הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנצ', עבודת עזר ועבודה על הבטן

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום לכולם
יש לי כמה שאלות שאני אודה לכם אם תעזרו לי.
1.כשאני עושה בנצ', אני מתחיל מכווץ והכל טוב אבל לקראת סוף התרגיל אחרי מספר חזרות אני נפתח לגמרי ומאבד כיווץ. איך לפתור את זה וממה זה יכול להיגרם ?
אם צריך סירטון אני אעלה יום ראשון
2.מתי ואיך לשלב עבודת עזר לידיים ?
3.מתי ואיך לשלב מקבילים ?
4.אחרי שנה + שלא עשיתי שום תרגילי בטן התחלתי לחשוב שאני טועה, איזה תרגילי בטן כדאי לעשות ? מתי כדאי לעשות אותם ? מה המטרה של תרגילי בטן ?
5.הסקוואט והדדליפט אמורים לעבוד חזק מאוד על הבטן אבל למרות הסקוואט והדדליפט הכבדים שלי הבטן שלי עדיין חלשה, איך מגיעים למצב שהבטן חזקה ? הכוונה בטן כמו של מתאגרפים.

תודה על העזרה.

שיקו תכנית מאוד מתקדמת ולא פשוטה בכלל, לא הייתי ממליץ לאף אחד להתחיל בלי ייעוץ ממישהו עם נסיון שעשה אותה / מכיר אותה / מאמן אותה.

לגבי בטן, פעם הייתי מזלזל אבל היום אני הבנתי שהמון מאמנים / מתאמנים מייחסים חשיבות רבה לעבודת עזר בבטן. לא יכול להזיק בכלל להוסיף 2-3 פעמים בשבוע 3 סטים של בטן.

לגבי ידיים אני אישית בחודשים האחרונים עבדתי ברצינות יחסית לליפטר על ידיים (פעמיים בשבוע, 3-4 סטים אחורית/קדמית) התחזקתי והוספתי נפח - אבל לצערי לא התקדמתי בבנץ' ואפילו טיפה נחלשתי.

לגבי כיווץ- לי אישית עוזר מגנזיות בגב ובתחת, לא להקפיץ את המוט, לשלוט חזק בנשימות (אני אפילו מחזיק את האוויר בפנים בכמה חזרות ראשונות, מוציא אוויר רק בנעילה ולוקח המון אוויר חזרה) דוחף חזק עם הרגליים לקחת את האגן אחורה (אם זה נשמע הגיוני).

לאחרונה אני מרגיש שהטכניקה שלי השתפרה מבחינת כיווץ, (PR כרגע אין, אבל נראה מה יהיה בקרוב) מסקנה חשובה - כל הכיווץ והטכניקה בעולם לא יעזרו לך בבנץ' אם אתה לא מספיק חזק, בשורה התחתונה צריך כוח וטכניקה עוזרת רק למקסם את הניצול שלו.

• פותח/ת השרשור
איך אתה מסביר את זה ?

ברמה גבוהה ליפטרים עובדים על הידיים בצורה רצינית ?
ברנדון לילי אומר שאסור ששום חלק בגוף יהיה חלש וחייבים להשקיע בהכל, אז כנראה שכן.

ברנדון לילי אומר שאסור ששום חלק בגוף יהיה חלש וחייבים להשקיע בהכל, אז כנראה שכן.
ומארק בל אומר שאם יש לך ידיים קטנות אז אתה צריך להקדיש יום שלם לwheels (ידיים)
אבל אני חושב שהוא מקצין

השאלה אם צריך לבודד את הידיים.
כשהייתי בילדר היו לי איזה 3 סמ פחות בהיקף.. כשכרגע אני עושה ידיים לכיף אחת ל

• פותח/ת השרשור
כשהיית בילדר שקלת 20-30 קילו פחות אם אני לא טועה...

כשהייתה בילדר היה לך בנץ 160?
״לבודד״ זה תלוי
מהספרים שקראתי וזה (טיפה מנסיון אבל אני שחיף שמן חלש אז אל תסתמך) ליד אחורית נגיד בנץ באחיזה צרה ופשיטות בחבל/גומיה ממש קלילות יעשו את העבודה ויחוסו על המרפקים, וליד קדמית כמה סטים של פטישים/ כפיפות בדאמבל בשבוע וזהו...

אני גם מאמין שנחלשתי כשהתחלתי להוסיף ידיים\עזר
אבל אני חושב שזה בגלל שאני עדיין בהחלט נחשב למתחיל בלחיצות, ולהוסיף תרגיל עזר או לחזק את הידיים חשוב להוסיף, אבל בשלבים מאוחרים יותר. עכשיו זה רק להתעסק בקקה במקום להרים כבד

יש אנשים שמתקמים בבנץ' מעבודה פשוטה בנפח / תדירות גבוהה, יש אנשים שמתקדמים בגלל תרגילי עזר. זה ממש לא חד משמעי.
הבעיה בתרגילי עזר שקשה מאוד לשים את האצבע על התרגיל הנכון בזמן הנכון עם המשקל הנכון בנפח הנכון. יש המון דרכים לשלב תרגילי עזר ומאוד קל לבזבז את הזמן שלך. עובדה שאחת התוכניות הטובות לבנץ' היא די פשוטה - סמולוב. או אד קואן שגם מתמקדת בבנץ' בעיקר ומעט תרגילי עזר.

מבלי להכנס לכל התרגילים והשיטות לאמן ידיים, יש גם כתפיים, תרגילים לחזק עצירה, לחזק נעילה, לחזק טרייספס, לחזק חזה, תרגילים להיפרטרופיה וכו'.

שלום לכולם
יש לי כמה שאלות שאני אודה לכם אם תעזרו לי.
1.כשאני עושה בנצ', אני מתחיל מכווץ והכל טוב אבל לקראת סוף התרגיל אחרי מספר חזרות אני נפתח לגמרי ומאבד כיווץ. איך לפתור את זה וממה זה יכול להיגרם ?
אם צריך סירטון אני אעלה יום ראשון
2.מתי ואיך לשלב עבודת עזר לידיים ?
3.מתי ואיך לשלב מקבילים ?
4.אחרי שנה + שלא עשיתי שום תרגילי בטן התחלתי לחשוב שאני טועה, איזה תרגילי בטן כדאי לעשות ? מתי כדאי לעשות אותם ? מה המטרה של תרגילי בטן ?
5.הסקוואט והדדליפט אמורים לעבוד חזק מאוד על הבטן אבל למרות הסקוואט והדדליפט הכבדים שלי הבטן שלי עדיין חלשה, איך מגיעים למצב שהבטן חזקה ? הכוונה בטן כמו של מתאגרפים.

תודה על העזרה.

1. יש לי אותה בעיה..
2,3,4. כל העזרים מאוד תלויים בתוכנית, אני דחפתי בנפח בטקסס תרגילי עזר והם לא הזיקו כלכך, אבל בנפח ממש לא גבוהה, ז"א 3 סטים מקסימום.
לגבי הבטן - AB ROLL בלי שאלה אפילו, תרגיל סבל אבל התרגיל היחידי שאני הרגשתי שתורם.

• פותח/ת השרשור
עשיתי היום את השבירת מוט והריכוז על הכיווץ והלך מעולה, אפילו המאמן אמר לי שאני עושה טוב.

לסיכום
תרגילי העזר להוסיף מקבילים פעמיים בשבוע ובייספס פעמיים בשבוע ובטן פעם בשבוע ביום התאוששות יהיה טוב ?

עשיתי היום את השבירת מוט והריכוז על הכיווץ והלך מעולה, אפילו המאמן אמר לי שאני עושה טוב.

לסיכום
תרגילי העזר להוסיף מקבילים פעמיים בשבוע ובייספס פעמיים בשבוע ובטן פעם בשבוע ביום התאוששות יהיה טוב ?
אני חושב שפעיים בשבוע בייספ מיותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית