הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות, מתאמן חוזר

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
נק' מוניטין:
24
729
24
היי, אני אחרי הפסקה של כמה חודשים... התאמנתי בקרוספיט ועקב פציעה + ברונכיטיס בחורף לא יכולתי להתאמן מלא זמן.

בגלל כל מיני סיבות כולל בעיות תקציב אני עכשיו עברתי למכון כושר רגיל. אני כרגע לא מנסה לעלות או לרדת במשקל אלא רק להתחזק ולחזור לעצמי. אני לא עובד עם תפריט ואני לא מתעסק עם קלוריות (אני משתקם מהפרעות אכילה וזה מכה בשבילי להתעסק עם תפריט) אבל אני יודע פחות או יותר מה אני אוכל ומקפיד על חלבונים בכל יום (טונה, שוקיים, שעועית, קוטג' וכד').

יש לציין שאני בחור די חלש (בן 22, גובה 167, משקל 67-68). הייתי בכל הילדות שלי שמן מאד ובשיא שלי הייתי 108 ק"ג. כרגע עושה תכנית שמשה נתן לי פעם בייעוץ אישי, יוצא לי רק פעמיים בשבוע:

תוכנית אימונים
:

לחץ על התרגיל לסירטון הדגמה:
מספר חזרות X סטים

אימון A1:
לג פרס 3X8
לחיצת חזה 3X6
מתח 3X6 (אם אתה יכול לעשות 6 חזרות, תוסיף על עצמך משקל. המתח אמור להיות באחיזה צרה, כאשר כפות הידיים מופנות כלפיך). אם אתה לא יכול לעשות מתח כלל או לא יכול להשלים את כל החזרות, תעשה חזרות שליליות - אתה קופץ לסוף התנועה תוך כדי נעזר בקופסה או כל דבר אחר להעלות אותך למעלה לסוף התנועה ויורד לאט לאט למטה עם הידיים עד למצב שהמרפקים שלך ישרים או כמעט ישרים ואז עושה את זה שוב להשלים את כל החזרות שיש לך בסט.
בפולי עליון, פשיטת מרפקים עם מוט 2X10
כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט 2X10
בטן 2X10

אימון A2:
פשיטת ברכיים במכונה - 2X8
כפיפת ברכיים במכונה - 2X8
לחיצת כתפיים עם דאמבלים בישיבה 3X6
לחיצת חזה בשיפוע עליון - 2X6
פשיטת כתף בפולי תחתון - 3X8

אימון A3:
אותו דבר כמו A1

ורציתי להתייעץ לגבי כמה דברים.

1. הידיים שלי ממש חלשות... לא מצליח מתח ובחיים לא הצלחתי. עדיף מתח שלילי או מתח במכונה?

2. שוב ידיים - בתרגילים יד קדמית ויד אחורית אני משתמש במשקלים הכי נמוכים שיש כי מעבר לזה אני פשוט לא מצליח חחח. אני אצליח לעלות מתישהו?

3. אני שם לב שאני מותש לגמרי מהאימונים ואני צריך לישון בכמויות... מה הסיבה?

4. סתם שאלה: על הנייר, אין הבדל בין 200 קל' שבאות מפיתה מקמח מלא לבין 200 קל' שבאות מחטיף שוקולד - נכון? כלומר זה אותו מספר והגוף לא ישמין אם (על הנייר) הוא יאכל 200 קלוריות שוקולד במקום 200 קלוריות דגנים מלאים?

5. למי שישאל, אני לוקח תוספים הבאים: ויטמין D כי אני אשכנזי ויש לי מחסור (וזה גם מעביר לי חולשה וכאבים במפרקים), מגנזיום בימי אימון, אומגה 3.

6. יש למישהו עצות לתרגילי מתיחות ופיזיותרפיה לגב תחתון ולגב עליון? שם נפצעתי בעצם ויש לי המון בליטות דיסק (ראיתי בתוצאות MRI). זו גם הסיבה שכרגע אני עם התכנית של משה כי אני לא יכול ממש לעשות דדליפט וסקוואט.

תודה רבה!!!

אם אתה יכול לשלוט בעצמך במתח שלילי אז עדיף.

כן, זה יותר קשה כי זה לא תרגיל מורכב אבל עם יותר מסת שריר תצליח להרים יותר.

הגוף שלך צריך להשתקם ושינה זה בין הדברים החשובים לגוף שעובר מחלה/אימונים.

לא, אין הבדל.

מגניב, רק מגנזיום אין סיבה לקחת רק בימי אימון ולקחת כל יום אם יש לך מחסור יעזור יותר.

אם יש לך בעיה בבליטות דיסק ואתה צריך פיזיותרפיה אז תלך לראות רופא ולפיזיותרפיה, אתה לא יכול להתעלם מזה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה יכול לשלוט בעצמך במתח שלילי אז עדיף.

זהו שנורא קשה לי... פתחתי גם לוג:
גולן מתחיל להתחזק

יכול להיות שאני לא נח מספיק בין סט לסט? אבל אפילו בסט הראשון נורא קשה לי. אני כן מצליח לעשות כמו שצריך עם המכונה אבל אני מרגיש שאני בכלל לא מפעיל את הגב אלא רק את הידיים.

כן, זה יותר קשה כי זה לא תרגיל מורכב אבל עם יותר מסת שריר תצליח להרים יותר.

מה הכוונה "מורכב"? שזה תרגיל מבודד ולא מפעיל הרבה שרירים (כמו סקוואט ודדליפט)?

אם יש לך בעיה בבליטות דיסק ואתה צריך פיזיותרפיה אז תלך לראות רופא ולפיזיותרפיה, אתה לא יכול להתעלם מזה.

בוודאי, אני בטיפול וכמו שכתבתי עברתי צילום. אני ממתין לתור של פיזיותרפיה. אבל אני שואל בכללי אם מישהו יכול להמליץ לי על כמה תרגילי מתיחות/פיזיותרפיה שאני יכול לשלב בעצמי בבית או במכון.

זהו שנורא קשה לי... פתחתי גם לוג:
גולן מתחיל להתחזק

יכול להיות שאני לא נח מספיק בין סט לסט? אבל אפילו בסט הראשון נורא קשה לי. אני כן מצליח לעשות כמו שצריך עם המכונה אבל אני מרגיש שאני בכלל לא מפעיל את הגב אלא רק את הידיים.

מה הכוונה "מורכב"? שזה תרגיל מבודד ולא מפעיל הרבה שרירים (כמו סקוואט ודדליפט)?

בוודאי, אני בטיפול וכמו שכתבתי עברתי צילום. אני ממתין לתור של פיזיותרפיה. אבל אני שואל בכללי אם מישהו יכול להמליץ לי על כמה תרגילי מתיחות/פיזיותרפיה שאני יכול לשלב בעצמי בבית או במכון.
תרגיל מורכב הוא תרגיל שמערב כמה מפרקים.סקוואט ודדליפט למשל הם תרגילים מורכבים. גם לג פרס.

• פותח/ת השרשור
טוב. בעיה.

אני לא עושה פשיטת כתף בפולי תחתון כמו שצריך + כפיפות בטן במכונה כמו שצריך. אני מרגיש שהטכניקה ממש גרועה, ותמיד אני סובל מכאבי צוואר (מאחורה, בגב) כמה ימים אחרי האימון.

מה לעשות? להחליף תכנית? או אולי להחליף את התרגילים האלה?

טוב. בעיה.

אני לא עושה פשיטת כתף בפולי תחתון כמו שצריך + כפיפות בטן במכונה כמו שצריך. אני מרגיש שהטכניקה ממש גרועה, ותמיד אני סובל מכאבי צוואר (מאחורה, בגב) כמה ימים אחרי האימון.

מה לעשות? להחליף תכנית? או אולי להחליף את התרגילים האלה?
למה שתעשה את התרגילים האלה? תרגילים שלדעתי אין בהם תועלת

• פותח/ת השרשור
למה שתעשה את התרגילים האלה? תרגילים שלדעתי אין בהם תועלת

כי הם חלק מהתכנית שרשמתי למעלה...
אני לא יודע לבנות לעצמי תכנית לבד. אני לא עושה מסה כרגע אז אני גם לא יכול להרים דברים כבדים מדי.

עזוב שטויות, קח תוכנית מוכנה מהפורטל שתתאים לך.

• פותח/ת השרשור
עזוב שטויות, קח תוכנית מוכנה מהפורטל שתתאים לך.
זהו שלא מצאתי משהו... אני מתקשה מאד בטכניקה ככה שאני בהרבה התרגילים מסוגל לעשות רק מוט ריק, וגם לא מצליח לעשות מתח. ובגלל הבעיות גב שלי אני לא ממש יכול לעשות תרגילים כמו חתירה.

זהו שלא מצאתי משהו... אני מתקשה מאד בטכניקה ככה שאני בהרבה התרגילים מסוגל לעשות רק מוט ריק, וגם לא מצליח לעשות מתח. ובגלל הבעיות גב שלי אני לא ממש יכול לעשות תרגילים כמו חתירה.
להתחיל ממוט ריק זאת הדרך לטכניקה טובה

Back
למעלה תחתית