הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טבעונים השחיתו חנויות בשר ודגים בתל אביב

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
חנויות לממכר בשר, חלב, ביצים ומוצריהם הפכו לאחרונה כתובת לפעולות ונדליזם מצד פעילי זכויות בעלי חיים. באחד מהמקרים הודבקו מנעולי אטליז בדבק מגע. "כמו האלימות בשטחים"
"תג מחיר" - לא רק על רקע לאומני: לאחרונה התגברו ברחבי הארץ פעולות מחאה של פעילים למען זכויות בעלי חיים נגד חנויות שמוכרות מוצרים מן החי. האירוע האחרון אירע אתמול (שישי) לפנות בוקר בחנות דגים בתל אביב. בעל חנות "דידי דג" שבאבן גבירול, דידי רומנו, הגיע לעסק, ומצא את מנעולי דלת הכניסה מודבקים בדבק מגע. כמו כן, על דלתות החנות הודבקו כרזות עם הכתובת "די לרצח חיות". "זה ממש תג מחיר. פשוט ונדליזם", אמר רומנו.

"גם אם מישהו לא רוצה לאכול חיות, הוא לא יכול לכפות את דעתו על אחרים ולקרוא לזה רצח", אמר רומנו לאחר האירוע. "זה ממש פגיעה בפרנסה וגם פגישה אישית. זה לא שונה מכל אלימות אחרת שנעשית בשטחים".

מצלמות האבטחה של החנות קלטו כי בשעה 3:32 הגיעו למקום שני בני אדם חבושים בכובעים ובקפוצ'ונים כחולים. "הגעתי בבוקר אל החנות ניסיתי לפתוח את המנעול וגיליתי שחיבלו במנעולים בדבק. על הדלתות היו מודבקות גם כרזות עם דבק מגע קשיח שאותם היה ניתן להוריד רק באמצעות מים חמים", סיפר רומנו. "קראנו מהר למנעולן שיגיע ויפרוץ את המנעולים ויחליף אותם".

כשסיימו השניים לחבל בחנותו של רומנו, הם פנו אל חנות הבשר שמעבר לרחוב, "נתח בשר", שם ביצעו מעשה חבלה דומה. "לטבעונים יש פשוט מוסר כפול. הם דואגים לפגוע בחיות אבל לא אכפת להם לפגוע באנשים", אמרה אחת מלקוחותיו של רומנו. נכון לשעת פרסום הכתבה, החשודים לא אותרו והחקירה הועברה אל תחנת לב תל אביב.

מקרה דומה נוסף אירע לפני חודש ברמת גן. חנות ביצים של אדם בשנות השבעים לחייו הושחתה על ידי ארגון טבעונות שריסס על חזיתה את הכתובת "ביצה=15 אלף אפרוחים מתים כל יום". בעל החנות העלה את התמונה לפייסבוק וזו עוררה את חמתם של הגולשים וגררה מאות תגובות המגנות את מעשיהם של המשחיתים.

"גם להיות יפה נפש זה סוג של בריונות במובנים מסוימים", כתבה הגולשת מיכל דר כשראתה את התמונה בפייסבוק. "למה הטבעונים כופים עלינו את ה'טרנד' שלהם? שכל אחד יתעסק בצלחת שלו!", הוסיפה גולשת אחרת. "אני אוכל מה שטוב לי, הם יאכלו מה שטוב להם, ושלא ייכנסו לי לצלחת. גם אני נגד התעללות בבעלי חיים ו/או רצח חיות. מצד שני, אוהבת לאכול בשר, אבל לא לשם הנאה מסבלן של החיות".

לאחרונה עלה לכותרות מאבקם של אנשי הארגונים למען בעלי החיים לכותרות לא רק בנסיבות של אירועים ונדליסטיים. ביום העצמאות האחרון קיימו פעילי תנועת 269 מיצג פרובוקטיבי ומחאתי בלב מתחם המנגלים של גני יהושע. הפעילים הציגו גופות אמיתיות, אותן הביאו ממרפאות וטרינריות, של ארנבים, חולדות וחתולים אותן צרבו על מנגלים. כמו כן, הם אכלו מתוך גופה של חתול צלוי שפוסל ממרכיבים צמחיים. בתום המיצג הגיעו למקום שלוש ניידות משטרה ועצרו שמונה מחברי התנועה. "המסר שלנו להורים הוא שזה הרבה יותר אכזרי ואלים להאכיל ילד בגופה מבותרת של בעל חיים, מאשר להציג בפניו גופה", הסבירו אז חברי הקבוצה את הסיבה למחאה הפרובוקטיבית אותה בחרו לקיים.

http://news.walla.co.il/?w=/550/2749332

נוו באמת..מה יהיה איתם?
אני מחכה שיפול לי טבעוני בצלחת..

• פותח/ת השרשור
כותרת קיצונית למעשה קונדס
מעשה קונדס עושים פעם אחת. זו תופעה שחוזרת על עצמה כמה וכמה פעמים בחודשים האחרונים, לכן זה כבר באמת נהייה תחת המונח ״תג מחיר״

מעשה קונדס עושים פעם אחת. זו תופעה שחוזרת על עצמה כמה וכמה פעמים בחודשים האחרונים, לכן זה כבר באמת נהייה תחת המונח ״תג מחיר״

מסכים, אבל הכותרת "תיעוד: טבעונים השחיתו חנויות בשר ודגים בתל אביב" גרמה לי לחשוב שקרה משהו נורא

מסכים, אבל הכותרת "תיעוד: טבעונים השחיתו חנויות בשר ודגים בתל אביב" גרמה לי לחשוב שקרה משהו נורא
אז גם לכתוב מוחמד חזיר על מסגד זה רק מעשה קונדס?
הדברים האלה לא חוקיים ופוגעים בפרנסה של אנשים, אם הטבעונים שעשו את זה ממש רוצים לעשות גרפיטי שיעשו על הדלת בבית שלהם, לא שיפגעו בפרנסה של בן אדם ויגרמו לו להשקיע שעות בלהוריד את זה.
ובלי קשר, הנה הטבעונות עשתה עוד צעד בדרך ללהפוך לדת, רק נישאר להם להתפלל לפסלים של פרות..

אני מבין אותם, ( אני אוכל בשר ורק בשר כמו רוב הפורום אני אני מודע להתעללות שהחיות עוברות בארץ.....כל אחד שיראה מה שאני ראיתי יבין....)

אדם קצת אשר "נסחף" אחרי דעה והיא קיצונית מוכן לעשות המון......
הם מאמינים שבשר זה לא נחוץ ורואים התעללות כל כך קשה בחיות לחינם (חושבים שזה לחינם).
זה התוצאה.
הבעיה היא אנשים שעוברים שטיפת מוח......aשליוב של התעללות+ המחשבה שלהם שזה לחינם..... =רצח.....

נערך לאחרונה:
בדר"כ מדובר בטיפוסים שמאלנים נאלחים שתראה אותם מיידים אבנים על חיילים בבילעין וכו'.
חבורת פחדנים, זנאים, שהפכו את הצמחונות לדת.

יש להם מזל, שהם לא נתפסו ע"י בעל העסק, אחרת היה חותך אותם בעצמו.

בדר"כ מדובר בטיפוסים שמאלנים נאלחים שתראה אותם מיידים אבנים על חיילים בבילעין וכו'.
חבורת פחדנים, זנאים, שהפכו את הצמחונות לדת.

יש להם מזל, שהם לא נתפסו ע"י בעל העסק, אחרת היה חותך אותם בעצמו.
אל תבלבל את השכל חחחח.......

אפשר למצוא מאפיינים דומים בין שמאל לטבעונות אבל אין קשר אמיתי בין השניים.
טבעוניים לרוב מאופיינים בשנאת אדם, לא פעם ולא פעמיים יצא לי לראות טבעוני כותב/אומר "אוף אני כל כך שונא בני אדם". לכן לא אתפלא אם השילוב של ימני קיצוני וטבעוני קיצוני יכול להתקיים.

באופן עקרוני אני מכבד את הרעיון הבסיסי של טבעונות אני חושב שכל אדם שמקריב מהנוחיות שלו עבור אידיאולוגיה ומוסר - ראוי להערכה.

מה שמאוד מפריע לי אצלהם ברמה הלוגית והערכית אלו שני דברים:

1. הטיית העובדות עבור האידיאולוגיה- קודם הם מאמינים במשהו, אחר כך הם מחפשים דרכים "לאנוס" את המדע על מנת שיתאים להשקפות שלהם. זה מזכיר לי אנשים דתיים שבאמת מאמינים שלאכול בשר וחלב ביחד זה לא בריא, לא רק לא מוסרי.

2. מאבק עבור מטרה שלא באמת תרצה אותם- רוב הפעילות שלהם מתמקדת בהדגשת תנאי המחיה של בע"ח המשמשים לתעשיית החלב והבשר בארץ. זהו מאבק שאני תומך בו ומצדיק אותו - בעלי חיים בארץ עוברים התעללות קיצונית ושיטתית בדרך לצלחת שלנו. כאן אני חושב שכמעט אין ויכוח שאנחנו בתור ישראלים מעדיפים לחסוך כמה גרושים במקום לקנות / למכור בשר מבע"ח שחיו חיים סבירים (מרעה חופש, שחיטה הומנית וכו'). אבל הבעיה היא כאשר מישהו מעלה את הנושא מול טבעוני, התשובה ידועה מראש: "אין כזה דבר שואה הומנית". כלומר גם אם בעלי החיים יחיו בבית מלון עם מסאג'יסטים מוזיקה ואוכל גורמה - זה לא מעניין אותם כי הם הולכים למות, אז מה הטעם להאבק על תנאי המחיה שלהם?

3. חוסר יכול לקבל את האחר ופשוט לשתוק- טבעוניים מסרבים לקבל אותי כאדם, שימו לב שטבעוני יתקשה לא לדבר על טבעונות במשך יותר מחמש דקות, זה נושא שהם לא יכולים להוציא מהראש והם לא יכולים לבלות עם אנשים אחרים מבלי לדבר על זה ולנסות לשכנע / לכפות. זהו הנושא שמעצבן את כולם יותר מהכל.

מצחיק אותי שהם מטיפים בצורה כל כך אדוקה לחופש וזכויות בע"ח, שוויון בין בני האדם לבע"ח, אבל אני שואל, הכלב שבבית שלך, שאתה אוהב אותו, מטפח אותו, מפנק אותו. באמת חופשי? הוא יכול לקום וללכת? הוא שווה לאדם? אם יחרבן ברחוב הוא זה שישלם את הדו"ח?

עניין נוסף שעלה, טבעוני זהו מצב שנחשב לדי קיצוני עבור רוב האנשים, מבחינה בריאותית תזונתית וכמובן טעם אישי - זהו מהפך מאוד קשה. הטבעונים רואים בזה "מובן מאליו" כי זו הרמה שעכשיו טרנדית להקריב עבורה. אני התקלתי טבעונית בשאלה של "כמה חרקים את הורגת כל נסיעה שלך באוטו?" היא טענה שזה לא הגיוני לא לנסוע באוטו, אני אמרתי שזה עניין של נוחות עצלנות ואורח חיים מערבי - בדיוק כמו בשר וחלב. בקיצור- צביעות. (היא אגב פעילה חזקה בתחום)

דיי כבר בחייאת, אנשים חסרי חיים וחסרי מוח, הקטע הכי מצחיק שזה אנשים משועממים שאין להם שום דבר
טוב לעשות בחיים, או איך להועיל, אז הם הולכים ועושים את השטויות האלה.
נראה לכם שבנאדם עם קריירה ועבודה רצינית היה עושה את החרא הזה? במקום ללכת לעשות משהו מועיל למטרה שלהם
כל היום הם עסוקים בלהטיף לכולם, לצאת בלילות עם שלטים ולרסס. כואב להם שהם לא יכולים לאכול בשר והאסטרוגן מכל הסויה
עושה אותם בכיינים קטנים ונקבות שבוכות מכל דבר.

זה באמת התעללות,
צריך לשחרר את החיות האלה לחופשי, שם הם יכולים לחיות בשקט ומבלי שיתעללו בהם או יקבעו את הגורל שלהם.

ממליץ למי שזה קצת מעניין אותו לראות את הסרט "החיים עפ"י אוהד" סרט שמאשש את כל הסטיגמות.

בחור בן 32, עובד בקבלה של איזה בניין, נכשל כל החיים שלו, רק ב"טבעונות" הצליח. בוכה בלי הרף, לוזר עם בחורות, לוזר עם החיים.

כל אחד מהחסרונות חלילה לא אומר כלום ובנאדם יכול להיות ראוי גם אם הוא לא מנכ"ל, אבל הכל פשוט מתאסף לסטיגמה אחת גדולה.

אפשר למצוא מאפיינים דומים בין שמאל לטבעונות אבל אין קשר אמיתי בין השניים.
טבעוניים לרוב מאופיינים בשנאת אדם, לא פעם ולא פעמיים יצא לי לראות טבעוני כותב/אומר "אוף אני כל כך שונא בני אדם". לכן לא אתפלא אם השילוב של ימני קיצוני וטבעוני קיצוני יכול להתקיים.

באופן עקרוני אני מכבד את הרעיון הבסיסי של טבעונות אני חושב שכל אדם שמקריב מהנוחיות שלו עבור אידיאולוגיה ומוסר - ראוי להערכה.

מה שמאוד מפריע לי אצלהם ברמה הלוגית והערכית אלו שני דברים:

1. הטיית העובדות עבור האידיאולוגיה- קודם הם מאמינים במשהו, אחר כך הם מחפשים דרכים "לאנוס" את המדע על מנת שיתאים להשקפות שלהם. זה מזכיר לי אנשים דתיים שבאמת מאמינים שלאכול בשר וחלב ביחד זה לא בריא, לא רק לא מוסרי.

2. מאבק עבור מטרה שלא באמת תרצה אותם- רוב הפעילות שלהם מתמקדת בהדגשת תנאי המחיה של בע"ח המשמשים לתעשיית החלב והבשר בארץ. זהו מאבק שאני תומך בו ומצדיק אותו - בעלי חיים בארץ עוברים התעללות קיצונית ושיטתית בדרך לצלחת שלנו. כאן אני חושב שכמעט אין ויכוח שאנחנו בתור ישראלים מעדיפים לחסוך כמה גרושים במקום לקנות / למכור בשר מבע"ח שחיו חיים סבירים (מרעה חופש, שחיטה הומנית וכו'). אבל הבעיה היא כאשר מישהו מעלה את הנושא מול טבעוני, התשובה ידועה מראש: "אין כזה דבר שואה הומנית". כלומר גם אם בעלי החיים יחיו בבית מלון עם מסאג'יסטים מוזיקה ואוכל גורמה - זה לא מעניין אותם כי הם הולכים למות, אז מה הטעם להאבק על תנאי המחיה שלהם?

3. חוסר יכול לקבל את האחר ופשוט לשתוק- טבעוניים מסרבים לקבל אותי כאדם, שימו לב שטבעוני יתקשה לא לדבר על טבעונות במשך יותר מחמש דקות, זה נושא שהם לא יכולים להוציא מהראש והם לא יכולים לבלות עם אנשים אחרים מבלי לדבר על זה ולנסות לשכנע / לכפות. זהו הנושא שמעצבן את כולם יותר מהכל.

מצחיק אותי שהם מטיפים בצורה כל כך אדוקה לחופש וזכויות בע"ח, שוויון בין בני האדם לבע"ח, אבל אני שואל, הכלב שבבית שלך, שאתה אוהב אותו, מטפח אותו, מפנק אותו. באמת חופשי? הוא יכול לקום וללכת? הוא שווה לאדם? אם יחרבן ברחוב הוא זה שישלם את הדו"ח?

עניין נוסף שעלה, טבעוני זהו מצב שנחשב לדי קיצוני עבור רוב האנשים, מבחינה בריאותית תזונתית וכמובן טעם אישי - זהו מהפך מאוד קשה. הטבעונים רואים בזה "מובן מאליו" כי זו הרמה שעכשיו טרנדית להקריב עבורה. אני התקלתי טבעונית בשאלה של "כמה חרקים את הורגת כל נסיעה שלך באוטו?" היא טענה שזה לא הגיוני לא לנסוע באוטו, אני אמרתי שזה עניין של נוחות עצלנות ואורח חיים מערבי - בדיוק כמו בשר וחלב. בקיצור- צביעות. (היא אגב פעילה חזקה בתחום)

סיכמת את זה יפה מאוד. לי אישית מפריע בעיקר העניין של הצביעות, שגם טבעונים, "נאורים" כמה שיהיו, מוכנים להקריב רק עד גבול מסוים את הנוחות שלהם, ומעלימים עין מהרבה תעשיות נוספות שלוקחות חלק בפגיעה בבעלי חיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית