הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחרי חודש אימונים, חיטוב או מסה?

shmulik

משתמש מתחיל
69
1
נק' מוניטין:
1
69
1
שלום לכולם. אני בן 27, גובה 1.86 ושוקל 80 קילו. בעבר שקלתי 94 קילו, ובעזרת דיאטות שונות (בין היתר גם דיאטות כאסח) הצלחתי לרדת יפה. הבעיה היא שנותרתי עם אחוז שומן גבוה (25, מהבדיקה האחרונה במכון כושר) והמסת שריר שלי לא משהו. אני מתאמן כבר חודש ויותר במכון כושר, מתחיל לראות תוצאות, אבל אין לי מספיק מסת שריר ויש לי ריכוז שומן גבוה בבטן (לא כרס, אבל הבטן בהחלט לא שטוחה). השאלה היא מה לעשות? הייתה לי רתיעה ממסה כי לא רציתי לעלות במשקל אחרי המאמץ שהשקעתי בלהוריד את כל הקילוגרמים. מאסה או חיטוב?

אם תעלה לכאן תמונה שלך נוכל להיות יותר תכליתיים במתן עזרה מה לעשות. ככה לדבר באוויר לא ממש יעזור.

• פותח/ת השרשור
הנה

קבצים מצורפים

• 01.jpg
    01.jpg
    KB 17.8 · צפיות: 221
רק שתדע - כל המכשירים במכוני הכושר שבודקים אחוזי שומן יש להם סבירות של 30-50% טעות.
המקומות היחידים שיש בהם מודדי אחוז שומן יחסית טובים נמצאים במעבדות מחקר. בארץ אם אני לא טועה יש אחד בווינגייט.

בנוגע אלייך - מה שאני מציע במצב שלך לפי דעתי זה שתחטב עד לאחוז שומן בסביבות ה-15 , אז תתחיל מסה ואז שוב תחטב. זה נראה ארוך אבל זה הדבר ההגיוני לעשות.

לדעתי עדיף להתחיל ממסה איטית ונקייה ורק אז לחטב, כרגע לחטב יהיה מייגע והתוצאה תיהיה לא טובה

• פותח/ת השרשור
תודה. כמה זמן לוקח תהליך כזה? התזונאי בחדר כושר רצה שאעלה 7 ק"ג ואז אחטב, אבל אמרתי לו שאני לא מוכן אחרי כל הדיאטות שעשיתי.

מה זמן לוקח תהליך כזה?
כמה שצריך..אי אפשר לדעת מראש זה משתנה בין אדם לאדם.

? התזונאי בחדר כושר רצה שאעלה 7 ק"ג ואז אחטב
כלל לחיים, אל תקשיב לתזונאי

אבל אמרתי לו שאני לא מוכן אחרי כל הדיאטות שעשיתי
מה אתה לא מוכן? להעלות 7 קילו? אתה צריך לעלות יותר

• פותח/ת השרשור
כמה שצריך..אי אפשר לדעת מראש זה משתנה בין אדם לאדם.

כלל לחיים, אל תקשיב לתזונאי

מה אתה לא מוכן? להעלות 7 קילו? אתה צריך לעלות יותר

אוקיי. אבל אני מבין שהעלייה תהיה בעיקר בשריר. זה לא שאהיה שמן או משהו כזה

אוקיי. אבל אני מבין שהעלייה תהיה בעיקר בשריר. זה לא שאהיה שמן או משהו כזה
העלייה אמורה ליהיות רק בשריר בהנחה שתעשה את הדברים לאט ונכון בלי לנסות לעלות משקל כמה שיותר מהר

Back
למעלה תחתית