הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני מתחילה השבוע חדר כושר

• פותח/ת השרשור noa123
  • פורסם בתאריך

noa123

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
היי, מחר אני מתחילה ללכת לחדר כושר וזו פעם ראשונה ככה שאין לי ממש ידע בזה..
ראיתי שיש באתר המלצה על תוכניות אימונים בתקופת חיטוב, אז מה אתם ממליצים, לבקש מהמאמן שיבנה לי אימון או לתת לו את התכנית אימונים שממליצים פה ולבקש שפשוט יראה לי איך עושים כל תרגיל?, אם עדיף להדפיס ולהראות לו תוכנית אימונים מסויימת, מה הייתם ממליצים?
תודה

קודם כל ברוכה הבאה לפורום!
תוכניות אימונים לחיטוב את יכולה למצוא בלינק הזה ולבחור את אחת מהתוכניות שמופיעות שם(לדעתי עדיף את השנייה או השלישית). פחות מומלץ לבנות תוכנית עם מדריך מהחדר כושר כי רוב המדריכים מאמינים במיתוסים מטופשים ויתנו לך תוכנית שלא תקדם אותך לשום מקום.
הסברים על ביצוע התרגילים את יכולה למצוא בפורטל קילוגרם, באתר rcts.co.il ואת יכולה לחפש ביוטיוב סרטונים של Mark Rippetoe.

בנוסף מומלץ לך מאוד לקרוא את המדריך הזה שמסביר על בניית תפריט לחיטוב כי בלי תפריט מתאים כמעט אי אפשר להצליח בחיטוב.
בהצלחה ואם יש לך שאלות נוספות תרגישי חופשי לשאול:37mv:

• פותח/ת השרשור
קודם כל ברוכה הבאה לפורום!
תוכניות אימונים לחיטוב את יכולה למצוא בלינק הזה ולבחור את אחת מהתוכניות שמופיעות שם(לדעתי עדיף את השנייה או השלישית). פחות מומלץ לבנות תוכנית עם מדריך מהחדר כושר כי רוב המדריכים מאמינים במיתוסים מטופשים ויתנו לך תוכנית שלא תקדם אותך לשום מקום.
הסברים על ביצוע התרגילים את יכולה למצוא בפורטל קילוגרם, באתר rcts.co.il ואת יכולה לחפש ביוטיוב סרטונים של Mark Rippetoe.

בנוסף מומלץ לך מאוד לקרוא את המדריך הזה שמסביר על בניית תפריט לחיטוב כי בלי תפריט מתאים כמעט אי אפשר להצליח בחיטוב.
בהצלחה ואם יש לך שאלות נוספות תרגישי חופשי לשאול:37mv:
תודה רבה על התגובה 😃
עכשיו בנוגע לתכנית אימונים, פשוט לבוא לחדר כושר ולהתחיל לבד לעשות את התרגילים בלי שהמאמן יסביר או משהו? איך אני אוכל לדעת שהטכניקה שלי מספיק טובה או איפה נמצא כל מתקן?

היי נועה וברוכה הבאה

את יכולה לצלם את עצמך עושה את התרגילים(בעיקר סקוואט , דדליפט ובנץ' פרס) ולהעלות לכאן כדי שנוכל לתקן אותך(יש מדריך שעשיתי צעד-צעד איך להעלות סרטונים דרך יוטיוב).

קחי את אחת התכניות מהפורטל(מומלצת תוכנית FBW) ואם תלחצי על כל תרגיל את תוכלי לראות איך עושים אותו.

• פותח/ת השרשור
היי נועה וברוכה הבאה

את יכולה לצלם את עצמך עושה את התרגילים(בעיקר סקוואט , דדליפט ובנץ' פרס) ולהעלות לכאן כדי שנוכל לתקן אותך(יש מדריך שעשיתי צעד-צעד איך להעלות סרטונים דרך יוטיוב).

קחי את אחת התכניות מהפורטל(מומלצת תוכנית FBW) ואם תלחצי על כל תרגיל את תוכלי לראות איך עושים אותו.
אוקי, תודה על התגובה 😃
ובלי קשר, זה בסדר לבוא לחדר כושר ולהתחיל להתאמן לבד בלי שמאמן קודם יסביר לי נכון?

עדיף לא להתחיל להתאמן לבד. תראי למדריך את התכנית שלך ותבקשי שיראה לך איך לבצע את התרגילים נכון.

לאיזה חדר כושר נרשמת ? אולי נוכל למצוא מישו שמתאמן שם גם ויוכל להראות לך איך לעשות את התרגילים.

בתור התחלה עדיף שתקבלי הדרכה כלשהי מאשר כלום. כמו שאמרתי - לאחר מכן תצלמי את עצמך עושה סקוואט דדליפט ובנץ' פרס מכמה זוויות וככה נוכל למשב את הטכניקה שלך.

ובלי קשר, זה בסדר לבוא לחדר כושר ולהתחיל להתאמן לבד בלי שמאמן קודם יסביר לי נכון?
נכון שהדעה הרובחת כאן על מאמנים בחדרי כושר היא לא משהו.... אבל אני בכול זאת ממליצה לך להתייעץ אתם. שיראו לך קודם כול איפה הכול נמצא ואך זה עובד. שית לך תוכנית, זה לא מחייב אותך להשתמש דווקא בה. תפרסמי אותה כאן ותקבלי חוות דעת שנייה. או שבאמת תראי להם תוכנית מכאן ותבקשי שיראו לך אך זה עובד לא כולם אפסים, אני יש לי מאמן (אישי) שאני מאוד מרוצה ממנו! .
את הולכת לבלות בחדר כושר לא מעט זמן, רצוי שתכירי אנשים/מדריכים שתרגישי בנוח לפנות אלהם לעזרה או שאלות.

אוקי, תודה על התגובה 😃
את יכולה לנסות להראות למדריך את התוכנית מהפורטל. אם הוא יגיד שהיא לא טובה או משהו בסגנון של ״סקוואט דופק את הברכיים ובדדליפט את תאבדי חוליות״ תגידי לו תודה על העזרה ותלכי ואם הוא יעזור לך ללמוד את התרגילים אז מעולה.
בכל מקרה אני מציע לך לקרוא לפני זה קצת מאמרים באתר של רן. הנה לינק למאמר על סקוואט והנה אחד על דדליפט ותציצי בעוד כמה מאמרים שם כדי שהמדריך יראה שיש לך ידע ולא יספר לך ״שטויות ווינגייט״.

היי, מחר אני מתחילה ללכת לחדר כושר וזו פעם ראשונה ככה שאין לי ממש ידע בזה..
בהצלחה נעה,
מאחר ואת חדשה לחלוטין בתחום אני חושבת שהכרחי שתכירי ותצרי קשר עם המדריכים בחדר הכושר. מוקדם מידי לדבר על סקווט או דדליפט בשלב הזה. לכי לחדר הכושר תקבעי עם מדריך שידריך אותך ויסביר לך על המכשירים השונים. תני לו להרכיב לך תכנית אימונים ולהראות לך איך משתמשים בכל מכשיר. תחשבי על זה כעל הדרכת אוריינטציה ראשונה.
את יכולה להעלות את התכנית שהוא ירשום לך לאתר ולקבל פידבק.

תכנית FBW שבאתר אמנם מלווה בסרטוני הדרכה ואין בעיה ללמוד אותם אולם לדעתי מוקדם מידי עבורך לבצע תרגילים כנגד מוט.
בשלב הראשון אני הייתי מחליפה את הסקווט כנגד מוט בכפיפה ופשיטת רגליים במכונה,
את לחיצת החזה כנגד מוט בלחיצה כנגד משקולות
חתירה בכלל לא הייתי מבצעת עד שהטכניקה שלך לא מדוייקת בגלל שביצוע לא נכון יכול להעמיס על הגב.
מקבילים אפשר להתחיל על הגרביטרון.

עוד לא התאמנה פעם אחת וישר אתם שולחים אותה לתרגילי טכניקה?
בפעם הראשונה אני ממליץ לך לתת למאמן במכון לבנות לך תוכנית בפעם הראשונה תעשי את התוכנית ולאחר מכן תעלי את התוכנית לכאן ותקבלי חוות דעת ועצות לשיפור בתור התחלה ממש לא מומלץ לדעתי לבצע תרגילים שדורשים טכניקה. אני בהתחלה חושב שצריך כמה אימונים לפחות לעשות מכונות להרגיל את הגוף למאמץ.. הרי באימון הראשון זה ברור שיתפסו לך השרירים...

Back
למעלה תחתית