הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חושב שאני מתאמן סתם...

• פותח/ת השרשור UPWei
  • פורסם בתאריך

UPWei

משתמש מתחיל
129
0
נק' מוניטין:
28
129
0
אני כבר 3 שבועות במכון, עדיין עושה תוכנית של מכונות (זו שהמאמן הביא לי), תוך כדי שילוב עם תרגילים מורכבים במשקולות (סקוואט בנץ' ודדליפט), אני עושה אותם במשקולות בנוסף למכונות בגלל שמוט רגיל קצת כבד לי.. המאמן אמר שזה יקח שבועיים בערך ואז אפשר לעשות מוט..
עכשיו, למרות שאני מתאמץ באימון, אני מרגיש שאני לא עושה מה שצריך..
אני בתת משקל (צריך מסה), והמטרה שלי היא להעלות במסה ולחזק את השרירים..
מה צריכים לעשות אם מוט רגיל קצת כבד לי? להמשיך עם המשקולות?
האם אני מתאמן נכון בכלל או שצריך לשנות את כל התוכנית?

תודה.

דבר ראשון, תבדוק את התזונה שלך. האם אתה אוכל מספיק? זאת אומרת בשביל לצבור מסה ולהתחזק אתה חייב לצרוך יותר קלוריות מאשר אתה שורף במהלך היום.

לא רשמת כמה אתה שוקל. זה מאוד טוב שהמאמן כושר נותן לך תרגילים מורכבים (זה ה״abc" של אימוני כושר).
תרשום מה בדיוק את עושה וכמה - כמה פעמים בשבוע, כמות סטים וחזרות, חלוקה של האימונים.

• פותח/ת השרשור
שוקל 49 על 1.69 גובה..
אני לא בטוח לגבי התזונה, אבל אין לי בעיה עם אוכל ממש..
בערך 3 פעמים בשבוע.. אצלי זה יום אימון ואחרי זה יום מנוחה.
כמה סטים וחזרות על כל מכונה? או במשקולות? במשקולות אין לי ממש סטים כי המאמן אמר לי שאעשה כמה שיותר כדי להתחזק למוט.

אני כבר 3 שבועות במכון, עדיין עושה תוכנית של מכונות (זו שהמאמן הביא לי), תוך כדי שילוב עם תרגילים מורכבים במשקולות (סקוואט בנץ' ודדליפט), אני עושה אותם במשקולות בנוסף למכונות בגלל שמוט רגיל קצת כבד לי.. המאמן אמר שזה יקח שבועיים בערך ואז אפשר לעשות מוט..
עכשיו, למרות שאני מתאמץ באימון, אני מרגיש שאני לא עושה מה שצריך..
אני בתת משקל (צריך מסה), והמטרה שלי היא להעלות במסה ולחזק את השרירים..
מה צריכים לעשות אם מוט רגיל קצת כבד לי? להמשיך עם המשקולות?
האם אני מתאמן נכון בכלל או שצריך לשנות את כל התוכנית?

תודה.
תעבוד עם דאמבלים, אין שום בעייה.
תתרגל בנוסף עבודה עם מוט עד שתרגיש אותו.
הייתי מוותר בהתחלה על סקוואט ודדליפט ומבצע בוקס סקוואט + דאמבלים ופשיטות גוף ובנץ פרס עם דאמבלים עם קשה לך עם מוט.
לאט לאט תוסיף תרגילים כמו מתח ומקבילים, וגם את המורכבים שתשלוט בבוקס סקוואט והגב שלך יתחזק מהפשיטות גוף. ביינתים אתה יכול לעשות מסור, לאנג'ים, פשיטות מרפק, כפיפות בטן אם אתה מצליח, מכונות כמו פולי עליון(או גרביטון) ומקבילים הם ראיונות טובים בשביל להחליף את המתח.

אני מסתמך פה על עקרונות של רן כהן (אומנם לא מילה ומילה) אם אני טועה ושיניתי פה כמה דברים ממה שהוא אמר אז אני אשמח שתתקנו אותי.

• פותח/ת השרשור
אז אני לא מתאים למורכבים? האם משקולות באמת יעזרו לי להתחזק בכמה אימונים?

שום דבר לא בא בזבנג וגמרנו.
כמה אימונים לא ישנו. אתה צריך להתאמן במשך תקופה, ולאכול נכון.
אני רחוק מלהיות מבין בתזונה למאסה, אבל אם אתה שוקל 49 ק"ג, לדעתי אתה צריך לאכול ה-ר-ב-ה יותר ממה שאתה אוכל היום על מנת לגדול.
זה עניין של חודשים, לא עניין של כמה אימונים.
תן לזה זמן. למתאמנים חדשים תמיד אומרים להתאמן חודשיים שלושה עם מכשירים ובלי משקולות חופשי על מנת שהגוף יתרגל.

שוקל 49 על 1.69 גובה..
אני לא בטוח לגבי התזונה, אבל אין לי בעיה עם אוכל ממש..
בערך 3 פעמים בשבוע.. אצלי זה יום אימון ואחרי זה יום מנוחה.
כמה סטים וחזרות על כל מכונה? או במשקולות? במשקולות אין לי ממש סטים כי המאמן אמר לי שאעשה כמה שיותר כדי להתחזק למוט.

זאת הבעיה שלך חבר ... אם היית אוכל הרבה לא היית שוקל 49 קילו לא ?
בכל מקרה תקרא מאמר על תזונה במאסה כאן באתר ... ותעבוד אם תפ]ריט תזונה מחושב ... בלי זה לא תעלה ואז באמת האימונים שלך יהיה מבוזבזים ...

• פותח/ת השרשור
אבל חובה תפריט? יש כאלו שאמרו לי לדחוף בדחיפות אוכל חודשיים ראשונים ככה..

ומה לעשות לגבי המורכבים?

אבל חובה תפריט? יש כאלו שאמרו לי לדחוף בדחיפות אוכל חודשיים ראשונים ככה..

ומה לעשות לגבי המורכבים?
אל תדחוף אוכל בדחיפות .. תבנה תפריט תזונה ותעלה איתו לאט לאט כל חודש קילו 2 לא יותר ...
תנסה חעשות אם באלך ... אבל שמור על התזונה .

שום דבר לא בא בזבנג וגמרנו.
כמה אימונים לא ישנו. אתה צריך להתאמן במשך תקופה, ולאכול נכון.
אני רחוק מלהיות מבין בתזונה למאסה, אבל אם אתה שוקל 49 ק"ג, לדעתי אתה צריך לאכול ה-ר-ב-ה יותר ממה שאתה אוכל היום על מנת לגדול.
זה עניין של חודשים, לא עניין של כמה אימונים.
תן לזה זמן. למתאמנים חדשים תמיד אומרים להתאמן חודשיים שלושה עם מכשירים ובלי משקולות חופשי על מנת שהגוף יתרגל.
להפך הוא צריך לעבוד עם משקולות ולהתחיל להכיר את התנועות הבסיסיות

• פותח/ת השרשור
תוך 3 חודש, בכמה אוכל לעלות במשקל והאם אוכל להראות שינוי משמעותי בגוף שלי?

תוך 3 חודש, בכמה אוכל לעלות במשקל והאם אוכל להראות שינוי משמעותי בגוף שלי?
הכל תלוי בכמה מזון אתה יכול לדחוס לעצמך.
יש לי חבר עם נתונים דומים לשלך.
הבאתי אותו למכון, הצגתי בפניו את התכנית SS..הבחור עלה ל55 ק"ג. לא שריר נקי אבל בהחלט גדל.
לא משנה באיזה תכנית תבחר, תאכל טוב.
לחבר'ה בגודל שלך..שקצת מתקשים לגדול..הייתי ממליץ לשתות חלב, עד לליטר ביום. משקה מאוד אנאבולי. אתה תשמין אבל גם תעלה במסת שריר ובמשקלי העבודה..

הייתי גם שוקל 50 פעם לפני שנה וחצי ככה וחשבתי שאין לי בעיה עם אוכל ושאני סתם אוכל הרבה ולא משמין תתחיל לאכול יותר פעמים ביום מ3 פעמים ל4 ואז ל5 תשלב בכל ארוחה פחממה וחלבון.לפרוטוקול כיום אני 67 קילו עם סקואט 100 בנץ 72.5 ל5 ודדליפט 125 ל5 (הסקוואט לא עדכני נחלשתי בו עקב פציעה)

• פותח/ת השרשור
תודה רבה.
כדאי לשתות חלב?
איך עלית מ-50 קילו? אני חייב עזרה בזה.. פשוט אכלת הרבה וזה הגיע לבד?

מה שבדרך כלל קורה שכאשר מתחזקים בתרגילים כנגד מוט ומתקדמים הגוף דורש את האנרגיה כדי לבנות את המאסה הדרושה, הרבה יותר קל ועולים מהר, תרגילים כנגד מוט הרבה יותר מומלצים ממשקולות יד

אתה צריך תכנית מסודרת, השקעה בטכניקה בתרגילים ותזונה

Back
למעלה תחתית