הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כולסטרול בזמן UD2

TommyHaas

משתמש מתחיל
59
3
נק' מוניטין:
3
59
3
היי חבר'ה , אשמח אם תוכלו להגיד לי איך להתייחס לתוצאות של בדיקת מעבדה לכולסטרול שעשיתי היום :
TOTAL 202
LDL 58
HDL 131
טריגליצרידים 78

אני רק בן 24 ואני מבין שהHDL פה הוא מעט גבוה מדי...האם זה מושפע מהדיאטה ואם כן מה כדאי לעשות? אני כמובן אלך לרופא משפחה לראות מה יגיד אבל באופן כללי אני לא יותר מדי נוטה להקשיב לרופאים בנושאים כאלה שמאוד מושפעים ממיתוסים

תודה מראש

אתה בטוח שלא התבלבלת בערכים? אם תהפוך את ה LDL והHDL הערכים של הכולסטרול שלך הם טובים מאוד.
האם הHDL שלך היה גבוהה(יחסית) גם בבדיקות ישנות?

• פותח/ת השרשור
וואי צודק התבלבלתי באותיות- הLDL 131 והHDL 58. הבנתי שLDL מעל 130 זה כבר נחשב גבוה במיוחד כשלפני שנה וחצי בבדיקה דומה היה לי רק 86 LDL
איך להתייחס לזה?

אצלי היו ערכים ממש טובים והתחלתי לאכול ג'אנק (נוטלה, מוזלי וכד'- במידה) והLDL עלה, לפי דעתי תנסה להוריד ג'אנק
להוסיף שומנים איכותיים ולחזור על הבדיקה עוד חודש.
גם נמצא שאירובי בעצימות גבוהה משפיע לטובה על ערכי הכולסטרול, תנסה פעם או פעמיים בשבוע לעשות HIIT

איך נראה התפריט שלך?
איך אתה מתאמן?
תוספים שאתה לוקח?

הכולסטרול היה גבוה גם פעם?

• פותח/ת השרשור
אני על דיאטה ניטרלית ללא פחמימות (חוץ מירקות), רוב הקלוריות הן חלבונים (חזה עוף, דגים, ביצים ואבקת חלבון בעיקר, רגיש ללקטוז אז לא נוגע במוצרי חלב) ושומן (שמן זית , אומגה 3 ). עושה העמסה פעם ב8-9 ימים
מתאמן 3 תרגילים שריר גדול 2 לשריר קטן עצימות בינונית כלומר יכול לקרוע את עצמי קצת יותר אבל מפחד מפציעות, תרגילים מורכבים בעיקר. מנסה לשמור על המשקל גוף ומצליח כבר שנתיים בערך (168 סמ על 70 קילו 9-10 א"ש)
לפי הגרף באתר של הקופ"ח זה הערך LDL הכי גבוה שיצא לי מכל הבדיקות עד היום, כפי שציינתי לפני שנה וחצי זה היה באיזור ה86, היום 131, עלייה של יותר מ50 אחוז.

• פותח/ת השרשור
עשיתי העמסה יום אחרי הבדיקה מה שאומר שבמשך שבוע עד הבדיקה הייתי על מינימום פחמימות שנכנסו לגוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית