ייעוץ אירובי לפני העמסת פחמימות ??

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
שואל כאן (ולא בפורום אימונים למשל) מאחר והדגש שלי ביחוד על ההעמסה:

תקופת חיטוב - ביום בו מתוכננת העמסה, האם טוב/לא טוב/לא נורא לבצע אימון אירובי (פרוטוקול 3)?
אני מנסה להבין האם התרומה של האימון לשריפת "שומן עיקש" (הלוואי, חמסה) תיפגע באיזה אופן באם אתחיל בהעמסה נניח רק שעה לאחר האימון...

• פותח/ת השרשור
לפני העמסה אם עושים אימון זה רק משקולות.

כי? אשמח להבין את הלוגיקה (לגבי אירובי לפני תחילת ההעמסה).

האמת שגם את ענין המשקולות לפני העמסה אני שומע ולא בפעם הראשונה...
מה הבעיה בלעשות אימון כוח כמה שעות אחרי ארוחת פסטה טובה?

• פותח/ת השרשור
זה אפשרי אך זה מיותר ולא יעיל.

הקדמת אותי בשנייה...
ברור שזה "אפשרי".
אני מנסה להבין בדיוק את לוגיקת ה "מיותר ולא יעיל".
שוב, בהנחה שאני מסיים שעה על ההליכון (אחרי האינטרוולים + מנוחה קצרה), מחכה עוד שעה +- ורק אז ניגש להתחיל בהעמסה

לוגיקה נורא פשוטה, העמסת פחממות נועדה למלא גליקוגן, ברגע שאתה עושה אירובי אתה מרוקן אותו ועושה בדיוק ההפך, אי לכך תצטרך לאכול יותר בהעמסה מה שבמילא אוכלים יחסית הרבה, הקיבה בחיטוב מצטמקת וזה אף לפעמים הופך להיות לקשה ולא נוח בהעמסות פלוס אתה פוגע בסופו של דבר בהתאוששות ומשפיע על הורמונים כאלה ואחרים כאשר הם אמורים להיות במצב "נטראלי" לקראת העמסה.
העיקרון של אימון משקולות לפני העמסה הוא למקסם סינטוז חלבון ומילוי טוב יותר של מאגרי הגליקוגן פלוס איזון ואף עלייה של הורמונים כאלה ואחרים האחראים על "אנאבוליזם" ואפשר לשחזר מעט שריר שנאבד או אף לבנות באותו היום מעט שריר, כמובן שהדבר לא יראה לעין ומזערי אך תורם בסופו של דבר.
יש עוד אספקטים משניים שלא נכנס אליהם.

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי, תודה.
הנחתי/קיויתי כי ניתן להספיק אימון אירובי טוב (מה שלא הצלחתי להספיק השבוע) ורק אחרי שהשפעתו תמוצא, להתחיל בהעמסה.
לא נורא, נתחיל לטחון כבר מהבוקר 😃

אוקיי הבנתי, תודה.
הנחתי/קיויתי כי ניתן להספיק אימון אירובי טוב (מה שלא הצלחתי להספיק השבוע) ורק אחרי שהשפעתו תמוצא, להתחיל בהעמסה.
לא נורא, נתחיל לטחון כבר מהבוקר 😃

איזה השפעה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית