הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התלבטות בין שני סוגי נעליים

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך

WeaKid

מושעה
4,728
3,273
נק' מוניטין:
9,328
4,728
3,273
אז מידת הנעליים שלי זהה כבר כמעט שנה ואני חושב שהגיע הזמן לקנות נעל יותר הולמת מאולסטאר

ההתלבטות שלי כרגע היא בין נעל נעל ליפטינג ספציפית, Crossfit Lite TR או נעל OLY כלשהי
אם זה משנה יש לי פלטפוס (קריסה מלאה)
מה הייתם אומרים?
@SmokingSnake אני זוכר שפעם אמרת משו על נעלי OLY ושהם חשובות למי שיש פלטפוס
תוכל לתת את דעתך?

וללא בדדליפט לא כואב כלום?
כי גם לי יש פלטפוס ואחרי הרבה ניסיונות למשוך עם נעליים שונות(יחף,אולסטאר ונעלי קונג-פו) הכי נוח זה היה האדידס משקולות
בהתחלה כאב ברמה שלא יכולתי להיכנס לסט אפ של דדליפט סתם ככה. אח''כ משכתי עם נעלי הרמת משקולות לתקופה וכלום לא כאב, וחזרתי למשוך יחף. אני כבר חודשיים יחף ולא כואב לי כלום

• פותח/ת השרשור
לי היו כאבים חזקים בברכיים בגלל הפלטפוס שלי בסקוואט עם אולסטאר
עברתי לנעלי הרמת משקולות ואני מהדק את הנעל כמה שאפשר בכל סט כדי שלא תהיה קריסה של הרגל, ונעלמו לי הכאבים כבר כמה חודשים
אין לי כאבים

להרמות ולסקוואט אין משהו שמשתווה לoly, בקשר לפלטפוס הרצועות צד תומכות ומחזקות את הקשת של כף הרגל(מרגישים את השרירים בכף רגל אחרי נעילה ארוכה של הנעל כאילו הם התאמצו גם)

מחזק מאוד את מה שנאמר כאן בתור אחד עם פלטפוס קיצוני.
לפי דעתי, בלי לחשוב בכלל תלך על oly.

גם אני פלטפוסאי. היתרון בנעלי WL, מעבר לרצועות הוא העקב.
תלחצו את האצבעות לריצפה ותרימו את העקב (כמו בתרגיל לתאומים), הקשת גדלה. אז הנעל עוזרת כך.
אני גם מושך בהן, מאד נח. אפילו יותר קל לסדר את הגב, ומבחינתי כל המטרה של דדליפט הוא להחזיק גב ישר.

גם אני פלטפוסאי. היתרון בנעלי WL, מעבר לרצועות הוא העקב.
תלחצו את האצבעות לריצפה ותרימו את העקב (כמו בתרגיל לתאומים), הקשת גדלה. אז הנעל עוזרת כך.
אני גם מושך בהן, מאד נח. אפילו יותר קל לסדר את הגב, ומבחינתי כל המטרה של דדליפט הוא להחזיק גב ישר.
יותר קל לך למשוך עם גב ישר כשאתה עם נעלי הרמת משקולות?
מוזר אצלי זה הפוך

לא יותר קל לשמור על גב ישר עם עקב מוגבה. המשקל הוא אותו משקל כאשר יש/אין עקב, והעבודה של הגב זהה.
אני מדבר על יישור של הגב לפני המשיכה.

לי היו כאבים חזקים בברכיים בגלל הפלטפוס שלי בסקוואט עם אולסטאר
עברתי לנעלי הרמת משקולות ואני מהדק את הנעל כמה שאפשר בכל סט כדי שלא תהיה קריסה של הרגל, ונעלמו לי הכאבים כבר כמה חודשים

שאלה - אני מפתח כאבי ברכיים בחודשים האחרונים. לא מבין כל כך את המקור, ואני מייחס לזה פשוט עומס ייתר. אבל ממה שאתה כותב פה אני מתחיל לחשוב לכיוון קצת שונה- התחלתי לעשות סקוואט עם נעלי OTOMIX שטוחות (סטינגריי).
יש מצב שאתה מתאר לי בדיוק איזה כאב הרגשת ואיך מתאפיין?
מה ההמלצה הכללית לנעליים לסקוואט ? אני עובד HB, כבודיבילדר....

שאלה - אני מפתח כאבי ברכיים בחודשים האחרונים. לא מבין כל כך את המקור, ואני מייחס לזה פשוט עומס ייתר. אבל ממה שאתה כותב פה אני מתחיל לחשוב לכיוון קצת שונה- התחלתי לעשות סקוואט עם נעלי OTOMIX שטוחות (סטינגריי).
יש מצב שאתה מתאר לי בדיוק איזה כאב הרגשת ואיך מתאפיין?
מה ההמלצה הכללית לנעליים לסקוואט ? אני עובד HB, כבודיבילדר....
כאבי ברכיים יכולים להופיע מאלף סיבות שונות, קשה מאוד לאבחן ממה הכאב שלך נובע רק מהמידע הזה. זה יכול להיות באותה מידה טכניקה לקויה או משהו כזה. כדאי לך לצלם סרטון טכניקה ולהעלות לפורום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית