הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ממליץ לכולם לקרוא: The Problem with "Exercise Science"

הגוף מגיב לאותו סטרס באותה הסתגלות. זה פשוט בהנחה שאתה אכן מתאושש מהסטרס. מי שלא מתאושש, לא מסתגל.
כל מה שאני אומר שאין טעם לתת לכולם את אותה תוכנית ולכן אין "אמת מוחלטת" מה התוכנית העדיפה. אין טעם לתת למתאמן תוכנית שהוא לא יוכל להתאושש ממנה

• פותח/ת השרשור
כל מה שאני אומר שאין טעם לתת לכולם את אותה תוכנית ולכן אין "אמת מוחלטת" מה התוכנית העדיפה. אין טעם לתת למתאמן תוכנית שהוא לא יוכל להתאושש ממנה
זה בוודאי, אבל כן יש "תוכנית אידיאלית" לכל רמת מתאמן ונתוני התאוששות שונים. פשוט לא בהכרח יש מישהו שיודע מה האמת המוחלטת. בוודאי שלתת תוכנית כמו קורטה למתאמן מתחיל זה לא חכם ושצריך להתאים את התוכנית לרמת המתאמן (או במילים אחרות שאין תוכנית אחת שתתאים לכולם - אבל בגלל שהם ברמת מתאמן\התאוששות שונה).
אותה תוכנית תפעיל על מתאמנים באותה רמה (אך עם גנטיקה שונה כמובן) את אותו סטרס ולכן אין באמת דבר כזה "עלי 5 חזרות עובד יותר טוב מ15" או להיפך. זה משפיע על כולם אותו דבר, פשוט לא כולם בהכרח מתאוששים מזה.

תוכניות מותאמות הן תוכניות שמותאמות להתאוששות של המתאמן. למשל מי שמתחיל להתאמן בגיל 70, הולך להיות מוגבל מבחינת ההתאוששות ביחס למי שמתחיל בגיל 20. אבל זה לא אומר שהסטרס משפיע עליו אחרת - זה רק אומר שהוא מתאושש מהסטרס פחות טוב ממי שבן 20.

זה לפחות חצי הסנט שלי 🙃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית