הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יחס מחפיר מצד רופא משפחה, בדבר כזה עוד לא נתקלתי

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
נתחיל מהמקרה שגרם לזה, לפני כ-5 חודשים הגעתי לרופא משפחה שלי שאותו אני מכיר כ-6 שנים כבר וביקשתי בדיקות דם כלליות ופרופיל הורמונאלי, הוא הודיע לי ש"אין בסמכותו" להביא לי את בדיקות הורמונים מלבד טסט טוטאל וTSH. גם אם היה רוצה לא יכל לתת לי, כך הוא אמר.
לאחר בירור פה בפורום ועם חברים התברר שלרופא משפחה יש את הסמכות לתת הפניה לאילו בדיקות דם שמתחשק לו.

היום הגעתי אליו משום כך לבקש בדיקת דם לפרולקטין והוא התחיל עוד פעם לשקר לי לגבי זה שאין הוא יכול, אמרתי לו שאני יודע טוב מאוד שבסמכותו לתת לי ומכרים שלי מקבלים מהרופא משפחה פרופיל הורמונאלי מלא גם כן.
נראה כאילו הוא נלחץ ואמר לי כדאי שתעזוב את זה כי זה הולך למקום לא טוב.
כמובן חזרתי על דברי ואמרתי למה אמרת לי פעם שעברה שאין בסמכותך ועכשיו אתה אפילו לא סותר אותי, מעבר לכך הוא הביא לי סיבה אחרת ואמר שזה לא סל קניות והוא יביא לי "רק אם הוא רואה סיבה". ברגע זה כבר נמאס לי להמרח ואמרתי בפשטות "שיקרת לי?". באותו רגע הוא איבד עשתונות גם כן והתחיל להשתולל כמו פרימדונה ואמר: "אתה קוראה לי שקרן?? בן 22 ואני רופא ואתה קורא לי שקרן? אתה יוצא מפה עכשיו ולא חוזר.. אאוט! איך אתה קורא לי שקרן? אני יכול לבית משפט להביא אותך על זה! אני נותן לך הפניה לבדיקת כליות (משהו שעליו דנו לפני האפיסודה הזאת) ואתה הולך! תקפוץ ! אאוט! (כן הוא למד ביוהנסבורג הוא מדבר איתי חצי אנגלית)"
*אני חייב להגיד שזה לא היה קצר כזה והוא היה ממש נסער, אני הבאתי לכם פה את עיקר התוכן.
במילים האלה הוא ממש השתמש, משקר למטופל, משקר שאין לו סמכות אך לוקח לעצמו יותר סמכות ממה שמגיע לו. פריק שליטה עם תסמונת נפוליאון. ואיזה יחס זה למטופל חולה שעובר סדרה של בדיקות וטיפולים??? (יש לי הפניה לMRI וגילו אצלי פרולקטין בשמים 600 כשהרף העליון 375) "אל תבוא לכאן יותר" הוא אמר לי.

בקיצור אני הייתי בשוק ולא הגבתי הרבה מעבר ל-"אתה לא שיקרת? אז איך אתה קורא לזה? ... אני לא יחזור גם" ודברים כאלה ובעדינות.
אני פונה לכאן כדי לשתף אתכם בביזיון שהולך כאן ולשאול אתכם מה אני יכול לעשות בנידון? האם אני יכול להביא ת*** הזה לבית משפט? הבעיה שזו מילה שלי כנגד מילה שלו... לא חשבתי לרגע על סיטואציה כזאת ואין לי שום הקלטה..

אני חושב להתייעץ עם עו"ד בנושא... ביזיון..

נערך לאחרונה:
לא חסרים רופאים כאלה ... אצלי באיזור יש לי הרגשה שלוקחים את כל הכושלים ושמים אותם רופאי משפחה , אצלי הוא בקשר טוב אם המשפחה כי מביאים לו מידי פעם בקבוק יין חחח ...
אתה יכול לקחת אותו לבית משפט , אתה בטח לא תרוויח מזה וזה סתם סיבוך של זמן וכסף וזה יכול להימשך כמה שנים.
תתלונן לקופה שאתה נמצא בה , ואל תסתפק בזה שהם יגידו שיטפלו בזה , תדרוש רופא אחר או פיצוי , לא יודע מה .

• פותח/ת השרשור
לא חסרים רופאים כאלה ... אצלי באיזור יש לי הרגשה שלוקחים את כל הכושלים ושמים אותם רופאי משפחה , אצלי הוא בקשר טוב אם המשפחה כי מביאים לו מידי פעם בקבוק יין חחח ...
אתה יכול לקחת אותו לבית משפט , אתה בטח לא תרוויח מזה וזה סתם סיבוך של זמן וכסף וזה יכול להימשך כמה שנים.
תתלונן לקופה שאתה נמצא בה , ואל תסתפק בזה שהם יגידו שיטפלו בזה , תדרוש רופא אחר או פיצוי , לא יודע מה .

יותר מזה אני גם יכול להדפק מזה לדעתי בתביעת נגד. הרי אין לי הוכחה וזה מילה שלי כנגד מילה שלו, ההוכחה היחידה אולי זה שיחות שלי עם חברים מלפני חודשים שאמרתי להם שלרופא משפחה אין סמכות לתת בדיקה הורמונאלית מה דעתך על שיתוף בפייסבוק? לדעתי אסור לי לציין את שמו של הרופא מחשש להוצאת דיבה..

תתחיל מליצור קשר עם הקופה שאתה והוא שייכים אלייה , אם אתה רוצה שהם מנפנפים אותך ולא עושים שום דבר עם זה , תעשה איזה שיתוף בפייסבוק ואולי אז הם ישימו לב , אבל דבר ראשון לדעתי זה לפנות לקופה עצמה .

• פותח/ת השרשור
תתחיל מליצור קשר עם הקופה שאתה והוא שייכים אלייה , אם אתה רוצה שהם מנפנפים אותך ולא עושים שום דבר עם זה , תעשה איזה שיתוף בפייסבוק ואולי אז הם ישימו לב , אבל דבר ראשון לדעתי זה לפנות לקופה עצמה .
בשיתוף בפייס אני לא יכול לכתוב את שם הרופא, את שם הקופה מותר נכון?

מעבר לזה שאתה עצבני.
אני לא מבין מה אתה תכלס רוצה להשיג?

לפני שאתה מתחיל עם עו'ד, תביעות וכד' אתה בקלות יכול לעבור רופא או קופת חולים.

מבין את העצבים שלך, הוא באמת חוצפן.
אבל חבל על הזמן שלך, כנראה שאתה רק תתעצבן בדרך וכנראה שלא תשיג כלום.
תעבור רופא משפחה וזהו.

בחיים צריך לדעת מתי להשקיע אנרגיה ומתי לוותר.
במקרה הזה השקעת אנרגיה (מיותרת) כנראה לא תוביל לכלום.

• פותח/ת השרשור
קשה לי לקבל יחס כזה מאיש מקצוע ולשתוק. ביחוד רופא שתפקידו בכמה רמות יותר חשוב..

מאיזה סיבה אתה רצית 'פרופיל הורמונאלי מלא'
יש בקרה על הרופאים לאיזה בדיקות הם שולחים.
אם אתה על חומרים, לא היית ממהר ליצור לזה תיעוד במסמכים הרפואיים שלך זה יכול לסבך אותך עם חברות ביטוח, קופות חולים וכל מי שיש לו גישה לתיק הרפואי שלך.

• פותח/ת השרשור
מאיזה סיבה אתה רצית 'פרופיל הורמונאלי מלא'
יש בקרה על הרופאים לאיזה בדיקות הם שולחים.
אם אתה על חומרים, לא היית ממהר ליצור לזה תיעוד במסמכים הרפואיים שלך זה יכול לסבך אותך עם חברות ביטוח, קופות חולים וכל מי שיש לו גישה לתיק הרפואי שלך.
אני לא על חומרים. הסיבה שרציתי פרופיל הורמונאלי מלא היא בגלל הסימפטומים. לאחר תהליך בירוקרטי מדומה שהמניאק הזה גרם לי לעבור נמצאה הבעיה בפרולקטין. כרגע אני לוקח קבותרים לכן רציתי לבדוק אם יש תזוזות ברמות פרולקטין וטסט.

אם ככה תפנה למנהל המרפאה ותסביר את הסיפור בלי עצבים והוא אמור לטפל בזה מול הרופא.
ובכל מקרה אתה יכול לעבור רופא בקלות

• פותח/ת השרשור
אם ככה תפנה למנהל המרפאה ותסביר את הסיפור בלי עצבים והוא אמור לטפל בזה מול הרופא.
ובכל מקרה אתה יכול לעבור רופא בקלות
מעבר לכך כבר הכנתי מכתב לנציב קבילות משרד הבריאות ועוד כמה גורמים. מקווה שזה יתן משהו

אל תתעצבן אחי, יש חארות בעולם, מה לעשות.
תעזוב את זה ותעבור לרופא אחר ותתלונן עליו רק בשביל שאנשים אחרים לא ייתקלו בו. זהו

אל תילחם כשיש ברירה.

תחליף רופא משפחה / קופת חולים.

אלא אם אתה מחפש כאב ראש ארוך...

תלך לקופה ותדרוש לדבר עם המנהל של הקופת חולים ותתלונן עליו ותדרוש רופא אחר וזהו אין מה להסתבך

הרופא משפחה אמר לי שהוא לא יכול לתת לי בדיקה לרמות הורמונים בלי הפנייה ממומחה,גם לי שיקרו?

לך לרופא אחר יש מליון רופאי משפחה בכל קופת חולים אל תתעכב עליו

• פותח/ת השרשור
הרופא משפחה אמר לי שהוא לא יכול לתת לי בדיקה לרמות הורמונים בלי הפנייה ממומחה,גם לי שיקרו?
יש לי חבר שנתנו לו, הוא בכללית אבל (למרות שלא נראה לי שבמכבי זה שונה), וגם אנשים פה בפורום אומרים שנותנים להם בלי בעיה. אז כן, כנראה שיקרו לך גם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית