הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב חזק בגב התחתון

alon1998

משתמש מתחיל
178
38
נק' מוניטין:
-20
178
38
אני רץ די הרבה ואוהב לעשות טיולים כשיש משקל עלי ופתאום ביום שבת התחילו לי כאהי גב. ביום ראשון הכאב החמיר ואתמול הוא התחיל להיות מוקרן גם לירך וגם לברך.
אני בן 16 דרך אגב. מה זה יכול להיות?

מסעות עם משקל (כמו בצבא) זה הדבר הכי מסוכן שאפשר לעשות לגב תחתון שהוא לא חזק, לא פלא שלאחוז מטורף מלוחמים במסלולים יש פריצות דיסק וכדומה. לוקחים ילד ששוקל 65 קילו וזורקים עליו 50% מהמשקל שלו ואומרים לו לרוץ.

אתה חייב בסיס חזק בשביל ללכת/לרוץ עם משקל עליך. תתחיל לעבוד כח ולעשות סקוואטים ודדליפטים מהר, אחרי שיש לך בסיס חזק תשלב את הטיולים האלו.

כמובן שקודם כל תבדוק שלא עשית לעצמך נזק (שבוע מנוחה בלי שום דבר, אם הכאב ממשיך לך לאורטופד / כירופרקט לבדוק מה קרה שם), אח"כ תתחיל לחזק את הגב שלך.

• פותח/ת השרשור
מסעות עם משקל (כמו בצבא) זה הדבר הכי מסוכן שאפשר לעשות לגב תחתון שהוא לא חזק, לא פלא שלאחוז מטורף מלוחמים במסלולים יש פריצות דיסק וכדומה. לוקחים ילד ששוקל 65 קילו וזורקים עליו 50% מהמשקל שלו ואומרים לו לרוץ.

אתה חייב בסיס חזק בשביל ללכת/לרוץ עם משקל עליך. תתחיל לעבוד כח ולעשות סקוואטים ודדליפטים מהר, אחרי שיש לך בסיס חזק תשלב את הטיולים האלו.

כמובן שקודם כל תבדוק שלא עשית לעצמך נזק (שבוע מנוחה בלי שום דבר, אם הכאב ממשיך לך לאורטופד / כירופרקט לבדוק מה קרה שם), אח"כ תתחיל לחזק את הגב שלך.

הייתי אצל רופא, אין לי סימנים לנזקים בעמוד השידרה או ביכולות מוטוריות. הוא אמר לי שכנראה העמסת י על הגב והוא נתפס לי ממש חזק.

שנה הבאה יהיה לי חדר כושר ואני אתחיל לעשות את התרגילים האלו. תודה על העזרה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית