דיון דל פחמימה בלי העמסות

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
לגוף לוקח תקופה מסויימת להסתגל לדל פחמימה ואז נוצר מצב שבו הגוף מנצל שומן לאנרגיה ונוצרים
גופי קטון שמחליפים את מקומם של הגלוקוז. אם ככה, אז למה לבצע בכלל את ההעמסה? הרי הגוף מצא לעצמו מקור אנרגיה חדש.

בנוסף, אני מכיר אנשים שהם על אפס פחמימה (רק ירקות, חלבון ושומן) ובין אם הם בחיטוב או מסה הם לא מבצעים
העמסות ומתקדמים יפה מאוד. אם זה ירידה/עליה במשקל והתחזקות.

• פותח/ת השרשור
איזה סיבה יש לך לא לבצע את ההעמסה?

זה חלק בלתי נפרד מהדיאטה.
אני יודע שזה חלק בלתי נפרד מהדיאטה, אבל איך זה שיש אנשים שהם בפליאו\דל פחמימה קבוע כל הזמן והם מסתדרים בלי העמסות?
אם לדוגמא אני מכוון לדל פחמימה קבוע, גם במסה וגם בחיטוב, אז בשביל מה ההעמסות?

והסיבה שיש לי לא לבצע העמסה היא שאני מאמין שזה לא עושה טוב לגוף כל התנודות החדות האלה, פעם 0 פחמימה, פתאום כמויות
ענקיות... אני לא חושב שזה בריא במיוחד.

אני לא מכיר אנשים בחיטוב שלא עושים העמסה
בדיאטה קטוגנית צריך לאכול הרבה שומן, רק הקלוריות שצריכות להגיע מהשומן צריכות להיות בסביבות ה1500 קלוריות וגם זה שנוי במחלוקת. (בד"כ יחס של 1:1 עם שומן וחלבון, + ירקות)
מלבד זאת, בחיטוב בד"כ מבצעים אירובי, ובאירובי הגליקוגן הוא מאוד, מאוד נחוץ ואף קריטי. לכן אנשים בחיטוב יתקשו להתאושש רק מקיטוזיס כשהגוף בכלל על גירעון קלורי

מתעב את כל הרעיון הזה העמסה באמת שלא נחוץ מבחינה פסיכולוגית ועושה סתם הרגשה חרא וכאבי בטן . לאחר דיאטה ארוכה ללא העמסות כהערכה הגוף יכנס למיגננה.
אני אוהב להביא חיטובים קצרים וקולעים מה שניקרא חודשיים בלי העמסות ביכלל שבחודש הראשון על 100 פחמימה ובשני 50

בד"כ העמסה נועד כדי שהגוף ימשיך לשרוף שומן בקצב מהיר. בוא נגיד שאם אתה עושה דל פחמימה שבועיים-שלוש אין צורך בהעמסה.לא קריטי. אבל אם מדובר פה בכמה חודשים טובים אז חייב לעשות העמסה.

אתה תזדקק להעמסה רק אם אתה עוסק באימונים מאוד גליקוליטיים. אם אתה מכוון לקתוזיס אז מן הסתם תרצה שהגליקוגן בכבד יהיה יחסית ריק. אבל כמובן לא תרצה להיות מרוקן לחלוטין בשרירים. אז לצערי אין לי על מה להסתמך פה, אבל אני זוכר וגם חווה על עצמי, שתוך כדי צריכה מינימלית מאוד של פחמימות (20-50 נגיד) וגם כמובן תתבצע המרה מסוימת של חלבון, הגליקוגן בשרירים לא יהיה מרוקן לחלוטין. מניסיון של קתוזיס והעמסות (במקרה שלי פעם בשבוע) אני יכול להגיד לך שלמראה זה נחמד (שומר עלייך מאוד מאוד חטוב ומאפשר עלייה יציבה ביכולות ובגודל) אבל אתה מסתכן בפרופיל דם של גבר מעשן בן 70(:

אתה תזדקק להעמסה רק אם אתה עוסק באימונים מאוד גליקוליטיים. אם אתה מכוון לקתוזיס אז מן הסתם תרצה שהגליקוגן בכבד יהיה יחסית ריק. אבל כמובן לא תרצה להיות מרוקן לחלוטין בשרירים. אז לצערי אין לי על מה להסתמך פה, אבל אני זוכר וגם חווה על עצמי, שתוך כדי צריכה מינימלית מאוד של פחמימות (20-50 נגיד) וגם כמובן תתבצע המרה מסוימת של חלבון, הגליקוגן בשרירים לא יהיה מרוקן לחלוטין. מניסיון של קתוזיס והעמסות (במקרה שלי פעם בשבוע) אני יכול להגיד לך שלמראה זה נחמד (שומר עלייך מאוד מאוד חטוב ומאפשר עלייה יציבה ביכולות ובגודל) אבל אתה מסתכן בפרופיל דם של גבר מעשן בן 70:)
למה?

לא הבנתי בדיוק מה אתה מאשים יותר, את הקיטוזיס או את ההעמסות, ולמה שיהיה לך פרופיל דם לא טוב

את ההעמסות. לחלוטין.
עשיתי שבוע אפס פחמימה ואז העמסה. אמנם העמסה איכותית אבל עדיין. באותה תקופה גם ניסיתי קצת פאווארליפטינג ככה שדרישת הגלוקוז מהשרירים פחתה, ויצא ככל הנראה (זה הכל השערות בסופו של דבר) שהיו הרבה מאוד פחמימות עודפות. מה שיצא לי מזה זה 300+ TOTAL כולסטרול ו190 טריג' שזה פי חמש מהבדיקות הקודמות חודשיים קודם.

• פותח/ת השרשור
אתה תזדקק להעמסה רק אם אתה עוסק באימונים מאוד גליקוליטיים. אם אתה מכוון לקתוזיס אז מן הסתם תרצה שהגליקוגן בכבד יהיה יחסית ריק. אבל כמובן לא תרצה להיות מרוקן לחלוטין בשרירים. אז לצערי אין לי על מה להסתמך פה, אבל אני זוכר וגם חווה על עצמי, שתוך כדי צריכה מינימלית מאוד של פחמימות (20-50 נגיד) וגם כמובן תתבצע המרה מסוימת של חלבון, הגליקוגן בשרירים לא יהיה מרוקן לחלוטין. מניסיון של קתוזיס והעמסות (במקרה שלי פעם בשבוע) אני יכול להגיד לך שלמראה זה נחמד (שומר עלייך מאוד מאוד חטוב ומאפשר עלייה יציבה ביכולות ובגודל) אבל אתה מסתכן בפרופיל דם של גבר מעשן בן 70:)
תגדיר אימונים מאוד גליקוליטיים, הכוונה לפווארליפטינג והרבה ברזל או אירובי?

כעיקרון מעל 30 שניות של עבודה רצופה אם אני זוכר נכון (כלכך הולך להיכשל במבחן בפיזיולוגיה...) עד כמה דקות.
מטקונים למיניהם ואפילו סטים של פמפום. כל מה שידרוש כניסה למסלול אנאירובי-לקטי בשריר שישתמש בגליקוגן.

כעיקרון מעל 30 שניות של עבודה רצופה אם אני זוכר נכון (כלכך הולך להיכשל במבחן בפיזיולוגיה...) עד כמה דקות.
מטקונים למיניהם ואפילו סטים של פמפום. כל מה שידרוש כניסה למסלול אנאירובי-לקטי בשריר שישתמש בגליקוגן.
מה אתה לומד?

יש לי כמה שאלות לא קשורות אבל קשורות:
לאחר חיטוב דל פחמימה,כשמסיימים אותו אז אנחנו אמורים בהדרגה לעלות את כמות הפחמימות שאנחנו אוכלים ביום. אבל עדיין, זה לא אפשרי שלאחר חודש למשל פתאום נקבל תוצאות לא הכי טובות כמו בסיום החיטוב?

והאם בחיטוב דל זה אפשרי בכלל לרוץ? הרי ריצה דורשת גלוקוז ואין לנו בשפע אז מה יקרה בריצה על דל?

לא ממש הבנתי את השאלה הראשונה.
אבל לגבי השניה. הגלוקוז הוא המקור אנרגיה היחידי רק של מערכת הדם.
יש לך עוד מקורות אנרגיה כמו חומצות שומן וגופי קטון שישמשו אנרגיה אפילו יותר טובה לשרירים בפעילות אירובית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית