי במרפק שנוצרה ממשהו אחר, שהכאבים מופיעים בזמן הסקוואט.
הגיוני מאוד גם שהפוזיציה שלך מלכתחילה היא טובה, אבל בזמן החזרה היא משתנה ונהיית פחות אידיאלית.

צלם סירטון, יפתור את הבעייה (-:
הסט הזה היה עם אגודל מעל המוט, לא כרוך סביבו

דבר עם סניור באוניברסיטה, פעם הבאה שאתה רואה אותו.
תבקש שיראה לך בדיוק איך מחזיקים עם האגודל בפנים, אני עובד ככה בלי רצועות בנתיים ומרגיש בסדר גמור עם זה.

משהו שלא הציעו עדיין:
נסה להוסיף קצת נפח לבייספס בסוף כל אימון. wendler challenge לצורך העניין יכול להיות מצויין (קח מוט אולימפי ריק ותעשה הכי הרבה חזרות של כפיפות מרפקים שאתה יכול).
זה עוזר לאזן את העומס על המרפק ומפחית כאבים. לא יודע מה בדיוק זה עושה שם אנטומית אבל זה מוכח כמשהו שעוזר, הרבה מאמנים עם שם המליצו על זה.

אני עשיתי את זה פעם כשהיו לי כאבים במרפק וגם ניק כשעוד התאמן באוניברסיטה וזה עזר.

• פותח/ת השרשור
משהו שלא הציעו עדיין:
נסה להוסיף קצת נפח לבייספס בסוף כל אימון. wendler challenge לצורך העניין יכול להיות מצויין (קח מוט אולימפי ריק ותעשה הכי הרבה חזרות של כפיפות מרפקים שאתה יכול).
זה עוזר לאזן את העומס על המרפק ומפחית כאבים. לא יודע מה בדיוק זה עושה שם אנטומית אבל זה מוכח כמשהו שעוזר, הרבה מאמנים עם שם המליצו על זה.

אני עשיתי את זה פעם כשהיו לי כאבים במרפק וגם ניק כשעוד התאמן באוניברסיטה וזה עזר.
דיברתי עם גורילה וזה שבא עם חולצת אנימל תמיד והם המליצו לי לעשות הרבה בייספס ביום שבת, עשיתי 3x20. מה שכן הם אמרו לעשות פעם פעמיים בשבוע. בכל מקרה אני מרגיש את הכאב עובר, הפחד היחיד שלי הוא שיכולה להיות לי דלקת או shit אחר בפרק כף יד

דיברתי עם גורילה וזה שבא עם חולצת אנימל תמיד והם המליצו לי לעשות הרבה בייספס ביום שבת, עשיתי 3x20. מה שכן הם אמרו לעשות פעם פעמיים בשבוע. בכל מקרה אני מרגיש את הכאב עובר, הפחד היחיד שלי הוא שיכולה להיות לי דלקת או shit אחר בפרק כף יד
אל תעשה במוט W והכל יהיה בסדר

לי יש דלקות חוזרות בפרק כף ביד (הכאב מתחת לזרת) ומה שעוזר לי תמיד זה בהתחלה עם משקל נוצה נגיד 3-6 קילו לעשות את התנועה שהכי כואבת- כפיפה של המפרק, אחרי כמה ימים של זה לעשות בייספס סופינציה במכונה עם משקל מצחיק הרבה חזרות, או עם מוט אולימפי בלי משקל, לאט לאט מעלים בעדינות מאוד ואתה בריא, ככה אצלי זה עובד.

ראיתי את הסרטון ויש לי כמה שאלות:
1. מה שהוא אומר בדקה 10:50 שהאגודלים לא צריכים להיות מסביב למוט תקף גם ל HB?
2. עדיין לא הבנתי מה זה אחיזה thumbs in/ out
3. בHB המרפקים צריכים להיות מתחת למוט או למעלה כמו ב LB?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית