הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון + קריאטין

• פותח/ת השרשור k1235``
  • פורסם בתאריך

k1235``

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום,
אני מתחיל לצרוך אבקת חלבון ולפי מה שקראתי אני צריך לקחת 2 גרם לכל קילו
אני שוקל 93 אז הכמות שאני צריך היא 186 גרם בכל יום החישוב נכון?
כמו כן האם לפצל את הכמות לבוקר וערב?
לצרוך את אותה הכמות גם ביום ללא אימון?

בנוסף אני רוצה לשלב צריכת קריאטין ובשלב העמסה אני צריך לצרוך 0.3 לכל ק"ג סה"כ 27.9 גרם
ובשביל ספיגה טובה יותר אני צריך להוסיף סוכר ענבים 0.8 לכל קילוסה"כ 74.4 גרם
אני יכול לשלב את הכל ביחד בשייק?
זה לא יוצא שייק במילה מידי שיק 300 גרם של מרכיבים?
בנוסף סוכר ענבים אני צריך לשלב פחממה?

אשמח לכל פרט מידע ועזרה בנושא

תודה רבה

???????????
זאת המטרה, אתה יודע.
מקפיצים בכוונה את האינסולין כדי שיספג יותר קריאטין בשריר.
אתה טועה. משה דיבר על זה בעבר כאן ואמר שאם אתה לא צורך באיזור ה-100 גרם סוכר ענבים עם הקריאטין ההשפעה זניחה.

הפסקתי לקרוא באיזה שהוא שלב כי כתוב כאן יותר מדי דברים מטעים ופשוט לא נכונים.

כדי שיהיה סדר.

2 גרם חלבון לקילוגרם גוף, כמובן גם מהאוכל לא רק מהאבקה (!) אבקה באה לעזור להגיע לערכים, אם אתה מגיע גם מהאוכל אז לא צריך אבקה.

קריאטין 5 גרם ביום בלי העמסות ובלי שום סוכר ענבים ושטויות כאלה.

ראיתי כל מני עניינים שנכתבו כאן על קזאין ולאכול לפני השינה אחרי הבוקר, תפסיקו להתעסק בשטויות זה ממש לא חשוב אם זה קזאין או מי גבינה ומתי צרכתם. מה שחשוב זה הערכים בסוף היום

והשטויות שדיברתי מה הם בדיוק.. ?? מעניין מה תמציא עכשיו שאמרתי שטויות בוא נשמע..

אתה טועה. משה דיבר על זה בעבר כאן ואמר שאם אתה לא צורך באיזור ה-100 גרם סוכר ענבים עם הקריאטין ההשפעה זניחה.
ומשה הוא אלוהי הרפואה האלטרנטיבית הכל יודע?
כל מה שהוא אומר אתה תקשיב ותצדיק?
עכשיו הכל ברור לי.

ומשה הוא אלוהי הרפואה האלטרנטיבית הכל יודע?
כל מה שהוא אומר אתה תקשיב ותצדיק?
עכשיו הכל ברור לי.
אם תפסיק עם הצומי אנחנו נעריך אותך הרבה יותר.
לפני שאני מיישם דבר שמישהו אמר אני בודק לעומק בעצמי, אבל בד"כ אני נוטה להקשיב למשה כי כשהוא אומר משהו זה מבוסס על מחקרים ומאמרים,
ולא על ברו סיינס.

אם תפסיק עם הצומי אנחנו נעריך אותך הרבה יותר.
לפני שאני מיישם דבר שמישהו אמר אני בודק לעומק בעצמי, אבל בד"כ אני נוטה להקשיב למשה כי כשהוא אומר משהו זה מבוסס על מחקרים ומאמרים,
ולא על ברו סיינס.
אם אתה אומר.

והשטויות שדיברתי מה הם בדיוק.. ?? מעניין מה תמציא עכשיו שאמרתי שטויות בוא נשמע..
כל ההודעה שלך..אם שכחת אז הינה ציטטתי
כל עניין הקזאין לא קזאין, לפני שינה אחרי שינה בוקר\לילה\כשהירח נמצא בבית השלישי פשוט לא נכון
קריאטין לא לוקחים יותר מ5 גרם ביום

אין שום סיבה לקחת בערב/לפני שינה עם זה לא casein שעה / שעה וחצי לפני שאתה הולך לישון תוכל משהו.. תיקח פעם בבוקר בגלל שבבוקר איך שאתה קם אתה קם מצום יחסית ארוך של הלילה והחלבון שאתה לוקח לא צריך להתעכל והולך ישר לשריר אז בבוקר זה מצוין ואחרי אימון..
לגבי הקריאטין 5 גרם ביום זה בסדר גמור אפשר אפילו 10 לפני אימון ואחרי אימון.. או בבוקר ולפני אימון..

