הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעייה קטנה בתזונה , לגבי איכות הפחממות

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
אני מודע לכך שאין הוכחות לכך שפחממות פשוטות מזיקות לתהליך ההעלאה/הורדה במשקל
וראיתי אינספור דיונים על כך
ולפי מה שהבנתי , בתהליך של חיטוב (גרעון שלילי) , איכות הפחממות לא הכי חשובה , אפשר פחממות פשוטות בלי להתחשבן (אני מתכוון בלי להתחשבן על איכות)
בתהליך של מסה (פלוס קלורי) הבנתי שיותר כדאי להקפיד על רוב פחממות מורכבות
אז ככה יש לי בעיה , אני כרגע בתהליך של פלוס קלורי חיובי , 300 קלוריות מעל הנטרלי , במילים אחרות אני צריך לצרוך כ2300 קלוריות ליום
חלבונים אני תמיד מסתדר ומגיע לפי 2 ואפילו יותר
שומנים אני גם מסתדר
עכשיו יש לי בעיה עם פחממות ... אני לא אוהב לדחוף אוכל בכמויות , אני פשוט אוכל כמה שבא לי , עוקב אחרי התזונה במחשבון קלוריות , ואם חסר לי - אני משלים בלילה (לעולם לא קרה לי מצב שלא הייתי צריך להשלים קלוריות , כלומר תמיד הייתי צריך את ההשלמה של הלילה) , בדרך כלל זה מתבטא ב400-500 קלוריות , שכולן צריכות לבוא מפחממות
כל הארוחות שאני אוכל ביום הן ממקורות איכותיים , (כלומר הפחממות מורכבות) , עכשיו קורה לי בלילה כמו שאמרתי , שאני צריך להשלים כ400 קלוריות שכולן אמורות לבוא מפחממה
במילים אחרות- 100 גרם פחממה
הבעיה עכשיו זה שלא תמיד נשאר לי פחממות מורכבות , כגון אורז/בטטה/קוואקר וכו' ... , בדרך כלל הארוחת צהריים (אורז/פסטה/פתיתים) בבית שלי לא שורדת עד הערב , ככה שבלילה אין לי מה להשלים ...
ועכשיו לשאלה
יש מצבים כמו שהבנתם שאני לא יכול להשלים פחממות ממקור מורכב (שזה קורה בערך פעמיים בשבוע) , ולא נותרה לי ברירה אלא להשלים את הפחממות האלו מדברים זבל כגון ביסקוויטים לחם לבן קורנפלקס וכל סוגי הפחממות הפשוטות למינהם
השאלה שלי אם זה אפשרי בתהליך של העלאה במשקל בפלוס קלורי של 300 ? זה עד כדי כך נורא אם 400-500 מסך הקלוריות שלי (כלומר 100-125 גרם פחממות , מתוך כ250 גרם שאני אמור לאכול ביום) יהיו פחממות פשוטות , עם די הרבה סוכרים ?
מה החסרונות של זה ? למה זה עלול לגרום ? אשמח לתשובה מפורטת ומובנת כי זו בעיה שאני נתקל בה די הרבה ואני בטוח שיש פה עוד אנשים שנתקלו בה לא פעם ...
תודה מראש 😃

יש הבדל מהותי בין קורנפלקס ולחם לבן לבין וופלות...וופלות זה כבר זבל עם כל מיני שומנים שאתה לא צריך לצרוך. עם לחם לבן וקורנפלקס אין בעיה גם לא במסה. באופן כללי לא צריך לקחת את זה כל כך קשה אף אחד חא אמר שאסור לאכול לחם לבן במסה או קורנפלקס תאכל מה שנכנס לך בערכים, רק תגוון אל תתקע על לחם כל היום. לפי מה שאמרת אתה אוכל גם הרבה סוגים שונים אז אין מצב שאתה תקוע על לחם.

תקצרה תאכל.

• פותח/ת השרשור
יש הבדל מהותי בין קורנפלקס ולחם לבן לבין וופלות...וופלות זה כבר זבל עם כל מיני שומנים שאתה לא צריך לצרוך. עם לחם לבן וקורנפלקס אין בעיה גם לא במסה. באופן כללי לא צריך לקחת את זה כל כך קשה אף אחד חא אמר שאסור לאכול לחם לבן במסה או קורנפלקס תאכל מה שנכנס לך בערכים, רק תגוון אל תתקע על לחם כל היום. לפי מה שאמרת אתה אוכל גם הרבה סוגים שונים אז אין מצב שאתה תקוע על לחם.

תקצרה תאכל.

שמע אני לא שולל את זה שלפעמים זה יבוא מעוגות עוגיות ודברים כאלה
רוב הפעמים זה יהיה לחם לבן/קורנפלקס/ביסקוויטים משהו בסגנון (בלי שוקולדים וכאלה)
בהנחה שפעם בשבוע זה יושלם מעוגות ועוגיות וחרא למינהם , זה עד כדי כך נורא ? מה ההשפעות שזה יכולה לגרום ?<

שמע אני לא שולל את זה שלפעמים זה יבוא מעוגות עוגיות ודברים כאלה
רוב הפעמים זה יהיה לחם לבן/קורנפלקס/ביסקוויטים משהו בסגנון (בלי שוקולדים וכאלה)
בהנחה שפעם בשבוע זה יושלם מעוגות ועוגיות וחרא למינהם , זה עד כדי כך נורא ? מה ההשפעות שזה יכולה לגרום ?<
כל עוד אתה לא עושה את זה באופן קבוע יומיומי או שאתה מתבסס על זבל כמקור עיקרי לקלוריות אז אין שום בעיה.

לי אישית קשה לאכול קצת עוגה ולא לחסל את הכול אז אני שומר את זה למקרים מיוחדים (ימי הולדת שאכפת לי מהם וכו') ואז אוכל איזה חתיכה ומוריד פרוסות לחם בהתאם לכמה אכלתי או מוסיף אירובי. אם אתה צריך את זה כדי להגיע לערכים אז תאכל, העיקר שתאכל

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה לא עושה את זה באופן קבוע יומיומי או שאתה מתבסס על זבל כמקור עיקרי לקלוריות אז אין שום בעיה.

לי אישית קשה לאכול קצת עוגה ולא לחסל את הכול אז אני שומר את זה למקרים מיוחדים (ימי הולדת שאכפת לי מהם וכו') ואז אוכל איזה חתיכה ומוריד פרוסות לחם בהתאם לכמה אכלתי או מוסיף אירובי. אם אתה צריך את זה כדי להגיע לערכים אז תאכל, העיקר שתאכל

חחחח אז אני בדיוק ההפך ממך , תודה לאל אין לי את ההתמכרות לשטויות , אני יודע להפסיק , בוא נגיד שכשהייתי בהעמסות ובימי צ'יט , אכלתי כמה פרוסות עוגה בשביל הפינוק ופשוט הגיע שלב שלא יכלתי יותר , הרגיש לי רע (וזה לא שאכלתי הרבה , כולה 3-4 פרוסות עוגה)

בוא נצא מנקודת הנחה שקורה לי כל יום הדבר הזה , כל יום אני צריך להשלים 400-500 קלוריות כדי להגיע למאזן של +300 ... אני רק רוצה לדעת מה ההבדל בין השלמה של הקלוריות האלו מעוגות/עוגיות , לבין השלמה של הקלוריות האלו מלחם מלא/אורז/בטטה/קוואקר ... יהיה הבדל בתוצאות ? באנרגיה ?
לזה התכוונתי כששאלתי את השאלה , כי גם אם היית אומר לי שזה לא טוב , היתי ממשיך לעשות את זה כי אין לי ברירה ... אני רק רוצה לדעת מה ההשלכות לזה , מודע לזה שזה לא אידיאלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית