הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה נכונה לעליית מאסה

danielzy

משתמש מתחיל
19
1
נק' מוניטין:
1
19
1
שלום לכולם, חזרתי להתאמן קצת בבית במטרה לעלות קצת במשקל (לאנשים עם חילוף חומרים מאוד מהיר זה לא פשוט לעלות במשקל בלי אימונים)
אני שוקל 59 קילו, 1.79 מ' - המטרה שלי היא 70 קילו בחצי שנה הקרובה.
חבר טוב שבתחום כבר כ 10 שנים בנה לי תוכנית A\B (יש לי משקולות עד 40 ק"ג ומתח אז לא כל תרגיל אני יכול)
בכל מקרה, אני משתדל לאכול הרבה, קופסת קוטג' עם 3 כפות טחינה גולמית לפני השינה...
מנסה לאכול כמה שיותר פחממות.

עכשיו השאלה הישירה שלי היא מה לאכול לפני ואחרי אימון:
לפני אימון אני בד"כ אוכל פחממות וחלבון (נניח שניצלים ותפו"א, מחכה שעתיים בערך -> אימון) אחרי האימון אני לוקח אבקת חלבון
מה כדאי לאכול נניח שעה אחרי האימון וכו' ?

זה לא כזה משנה מה תאכל לפני ואחרי אימון, מה שחשוב הוא מה שתאכל(וכמה תאכל) בסך הכל. אמנם פחמימות לפני אימון כוח די עוזרות.
לעוד מידע בנושא לחץ כאן

• פותח/ת השרשור
אני בעייתי בעניין האוכל... קשה לי לאכול פשוט.

כן, לאכול. אמרת שקשה לך, תנסה בכוח התאבון כבר יבוא

לדעתי גיינר זה מוצר מיותר. תנסה לאכול דברים שאתה אוהב כי בדרך כלל אנשים אוכלים מעבר לתחושת השובע כאשר הם נהנים מהאוכל, אז אתה תמיד יכול להוסיף משהוא שאתה אוהב בסיום כל הארוחה. אגב, אני לא חושב שצריך לאכול בכוח אתה לא אמור לסבול מזה.

עכשיו השאלה הישירה שלי היא מה לאכול לפני ואחרי אימון:
לפני אימון אני בד"כ אוכל פחממות וחלבון (נניח שניצלים ותפו"א, מחכה שעתיים בערך -> אימון) אחרי האימון אני לוקח אבקת חלבון
מה כדאי לאכול נניח שעה אחרי האימון וכו' ?

בעינייין הזה שים לב שאתה אוכל בצורה מסודרת- תעבוד עם תפריט מסודר ותקפיד עליו כמה שיותר את הכללים להרכבה של התפריט תוכל למצוא במדריך לעליה במאסת השריר בפורטל קילוגרם.
לגבי ארוחה לפני ואחרי- אין ממש חשיבות זה יותר אינדיודואלי וקשור בתחושות ובהרגשה שלך- אדם אחד יעדיף לאכול משהו קל יחסית ואחרי חצי שעה-שעה לבצע אימון ולאחר מכן לאכול ארוחה שכוללת- חלבון,שומן,פחמימה, ירק. אדם אחר יעדיף לאכול את אותה ארוחה "גדולה" ולאחר האימון לקנח בפרי/שייק חלבון או אפילו מעדן יוגורט או כל מזון אחר.
שוב הכל תלוי בך,בהרגשה שלך ואיך אתה מחלק את הארוחות שלך עם סדר היום שלך ככה שיתאימו לך. שוב מה שחשוב זה מה אכלת בסוף היום או במילים אחרות סה"כ- קלוריות,חלבונים,פחמימות ושומנים.

* מנסיון אישי לגבי תיאבון זה עיניין של הרגל, תנסה לאכול בהתחלה אפילו שקשה עם הזמן אתה תתרגל והבטן "תתרחב" ותדע להתמודד עם הכמויות האלה. משהו שיכול לעזור זה אולי אירובי בעצימות נמוכה במשך 20 דקות כדי לעורר איזה רעב או לפתח תאבון...
חוץ מזה תשדל לגוון במקרות המזון שלך ככה שתאכל דבריםש אתה אוהב וככה פחות יהיה לך בעיה מבחינת הכמות כי לאכול משהו שאתה לא אוהב בכמותש שאתה לא רגיל אליה זה כבר משהו יותר פסיכולוגי בעייתי וקשה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על העזרה

Back
למעלה תחתית