נק' מוניטין:
183
- 444
- 69
קרה לי השבוע בחיטוב שלא הצלחתי להירדם כל הלילה .. לאחר מכן הייתי צריך לעבוד ויצא שלא ישנתי באותו יום בכלל ורק יום אחרי ישנתי כמו שצריך האם סביר להניח שאיבדתי שריר?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קצת מצחיק אבל קטבולי משמע פירוק...כן, כי שינה זה תהליך קטבולי בו השריר נבנה.
*אנאבוליכן, כי שינה זה תהליך קטבולי בו השריר נבנה.
ממליץ לכולם לקרוא את הספר POWER SLEEP BY JAMES MAAS, בו הוא מתאר איך להתעייף יותר, להכנס לשנת REM מהיר יותר ובאופן כללי הרבה מידע על שינה. מפתחי גוף יושנים בין 8 ל-12 שעות כל יום. רוב הנסטריאנס, אנשים מעל גיל 100 ישנים בדרך כלל 6 שעות. מתחת ל6 שעות, המערכת החיסונית נפגעת. בניגוד למחשבה המקובלת "אי אפשר להשלים שעות שינה" כלומר הנזק הנגרם מפספוס לילה של שינה גורם נזק למערכת העצבים ולמערכת החיסונית. לא צריך לקחת לילה אחד ברצינות אבל אם לילה אצלך זה יום והפוך וקורה שאתה לא ישן 48 ו72 שעות, תהיה בטוח שלא תחיה הרבה ואם כן האימונים אצלך לא יהיו עצימים. כמוכן אין טעם (לבריאות והתאוששות) לישון יותר מ-10 שעות כל יום, אם אתה מסוג האנשים שיושנים הרבה רוב הסיכוים יש לך בעיה במערכת הנשימה(אסטמה,אלרגיה,סימפונות ריריות או סתומות וכו) , או שאתה מגיע כל יום לכשל מירבי(אם אתה עובד בסבלות או ספורטאי מתחרה).. ההורמון מלנין(אחראי לשינה) קשור ישירות להורמוני בניה כמו אינסולין וטוסטסטרון. אצל גברים הפרשת הטוסטסטרון המרבית מתרחשת בלילה בערך בשעה 24 1.. בגלל זה עבודה כמו בארמן,מאבטח,עובד מפעל וכו תפגע בהתאוששות שלך(אם תעבוד הרבה זמן). אפשר לקחת תוסף מלנין(או לאכול הרבה בננות) אבל זה יפגע בהפרשה הטבעית של הגוף.. שוב אני לא רופא או תזונאי וכל הידע שיש לי על שינה ותזונה בא מכמה(עשרות) ספרים- לכן כל מי שרוצה לתקן אותי מוזמן.
ואי אז טעיתי באיות, סרקזם ממש מעלה אותך.בהנחה וזה ציטוט חידשת לי שההורמון מלנין המופרש בזמן השינה קשור ישירות להורמוני גדילה ופיתוח,
אם כי עד כמה שידוע לי ההורמון שאחראי על השינה נקרא מלטונין ולא מלנין...
לדעתי הוא סתם מנסה להטעות אותו..קצת מצחיק אבל קטבולי משמע פירוק...
התכוונת כנראה לאנאבולי 😃