הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

SS או FBW

סקוויד-פאקטים

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
קראתי המון מדריכים (אני לגמרי חדש בתחום) רק היום נרשמתי למכון,וביום רביעי יש לי בניית תוכנית עם מאמן במכון (שכנראה שאני בכלל לא אלך לפי התוכנית הזאת חח)
בקיצור קראתי המון מדריכים עם הפניות למאמרים בנוסף,בגדול הבנתי שמה שיהיה לי הכי טוב זה SS או FBW,אז איך אני אדע מה לבחור?

אני חדש בפורום אם הנושא לא מתאים לפה אפשר להפנות אותי בבקשה?

לדעתי לך על SS , אבל , אל תעלה משקלים לפני שהטכניקה שלך מושלמת ...
SS תתן לך מסה מכבודת להתחלה , ומשקלים מכבודים להמשיך איתם

תלוי מי אתה מה אתה ומה אתה רוצה להשיג

SS לא התכנית שהייתי רץ למישהו שרוצה גוף חטוב, כי כדי להצליח בה צריך לא לדפוק חשבון כ"כ

FBW בהתקדמות אחת ל2-3 אימונים תתאים לך, תתמקד בטכניקה של התרגילים הגדולים

לדעתי "תקריב קצת את עצמך" , ותעשה SS ...
נכון , כשתסיים אותו לא תהיה חטוב , וסביר להניח שתהיה על אחוז שומן די גבוה ועם כרס והכל (גם אם לא תאכל מלוכלך ..)
אבל כשתסיים SS זה יתן לך בסיס טוב להתקדמות בכל תוכנית שתרצה , בין אם תוכנית כוח , ובין אם תוכנית פיתוח גוף
כשתשיג משקלי עבודה גבוהים בתרגילי הבסיס (סקוואט , דדליפט , בנצ' פרס , מילטרי פרס) , אתה תוכל להתקדם איתם בצורה אידיאלית , והכי טוב שאפשר , כיוון שכל אימון אתה מוציא ממך את המקסימום , ולא עוד מתאמן מתחיל שעושה סקוואט מוט ריק וכו'
FBW לא תניב לך משקלים כל כך גבוהים , מה שאומר שקצב ההתקדמות והשינוי לא יהיה כל כך גדול , אך תהיה עלייה מינימלית באחוזי השומן ( כל עוד אתה לא במסה מלוכלכת ובפלוס קלורי של 1000+ מעל הנטרלי)
SS יביא לך גם משקלים גבוהים , גם נפח , וגם בסיס להמשך , וממנה הכי טוב להתקדם , אך קח בחשבון גם שסביר להניח שתעלה לא מעט בשומן

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתאמן מתחיל ורוצה להעלות במסת השריר , ולא להרזות/לחטב (רשמת שקראת , ואני מניח שאם קראת על SS אתה מבין שהיא לא מתאימה כל כך לחיטוב)
החלטה שלך אחי , אם אתה שואל אותי - ברור ש-SS , אין פה שאלה בכלל
בהצלחה 😃

SS היא תוכנית FBW, עם תכנון עלייה במשקלי עבודה אגרסיבי. על מנת לתמוך בעלייה מהירה במשקלי העבודה נדרשת התאוששות טובה, כלומר צריך להיות בפלוס קלורי משמעותי.

אתה יכול לבצע את אותם תרגילים אבל עם עלייה במשקלים רק כל 2/3 אימונים.

Back
למעלה תחתית