הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם אפשר לשלב ליפטינג תחרותי עם עוד ענף ספורט?

Juggernaut

משתמש פעיל
450
157
נק' מוניטין:
392
450
157
Holmes place
לפני הצבא(שנתיים ו7 לאחור) עדיין שחקתי כדורסל מקצועני, בליגה לאומית למי שזה אומר משהוא, תוך כדי כמובן שהייתי משלב אימוני כוח וקונדישנינג אבל מן הסתם לא בעצימות גבוהה כמו היום וגם ללא אותו הנפח, בזמן הצבא יצאתי לקורס אקדמאי בווינגיט על חשבון הצבא(הזדמנות מפז שלא יכלתי לסרב לה), לא היה לי זמן לכדורסל אז עשיתי הפסקה של שנה והתרכזתי רק בשנת כוח(להתחזק כמה שאפשר ולחזור לאחר הלימודים), אחרי זה התאהבתי גם בספורט הזה ואחרי תחרות אחת וכמעט שנתיים בליפטינג ותוך כדי עבודה כמדריך בחדר כושר אני לא יכול לוותר על זה, אני תכף משתחרר ואני כניראה אחזור לכדורסל משתי סיבות-כסף ואהבה.

האם אתם חושבים שאפשר להתקדם בשני הענפים ולשלב אותם יחד?

זה הרבה הרבה יותר קשה, אם תהיה תחרותי בשניהם לא סביר שתהיה הכי טוב באחד מהם.
תלוי למה אתה שואף

הכל אפשרי, כמובן כל ספורט בנפרד יתן מקס' תוצאות אבל אפשר לשלב וזה אולי יתן לך יתרון מעניין בענף השני.

אם אתה חוזר לליגה ארצית \ א' - לא צריכה להיות לך בעיה (אמנם תתקדם לאט יותר)

בליגה לאומית עם 4 אימונים ומשחק (או 5 אימונים תלוי איזו קבוצה) יהיה לך קצת קשה

• פותח/ת השרשור
לא נגעתי שנה בכדור, אני לא אחזור ללאומית בשנה הראשונה, כנראה שאחזור לליגה ארצית או א'.
הכל אפשרי, כמובן כל ספורט בנפרד יתן מקס' תוצאות אבל אפשר לשלב וזה אולי יתן לך יתרון מעניין בענף השני.
אם אתה חוזר לליגה ארצית \ א' - לא צריכה להיות לך בעיה (אמנם תתקדם לאט יותר)

בליגה לאומית עם 4 אימונים ומשחק (או 5 אימונים תלוי איזו קבוצה) יהיה לך קצת קשה

בליגה א ואפילו ארצית לא אמורה להיות בעיה כמובן תלוי ברמה שלך ובכמה המאמן דפוק
אני שיחקתי בארצית והיה 4 אימונים ומשחק וזה די הרבה לליגה הזאת.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון עד לפני שנתיים(בשנה הראשונה שלי בצבא כספורטאי פעיל), שחקתי הארצית שנה ואז עברתי לליגה א' להשאלה שבארצית היו לי ממוצעים טןבים והרבה דקות, עם סקוואט של 140 ודדליפט 180, אחרי שעברו שנתיים המספרים קפצו ממש אבל כמו שרן אמר...זה נראה לי קשה ביותר יחד....שלא נדבר על ההתאוששות. בעיקרון עד לפני שנתיים(בשנה הראשונה שלי בצבא כספורטאי פעיל), שחקתי הארצית שנה ואז עברתי לליגה א' להשאלה שבארצית היו לי ממוצעים טןבים והרבה דקות, עם סקוואט של 140 ודדליפט 180, אחרי שעברו שנתיים המספרים קפצו ממש אבל כמו שרן אמר...זה נראה לי קשה ביותר יחד....שלא נדבר על ההתאוששות.

• פותח/ת השרשור
המטרה כלכך מעורפלת...הייתי שחקן בנבחרת הנוער, התגייסתי כספורטאי פעיל...אחרי לימודים בזמן הצבא הקדשתי את עצמי נטו לליפטינג ו ראיתי מן הסתם המון תוצאות....כף המוזניים די מאוזנת זה מה שקשה לי...

לפני הצבא(שנתיים ו7 לאחור) עדיין שחקתי כדורסל מקצועני, בליגה לאומית למי שזה אומר משהוא, תוך כדי כמובן שהייתי משלב אימוני כוח וקונדישנינג אבל מן הסתם לא בעצימות גבוהה כמו היום וגם ללא אותו הנפח, בזמן הצבא יצאתי לקורס אקדמאי בווינגיט על חשבון הצבא(הזדמנות מפז שלא יכלתי לסרב לה), לא היה לי זמן לכדורסל אז עשיתי הפסקה של שנה והתרכזתי רק בשנת כוח(להתחזק כמה שאפשר ולחזור לאחר הלימודים), אחרי זה התאהבתי גם בספורט הזה ואחרי תחרות אחת וכמעט שנתיים בליפטינג ותוך כדי עבודה כמדריך בחדר כושר אני לא יכול לוותר על זה, אני תכף משתחרר ואני כניראה אחזור לכדורסל משתי סיבות-כסף ואהבה.

האם אתם חושבים שאפשר להתקדם בשני הענפים ולשלב אותם יחד?
בליפטינג אין כסף, אם כסף יותר חשוב לך מליפטינג אני חושב אתה יודע מה לבחור.

בליפטינג אין כסף, אם כסף יותר חשוב לך מליפטינג אני חושב אתה יודע מה לבחור.
אני מאמין שיש מעט מאוד (מאוד) ספורטאים שהגיעו לרמה הגבוה ביותר בספורט מסויים, ואשר בחרו בו מלכתחילה רק מהאספקט הכספי. כן יש לא מעט ספורטאים מהשורה הראשונה אשר כבר הגיעו לשלב בו הם מפרנסים את עצמם ואת משפחתם, ואע"פ שהיו מעדיפים לפרוש מספורט מקצועני (משיקולים כאלו או אחרים), ממשיכים להתחרות על מנת שהכסף ימשיך ליזרום.

2 אימונים ומשחק בליגה א לא יהיה נוראי, מה זה אימון כדורסל בליגה א שטויות במיץ

לא מסכים "שטויות במיץ"
להתאוששות אופטימאלית להגיע לטופ הוא צריך להפסיק לשחק כדורסל ולנוח
אם הוא רוצה להיות חזק מעל הממוצע וגם לשחק כדורסל זה סבבה, אבל הוא לא יהיה טוב בפאוורליפטינג
הגוף צריך להתאושש במיוחד בהכנות לתחרויות

אתה מגיע למצב שאתה פשוט צריך לישון לנוח ולאכול כל שניה שיש לך

• פותח/ת השרשור
גם אם אשחק בליגה ארצית או א', תמיד הייתי ספרינטר ואתלט, ותמיד הייתי נותן הכל על המגרש ככה שלא אוכל לץץ אימון "התאוששות" בכדורסל...אני אתן כל אימון במקס', אולי יתאים לי לשלב וונדלר או קרוספיט אם זה...קונדישנינג לא חסר, העניין שבכל יום שעובר אני לא יוצא מזה ועדיין מתוסכל...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית