הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זווית הנעל המומלצת לסקוואט HB / דדליפט

Simon357

מושעה
1,230
649
נק' מוניטין:
1,414
1,230
649
היי

אשמח לקבל ייעוץ לגבי נעלים מתאימות לסקוואט ולדדליפט. אני מבין שיכול להיות שצריך שתיים.
לגבי סקוואט - האם יש צורך בזווית לנעל ? אם כן מה הזווית ?

* אני שואל כי אני סובל מכאבי ברכיים מטורפים לאחרונה. לפני כמה חודשים התחלתי להתאמן עם נעלי OTOMIX סטינגריי שטוחות לגמרי. יכול להיות שזה הגורם.

* המלצות לבראנדים כמובן ומאיפה לקנות...

לנעלים עם זווית יש יותר סיכוי בדרך כלל לגרום לכאבי ברכיים. אבל אגיד לך העגפתי האישית. כדאי זווית קטנה זה עוזר בטכנירה ובעומק, במיוחד בהיי בר, נעלים כמו פאור פרפקט 2 מעולות ועם זווית לא גדולה

• פותח/ת השרשור
לנעלים עם זווית יש יותר סיכוי בדרך כלל לגרום לכאבי ברכיים. אבל אגיד לך העגפתי האישית. כדאי זווית קטנה זה עוזר בטכנירה ובעומק, במיוחד בהיי בר, נעלים כמו פאור פרפקט 2 מעולות ועם זווית לא גדולה

אז לפי מה שאתה אומר הנעל השטוחה שלי זו לא הבעיה לכאבי ברכיים שלי ?

אז לפי מה שאתה אומר הנעל השטוחה שלי זו לא הבעיה לכאבי ברכיים שלי ?
בדיוק. אלא אם יש לך בעיות מנח כף רגל אז אני מניח שנעליים מינימליות ושטוחות לא בשבילך. אבל ברגיל נעליים שטוחות הן עדיפות במצב של כאבים עקב דלקת למשל.. איך הטכניקה שלך? אם אתה מפעיל משקל על קדמת הרגל או שיש גלישה אז זה יכול להיות גורם לכאבים.

• פותח/ת השרשור
בדיוק. אלא אם יש לך בעיות מנח כף רגל אז אני מניח שנעליים מינימליות ושטוחות לא בשבילך. אבל ברגיל נעליים שטוחות הן עדיפות במצב של כאבים עקב דלקת למשל.. איך הטכניקה שלך? אם אתה מפעיל משקל על קדמת הרגל או שיש גלישה אז זה יכול להיות גורם לכאבים.

כשעברתי לשטוחות היה לי מוזר בהתחלה לעשות סקוואט - אבל היום אחרי חודשיים שלוש אני סבבה לגמרי.
הטכניקה שלי השתנתה קצת לטובת רוחב רגליים גדול יותר. נראה לי שזה יותר טוב בשבילי מאחר ואני גבוהה ורחב (1.93)

יש לי FLATFOOT קל, אבל אם אני עומד לזמן מה אני סובל.
לגבי גלישה והפעלת המשקל, אני די משתדל לנתב הכל לעקב וללחוץ ממנו... אבל אני צריך לעקוב אחרי זה. זאת נקודה טובה - תודה.

• פותח/ת השרשור
אגב עם אדידס יהיה לך גם יותר קל להיות על העקב אז אולי זה יהיה לטובה המעט זווית

קצת קורא פה בפורומים ברשת. השאלה שלי לא פשוטה. ונשמע שזה דו כיווני. יש כאלה שאיך שעברו לנעל שטוחה נעלמו להם הכאבים, ויש כאלו שהתחילו להם הכאבים.

נראה לי שאני צריך לחזור לנעל עם עקב ולראות איך זה.
מוכרים בארץ אדידס כאלו כמו שהמלצת ? אני חייב למדוד לפני שאני מזמין משהו מחו''ל.

אגב - מה דעתך על הנעל הזאת :

http://www.titansupport.com/products/footwear/shoes/titan-contender-squat-powerlifting-shoes.html

הם נראים בסדר זווית טובה, אבל זה מעבר לזה וזה גם אינדיוידואלי. למשל הכי יקרות לא בהכרח יהיו הכי טובות ונעליים זולות יכולות להתאים. אני בכל מקרה מציע ללכת עח חברה מוכרת עם שם כמו נייק אדידס. אם יש לך רגל צרה לך על אדידס, הן גם טובות לבעלי פלטפוס. נייק יותר רחבות..
Adidas power perfect 2 אלו הנעליים שלי ואני באמת ממליץ בחום

• פותח/ת השרשור
הם נראים בסדר זווית טובה, אבל זה מעבר לזה וזה גם אינדיוידואלי. למשל הכי יקרות לא בהכרח יהיו הכי טובות ונעליים זולות יכולות להתאים. אני בכל מקרה מציע ללכת עח חברה מוכרת עם שם כמו נייק אדידס. אם יש לך רגל צרה לך על אדידס, הן גם טובות לבעלי פלטפוס. נייק יותר רחבות..
Adidas power perfect 2 אלו הנעליים שלי ואני באמת ממליץ בחום

אני עם רגל רחבה... מה אומר?

גודל עקב מומלץ הוא 3/4'' אם זו השאלה שלך.
בתקציב שהבאת, עדיף לך הפוואר פרפקט 2 או הרומלאוס.

• פותח/ת השרשור

תודה - יש בארץ ? אם לא מאיפה לקנות ? לגבי מידה - רגל רחבה. עדיין להזמין את מה שאני מזמין תמיד או לקחת מידה יותר?

דגם מומלץ ? יש בארץ ?

תודה - יש בארץ ? אם לא מאיפה לקנות ? לגבי מידה - רגל רחבה. עדיין להזמין את מה שאני מזמין תמיד או לקחת מידה יותר?

דגם מומלץ ? יש בארץ ?
אממ תמדוד אדידס/נייק וזו תהיה המידה שלך בנעלי הווייטליפטינג...שלי הוזמנו מאמזון.
לי יש אדידס פוואר פרפקט 2...נעליים מצויינות רק חבל שיש רק סקוץ' אחד...
מה שכן תצטרך להתרגל להגבהה. שרירי כף הרגל כאבו לי משהו כמו שבועיים עד שהתרגלתי לנעל..
לי אישית הברכיים לא כאבו. ממליץ לך לקרוא ביקורות של נעליים. הכי חשוב שהחומר של העקב יהיה סופר קשיח

העקב של הפאור פרפקט לא הכי קשיח. אבל לא חושב שזה בעיה בשבילינו כאשר הוייטליפטרים החזקים עושים איתם 300 קילו סקוואט. בעקרון כל נעל שנועדה לוייטליפטינג תיהיה מספיק קשיחה בעקב, אין פה מה לבדוק..

העקב של הפאור פרפקט לא הכי קשיח. אבל לא חושב שזה בעיה בשבילינו כאשר הוייטליפטרים החזקים עושים איתם 300 קילו סקוואט. בעקרון כל נעל שנועדה לוייטליפטינג תיהיה מספיק קשיחה בעקב, אין פה מה לבדוק..
ואללה?
אני ממש מבסוט על העקב אחי..עשיתי איתה 200HB(ניסיתי..ליתר דיוק)ובאמת שהרגשתי סופר יציב.

ואללה?
אני ממש מבסוט על העקב אחי..עשיתי איתה 200HB(ניסיתי..ליתר דיוק)ובאמת שהרגשתי סופר יציב.
זה מה שאני אומר, יחסית לנעלי ויטליפטינג אחרות בשוק העקב פחות קשיחה ואתה יכול אפילו לדחוס אותה מעט עם האצבעות, אבל בתכלס הן מספיק קשיחות לאימון, כל נעל שנועדה לוויטליפטינג ובטח כשזה חברה כמו אדידס תיהיה טובה בסופו של דבר. כמו שאמרתי אנשים מסקוויטים איתה 300 קילו אני די בטוח שלא תמצא בשוק נעל וייטלפיטינג יותר עם עקב יותר דחיסה מזו

• פותח/ת השרשור

תודה חבר'ה. אני אבדוק ואראה מה אוכל להביא.

חזרתי מפיזיוטרפיסט עכשיו שמבין עניין. בבדיקה לתנועת הסקוואט והיציבות שלי בכלל באופן כללי נתגלו מספר בעיות.
נראה שאני קורס \ מעביר משקל קדימה ( כמו ש NIKITA ציין מקודם כאפשרות) , ובנוסף רצועת ה ITB שלי מקוצרת ביחס לשריר הגלוטוס שגם הוא לדעתו חלש.

לגבי הנעליים ועניין הזווית - לא קיבלתי ממנו תשובה חד משמעית. הוא המליץ לנסות אימון אחד עם נעל עם זווית ולראות אח הכאב מופיע או לא. בפגישה שלי איתו הוא הכניס אותי לפוזיציה מסויימת כך שלא הרגשתי כאב. אבל הייתי יחף.

רק עוד מחשבה קטנה - אם לנעל יש זווית, אז מן הסתם תהיה סוג של הסתת משקל קדימה לקידמת הרגל (???) דבר שיגרום לכאב ברכיים גם אצל בנאדם בריא לחלוטין, כי זה יוצר זווית שמעמיסה את הברך.

לכן ציינתי שנעל שטוחה רצויה במקרים של דלקת וכו. יש פחות עומס על הברך. מבחינת העברת המשקל קדימה זה תלוי בך, האם אתה יודע להשאר על העקב,נעלים של חברה טובה יעזרו לך בזה. העומס בכל זאת יהיה גדול יותר בהנחה שכך וכך הטכניקה שלך טובה משום שהברכיים נשלחות יותר החוצה ונוצרת בהם זווית חדה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לכן ציינתי שנעל שטוחה רצויה במקרים של דלקת וכו. יק יותר עומס על הברך. מבחינת העברת המשקל קדימה זה תלוי בך, האם אתה יודע להשאר על העקב,נעלים של חברה טובה יעזרו לך בזה. העומס בכל זאת יהיה גדול יותר בהנחה שכך וכך הטכניקה שלך טובה משום שהברכיים נשלחות יותר החוצה ונוצרת בהם זווית חדה.

אני חושב שקודם כל אפטור את הבעיה עם הברך בעזרת תיקון הטכניקה שלי. אחר כך אולי אבדוק נעל עם זווית.
לגבי העברת המשקל לעקב, מסתבר שזה גם בעיה כי גם זה ייצור חוסר איזון על הברך רק הפוך לטענת הפיזיוטרפיסט. המטרה תהיה לדאוג שחלוקת המשקל תהיה שווה ומאוזנת.

תודה על העזרה והייעוץ!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית