הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בברך באמצע SS

• פותח/ת השרשור biker
  • פורסם בתאריך

biker

משתמש קבוע
1,863
619
נק' מוניטין:
600
1,863
619
אז ככה,לפני כמה שנים רכשתי לעצמי כאבים בדמות קרע קטן במיניסקוס.
לפני כמה שבועות פתאום הכאבים התחזקו משמעותית,קשה לי ליישר את הברך,קשה לקפל אותה,לא יכול לשבת עם הפעלת משקל על הברך.
זה קרה לי כנראה מאבן או מדרכה עקומה שהלכתי עליה,ובגלל שהקרע הקודם כנראה נהיה שם בלגן.
הבעיה היא שהייתי באמצע SS,והרגשתי שהסקוואט ממש עוזר לי,כרגע אני לא יכול לעשות לא סקוואט ולא דדליפט עד שאראה אורטופד שזה בערך עוד שבועיים.
מה שאני עושה כרגע זה רק PRESS,BENCH ומתח.
אני משתגע מזה,מה אני יכול לעשות במצבי?
האם כשאחזור לעשות סקוואטים,לא תהיה בעיה עם זה שהסקוואט והדלליפט נמוכים אבל המשקלים בלחיצות גבוהים? מבחינת התקדמות בSS.

קרע במיניסקוס= אי אפשר לעשות סקוואט

אין לי כ"כ מה לומר חוץ מ"לך לפיזיותרפיסט"

אני עם 2 קרעים במיניסקוס כרגע.

אני עשיתי סקוואטים עם קרעים בלי קרעים ובלי ACL וגם אחרי הניתוח שיקום הACL אני עושה סקוואטים והכל בסדר
בדרך תפרו לי את המיניסקוסים והם נקרעו שוב ועכשיו הם קרועים ומשאירים לי אותם קרועים כדי שמה שנשאר שם "יישמור" על המפרק.
הרופא אמר לי שהיציבות שלי בברך במצב יותר משל אדם רגיל עם ACL ומניסקוסים בלי פגיעות בגלל האימוני "רגליים" שאני עושה, מה שכן תנועות "חדות" יכולות לסכן אותי ולכן אני משתדל לא לעשות ספורט עם "תנועות חדות" בתדירות גבוהה (כדורסל,כדורגל פוטבול וכו...)

אני עם 2 קרעים במיניסקוס כרגע.

אני עשיתי סקוואטים עם קרעים בלי קרעים ובלי ACL וגם אחרי הניתוח שיקום הACL אני עושה סקוואטים והכל בסדר
בדרך תפרו לי את המיניסקוסים והם נקרעו שוב ועכשיו הם קרועים ומשאירים לי אותם קרועים כדי שמה שנשאר שם "יישמור" על המפרק.
הרופא אמר לי שהיציבות שלי בברך במצב יותר משל אדם רגיל עם ACL ומניסקוסים בלי פגיעות בגלל האימוני "רגליים" שאני עושה, מה שכן תנועות "חדות" יכולות לסכן אותי ולכן אני משתדל לא לעשות ספורט עם "תנועות חדות" בתדירות גבוהה (כדורסל,כדורגל פוטבול וכו...)

אחדד את מה שהתכוונתי אליו, לא הסברתי את עצמי כמו שצריך
ממה שאני חקרתי ויישמתי לטובת עבודה עם אדם מבוגר אחרי החלפת ברך(אין סחוס במיניסקוסים/טווחי ברך נפגעו, החליף ברך ובא אליי אחרי 8 חודשים) כשבדקתי מה מי מו ומה המנגנונים שנפגעו

acl, pcl= אין הגבלה חוץ מהנפיחות והכאבים אחרי הקרע(בסקוואט הקוואדס דוחף וההאמס מושך אחורה, והמקרבים מונעים רוטציה בברך משמע אין עומס של ממש ברצועות הנ"ל אלא רק בענפים כמו שתיארת או בתרגילים מרגיזים כמו פשיטות ברך), אפשר לעשות סקוואט בלי ACL ובלי PCL

מיניסקוס= יש הגבלה חוץ מהנפיחות והכאבים אחרי קרע חלקי(על פי האורך שלו) הטווח תנועה נפגע עד שיקום מלא, בנוסף יש חשיבות למיניסקוסים כ"בולמי זעזועים" ומונעי חיכוך, אי אפשר לעשות סקוואט ללא סחוס במיניסקוס(למרות שאפשר לחיות ככה)

מקווה שהסברתי את עצמי

אחדד את מה שהתכוונתי אליו, לא הסברתי את עצמי כמו שצריך
ממה שאני חקרתי ויישמתי לטובת עבודה עם אדם מבוגר אחרי החלפת ברך(אין סחוס במיניסקוסים/טווחי ברך נפגעו, החליף ברך ובא אליי אחרי 8 חודשים) כשבדקתי מה מי מו ומה המנגנונים שנפגעו

acl, pcl= אין הגבלה חוץ מהנפיחות והכאבים אחרי הקרע(בסקוואט הקוואדס דוחף וההאמס מושך אחורה, והמקרבים מונעים רוטציה בברך משמע אין עומס של ממש ברצועות הנ"ל אלא רק בענפים כמו שתיארת או בתרגילים מרגיזים כמו פשיטות ברך), אפשר לעשות סקוואט בלי ACL ובלי PCL

מיניסקוס= יש הגבלה חוץ מהנפיחות והכאבים אחרי קרע חלקי(על פי האורך שלו) הטווח תנועה נפגע עד שיקום מלא, בנוסף יש חשיבות למיניסקוסים כ"בולמי זעזועים" ומונעי חיכוך, אי אפשר לעשות סקוואט ללא סחוס במיניסקוס(למרות שאפשר לחיות ככה)

מקווה שהסברתי את עצמי

בעיקרון אתה צודק במיוחד אצל מבוגרים, אבל בדר"כ קרעים במיניסקוסים מלווים בכאב והגבלת תנועה אבל אפשר לחזור לשגרה רגילה וטווח תנועה מלא עם פיזיוטרפיה גם בלי ניתוח. היום המגמה היא לא לנתח ספורטאים אותי למשל החליטו לא לנתח בשנית ויצא שזה לטובה
אבל כל מקרה לגופו ועקרונית אתה כרגיל צודק

לפותח הפוסט:
יצא לי לעבוד עם 3 אנשים(מתוכם 2 מהנוער של מ.ס אשדוד) בתקופת שיקום מקרע מיניסקוס, הטווחי תנועה היו מוגבלים לכפיפה כל אחד לפי הבעיה שלו ובאמת לא היה אפשר לעשות סקוואט אפילו לשליש טווח, מה שעשינו זה להתמקד בדדליפט ובסומו דדליפט ובכל סוף תרגיל לעשות בוקס סקוואט לגובה שהברך הרשתה בלי כאבים חדים, הסקוואט עזר מאוד וגם הדדליפט.

אם אתה לא יודע באמת מה אתה עושה בכל התרגילים/עובד עם מישהו צמוד שיכול לבקר על התהליך, הייתי נדבק להמלצה ללכת לפיזיו'

נ.ב
להמנע מתרגילי כח מתפרץ/שדורשים קפיצה

• פותח/ת השרשור
יש לי תור ב6/5 לאורטופד באיכילוב,אני אעשה פיזוטרפיה ונראה איך זה יעזור.
בנתיים אני מרגיש שיפור קל בטווח ובכאבים,שם לב שיש יותר כאבים עם נעלי צבא,וכשאני יחף המצב טוב יותר.
אתם מאמינים שאוכל לחזור לעשות סקוואטים?
אני מזכיר היה לי קרע קטן,כשגברו הכאבים לא הייתה נפיחות.
מבאס...

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית