הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר האם מחסור בשינה יגרום לפירוק שריר?

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
קרה לי השבוע בחיטוב שלא הצלחתי להירדם כל הלילה .. לאחר מכן הייתי צריך לעבוד ויצא שלא ישנתי באותו יום בכלל ורק יום אחרי ישנתי כמו שצריך האם סביר להניח שאיבדתי שריר?

אם לילה אחד לא ישנת לא קרה כלום, אומנם בלילה קורים הרבה תהליכים חשובים ובניהם גם בנייה של שריר, אבל לילה אחד הוא זניח.
תשים לב שזה לא חוזר על עצמו כי חוסר שינה לאורך זמן פוגע בהרבה דברים חוץ מבניית שריר.

עקרונית כדי לבנות שריר הגוף זקוק למנוחה ולאו דווקא לשינה,
במנוחה השריר נח וזה הזמן של הגוף לתקן את הקרעים המיקרוסקופיים בשריר שקרו כתוצאה מהאימון, ובאותה מידה שכדי להגליד פצע בעור מקום הפצע צריך להיות באותה תנוחה ואם לא אז יקח הרבה יותר זמן לפצע להגליד ולאו דווקא שינה, אותו הדבר גם השריר זקוק למנוחה ולאו דווקא שינה, אם כי לבניית השרירים מצטרפים גם תהליכים הורמונליים כלשהם אבל לא שידוע לי שהם קורים בשינה,
מה שכן זה שחוסר שינה מחליש את מערכת החיסון באופן כללי כך שיהיה לגוף קשה יותר להתמודד עם פציעות ומניעתן, אבל פעם בכמה זמן לילה לבן לא ממש מזיק.

ממליץ לכולם לקרוא את הספר POWER SLEEP BY JAMES MAAS, בו הוא מתאר איך להתעייף יותר, להכנס לשנת REM מהיר יותר ובאופן כללי הרבה מידע על שינה. מפתחי גוף יושנים בין 8 ל-12 שעות כל יום. רוב הנסטריאנס, אנשים מעל גיל 100 ישנים בדרך כלל 6 שעות. מתחת ל6 שעות, המערכת החיסונית נפגעת. בניגוד למחשבה המקובלת "אי אפשר להשלים שעות שינה" כלומר הנזק הנגרם מפספוס לילה של שינה גורם נזק למערכת העצבים ולמערכת החיסונית. לא צריך לקחת לילה אחד ברצינות אבל אם לילה אצלך זה יום והפוך וקורה שאתה לא ישן 48 ו72 שעות, תהיה בטוח שלא תחיה הרבה ואם כן האימונים אצלך לא יהיו עצימים. כמוכן אין טעם (לבריאות והתאוששות) לישון יותר מ-10 שעות כל יום, אם אתה מסוג האנשים שיושנים הרבה רוב הסיכוים יש לך בעיה במערכת הנשימה(אסטמה,אלרגיה,סימפונות ריריות או סתומות וכו) , או שאתה מגיע כל יום לכשל מירבי(אם אתה עובד בסבלות או ספורטאי מתחרה).. ההורמון מלנין(אחראי לשינה) קשור ישירות להורמוני בניה כמו אינסולין וטוסטסטרון. אצל גברים הפרשת הטוסטסטרון המרבית מתרחשת בלילה בערך בשעה 24 1.. בגלל זה עבודה כמו בארמן,מאבטח,עובד מפעל וכו תפגע בהתאוששות שלך(אם תעבוד הרבה זמן). אפשר לקחת תוסף מלנין(או לאכול הרבה בננות) אבל זה יפגע בהפרשה הטבעית של הגוף.. שוב אני לא רופא או תזונאי וכל הידע שיש לי על שינה ותזונה בא מכמה(עשרות) ספרים- לכן כל מי שרוצה לתקן אותי מוזמן.

ממליץ לכולם לקרוא את הספר POWER SLEEP BY JAMES MAAS, בו הוא מתאר איך להתעייף יותר, להכנס לשנת REM מהיר יותר ובאופן כללי הרבה מידע על שינה. מפתחי גוף יושנים בין 8 ל-12 שעות כל יום. רוב הנסטריאנס, אנשים מעל גיל 100 ישנים בדרך כלל 6 שעות. מתחת ל6 שעות, המערכת החיסונית נפגעת. בניגוד למחשבה המקובלת "אי אפשר להשלים שעות שינה" כלומר הנזק הנגרם מפספוס לילה של שינה גורם נזק למערכת העצבים ולמערכת החיסונית. לא צריך לקחת לילה אחד ברצינות אבל אם לילה אצלך זה יום והפוך וקורה שאתה לא ישן 48 ו72 שעות, תהיה בטוח שלא תחיה הרבה ואם כן האימונים אצלך לא יהיו עצימים. כמוכן אין טעם (לבריאות והתאוששות) לישון יותר מ-10 שעות כל יום, אם אתה מסוג האנשים שיושנים הרבה רוב הסיכוים יש לך בעיה במערכת הנשימה(אסטמה,אלרגיה,סימפונות ריריות או סתומות וכו) , או שאתה מגיע כל יום לכשל מירבי(אם אתה עובד בסבלות או ספורטאי מתחרה).. ההורמון מלנין(אחראי לשינה) קשור ישירות להורמוני בניה כמו אינסולין וטוסטסטרון. אצל גברים הפרשת הטוסטסטרון המרבית מתרחשת בלילה בערך בשעה 24 1.. בגלל זה עבודה כמו בארמן,מאבטח,עובד מפעל וכו תפגע בהתאוששות שלך(אם תעבוד הרבה זמן). אפשר לקחת תוסף מלנין(או לאכול הרבה בננות) אבל זה יפגע בהפרשה הטבעית של הגוף.. שוב אני לא רופא או תזונאי וכל הידע שיש לי על שינה ותזונה בא מכמה(עשרות) ספרים- לכן כל מי שרוצה לתקן אותי מוזמן.

בהנחה וזה ציטוט חידשת לי שההורמון מלנין המופרש בזמן השינה קשור ישירות להורמוני גדילה ופיתוח,
אם כי עד כמה שידוע לי ההורמון שאחראי על השינה נקרא מלטונין ולא מלנין...

מלילה אחד שום דבר משמעותי לא מתרחש, בהנחה שזה לא הלילה שלפני שיא העולם שתכננת לשבור. אל תדאג, הכל בסדר.

זה הגיוני שאני פשוט בטבעי ישן קצת? כאילו 6-7 שעות וזה לא פוגע לי בתפקוש
מצטער שאני מתנחל לך על האשכול, פשוט אני רוצה לפתוח אחד חדש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית