הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מעניין אותי הדורות הבאים.

• פותח/ת השרשור xytkhi
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
א. היו לדורות הקודמים מספיק דרכים להרוס את כדור הארץ ולא התכוונתי לדורות הרחוקים אלא לדורות של לפני 50-100 שנה
ב. זה שלא הייתה להם יכולת כמו שלנו להרוס את כדור הארץ זה אומר שאם לנו יש יכולת אנחנו צריכים לעשות את זה?
ג. ״מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך״ לדעתי מתאר את המצב הזה די טוב. אתה לא הייתה רוצה לחיות במקום מחורבן ולמות בגיל 7 מסרטן העור בגלל החור באוזון אז אני מאמין שאתה לא צריך לעשות את זה לנינים ש(אולי) יהיו לך בעתיד או לכל בן אדם עתידי

לא היו לדורות הקודמים יכולות קידוח, יכולות " פרקצ'רינג " כמו היום לדלות משאבים בצורה מודרנית.
טענתי שיש לצרוך כמה שתרצה בלי כחל ושרק, בלי מצפון.
חור באוזון או לא, שיתמודדו עם זה הדורות הבאים הם ימצאו פתרון.

מסכים איתך. למה שלאנשים יהיו חיים טובים וקלים יותר ממני רק כי הם נולדו בתקופת זמן אחרת?! לא מגיע למשתמשי האייפון 17, נוסעי המכוניות המעופפות המניאקים האלה כלום. הגיע הזמן לשים סוף לאפליית זמן הזו.

כ"כ בא לי להצטרף לדעות חסרות האחריות האלו....זה הכי כיף. אבל הכי טועה.
תילחם בשליליות שבך. כמו שכולם עושים אני מניח.
(לגבי משאבי טבע וכל התופעה ההיברידית. כמה עוד זמן נראה לך שאפשר להיות תלויים במדינות ערב?...)

• פותח/ת השרשור
ארה"ב כבר מזמן הפכה לייצואנית נפט ענקית בייחוד בגלל שיטת ה "פרקצ'רינג "
ישנו חשש גדול ברוסיה לירידת ערך חביות הנפט ל 70 -60 דולר, אם כך יהיה כלכלתה בצרות צרורות.
------
הנפט הערבי מתכלה לאט לאט, תוך כדי איבוד מערכו הכלכלי ! העולם עובר לפחות צריכה ממשאבים פוסיליים למשאבים ברי קיימא.

אין מה לחשוש מהנפט הערבי , ואין מה לחשוש מלהיות צרכן של המשאבים.

• פותח/ת השרשור
ספר את זה לדובאי חח

יופי, בוגר מאד.
דובאי, בחריין, ושאר ירקות המפרץ עדיין נהנות מנפט, ונהנות מתשלומי העבר. אך בעוד כ 15 -20 שנה המאגרים שלהן יתכלו. ואז תספר בעצמך שהייתה פעם דובאי ועלילות המלך בבאי.

גילוי נאות : אני עוסק בתחום אנרגיה ומשאבי כדוה"א.

הנפט הערבי מתכלה לאט לאט, תוך כדי איבוד מערכו הכלכלי ! העולם עובר לפחות צריכה ממשאבים פוסיליים למשאבים ברי קיימה.
יופי, בוגר מאד.
דובאי, בחריין, ושאר ירקות המפרץ עדיין נהנות מנפט, ונהנות מתשלומי העבר. אך בעוד כ 15 -20 שנה המאגרים שלהן יתכלו.
שמת לב שהצדקת את הדעה שלך שצריך לחיות בהווה ולא להתחשב בעתיד על ידי זה שבעתיד לא ישתמשו במשאבים מתכלים(ופחות יזהמו ככה)? אתה לא שם לב לסתירה? הסיבה העיקרית שעוברים לאנרגיה מתחדשת זה הזיהום וההתחשבות בעתיד כי אחרת פשוט היו עוברים מפחם לנפט לגז לעצים וכו'.

• פותח/ת השרשור
לא הצדקתי כלום אדוני, פשוט כתבתי עובדות. אני , כפרט אמשיך צרוך כמה שאוכל 😃
יערות הגשם לא מעניינים אותי, וגם לא עתודות הנפס באלסקה, אחרי שאמות, זה לא יהיה רלבנטי.
כנ"ל לך, אחרי שתמות. זה טיבעו של עולם. הצבתי כאן ראי מול הפנים של הגולשים המכובדים.

תודה.

לא הצדקתי כלום אדוני, פשוט כתבתי עובדות. אני , כפרט אמשיך צרוך כמה שאוכל 😃
יערות הגשם לא מעניינים אותי, וגם לא עתודות הנפס באלסקה, אחרי שאמות, זה לא יהיה רלבנטי.
כנ"ל לך, אחרי שתמות. זה טיבעו של עולם. הצבתי כאן ראי מול הפנים של הגולשים המכובדים.

תודה.
לא נכון. לי אכפת ממה שיקרה כאן גם אחרי שאני אמות. כמו שאני לא ארביץ לבן אדם או אקלל אותו, לא מתוך פחד שהוא יחזיר לי אלא גם מתוך זה שאני לא ארצה לפגוע בבן אדם סתם ככה.

• פותח/ת השרשור
אני לא אמרתי חלילה להרביץ לאדם או לקלל. אלא לצרוך , חופשי בלי חשבון. אל תסלף את דבריי , או תתן דוגמאות שלא עולות בקנה אחד עם הנאמר.

תודה.

אני אשמח אם תסביר לי את ההבדל בין לגרום נזק לבן אדם שעומד מולך לבין לגרום לנזק ואפילו למוות לבן אדם שיוולד עוד 20 שנה

• פותח/ת השרשור
אני אשמח אם תסביר לי את ההבדל בין לגרום נזק לבן אדם שעומד מולך לבין לגרום לנזק ואפילו למוות לבן אדם שיוולד עוד 20 שנה

היי, אני לא חושב שאתה באמת צריך הסבר, אתה מספיק אינטלגנטי להבין לבד.

תודה.

הרצון לא להרע קיים באדם ומנחה אותו, אתה לא נאמן לעצמך אם אתה מרע לאנשים בעתיד.
לחיות לפי צו המצפון שיהיה לך כשתחדל להתקיים, זה אבסורד.
אם היית חי את הרעיון שלך לחלוטין היית מתאבד, כי מיידית לא הייתה לך משמעות ומצד שני לא היית סובל יותר מכלום. ממליץ1

אני דווקא חושב שצריך אנשים כמוך בעולם למען זירוז תהליכים.
ישנה בעיה אנרגיה/זיהום וצריך הפיכה (מדעית/תפיסתית/טכנולוגית) כדי לפתור אותה.
המהפך ההדרגתי שאנו עושים היום מועיל וטוב אך לא מספיק, רק כשהמשאבים יגמרו
והזיהום יגיע לנק' משבר שתפגע באופן ישיר באנשי מפתח המהפך יגיע.

הרצון לא להרע קיים באדם ומנחה אותו, אתה לא נאמן לעצמך אם אתה מרע לאנשים בעתיד.
לחיות לפי צו המצפון שיהיה לך כשתחדל להתקיים, זה אבסורד.
אם היית חי את הרעיון שלך לחלוטין היית מתאבד, כי מיידית לא הייתה לך משמעות ומצד שני לא היית סובל יותר מכלום. ממליץ1

טוב אתה!

לפעמים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית