הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חלבון בארוחה

• פותח/ת השרשור junky
  • פורסם בתאריך

junky

משתמש מתחיל
92
6
נק' מוניטין:
6
92
6
בשבוע שעבר הייתי אצל רופא ספורט בין הבכירים אם לא הכי בכיר בארץ לגבי כמה פציעות שיש לי. הבן אדם עשה כמעט כל תפקיד יוקרתי שאפשר לחשוב עליו (בין היתר היה הרופא של מכבי תל אביב בכדורגל כמה שנים, הרופא של איגוד הטניס, וליווה משלחות רבות של ספורטאים לחו"ל ועוד הרבה..)
תוך כדי השיחה הוא זרק לי משפט שהחזיר אותי להתלבטויות שלי עם עצמי חצי שנה קודם: "הגוף לא יכול לספוג יותר מ30-35 גרם חלבון בארוחה".
עכשיו, אני יודע מה הדעה הרווחת כאן בפורום לגבי זה אז לפני שאתם יוצאים עלי כאן ב140, אני שואל שוב למרות שדנו בנושא הזה כל כך הרבה- יכול להיות שהוא צודק? הבן אדם למד בארץ, ובאוניברסטאות הכי טובות בעולם בארה"ב, קנדה ואוסטרליה ולמרות הטענה שזה מיתוס, חשבתי לעצמי שאולי יש איזשהו סיכוי שהוא צודק..
מה דעתכם ??

דעתי שהוא טועה
כן, גם אדם בכיר כמוהו עלול לטעות.
וזה קל, זה מיתוס ממש נפוץ שגם הטובים ביותר דובקים בו.
יש מאמר שלם בפורטל עם סימוכין רב שמסביר את כל העניין הזה.

• פותח/ת השרשור
זו גם הייתה דעתי, אבל אז חשבתי לעצמי שאם באוניברסיטאות הכי טובות בעולם מלמדים דברים שהם לא נכונים אז איפה בעצם מלמדים דברים נכונים? או במילים אחרות על מי אפשר לסמוך ??

זו גם הייתה דעתי, אבל אז חשבתי לעצמי שאם באוניברסיטאות הכי טובות בעולם מלמדים דברים שהם לא נכונים אז איפה בעצם מלמדים דברים נכונים? או במילים אחרות על מי אפשר לסמוך ??
זה לא שלא מלמדים דברים נכונים.
זה תלוי במידת התעדכנות הנושאים
גם וינגייט היו מלאים בהמון מיתוסים פעם והיום פחות...

נערך לאחרונה:
לדעתי זה לא ממש נשמע הגיוני, אם זה באמת רק 30-35 גרם, אז מה קורה אם אתה אוכל נגיד 38 גרם בארוחה? ואם זה גם בסדר אז מה אם 40 גרם? וכן הלאה.. מה אמור לקרות עם כל החלבון שמעבר ל 35 גרם האלה? זה עדיין מתעכל הרי.

• פותח/ת השרשור
אוקיי... ומה לו בענייני תזונה?

מצד אחד אתה צודק, הוא אולי לא האדם המושלם לבנות תפריטי תזונה.
אב זה פחות עניין של תזונה, רופא ברמה הזאת שלמד בכל כך הרבה מקומות נחשבים ועבר קורסים והשבחות בהמון נושאים שקשורים כולם לגוף האדם אמור לדעת בצורה הכי נרחבת שיש מה התהליך שעובר חלבון כשהוא נכנס לגוף

מצד אחד אתה צודק, הוא אולי לא האדם המושלם לבנות תפריטי תזונה.
אב זה פחות עניין של תזונה, רופא ברמה הזאת שלמד בכל כך הרבה מקומות נחשבים ועבר קורסים והשבחות בהמון נושאים שקשורים כולם לגוף האדם אמור לדעת בצורה הכי נרחבת שיש מה התהליך שעובר חלבון כשהוא נכנס לגוף
ומכן ההנחה השגויה.
זה רק עוזר לקונצנזוס המוטעה, שמי שלמד הרבה (רופא למשל) יודע ויכול לייעץ גם בתחומים שלא קשורים ישירות אליו.

למזלך, העלאת את הסוגייה הזו לפורום ושמעת חוות דעת אחרות. גם אתה יכול לבסס את הדעות שניתנו כאן במאמרים (שמבוססים על מחקרים) שבאתר.

• פותח/ת השרשור
ומכן ההנחה השגויה.
זה רק עוזר לקונצנזוס המוטעה, שמי שלמד הרבה (רופא למשל) יודע ויכול לייעץ גם בתחומים שלא קשורים ישירות אליו.

למזלך, העלאת את הסוגייה הזו לפורום ושמעת חוות דעת אחרות. גם אתה יכול לבסס את הדעות שניתנו כאן במאמרים (שמבוססים על מחקרים) שבאתר.

אתה צודק ואני גם בדעה שאפשר לאכול יותר אבל הוא פשוט עירער לי את הביטחון..
הבעיה עם מחקרים זה שעל כל מחקר יש חמש נגד ועליהם עשרה שתומכים בראשון וכן הלאה..אז לאיזה מחקר אפשר להאמין ולאיזה לא זאת התקלה

נגיד ועד היום היית אוכל 50 גרם חלבון בארוחה ורואה תוצאות טובות מבחינת עלייה במסה, למה שתפסיק לאכול 50 ותאכל 30 בגלל משהו שמישהו אמר לך,למרות התוצאות הטובות. תמשיך לעשות מה שטוב לגוף שלך ולא להתבסס על משהו שמישהו אמר לך,אפילו אם הוא מלכת אנגליה.

אתה צודק ואני גם בדעה שאפשר לאכול יותר אבל הוא פשוט עירער לי את הביטחון..
הבעיה עם מחקרים זה שעל כל מחקר יש חמש נגד ועליהם עשרה שתומכים בראשון וכן הלאה..אז לאיזה מחקר אפשר להאמין ולאיזה לא זאת התקלה
לגבי המחקרים - בגדול, מחקרים מהימנים ואיכותיים ונייטרלים בדעתם, מראים על אותה המגמה לאורך זמן.

הבעיה מתחילה כשחברות פרטיות מממנות "מחקרים", שממצאיהם ישרתו את האינטרסים הפנימיים של החברה.
כל נוצר מעגל של הטעיה.

החוכמה היא לדעת לבחור מקורות ידע מהימנים. זה לא פשוט. אבל בסוף אותם מקורות ידע הם הנכונים ביותר

• פותח/ת השרשור
נגיד ועד היום היית אוכל 50 גרם חלבון בארוחה ורואה תוצאות טובות מבחינת עלייה במסה, למה שתפסיק לאכול 50 ותאכל 30 בגלל משהו שמישהו אמר לך,למרות התוצאות הטובות. תמשיך לעשות מה שטוב לגוף שלך ולא להתבסס על משהו שמישהו אמר לך,אפילו אם הוא מלכת אנגליה.
כי אפשר לראות תוצאות כמעט מכל דבר, השאלה היא האם אלה התוצאות האידיאליות או שהיית יכול יותר. ככה או ככה יש לי ארוחה ביום של50 ג' חלבון, וגם אם הוא צודק לא כזה נורא מבחינתי "לאבד" את ה-15 גרם חלבון האלה. הבעיה מתחילה כשאוכלים 80-100 גרם חלבון בארוחה (מה שלעתים קורה לי בעקבות אילוצים בצבא) ובמקרה הזה אם הוא אכן צודק אז המצב בעייתי כי מאבדים יותר מדי חלבון.

למזלך, העלאת את הסוגייה הזו לפורום ושמעת חוות דעת אחרות.
שלא תטעה, אני קראתי כאן בעבר ובעוד מקומות לגבי המיתוס הזה ודעתי שזה באמת מיתוס. אבל בעקבות כך שאותו גורם, שהוא כל כך מוסמך ומשפיע במיוחד על ספורטאים אמר לי את זה, זה גרמ לי לחשוב על העניין שוב ולכן העליתי את הנושא עוד פעם למרות שאני יודע שהוא כבר יותר מחרוש בהרבה מקומות ובמיוחד בפורום הזה..

החוכמה היא לדעת לבחור מקורות ידע מהימנים. זה לא פשוט. אבל בסוף אותם מקורות ידע הם הנכונים ביותר
זהו אתה נוגע בדיוק בנקודה. מה הם אותם מקורות מהימנים ואיך הם נקבעים?

מקורות מהימנים אלו, למשל, מחקרים ארוכי טווח, עם קבוצות ניסוי רבות וקבוצת ביקורת, שממומנים על ידי גורמים נייטראלים (לא למשל חברות של תוספי תזונה).

מאוד תלוי גם באוכלוסייה שהשתתפה בניסוי המחקרי, תוצאות עבר ועוד.

מחקרים למשל שמפורסמים ב-PubMed וכדומה.

שוב, לא הכל 100%.

לכן יש גם את המעמד של הפורום כאן (שברמה גבוהה) שעוזר להידיין על המקורות השונים.

גם באתרים אחרים (בעיקר באנגלית) יש פרסום של מחקרים ובמות שונות לדון בנושאים.

בנוסף, יש גם את מה שהאמנתי בו אז ומעולם - ניסוי וטעיה אישית.

אפשר לקבל דעה רווחת, לנסות אותה בעצמך - ולהחליט אם זה מתאים לך או לא.

זאת אומרת שלא הכל תורה מסיני. וכן, יש פקטורים שמשתנים ועובדים אחרת על על אדם ואדם (זו הסיבה שאני לא קיצוני ורק בעד תוכניות אימונים של כוח או רק בילדינג קלאסי) כי יש הכל מהכל, וצריך לדעת לנתב.

תמיד אפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע (רופא שמייעץ על תזונה זה לא הכי מתאים, אם כבר תזונאי קליני או מומחה לתזונת ספורטאים נחשב), להעלות שאלות וסוגיות לפורומים בעלי רמה וכד'.

אחרי הכל, ידע זה כוח.
ולא כל דבר שנחשב קונצנזוס בעיני הרוב (גם אם הוא נשמע הכי הגיוני) בהכרח נכון.

אז השורה התחתונה זה לפנות מההתחלה לגורמים יותר מהימנים בקפידה, לשמוע דעות אחרות, מאמרים בנושא, להידיין בנושא ואז להחליט. ולזכור שניסוי וטעיה גם נמצא במשוואה הזו.

בהצלחה

קודם כל רופא ספורט במרבית המקרים הוא אורטופד.
אני בטוח שהוא שמע את המיתוס כמו רובנו , זה נשמע לו הגיוני ולא ממש טרח לברר האם זה נכון או לא.

כמו שכבר אמרו לא כל רופא יכול לייעץ בכל תחום. אני בטוח שאם תשאל אותו על בעיה בנושא רפואי אחר הוא ימנע מלענות ויפנה אותך לרופא אחר כדי לא לקחת אחריות על מה שהוא אומר. סה"כ או שהוא שמע על המיתוס ומעביר אותו הלאה, או ששמע משהו פעם ולא טרח להתעדכן.

אם אתה באמת רוצה לדעת אל תאמין לאף אחד, גם לא לי. מבחינתך אני יכול ליהיות סתם אידיוט שמנסה להטעות אנשים באינטרנט.

כנס לpubMed.com תקרא מאמרים \ מחקרים \ ניסויים. תבחר את אלה שלא מומנו ע"י חברות מסויימות, כאלה שנעשו למשך זמן ארוך על קבוצה גדולה והיה מחקר מקיף ולא איזה שאלון שאחרי זה בדקו משקל וזהו..ותבין לבד את המסקנות.

או שפשוט תאמין לרוב האוכלוסיה כאן באתר שסביר להניח שרובם כבר קראו 😃

וסתם עוד משהו שצרם לי, אמרת שהוא מטפל בהרבה ספורטאים אז חייבים להאמין לו..אממ..מתי פעם אחרונה שמת לב למצב הספורט אצלנו בארץ..? (אבל זה כבר נושא לאוף טופיק)

• פותח/ת השרשור
טוב,
זה בדיוק היה הפוש האחרון בשבילי כדי להשלים עם זה שזה באמת מיתוס אחת ולתמיד.
תודה רבה על ההתייחסות ועל התשובות המפורטות חבר'ה.

בשבוע שעבר הייתי אצל רופא ספורט בין הבכירים אם לא הכי בכיר בארץ לגבי כמה פציעות שיש לי. הבן אדם עשה כמעט כל תפקיד יוקרתי שאפשר לחשוב עליו (בין היתר היה הרופא של מכבי תל אביב בכדורגל כמה שנים, הרופא של איגוד הטניס, וליווה משלחות רבות של ספורטאים לחו"ל ועוד הרבה..)
תוך כדי השיחה הוא זרק לי משפט שהחזיר אותי להתלבטויות שלי עם עצמי חצי שנה קודם: "הגוף לא יכול לספוג יותר מ30-35 גרם חלבון בארוחה".
עכשיו, אני יודע מה הדעה הרווחת כאן בפורום לגבי זה אז לפני שאתם יוצאים עלי כאן ב140, אני שואל שוב למרות שדנו בנושא הזה כל כך הרבה- יכול להיות שהוא צודק? הבן אדם למד בארץ, ובאוניברסטאות הכי טובות בעולם בארה"ב, קנדה ואוסטרליה ולמרות הטענה שזה מיתוס, חשבתי לעצמי שאולי יש איזשהו סיכוי שהוא צודק..
מה דעתכם ??
הבעיה עם אנשים כאלה שהם בטוחים שהם יודעים הכל והם שוכחים להתעדכן. היה נהוג לחשוב כך עד לפני כמה שנים, אבל הוא שכח להתעדכן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית