הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע מתי אפשר להתחיל?

כפיר בריח

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום
אני בן 14 ו9 חודשים.
אני שוקל 63 קילוגרם
ואני נמצא מתחילת שנה שעברה במכון כושר.
מהתוכנית הראשונה אני עובד על ניפוח השריר ויש תוצאות טובות מאוד!, אבל אני רוצה להתחיל לעבוד על חיזוק השריר(שיתקשה ושיתעצב ולא שיתנפח)
המאמנים שם תמיד אומרים לי שאני צריך לעלות עוד במשקל
מאיזה משקל אני יכול להתחיל לעבוד על חיזוק השריר?
מאיזה גיל?
מה ההבדל בין התוכניות של ניפוח וחיזוק השריר?
ואם יש עוד מידע שקשור לזה אני אשמח לדעת...
תודה
כפיר

אתה עושה סלט בין כל מיני מונחים.
חיזוק השריר לא אומר שהוא "יתקשה ויתעצב", אלא שהוא יהיה יותר חזק, כלומר שתוכל להרים יותר משקל. עיצוב השריר הוא גנטי, ואין שום דבר שאתה יכול לעשות בנידון. אתה יכול רק לגדול במסת השריר, או לחתוך במסת השומן - מה שיהפוך את השריר לבולט יותר.
אין משקל סף לעבוד על חיזוק השריר או גיל מינימלי.
קרא בפורטל המאמרים שלנו על תכנית starting strength.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כן פשוט לא ידעתי איך לקרוא לזה...
אם אני שהשריר יהיה יותר חזק אני מעלה במשקל נכון?
אבל אני צריך גם להוריד את מספר החזרות או הסטים? ואם כן לכמה?..
אם נגיד אני מרים 8 קילו ביד קידמית אז אני מעלה ל9-10 ומוריד במספר החזרות או הסטים(מה שתגידו)...
וזה עובד גם על חזה, יד אחורית וכל השאר (הטכניקה של להוסיף משקל וכל זה)

ולמה כל פעם שאני שואל אותם אם הם יכולים לבנות לי תוכנית כזאת הם אומרים שלא כדאי לי עד שאני יעלה במשקל???...

אתה צריך להוריד חזרות בשביל כוח הטווח בסביבות 1-5 אם אני לא טועה . ואין לי מושג למה הם אומרים לך נראלי סתם שטויות רגילות של מדריכים במכון

כן פשוט לא ידעתי איך לקרוא לזה...
אם אני שהשריר יהיה יותר חזק אני מעלה במשקל נכון?
אבל אני צריך גם להוריד את מספר החזרות או הסטים? ואם כן לכמה?..
אם נגיד אני מרים 8 קילו ביד קידמית אז אני מעלה ל9-10 ומוריד במספר החזרות או הסטים(מה שתגידו)...
וזה עובד גם על חזה, יד אחורית וכל השאר (הטכניקה של להוסיף משקל וכל זה)
ולמה כל פעם שאני שואל אותם אם הם יכולים לבנות לי תוכנית כזאת הם אומרים שלא כדאי לי עד שאני יעלה במשקל???...

תראה לגבי גיל של "להתחיל" להתאמן אני לא יודע ממש להגיד לך ממתי זה מומלץ..
אבל בגילאים מוקדמים יחסית כמו 16+ ( גיל של התפתחות הורמונאלית ובגרות)
אתה מרוויח הרבה, ההתאוששות שלך מאימונים הרבה יותר טובה משל אדם מבוגר ממך, ככל שתתמיד ותכנס לתחום מבחינת ניסיון,ידע והפלוס הגדול של הגיל שלך אתה רק תרוויח מזה,אם כן יש לשים לב לבצע את הכל בצורה מבוקרת ומדודה, כשאתה מבין מה שאתה עושה ולא "להתלהב" ולנסות לרוץ "מהר" מידי- בגלל שהגיל שלך יחסית צעיר ואתה עובר מלא שינויים צריך להיות עם יד על הדופק וסבלני .

לגבי חזרות ומשקלים- טווח חזרות שנקבע עפ"י מאמרים ומחקרים הוא טווח של 5-12 חזרות לצורך השגת היפרטרופיה(גדילה במאסת שריר), הרבה אנשים תומכים בהשקפה שמתאמן מתחיל צריך לצבור משקל/עומס/התנגדות על מוט ולהתקדם איתו מאימון לאימון או משבוע לשבוע- כלומר התקדמות פרוגרסיבית בהתאם לאופי שאתה חיי בו- אדם אחד יוכל להתקדם מאימון לאימון ואחר משבוע לשבוע- תלוי באורח החיים,עומסים,גיל,וותק באימונים ומשתנים נוספים...
כדי להשיג את המטרה הזו מומלץ לעבוד בטווח חזרות יחסית נמוך(5-6) לזה שאתה מכיר לרוב(8-12) כדי להשיג את המטרה הזו.

אם הזמן כשצברת ניסיון,כוח,ידע,מאסה וכשאתה מגיע למשקלים מכובדים ולא מצליח להתאושש מאימון לאימון ,ולהתקדם במשקלים (יש עוד כמה דברים שאתה עובר בדרך אבל לא נרחיב עליהם כרגע) אתה משנה תוכנית ומתאים אותה כדי להתקדם ולהמשיך במטרה שלך.

לגבי השאלה עם משקל העבודה לגבי היד הקידמית- זה לא בהכרח...
תלוי בתוכנית שלך האם מדובר על תרגיל שמוגדר כתרגיל עזר בנוסף לעוד כמה תרגילים מורכבים או שמדובר מאחד מהתרגילים העיקריים ליד הקדמית....
את משקל העבודה אתה קובע בצורה הכי פשוטה אחרי שאתה סגור על מספר הסטים והחזרות לכל סט אתה לוקח משקל - שתצליח להשלים איתו את כל החזרות, אבל מצד שני שיאתגר אותך ולא יהיה "קל מידי"(בצורה הכי רדודה-שלרוב ב 2-3 החזרות האחרונות אתה מרגיש קושי להשלים אותם, אבל אל תגיע לכשל... בקיצור אתה צריך למצוא את הנקודה המאוזנת שבה אתה מאתגר את עצמך מבחינת משקל העבודה ובכל זאת מצליח להשלים את כל הסטים והחזרות כשאתה שומר על טכניקה נכונה- אחד הדברים הכי מהותיים וחשובים!
ואם הזמן אתה מתקדם ומוסיף עוד משקל)

השאלה עם זה עובד על כל השרירים - כן זה תופס לגבי כל השרירים, מדובר פה על עיקרון גורף לגבי כל שריר שתעבוד עליו ולא רק לגבי אזור/שריר ספציפי - אני מציע לך לסרוק את פורטל קילוגרם יש שם כל כך הרבה מאמרים שיכולים לעזור לך- תתחיל מהמאמר לעלייה במאסת השריר, ומשם תתקדם..

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית