הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Box-Squat 206 KG PR - אליהו אתה אשם בזה!

תקן אותי אם אני טועה
אבל "ממקסם" זו לא המילה המתאימה
עד כמה שאני יודע כשאתה עולה במשקל גוף אתה תתחזק יותר מאשר אם אתה נישאר על אותו משקל גוף וזו הסיבה שזה יחסי
תסתכל על זה כסופרפוזיציה אם כך... התחזקות נטו, ללא עלייה במשקל גוף ועוד תוספת הקדורה בהגדלת מסת השריר... מיקסום.

השאלה היא כיצד מוגדרת התקדמות. שני מתאמנים במשקל 100Kg שלוחצים 150Kg משפרים את הלחיצה ל-160Kg בחודש. האחד שמר על משקל הגוף והשני עלה ל-110Kg. מי מהם "התקדם" יותר?
רק שאנחנו מדברים על העולם האמיתי ולא על עולם הפאנטזיה, במציאות משלב מסוים קשה עד בלתי אפרי להתקדם כשאתה לא אוכל כמו בהמה.

רק שאנחנו מדברים על העולם האמיתי ולא על עולם הפאנטזיה, במציאות משלב מסוים קשה עד בלתי אפרי להתקדם כשאתה לא אוכל כמו בהמה.
פאנטזיה?... עובדה ש- @MikeRozner מוכיח שלא מדובר בפאנטזיה...
בהחלט מסכים שמשלב מסויים קשה להתקדם ללא עלייה במשקל גוף. העניין הוא שאם ניקח את עיקרון היחסותיות (של @TheMusculer לא זה של איינשטיין) ברגע שאתה מעלה משקל גוף אתה נמדד ביחס לקבוצת משקל אחרת כך שלמעשה ייתכן שלא ממש התקדמת (לפחות במובן היחסי).

השאלה היא כיצד מוגדרת התקדמות. שני מתאמנים במשקל 100Kg שלוחצים 150Kg משפרים את הלחיצה ל-160Kg בחודש. האחד שמר על משקל הגוף והשני עלה ל-110Kg. מי מהם "התקדם" יותר?
מן הסתם שמי שלא עלה במשקל גוף.
אבל שאתה אומר למקסם, למה אתה מתכוון? למקסם ביחס למה?
כי רוב הסיכויים שאם אתה תעלה במשקל גוף אתה תעלה גם במשקל על המוט.
שאתה אומר למקסם אתה מתכוון שאם תשאר על אותו משקל גוף ההתקדמות של הratio תהיה טובה יותר מאשר ההתקדמות של הratio כשאתה עולה גם במשקל גוף?

@MikeRozner חייב לשאול מה הגובה וכמה אתה שוקל ?

מנסה לשאוב מוטיבציה מכך שאתה נראה יחסית במשקל שלי ומרים כאלו משקלים.

דיי מתסכל אותי לראות את רוב הפורום מרים משקלים מטורפים ואותי תקוע על 75KG בסקוואט.

מן הסתם שמי שלא עלה במשקל גוף.
אבל שאתה אומר למקסם, למה אתה מתכוון? למקסם ביחס למה?
כי רוב הסיכויים שאם אתה תעלה במשקל גוף אתה תעלה גם במשקל על המוט.
שאתה אומר למקסם אתה מתכוון שאם תשאר על אותו משקל גוף ההתקדמות של הratio תהיה טובה יותר מאשר ההתקדמות של הratio כשאתה עולה גם במשקל גוף?
אנחנו מספימים את הפוסט... נדמה לי שכבר רשמתי זאת בתגובה קודמת.

שניהם הוסיפו 10 קילו ללחיצה , הם התקדמו אותו דבר.

• פותח/ת השרשור
@MikeRozner חייב לשאול מה הגובה וכמה אתה שוקל ?

מנסה לשאוב מוטיבציה מכך שאתה נראה יחסית במשקל שלי ומרים כאלו משקלים.

דיי מתסכל אותי לראות את רוב הפורום מרים משקלים מטורפים ואותי תקוע על 75KG בסקוואט.
176 על 84-86 ק"ג

נשים את הרטיו ואת הקטגוריות בצד,
כל עוד אתה יכול לעלות ברמה משמעותית במסת גוף רזה, אתה תתחזק יותר אם תבחר בדרך הזאת, מאשר אם תבחר להשאר על אותו משקל שמאפשר לך רק התייעלות עצבית וטכנית.

נשים את הרטיו ואת הקטגוריות בצד,
כל עוד אתה יכול לעלות ברמה משמעותית במסת גוף רזה, אתה תתחזק יותר אם תבחר בדרך הזאת, מאשר אם תבחר להשאר על אותו משקל שמאפשר לך רק התייעלות עצבית וטכנית.
הרי אם אתה מתייעל באופן עצבי (מבחינת יחידת מוטריות) לא באמת התחזקת זה היחידות המוטריות 🤩
ואם שיפרת את הטכניקה אז לא באמת התחזקת כי הטכניקה הטובה הקלה עליך 👏
ואם לדוגמא חתכת עומק בסקוואט והוספת משקל או שפשוט התאמצת יותר לא באמת התחזקת 🤡

בסופו של דבר אני בא להגיד פה ש״התחזקות״ זה לפי המשקל על המוט כי אם נעשה לזה over thinking זה פשוט לא ייגמר.
קטגוריות משקל נוצרו כי זה לא הוגן שבתחום של כוח (ליפטינג , mma, הטלת כדור ברזל וכו׳) מישהו במשקל 80
יתחרה במישהו במשקל 170 אבל בלי שום ספק לרוב ההוא במשקל 170 מרים יותר אז הוא חזק יותר (או לחלופין ביצועים אם לא מדובר בליפטינג)

מייק חזק ומתחזק וזה מה שחשוב פה
לא משקל גופו ואם הוא יעלה או לא יעלה בו.

לא טענתי שסבתות רוסיות הן משרתות, פשוט יש לך יותר כוח פיזי גם על ידי התייעלות בשימוש במסת השריר הקיימת.
אם עלית על אותו משקל גוף 20 קג על המוט אז התחזקת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית