הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם להעלות משקלים גם בכשל ?

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
רציתי לשאול שאלה בקשר להעלאת משקלים כשאני מגיע לכשל.

אחרי שאני עושה Chinups עם 20KG מחוברים אליי אני עושה תרגיל לטרייספס

ואז שוב עושה Barbell Curls(יד קדמית עם מוט W) עם משקלים יחסית כבדים - 16.25KG כל צד עם צ'יטינג
(עוד 3.75KG כל צד ואני מגיע לחימום של קולמן חחחח) ומגיע לכשל בחזרה, 2 האחרונות.

השאלה שלי היא - האם לוותר על הקטע הזה ולעלות במשקלים או לא לוותר עד שאני מצליח להשלים את הקטע ?

@Eyal @Moshe @obzion @Beast and cheat @SmokingSnake אשמח לדעתכם בנושא

למרות שהכשל בתרגיל כמו קרלז הוא לא קריטי מבחינת מערכת העצבים, לא הייתי ממליץ להגיע אליו בכל אופן.
אבל עדיף בכל מקרה להוריד משקל ולעבוד בצורה נקייה. אין פואנטה בביצוע התרגיל עם עזרה מהגב/כתפיים.

• פותח/ת השרשור
למרות שהכשל בתרגיל כמו קרלז הוא לא קריטי מבחינת מערכת העצבים, לא הייתי ממליץ להגיע אליו בכל אופן.
אבל עדיף בכל מקרה להוריד משקל ולעבוד בצורה נקייה. אין פואנטה בביצוע התרגיל עם עזרה מהגב/כתפיים.

העניין הוא שכבר מלא פעמים הורדתי משקלים וכל פעם כשאני עולה בחזרה אני נתקל באותה בעיה. זאת לא פעם ראשונה שאני נתקע בתרגיל הזה ומשתמש בצ'יטינג, המשקלים כבדים לי. מצד שני אם אני לא אשתמש בזה אני לא אעלה במשקלים ואני לא אאתגר את עצמי.

יש בעייה בתרגילים האלה, שהם לא ממש מדידים ואי אפשר לבצע בהם RM1 אמיתי (אני לא אומר שכולם צריכים לבצע RM1 בתרגיל כלשהו, אבל בתרגילי בסיס זה אפשרי) כי אפשר לעשות בהם צ'יטינג ואין ממש הגדרה למה תקין ומה לא, ובכל מקרה בגלל שהמוט לא נמצא מעל מרכז כף הרגל, או אפילו קרוב לכך - כשהמשקל יהיה מספיק כבד, ללא תלות בבסייספס שלך - אתה לא תוכל לבצע את התרגיל ללא צ'יטינג.

בנוסף, כשאתה מכוון לעבודה על הבייספס - מוט W אינו אידיאלי, כי הוא לא מאפשר לך להגיע לכיווץ מלא, כלומר לסוף טווח התנועה של השריר - שמתרחש בסופינציה.

מבחינת כשל, הייתי בוחר תרגיל בייספס אחר שיותר מאפשר לך להשתמש בבייספס במקום בכל הגוף (לעולם לא אידיאלי). בתרגיל הספציפי הזה לא הייתי מגיע לכשל לעיתים קרובות, אלא פשוט מתקדם יותר לאט וכל עוד תרגילי הבסיס מתקדמים, אני לא רואה סיבה לדאגה גם אם תתקדם בבייספס רק כל 3-4 אימונים. שחק על המנוחות \ חזרות \ משקל, בשורה התחתונה זה לא קריטי מה קצב ההתקדמות בתרגיל הזה. אם נכשלת - באימון הבא נסה שוב. אם נכשלת שוב - נסה עוד פעם. עוד פעם לא הצליח? תוריד מעט ותחזור לטפס. הכי חשוב לזכור - שזה לא תרגיל בסיס וההתקדמות בו גם ככה מוגבלת. תתעסק יותר בלהעלות את הצ'ין אפס שלך, הוא הרבה יותר חשוב (גם לבייספס).

• פותח/ת השרשור
בנוסף, כשאתה מכוון לעבודה על הבייספס - מוט W אינו אידיאלי, כי הוא לא מאפשר לך להגיע לכיווץ מלא, כלומר לסוף טווח התנועה של השריר - שמתרחש בסופינציה.

זאת תכנית FBW שמשה נתן לי ואיתה אני מתאמן עד היום. נרשם לי עבודה עם מוט W. לא ממש יודע מה ההבדלים בעבודה בין המוטות.
בכל מקרה יש לי אפשרות לעבוד או עם מוט W או עם מוט ישר אולימפי(וגם דאמבלים מכונה עם כבל אבל על זה אני לא מדבר בכלל).

מבחינת כשל, הייתי בוחר תרגיל בייספס אחר שיותר מאפשר לך להשתמש בבייספס במקום בכל הגוף (לעולם לא אידיאלי). בתרגיל הספציפי הזה לא הייתי מגיע לכשל לעיתים קרובות, אלא פשוט מתקדם יותר לאט וכל עוד תרגילי הבסיס מתקדמים, אני לא רואה סיבה לדאגה גם אם תתקדם בבייספס רק כל 3-4 אימונים. שחק על המנוחות \ חזרות \ משקל, בשורה התחתונה זה לא קריטי מה קצב ההתקדמות בתרגיל הזה. אם נכשלת - באימון הבא נסה שוב. אם נכשלת שוב - נסה עוד פעם. עוד פעם לא הצליח? תוריד מעט ותחזור לטפס. הכי חשוב לזכור - שזה לא תרגיל בסיס וההתקדמות בו גם ככה מוגבלת. תתעסק יותר בלהעלות את הצ'ין אפס שלך, הוא הרבה יותר חשוב (גם לבייספס).

אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לתרגיל אחר במקום. את הצ'ינאפס אני מעלה משקלים בלי שום קשר באימון השיפורים שלי(A1), רק בתרגיל השני אני מתקשה לעשות זאת עם ה-W אחרי שאני סוחט את השריר בצ'ינאפס.

יש אפשרות לעבוד עם דאמבלים יד-יד בכסא כומר, מה שגורם למשקל מקדימה בהגדרה להיות חצי ממה שהוא יכול להיות עם שתי ידיים, יש אפשרות גם לעבוד עם מוט אולימפי בדיוק כמו עם הW - בעמידה \ בכסא כומר, מה שנותן לך טווח תנועה מלא של הבייספס.
בכל מקרה ההבדלים בין מוט ישר לW הם לא סוף העולם, והאמת, אם התרגיל מבוצע אחרי צ'ין אפס - אולי עדיף את הW, על מנת להקטין סיכויי פציעה עקב התשה של הבייספס.

הצ'ין אפס יקשו עליך בתרגיל בייספס שמגיע אחריהם בכל מקרה, אז לדעתי כל עוד אתה ממשיך להתקדם בצ'ין אפס - הכל בסדר עם הבייספס, גם אם בתרגיל המבודד אתה מתקדם לאט מאוד (שזה נובע גם מההתשה שהצ'ין אפס גורמים).

• פותח/ת השרשור
יש אפשרות לעבוד עם דאמבלים יד-יד בכסא כומר, מה שגורם למשקל מקדימה בהגדרה להיות חצי ממה שהוא יכול להיות עם שתי ידיים, יש אפשרות גם לעבוד עם מוט אולימפי בדיוק כמו עם הW - בעמידה \ בכסא כומר, מה שנותן לך טווח תנועה מלא של הבייספס.
בכל מקרה ההבדלים בין מוט ישר לW הם לא סוף העולם, והאמת, אם התרגיל מבוצע אחרי צ'ין אפס - אולי עדיף את הW, על מנת להקטין סיכויי פציעה עקב התשה של הבייספס.

הצ'ין אפס יקשו עליך בתרגיל בייספס שמגיע אחריהם בכל מקרה, אז לדעתי כל עוד אתה ממשיך להתקדם בצ'ין אפס - הכל בסדר עם הבייספס, גם אם בתרגיל המבודד אתה מתקדם לאט מאוד (שזה נובע גם מההתשה שהצ'ין אפס גורמים).

אז להמשיך עם ה-W בעמידה או לעבור עם ה-W לכיסא הכומר ?

ובנוגע לשאלה הראשונית שלי - לכשל, לעלות או לא לעלות משקלים(בין אם זה בעמידה או בישיבה) ?

זה לא קריטי בעמידה או בישיבה, אני מעדיף בישיבה אבל זה לא חקוק בסלע

לגביי משקל, אם נכשלת אתה לא אמור להוסיף משקל באימון הבא.

במידה ואתה לא מצליח לסיים את מכסת הסטים והחזרות שהצבת לעצמך בתרגיל, אין שום סיבה לעלות במשקל. תנסה עוד אימון ועוד אימון עד שתגיע ליעד.

חשוב : תתמקד בלעלות משקל בתרגילי הגב, זה יועיל וישפר אותך בשריר היד הקדמית. בהצלחה.

רציתי לשאול שאלה בקשר להעלאת משקלים כשאני מגיע לכשל.

אחרי שאני עושה Chinups עם 20KG מחוברים אליי אני עושה תרגיל לטרייספס

ואז שוב עושה Barbell Curls(יד קדמית עם מוט W) עם משקלים יחסית כבדים - 16.25KG כל צד עם צ'יטינג
(עוד 3.75KG כל צד ואני מגיע לחימום של קולמן חחחח) ומגיע לכשל בחזרה, 2 האחרונות.

השאלה שלי היא - האם לוותר על הקטע הזה ולעלות במשקלים או לא לוותר עד שאני מצליח להשלים את הקטע ?

@Eyal @Moshe @obzion @Beast and cheat @SmokingSnake אשמח לדעתכם בנושא
לא תייגת אותי, אבל בכל זאת.
לא רשמת כמה חזרות אתה עושה אבל קח בחשבון שמשקל מוגזם בתרגילים מבודדים הוא מתכון לפציעה. במידה והצ'יט לא ישא בעומס חלק ממנו יפול על אלמנט שפשוט אינו מיועד לשאת בו (קורה הרבה פחות בתרגילים מורכבים).
אני מבצע את התרגיל ל-10 חזרות בערך ללא כשל לאחר שחוויתי פציעה מהסיבה שציינתי לעיל. הידיים מתפתחות יפה מאוד... 😃

• פותח/ת השרשור
היי טום @Tom

אני מקווה שזה בסדר כי שאלתי את האנשים שאני יחסית מכיר וגם לא רציתי לנג'ס לכל המנהלים. אם תרצה אתייג אותך לפעם הבאה כשתהיה לי שאלה 😃

אני מתחיל עם Chinups 3X6 20KG עליי, אח"כ triceps extentions 2X10 38.5KG ואחריו ה-Barbell Curls 2X10 40KG.

אני 1.70 במשקל של 70KG, עד עכשיו עשיתי חיטוב רצחני(10 חודשים), לאחרונה התחלתי להעלות קצת בקלוריות ובפחמימות ובנוסף אני לוקח קריאטין כי פשוט נמאס לי מהחיטוב ובעיקר בגלל הסימפטומים שלו(אין לי חשק, תשישות, עייפות, "כבדות" וכו') ואני לא רוצה להיתקע כל הזמן חותר לאתגר את עצמי ואת הגוף שלי, אני לא רוצה להיתקע במקום אלא כל הזמן להתקדם. השאלה מתי זה מספיק ?

היי טום @Tom

אני מקווה שזה בסדר כי שאלתי את האנשים שאני יחסית מכיר וגם לא רציתי לנג'ס לכל המנהלים. אם תרצה אתייג אותך לפעם הבאה כשתהיה לי שאלה 😃

אני מתחיל עם Chinups 3X6 20KG עליי, אח"כ triceps extentions 2X10 38.5KG ואחריו ה-Barbell Curls 2X10 40KG.

אני 1.70 במשקל של 70KG, עד עכשיו עשיתי חיטוב רצחני(10 חודשים), לאחרונה התחלתי להעלות קצת בקלוריות ובפחמימות ובנוסף אני לוקח קריאטין כי פשוט נמאס לי מהחיטוב ובעיקר בגלל הסימפטומים שלו(אין לי חשק, תשישות, עייפות, "כבדות" וכו') ואני לא רוצה להיתקע כל הזמן חותר לאתגר את עצמי ואת הגוף שלי, אני לא רוצה להיתקע במקום אלא כל הזמן להתקדם. השאלה מתי זה מספיק ?
מתי מה מספיק?...

להגיד לעצמי "זהו, אין צורך לעלות יותר במשקלים", גם כי אני לא רוצה להיפצע וגם כי אני רואה שהגוף לא נותן לי כ"כ להתקדם.
אני שוב מסביר. ככל שזה נוגע לתרגילים מורכבים תמיד ניתן להעלות במשקלים. פציעה תמיד יכולה להתרחש אבל הסבירות נמוכה מאשר בתרגילים מבודדים בהם אם השריר הספציפי אינו נושא בעומס והצ'יט אינו מספק את התרומה המתאימה הוא עובר מיד לאלמנטים שאינם מיועדים לשאת בעומס כלל.
בעבר הייתי נוטה להגזים במשקלים ולעבוד לשישיות גם בתרגילים כמו ברבל קרלז ולחיצה צרפתית והפציעות הגיעו. אין לכך הרבה ערך, בתרגילים כאלה ניתן לעבוד על טווח חזרות גבוה עם משקלים סבירים, עדיין להוסיף משקל בהתאם להתחזקות ולהשיג תוצאות יפות מאוד.
גם כאשר עוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית