ייעוץ תחליף ל 150 גרם חזה עוף

Ubalaish

משתמש פעיל
461
32
נק' מוניטין:
79
461
32
שלום חברים,

אני מחפש תחליף ל- 150 גרם חזה עוף..
כידוע חזה עוף הוא אחד המאכלים האידאליים לכל סוג של תפריט שכן הוא מאכל בשרי,משביע, מכיל כמויות גדולות של חלבון ויחסית זול לא יקר...

כרגע אני נמצא בחיטוב בתפריט של כ-1900 קל' ביממה.
אני שוקל כ- 75 קילו גובה 1.87 בן 23.
מבצע אימונים- משקולות+ אירובי 3 פעמים בשבוע, תוכנית FBW שמשלבת מורכבים+ תגילי עזר.

יוצא לי לאכול ביום כ- 350 גרם חזה עוף, בגדול אני מחפש מקור מזון(לא משנה לי בשרי חלבי) שישתווה ל- 150 גרם חזה עוף מבחינה קלורית ויתן לי מקסימום חלבון ועד כמה שאפשר מינימום שומן ופחמימה(ובמקרה הגרוע אני יפחית את כמויות הפחמימה והשומן שלי ממקורות אחרים בצורה מאוזנת) המטרה היא לגוון ולשמור על התמדה, נמאס כל יום לטגן על הטפלון ולאכול כמויות של חזה במהלך כל השבוע כל הזמן גם כמטבלנים ומשנים זה נמאס.

חשבתי על המקורות הבאים- טונה בשמן, ביצים, גבינה צהובה,קוטג'/פסטרמה דלת שומן/יוגורט 0- 1.5%. הבעיה שלי זה שילוב בניהם מבחינת גיוון וכמויות...

עכשיו כל מחשבון תזונה נותן לי ערך אחר - השתמשתי בגולינגו, וגם במחשבון של נטוגרין....
המטרה שלי היא קודם כל שיהיו שווים מבחינת הערך הקלורי(להכניס את ה-X קלוריות שהגוף צריך, אחרי כמובן שלקחתי בחשבון את המאזן השלילי בפנים), ושנית שהערכים מבחינת חלבון יהיו כמה שיותר קרובים כמה גרמים לפה או לשם לא יעשו את ההבדל המהותי.

* כמה נקודות מבחינת התפריט שלי אני יודע שלצרוך טונה על בסיס יומיומי 7 פעמים בשבוע זה בכלל לא בריא שכן יש רמות של כספית בטונה, דבר נוסף הוא שאני לא אוכל דגים וקוטג' אף פעם לא אכלתי מה גם כדי להתקרב לערכים של החזה עוף צריך לאכול קופסה שלמה ואני לא רואה את עצמי עושה את זה...
במהלך היום בארוחות אחרות אני צורך 2 ביצים+ 2 פרוסות גבינה צהובה 28% אז בהוספה של ביצים אני מוגבל שכן גם הרבה ביצים לא מומלץ וכך גם גבינה הצהובה...

אם למישהו יש רעיונות נוספים אשמח לשמוע- כל רעיון של שילוב בין מאכלים שיתן תחליף ל-150 גרם חזה עוף מבחינה קלוריות וכמה שותר חלבון (ומינימום פחמימה ושומן עד כמה שאפשר )מבורך! ...
ובכלל איך אתם מתמודדים עם הגיוון הזה לחזה עוף?

אתה ענית לך על השאלה..טונה במים/קוטג 3%\1%, חזה הודו/פסטרמה
אבקת חלבון גם תופס..
גיוון זה קשה? אם כבר זה הכי קל. כל ארוחה תאכל חלבון שונה. פעם קוטג, פעם ביצים, פעם חזה עוף, גבינות, דגים וכו׳..
זה מה שיעזור לך להחזיק מעמד בחיטוב

• פותח/ת השרשור
אתה ענית לך על השאלה..טונה במים/קוטג 3%\1%, חזה הודו/פסטרמה
אבקת חלבון גם תופס..
גיוון זה קשה? אם כבר זה הכי קל. כל ארוחה תאכל חלבון שונה. פעם קוטג, פעם ביצים, פעם חזה עוף, גבינות, דגים וכו׳..
זה מה שיעזור לך להחזיק מעמד בחיטוב

תראה כמו שאמרתי כבר מקודם מקורות חלופיים יש לי הבעיה זה המזונות עצמם כל יום אני אוכל כבר 2 ביצים לכן לא אוכל להכניס עוד ביצים עד כמה שידוע לי 4 ביצים שלמות זה הכמות המותרת לצריכה על בסיס יומיומי. גבינה צהובה אני מורך כבר כ-2 פרוסות והיא עשירה בשומן לכן לא רוצה לצרוך כמויות גדולות ממנה. עם טונה אין לי בעיה אבל צריכה על בסיס יומיומי לא בריאה עד כמה שאני יודע ניתן לצרוך עד 3 פעמים בשבוע..
לגבי קוטג לא אכלתי אף פעם ואני לא מאמין שאצליח לגמור קופסא אחת שלמה.
(בעיניין הטונה והביצים אשמח לשמוע עוד אם אני טועה וכו׳) כמו כן הגבינה הצהובה עשירה בכולסטרול וכו׳ ולא יודע עד כמה מומלץ לצרוך אותה בכמויות גדולות

חוץ מזה רציתי לשמוע רעיונות שלכם מבחינת ארוחה עצמה - מקור מזון כמויות ורעיונות אחרים לארוחות מהתפריט שלכם כתחליף לחזה עוף

נערך לאחרונה:
תראה כמו שאמרתי כבר מקודם מקורות חלופיים יש לי הבעיה זה המזונות עצמם כל יום אני אוכל כבר 2 ביצים לכן לא אוכל להכניס עוד ביצים עד כמה שידוע לי 4 ביצים שלמות זה הכמות המותרת לצריכה על בסיס יומיומי. גבינה צהובה אני מורך כבר כ-2 פרוסות והיא עשירה בשומן לכן לא רוצה לצרוך כמויות גדולות ממנה. עם טונה אין לי בעיה אבל צריכה על בסיס יומיומי לא בריאה עד כמה שאני יודע ניתן לצרוך עד 3 פעמים בשבוע..
לגבי קוטג לא אכלתי אף פעם ואני לא מאמין שאצליח לגמור קופסא אחת שלמה.
(בעיניין הטונה והביצים אשמח לשמוע עוד אם אני טועה וכו׳) כמו כן הגבינה הצהובה עשירה בכולסטרול וכו׳ ולא יודע עד כמה מומלץ לצרוך אותה בכמויות גדולות

חוץ מזה רציתי לשמוע רעיונות שלכם מבחינת ארוחה עצמה - מקור מזון כמויות ורעיונות אחרים לארוחות מהתפריט שלכם כתחליף לחזה עוף
ממה שאני יודע, מיתוס הכספית בטונה שייך רק לארה״ב. הארץ לטונה אין כמות גבוהה של כספית כמו בארהב ואפילו משרד הבריאות אמר שניתן לאכול טונה כל יום-אתה מוזמן לחפש באתר של משרד הבריאות..
קוטג זה טעיםםםםם, קודם תנסה, אחרכ דבר אם אתה לא מצליח לסיים קופסה.
ושוב-אבקת חלבון=חלבון זול וטעים..

• פותח/ת השרשור
ממה שאני יודע, מיתוס הכספית בטונה שייך רק לארה״ב. הארץ לטונה אין כמות גבוהה של כספית כמו בארהב ואפילו משרד הבריאות אמר שניתן לאכול טונה כל יום-אתה מוזמן לחפש באתר של משרד הבריאות..
קוטג זה טעיםםםםם, קודם תנסה, אחרכ דבר אם אתה לא מצליח לסיים קופסה.
ושוב-אבקת חלבון=חלבון זול וטעים..

האמת שהיה פה דיון על זה וממה שקראתי בן השורות זה לא הכי מומלץ, וכמו שאמרתי זה לא חוכמה צריך גם לגוון אני יחזיק מעמד עם הטונה אבל אני מסתכל גם על אורח חיים והמשכיות לא חוכמה להחזיק ככה במשך כמה חודשים אני מדבר איתך על "לחיות את זה" ....
(יש לך איזה קישור לגבי הטונה)

אבקת חלבון זה גם אפשרות ששקלתי העיניין עד כמה זה משתלם מבחינת מחיר( האם המזון זול יותר מהאבקה), וזה לא חוכמה להתרגל לצרוך תוספים צריך לדעת גם לאכול אוכל מוצק הרי מה שזה אומר שכל החיים שלי אני אצטרך להזמין את התוספים האלו והמטרה היא ללמוד לאכול ובמקרה הצורך כשאין ברירה (והמקרה שלי גבולי כי 150 גרם חזה עוף זה לא בשמיים,אנשים אחרים טוחנים את זה) להשתמש בתוסף..

• פותח/ת השרשור
לפי הנתונים האלה אתה ממש לא צריך חיטוב, אתה צריך מסה

ידעתי שהתגובה הזו תגיע. בגדול אתה צודק אבל יש 2 דברים עיקריים שלמדתי על עצמתי כי סיימתי מאסה אומנם קצרה אבל סיימתי:

1. המטרה שלי היא להשמיד את השומן שיש לי כרגע ואז להתחיל מאסה ארוכה ומדודה לטווח ארוך!!! ( הייתי במאסה קודם לכן פשוט היייתה לי בטן קטנה וזה הפריע לי התחלתי עם כ-13% שומן, והגיע הקיץ והיו דברים שהפריעו לי, חוץ מזה תמיד רציתי קוביות בבטן ועכשיו קיץ, אז הגיע הזמן לממש את כל מה שלמדתי ולעשות את התהליך מא' ועד ת' כמו שצריך)

2. עכשיו זה תקופה של קיץ אז אני מעדיף לחסל את השומן ולשמור על המאסה כמה שיותר ובסיום לצאת לנטרלי ואז מאסה ארוכההה מדודה נקיה ובטוחה לטווח הארוך!

סביר להניח שאין לך ממש שומן, אתה פשוט חסר מסה אז זה נראה לך כאילו יש לך שומן. אתה צריך להעלות מסה ואתה תראה פחות שמן, אין סיכוי שאתה שמן כשאתה שוקל 12 ק''ג מתחת לגובה

• פותח/ת השרשור
סביר להניח שאין לך ממש שומן, אתה פשוט חסר מסה אז זה נראה לך כאילו יש לך שומן. אתה צריך להעלות מסה ואתה תראה פחות שמן, אין סיכוי שאתה שמן כשאתה שוקל 12 ק''ג מתחת לגובה

אתה צודק אבל בגדול, התחלתי עם 71.5 ק"ג על 13% שומן מאסה והגעתי ל 81 קילו בערך(בתקופה של כ- 7 חודשים)..
הבטן קצת הציקה לי והנוזלים והקיץ התקרב אז החלטתי לעשות חיטוב לא רציתי להמשיך מאסה כשאני נראה ככה זה פשוט הציק לי(לא ברמה של הילדים שרוצים קוביות ולהראות כמו תת תזונה אלא לשמר כמה שיותר את מה שעבדתי עליו ולנתחיל מאסה מדודה מנקודת פתיחה הרבה יותר טובה ממה שהיה לי מקודם ככה אני תמיד אשתדל להראות "מחוטב" כשאני עולה בצורה מתונה....

במהלך התקופה הזו למדתי הרבה, אז עכשיו אני מעדיף לעשות חיטוב לא יותר מידי קיצוני אבל מעוניין לחסל את רוב השומן ולהגיע לבטן שטוחה ואז לתת מאסה רצינית של שנה - שנה וחצי + (בהתאם להתקדמות) ומשם נבחן את הדברים ונתקדם...

מה שאני עושה זה פשוט מערבבת 100 גרם קוטג' למשל עם בערך 50-70 גרם טונה במים, מוסיפה קצת מלח ויוצא שזה משתווה לבערך 20-24 גרם חלבון, וזה באמת נחמד, אני אוכלת את זה ככה נקי, כמו קורנפלקס 🙄 תשחק עם הכמויות, בכל מקרה זו אחת הדרכים היותר קלות שמצאתי להכניס כמויות חלבון בצורה שאני לא אקיא ממנה כשזה לא דרך שייק.

• פותח/ת השרשור
מופיע לי שאתה בייעוץ אישי אז למה אתה לא מתייעץ עם משה? הוא בטח יכול להביא לי תחלופות

בייעוץ משה נותן לך תחליפים מפה ועד להודעה חדשה....

כן אבל בלי שום קשר רציתי לשמוע עוד חלופות או דרכים אחרות(אולי על הדרך לעלות על איזה שילוב/מתכון חדש שאפשר לזרום איתו....

מה שאני עושה זה פשוט מערבבת 100 גרם קוטג' למשל עם בערך 50-70 גרם טונה במים, מוסיפה קצת מלח ויוצא שזה משתווה לבערך 20-24 גרם חלבון, וזה באמת נחמד, אני אוכלת את זה ככה נקי, כמו קורנפלקס 🙄 תשחק עם הכמויות, בכל מקרה זו אחת הדרכים היותר קלות שמצאתי להכניס כמויות חלבון בצורה שאני לא אקיא ממנה כשזה לא דרך שייק.

ואיי מצטער להגיד לך אבל זה נשמע לי זוועתי.. בכל אופן על טעם וריח אין מה להתווכח ותודה רבה על ההתייחסות והתגובה

תראה כמו שאמרו פה אבקת חלבון זה ממש אחלה, טעים נקי ממש מבחינת פחמימות ושומנים ואם אתה מזמין מחו"ל זה גם יוצא ממש ממש זול.מפ מה גם שזה מרענן את התפריט הבנאלי וה"משעמם" במשהו טעים ומתוק.
אם אתה ממש לא רוצה אז 150 גרם פסטרמה על גחלים זו אופציה טובה, קופסת טונה (קראתי שאתה לא רוצה טונה 7 ימים בשבוע אז אתה יכול לעשות חצי שבוע טונה וחצי שבוע פסטרמה).
מעבר לזה, 150 בשר בקר אדום ללא שומן, חזה הודו או דג.
ואתה גם יכול להוסיף עוד 2-3 חלבוני ביצה ביום.

במקום 150 ג חזה עוף תעשה 150 ג חזה הודו. אותו פרק זמן הכנה ובאותה שיטה, ועולה עליו מבחינת ערכים תזונתיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית