הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צבא

• פותח/ת השרשור MSound
  • פורסם בתאריך

MSound

משתמש מתחיל
150
11
נק' מוניטין:
38
150
11
אז ככה עוד חודש שיבצו אותי להתגייס לחטיבת גבעתי רציתי לשאול את מי מכם שעבר שירות ביחידות חי"ר
איך שם ?(אם מישהו יודע ספציפית על גבעתי אז בכלל יעזור) בגלל שיש לי אפשרות עקב המצב בבית גם לעשות יומיות קרוב לבית
ואני באמת אובד עצות ולא יודע לאן ללכת

המטרה שלך לעשות שירות משמעותי אוו שיהיה לך כמה שיותר נוח ? בעניין הנוחות יומיות עדיף כי אפשר להקפיד בתזונה ואימונים ואין מה לעשות בבית יותר נוח אבל אם אתה רוצה הרפתקה ותרומה לך להיות לוחם אני גם נימצא בדילמה הזו לאחר שאני מסיים את ההנדסאי אני אמור להיתגייס לחובלים ועכשיו אני כבר פחות מורעל ולא יודע אם זה מה שבאמת מתאים לי וזה לא קשור ללחץ בית (4 שנים בפנימיה ) .

• פותח/ת השרשור
המטרה שלך לעשות שירות משמעותי אוו שיהיה לך כמה שיותר נוח ? בעניין הנוחות יומיות עדיף כי אפשר להקפיד בתזונה ואימונים ואין מה לעשות בבית יותר נוח אבל אם אתה רוצה הרפתקה ותרומה לך להיות לוחם אני גם נימצא בדילמה הזו לאחר שאני מסיים את ההנדסאי אני אמור להיתגייס לחובלים ועכשיו אני כבר פחות מורעל ולא יודע אם זה מה שבאמת מתאים לי וזה לא קשור ללחץ בית (4 שנים בפנימיה ) .
בעיקרון אני לא הכי פטריוט בעולם ולכן שירות משמעותי פחות משפיע על השיקולים שלי,אלא שלדעתי 3 שנים בשירות ביחידה קרבית יכול לתת לי כמה נקודות יתרון בעתיד דבר שג'ובניק לא מקבל אך מצד שני שם אני לא אוכל להקפיד על תזונה ואימונים כמעט בכלל,והתנאים לפי שהבנתי בגבעתי ספציפית הם הכי גורעים בצהל כמעט מבחינת הבסיסים וכיוצא בזה

בעיקרון אני לא הכי פטריוט בעולם ולכן שירות משמעותי פחות משפיע על השיקולים שלי,אלא שלדעתי 3 שנים בשירות ביחידה קרבית יכול לתת לי כמה נקודות יתרון בעתיד דבר שג'ובניק לא מקבל אך מצד שני שם אני לא אוכל להקפיד על תזונה ואימונים כמעט בכלל,והתנאים לפי שהבנתי בגבעתי ספציפית הם הכי גורעים בצהל כמעט מבחינת הבסיסים וכיוצא בזה[/)QUO
מקווה שתצליח לקבל החלטה שבסופו של דבר תעשה אותך מאושר

האיתי בחטיבת כפיר - בגדוד שמשון לא שירות מלא כי נפצעתי מפליטת כדור בברך וב-4 ראשי של אחד הלוחמים באחד האימונים שעשינו ואחרי 2 ניתוחים ושיקום של שנה וחצי שחררו אותי מהצבא אם פרופיל רפואי נמוך- נכה צהל וכו וכו.
אני יכול להגיד לך דבר כזה שאני התגייסתי (זה היה מחזור אוגוסט 06 בזמן מלחמת לבנון השניה ) האיתי מאוד מורעל לשרת אולי אפילו יותר מידי.(הבנתי שלא היה שווה להשקיע כך בצבא ולתרום הכל בשביל המדינה הזאת במיוחד אחרי היכס שקיבלתי ומה שעברתי אם משרד ביטחון אחרי הפציעה) ואני חושב שזה גם מה שהחזיק אותי שם (היה לי מלא מוטיבציה לשרת לפני הגיוס) גם אחרי שלא ראיתי בית 3-4 שבועות ברצף.אתה מתחבר שם לאנשים ומוצא חברים חדשים כי בסופו של דבר הכל עושים ביחד מחלקים מנות קרב שומרים אחד על השני וכו. זה חברים שנשארים איתך גם אחרי הצבא לכל החיים. והרבה חברה שהתגייסו לשם בלא בררה בגלל פרופיל 97 בלי מוטיבציה נשברו מהר מאוד עוד בסוף הטירונות בחודשים הראשונים. והלכו להיות תומכי לחימה/ חלק הצליחו לרדת אפילו לג"וב. אחד מהם חבר קרוב שלי עוד מהתיכון.
בשורה התחתונה מה שאני מנסה להגיד זה אם יש לך מוטיבציה לשרת שום תנאים קשים בשום יחידה לא ישברו אותך. זה רק יחזק אותך.
אבל בלי מוטיבציה יש מצב שתרצה לפרוש וזה לא כזה קל היום לצעת מקרבי אחרי שאתה בפנים. אז תחשוב על זה.
ועוד דבר שהוא דיי חשוב זה מה אתה מתכנן לעשות אם אצמך אחרי הצבא ? אם בראש שלך אחרי הצבא להכנס לעבוד במשרד ביטחון/ באבטחת אישיים שלהם זה מסכורות של 10-15 נטו בחודש. היום בישראל איפו תקבל סכומים כאלה אחרי צבא ? מצד שני אתה צריך לחשוב אם זה מדבר עליך ? יש לי חברים שאחרי השחרור העדיפו שלא להתקרב לזה כי לא רצו יותר לגעת בנשק אחרי מה שעברו שם. קרבי זה לא גן ילדים. נכנסים לשכם נכנסים לעזה נכנסים לכל החרא הזה ואחרי שרואים דם נשפך ומראות קשים לא כולם מסתדרים אם זה. תעשה תשיכולים שלך אם אצמך. ותחליט.

אני יגיד לך את זה בהכי קצרה וסיכום כי זה יכול לקחת לי גם חצי שבת לכתוב פה.
לך לקרבי!
ובצורה הכי ישירה (בלי שום זילזול חס וחלילה), על הזין התנאים לאימונים והתזונה שיהיו לך אם תעשה יומיות! אתה הולך לעשות צבא לא 3 שנות פיתוח גוף ויופי!
לך לקרבי אחי, זה לפעמים חרא, זה קשה, אבל זה ייתן לך המון, ואם אתה מצליח ורוצה צא גם למ"כים וקצונה ולא תצטער 😃
שיהיה הרבה בהצלחה

לפני קצת פחות מ-3 חודשים השתחררתי אחרי 3 שנים בגבעתי (גדוד שקד). לא אשקר שהשירות ברובו היה חרא, הרבה רגעים מתסכלים והרגשה שאני מבזבז את הזמן והבריאות שלי אבל במבט לאחור אני לא מתחרט על השירות ומרגיש שלמדתי ממנו המון ואני שמח שעברתי גם את הרגעים הקשים. אם האימונים חשובים לך יותר מהתפקיד והשירות שתעשה, אין לך מה ללכת לא לגבעתי ולא לקרבי, יש יותר מדי גורמים שמפריעים לשגרת אימונים ותזונה סדירה וגם כשאין זה לזמן קצוב כי זה שירות מאוד דינמי.

אם אתה לא מצליח להחליט עד הגיוס, עצתי אליך היא תתגייס לגבעתי, תראה איך זה, קלף המצב בבית ימשיך איתך גם במהלך השירות, ככה שאם תראה שלא מתאים תשלוף אותו.

כלוחם במיל', ממליץ לך בחום ללכת לקרבי.
יתרום למדינה ולך, אתה לא מבין כמה.
לא משנה כמה אתה חושב שאתה אדם מבוגר ומבין, דבר לא ישתווה לחוויה המדהימה הזאת שעוברים בצבא, ותכיר אנשים חדשים שיהיו חבריך הטובים ביותר במהלך ולאחר הצבא.
כמובן שיש לא מעט חרא (אפילו המון) בשירות
אבל אוכלים אותו וצוחקים עליו אח"כ.

בקיצור- ממליץ מאד מאד.

מאחל לך בהצלחה חבר ✌️

• פותח/ת השרשור
קודם כול תודה לכולכם על העזרה !
אני באמת בצומת דרכים כי אני לא הכי מורעל בעולם ולא חושב שאצליח לשרוד את הטירונות,אבל בהחלט אני אנסה בכול הכוח

קודם כול תודה לכולכם על העזרה !
אני באמת בצומת דרכים כי אני לא הכי מורעל בעולם ולא חושב שאצליח לשרוד את הטירונות,אבל בהחלט אני אנסה בכול הכוח

אין מקום לחשיבה, פשוט עוברים את זה וזהו.

לא חייבים להיות מורעלים. גם ככה הרעל יורד עם הזיעה מהר מאוד.
הכל בראש. אם אתה תרצה לעבור את זה, אתה תעבור את זה. אל תשתבז ואל תקח דברים קשה מדי.

(אני כותב מתוך ניסיון - לוחם במיל')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית