הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פציעה חוזרת בסקוואט..

eladmica

משתמש מתחיל
78
7
נק' מוניטין:
406
78
7
לפני 5 חודשים בערך נפצעתי בצד של התאומים ברגל שמאל מסקוואט. הכאב עבר לגמרי, ועכשיו אחרי חודשיים של סקוואטים(שבועיים וחצי כבדים) חזר כאב בדיוק באותו מקום, אז כנראה הבעיה בטכניקה

לצערי אין לי מהזמן האחרון, ועכשיו אני לא רוצה לעבוד כבד שהכאב לא יחמיר:

והנה סט כבד מלפני 5 חודשים ממש לפני הפציעה:

אגב אני לא מרגיש כלום בדדליפט או בכל תרגיל אחר, הבעיה רק בסקוואט

לא כ"כ הבנתי, אתה עושה HB ?

כי אם LB העמידה שלך מאוד צרה, כפות הרגליים כמעט ולא נוטות החוצה והמוט ממוקם גבוה מידי על הגוף שלך.

זה HB וזה נראה בסדר גמור בתור HB לדעתי, גב אנכי וברכיים קצת גולשות, מספיק עמוק.

לא רואה קשר בין הפציעה לסקוואט, צר לי.

נראה שיש לך אסימטריה לכיוון צד ימין בסקוואט, אבל זה לא משהו שאמור לגרום לפציעה בתאומים(אם כבר באגן/גב תחתון)

נראה שיש לך אסימטריה לכיוון צד ימין בסקוואט, אבל זה לא משהו שאמור לגרום לפציעה בתאומים(אם כבר באגן/גב תחתון)
סליחה שאני לא קשור אבל אני חושב שיש לי מה שאתה מתאר, לפחות במשקלי עבודה(אני תקוע כבר כמה חודשים באיזור ה90 בסקוואט) יש לי נטייה לאחד הצדדים, אין לי מושג למה, אבל אני חושב שזה קשור לכל האי נוחות שיש לי באיזור האגן, גב תחתון, התחת וגם החלק שמקביל לתחת רק מקדימה.. אני מרגיש כאילו המקום הולך להתפוצץ ואני חייב להמתח או להתגלגל על כדור טניס באיזורים האלה.. חוץ מזה יש לי גם קליק חזק באגן כל פעם שאני מרים את הברך לכיוון החזה/ פותח רגליים כמו במכונה של בנות(הקליק רק בצד ימין וגם בצד ימין הכאב בעיקר). יש לך מושג מה אני יכול בשביל לאזן את המקום ואולי להפתר מהכאבים ?

כדאי שתשקול לנסות LB. עשיתי HB בדיוק כמוך, וגם אצלי חזרה על עצמה פציעה אך אחרת, באיזור חיבור האגן/ירך מלפנים.
מאז עברתי למאין היבריד כשהמוט עדיין HB אך עם עמידה רחבה, ירידה לא מעבר לשבירת מקביל והיפ-דרייב. מרגיש נהדר.

• פותח/ת השרשור

מישהו היום שם לב שהמוט יושב לי על הגב בצורה אנכית(הצד השמאלי של המוט מלפני והצד הימיני מאחורי). זה מרגיש לי הכי טבעי ככה ואף פעם לא שמתי לב לזה. נראה לך הפציעה נובעת מזה?

ובלי קשר, יש לך עצות איך לשפר גמישות באיזור בכתפיים? במיוחד "לקחת אותם אחורה" שבגלל זה אני לא מצליח לעשות LB

כדאי שתשקול לנסות LB. עשיתי HB בדיוק כמוך, וגם אצלי חזרה על עצמה פציעה אך אחרת, באיזור חיבור האגן/ירך מלפנים.
מאז עברתי למאין היבריד כשהמוט עדיין HB אך עם עמידה רחבה, ירידה לא מעבר לשבירת מקביל והיפ-דרייב. מרגיש נהדר.

מעדיף לא לעשות "הייבריד" אלא סוג אחד כמו שצריך, ואני לא מצליח LB

סליחה שאני לא קשור אבל אני חושב שיש לי מה שאתה מתאר, לפחות במשקלי עבודה(אני תקוע כבר כמה חודשים באיזור ה90 בסקוואט) יש לי נטייה לאחד הצדדים, אין לי מושג למה, אבל אני חושב שזה קשור לכל האי נוחות שיש לי באיזור האגן, גב תחתון, התחת וגם החלק שמקביל לתחת רק מקדימה.. אני מרגיש כאילו המקום הולך להתפוצץ ואני חייב להמתח או להתגלגל על כדור טניס באיזורים האלה.. חוץ מזה יש לי גם קליק חזק באגן כל פעם שאני מרים את הברך לכיוון החזה/ פותח רגליים כמו במכונה של בנות(הקליק רק בצד ימין וגם בצד ימין הכאב בעיקר). יש לך מושג מה אני יכול בשביל לאזן את המקום ואולי להפתר מהכאבים ?

לך לפיזיותרפיסט/אורטופד, המגוון של הדברים שיכולים להוביל לאסיטמריה יכול להתחיל מפציעה ושרירים תפוסים בצד אחד ועד הפרש באורך העצמות ברגליים, אני לא מתיימר להיות איש מקצוע, אני מאמן

מישהו היום שם לב שהמוט יושב לי על הגב בצורה אנכית(הצד השמאלי של המוט מלפני והצד הימיני מאחורי). זה מרגיש לי הכי טבעי ככה ואף פעם לא שמתי לב לזה. נראה לך הפציעה נובעת מזה?

ובלי קשר, יש לך עצות איך לשפר גמישות באיזור בכתפיים? במיוחד "לקחת אותם אחורה" שבגלל זה אני לא מצליח לעשות LB
כל מאמן מנוסה שיילך לידך אמור לראות את כל הבעיות שיש וצריך לדעת לפתור לך את כל הבעיות בסקוואט ב10 דקות, לפתור באנטרנט קצת קשה, אבל בגלל שהאסימטריה בולטת הגבתי בהתאם.
אם זה קשור לפציעה? באמת שאין לי מושג

תנסה לעבוד בצורה סימטרית 4-5 אימונים ותבדוק מה קורה, אם קשה לך להגיע לטכניקה מושלמת תשלם למאמן מיומן באזור המגורים שלך על אימון אישי אלה יהיו ה120-150 שקל הכי טובים שהשקעת בחיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית