הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יומה של חיילת- פחמימות פחמימות ועוד פחמימות

henhen10

משתמש מתחיל
83
13
נק' מוניטין:
21
83
13
טוב, אז כמו שאמרתי פה כבר כמה פעמים אני חיילת וביומיים האחרונים אני חישבתי את הכמות פחמימות וחלבונים שאני צריכה לאכול והגעתי למסקנה הבאה
פחמימות 84 גרם
חלבונים 104 גרם
שומן 48 גרם

אתמול התחלתי לבדוק כל דבר שאני מכניסה לפה ולחשב כמות פחמימות וחלבונים. זה עבד בארוחת בוקר שאכלתי בחדר אבל אחרי זה בצהריים איבדתי את עצמי. אכלתי טוב אבל היה לי קשה לחשב את האוכל שאכלתי בחדר אוכל בצבא. ניסיתי כל מיני מחשבןנים תזונתיים אבל לא מצאתי אחד טוב. מה גם שאני לא יודעת למדוד את הכמות שלקחתי מכל מוצר.
יש איזה שהוא פיתרון לזה?

מעבר לכך שמתי לב שאני פשוט חיה על פחמימות!! אני בקושי אוכלת חלבונים ביום ואני גם לא מגיעה אפילו לל50 גרם חלבון ביום.
מה דעתכם? מה אפשר לעשות עם זה? אפשר להמר חלבונים לפחמימות? או שיש איזה שהיא דרך אחרת תגבר כל זה?

תודה לעוזרים מראש!

אומנם עבר הרבה זמן מאז הצבא שלי, אבל אני לא מבין למה צריכה להיות בעיה
בוקר יש ביצים/גבינה/קוטג'
צהריים מנה בשרית (לא אידאלית)
ערב שוב ביצים/קוטג'/גבינה

אני מניח שאת יכולה להשיג טונה.
את גם יכולה לקחת 1/2 מנת חלבון באבקה

אומנם עבר הרבה זמן מאז הצבא שלי, אבל אני לא מבין למה צריכה להיות בעיה
בוקר יש ביצים/גבינה/קוטג'
צהריים מנה בשרית (לא אידאלית)
ערב שוב ביצים/קוטג'/גבינה

אני מניח שאת יכולה להשיג טונה.
את גם יכולה לקחת 1/2 מנת חלבון באבקה
הדבר הכי טוב בלהיות חייל זה שאתה נראה בדיוק כמו זה לפניך ובדיוק כמו זה אחרייך מי שרוצה ללכת לקחת צלחת חדשה ושים עוד חתיכת בשר ועוד...
הסיכוי שישימו לב שזה הוא אפסים, כך הייתי עושה בהכשרה חחחעכשיו אני פושט אגרסיבי יותר והם מפחדים בדרך כל.

• פותח/ת השרשור
אני מקווה להסתדר עם החלבונים אבל קשה לי עם הפחמימות... אני אוכלת הרבה.
גם מרתי שקשה לי לחשב את הכמויות.. יש איזה שהיא דרך לפתור את זה?

הדבר הכי טוב בלהיות חייל זה שאתה נראה בדיוק כמו זה לפניך ובדיוק כמו זה אחרייך מי שרוצה ללכת לקחת צלחת חדשה ושים עוד חתיכת בשר ועוד...
הסיכוי שישימו לב שזה הוא אפסים, כך הייתי עושה בהכשרה חחחעכשיו אני פושט אגרסיבי יותר והם מפחדים בדרך כל.
אשכרה קיבלתי אישור סמג"ד לקחת עוד מנת בשר 😛

אם יש בחדר האוכל כוסות פלסטיק חד פעמיות את יכולה למדוד כוס אחת של אורז/עדשים או כל פחמימה אחרת (כוסות רגילות הן גדולות יותר).
אם אין את יכולה למדוד עם כף אוכל רגילה (לא כף הגשה) 6-8 כפות גדושות יהיו שוות כוס פלסטיק אחת. להערכתי כף הגשה אחת שווה לכוס.
זה יראה לך מעט אבל כך זה צריך להיות.
את אמורה להיות נדיבה עם מנת הירק - חי או מבושל. אבל קחי בחשבון שאפונה, תירס, דלעת, בטטה, עדשים, שעועית כולם פחמימות.
לגבי החלבון ממליצה לך לעשות רשימה של מאכלים שאת חייבת לאכול ביום בהתאם למה שיש בחדר אוכל - למשל בבוקר 1-2 ביצה + 1/2 גבינה לבנה, בצהרים עוף/דג, בערב קוטג שלם +יוגורט נוסף וכך עד שאת מגיעה ל-100 גר..
תביאי לעצמך מהבית ירקות או פריכיות או טונה ותוכלי להוסיף ארוחת ביניים אחת אם את רעבה.

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה רבה!
אני אנסה לחשב היום את הכמויות של החלבון והפחמימות אבל יש לי שאלה נוספת- מה עדיף? לחשב לפני את מה שאני צריכה לאכול או לזרום באותו היום תוך כדי ספירת החלבונים והפחמימות?
כאילו האפ לקבוע מראש שאני צריכה לאכול ככה וככה ביום או פשוט לאכול ביום ולהגיע למלאי? מה ראיתם שיותר יעיל?

תודה מראש!

דרך אגב- עשיתי חישוב של האוכל שאני בערך אוכלת כל יום וראיתי שבאמת זה מלא פחמימות אז ניסיתי לבנות תפריט שירכיב יותר חלבונים והצלחתי וזה מה שיצא:
4ogtCbI.png

מה דעתכם? לדעתי זה אחלה אבל אני לא יודעת עד כמה אהיה שבעה במהלך היום מהכמויות אוכל הללו + לאכול טונה כל יום זה לא פשוט! ולא בריא בכלל! האם יש תחליף לזה?

וגם אל תשכחו שאני קמה ב5-6 בבוקר והולכת לישון ב11 בערך, זה מלא זמן ואני מרגישה שאין לי מספיק ארוחות - אני מפחדת להיות רעבה מדי ואז להתנפל על הארוחת צהריים בחדר אוכל או למעוד בפני כל צ'וקולוק שאראה...
האם לדעתכם אפשר להוסיף מנת פחמימות בין לבין? למשל חטיף אנרגיה או משהו כזה?

נערך לאחרונה:
סבבה תודה רבה!
אני אנסה לחשב היום את הכמויות של החלבון והפחמימות אבל יש לי שאלה נוספת- מה עדיף? לחשב לפני את מה שאני צריכה לאכול או לזרום באותו היום תוך כדי ספירת החלבונים והפחמימות?
כאילו האפ לקבוע מראש שאני צריכה לאכול ככה וככה ביום או פשוט לאכול ביום ולהגיע למלאי? מה ראיתם שיותר יעיל?

תודה מראש!

דרך אגב- עשיתי חישוב של האוכל שאני בערך אוכלת כל יום וראיתי שבאמת זה מלא פחמימות אז ניסיתי לבנות תפריט שירכיב יותר חלבונים והצלחתי וזה מה שיצא:
4ogtCbI.png

מה דעתכם? לדעתי זה אחלה אבל אני לא יודעת עד כמה אהיה שבעה במהלך היום מהכמויות אוכל הללו + לאכול טונה כל יום זה לא פשוט! ולא בריא בכלל! האם יש תחליף לזה?

וגם אל תשכחו שאני קמה ב5-6 בבוקר והולכת לישון ב11 בערך, זה מלא זמן ואני מרגישה שאין לי מספיק ארוחות - אני מפחדת להיות רעבה מדי ואז להתנפל על הארוחת צהריים בחדר אוכל או למעוד בפני כל צ'וקולוק שאראה...
האם לדעתכם אפשר להוסיף מנת פחמימות בין לבין? למשל חטיף אנרגיה או משהו כזה?
לפי החישוב שכתבת בהודעה למעלה, חסר לך 4 גרם חלבון וכמעט 20 גרם שומן...

• פותח/ת השרשור
4 גרם חלבון נוספים זה קריטי?
ומבחינת השומן אני חא חישבתי בכלל את הכמות שומן באוכל בצבא- זה משלים לי את השומן חחח
יש למישהו אולי רעיון לתפריט אחר?

לחשב מראש או תוך כדי?
הייתי אומרת מה שנוח לך אלא שיש כאן אלמנט של נסיון. אם היית מקפידה תקופה על תפריט קבוע עם חלופות, היה קל יותר אחכ להיות גמיש ולזרום עם תפריט. מצד שני אם את נעזרת באפליקציה של מחשבון זה אפשרי בהחלט.

מה שיותר מטריד אותי זה למה את אוכלת 1000 קלוריות ביום?

• פותח/ת השרשור
זה יצא 1000 כי לא חישבתי את הירקות והשומן שמצטברים בארוחות בבסיס...סה"כ זה כן מגיע ל1200... נראה לי.

יש לי שאלה נוספת - האם לדעתכם ייעוץ אישי יכול לעזור לי בתקופה של חודשיים וחצי בקורס? מבחינת תפריט וזה וגם מבחינת אימונים? כי הרי אימונים זה משהו שאני לא יכולה לשלוט בו כל כך בקורס...

יש לי שאלה נוספת - האם לדעתכם ייעוץ אישי יכול לעזור לי בתקופה של חודשיים וחצי בקורס? מבחינת תפריט וזה וגם מבחינת אימונים? כי הרי אימונים זה משהו שאני לא יכולה לשלוט בו כל כך בקורס...

את צריכה להפנות את השאלה הזאת למשה בנושא של הייעוץ.

איך? ואיפה אתה משרת
נחל גדוד 50...
הבעיה שלא תמיד היה מספיק בשר...
באתי אליו בשיחה פלוגתית והתלוננתי על המטבח שבד"כ יש בשר ספייר ושלא נותנים לי לקחת יותר ממנה אחת של בשר, ושאני שוקל 95 קילו וכו'...
אמרתי לו שאני אוכל הרבה פחמימות ועדיין יוצא שאני רעב.

מה, ברצינות אתם רוצים לאמר לי שמגבילים חיילים בבשר? גם את הקרביים? מה לגבי פחמימות גם בזה מגבילים או שלפחות זה חופשי?
כל פעם שבאים למקום של האוכל מקבילים נגיד 2 שניצלים וירך עוף
אפשר לבוא מאה פעמים אבל זה סתם התעללות וזה מעצבן
נחל גדוד 50...
הבעיה שלא תמיד היה מספיק בשר...
באתי אליו בשיחה פלוגתית והתלוננתי על המטבח שבד"כ יש בשר ספייר ושלא נותנים לי לקחת יותר ממנה אחת של בשר, ושאני שוקל 95 קילו וכו'...
אמרתי לו שאני אוכל הרבה פחמימות ועדיין יוצא שאני רעב.
אתה בא עם אישור כתוב לחדא? איך זה הולך חחח

כל פעם שבאים למקום של האוכל מקבילים נגיד 2 שניצלים וירך עוף
אפשר לבוא מאה פעמים אבל זה סתם התעללות וזה מעצבן

אתה בא עם אישור כתוב לחדא? איך זה הולך חחח
הרספים והסרספים שלי ידעו מזה.. הוא דיבר איתם חחחח
אבל זה לא קרה כל הזמן... וזה היה חודשיים לפני השיחרור

זה יצא 1000 כי לא חישבתי את הירקות והשומן שמצטברים בארוחות בבסיס...סה"כ זה כן מגיע ל1200... נראה לי.
יש לך בעיה בחישוב. את מקזזת את השומן פעמיים וללא צורך.

האם לדעתכם ייעוץ אישי יכול לעזור לי בתקופה של חודשיים וחצי בקורס? מבחינת תפריט וזה וגם מבחינת אימונים? כי הרי אימונים זה משהו שאני לא יכולה לשלוט בו כל כך בקורס...
דווקא בגלל שאת בסביבה שאין לך שליטה על האוכל שלך, מאוד ממליצה לך על ייעוץ אישי. זה יעזור לך להתאפס על הכיוון, הכמויות וההתאמות.

Back
למעלה תחתית