כל ההודעה שלך..אם שכחת אז הינה ציטטתי
כל עניין הקזאין לא קזאין, לפני שינה אחרי שינה בוקר\לילה\כשהירח נמצא בבית השלישי פשוט לא נכון
קריאטין לא לוקחים יותר מ5 גרם ביום

אתה לא לוקח יותר מ5 גרם קריאטין !! אבל יש הרבה אנשים שלוקחים אפילו יותר מ10 גרם ולוקחים 20 זה נקרא תקופת העמסה שעל כל 1 ק"ג משקל גוף אתה צריך לצרוך 0.3,

לא שאני מאמין בזה אני גם חושב ש5 מספיק אבל אל תגיד שאני אומר שטויות שיש מלא אנשים בחוץ שעושים בדיוק ההפך ממה שאתה עושה ואוליי הם טועים אבל עדיין בשבילהם זה לא טעות.. אז אל תגיד שאני מדבר שטויות

ובקשר לקזאין אמרתי את זה רק בגלל שיש לזה היתרון אחד שזה נספג לאט עם תיקח חלבון רגיל שנספג אחרי שעה וחצי שעתיים ואתה יושן 8/9 שעות בלילה מה זה נותן לך בדיוק ??

בשביל זה נוצר הקזאין עם אתה לא יודע במיוחד בשביל הלילה אז אל תדבר שטויות..

אתה לא לוקח יותר מ5 גרם קריאטין !! אבל יש הרבה אנשים שלוקחים אפילו יותר מ10 גרם ולוקחים 20 זה נקרא תקופת העמסה שעל כל 1 ק"ג משקל גוף אתה צריך לצרוך 0.3,
לא שאני מאמין בזה אני גם חושב ש5 מספיק אבל אל תגיד שאני אומר שטויות שיש מלא אנשים בחוץ שעושים בדיוק ההפך ממה שאתה עושה ואוליי הם טועים אבל עדיין בשבילהם זה לא טעות.. אז אל תגיד שאני מדבר שטויות
ובקשר לקזאין אמרתי את זה רק בגלל שיש לזה היתרון אחד שזה נספג לאט עם תיקח חלבון רגיל שנספג אחרי שעה וחצי שעתיים ואתה יושן 8/9 שעות בלילה מה זה נותן לך בדיוק ??
בשביל זה נוצר הקזאין עם אתה לא יודע במיוחד בשביל הלילה אז אל תדבר שטויות..

מה שיוגב מנסה להגיד זה שאתה "לא טועה לגמרי" אבל טועה! ואני אסביר...

* כמו שאמרת קיימת שיטה של העמסת קריאטין וחלק לא מבוטל של אנשים מאמץ אותה.
* חלבון קזאין ידוע בספיגתו האיטית יותר וממושכת לכן אתה ממליץ לצרוך אותו לפני שינה(צום- לא אוכלים ושותים במהלך כל השינה שלנו..)

ומה שיוגב מנסה להגיד ולהסביר לפותח האשכול שכל הנאמר כאן הוא למעשה שיטות שיווק ומיתוסים נפוצים שמשתמשים בהם כדי לקדם מכירה של מוצרים כאלה ואחרים ולעודד שימוש "עודף" במוצרים האלה:

* לגבי העמסת קריאטין אין צורך להעמיס בקריאטין בכמויות שאתה ציינת, זה מוכח שנטילה של 5 גרם קריאטין (ככפית) ביום על בסיס יומיומי לטווח ארוך(עד שאתה מחליט לסיים תסייקל קריאטין/נגמר לך הקיראטין) תניב גם היא תוצאות ולהעמסה אין השפעה דרסטית/או כלל על ספיגתו של הקריאטין(קיימים מחקרים שאף אומרים שספיגת הקריאטין בגוף מוגבלת לכן אין טעם להעמיס) והתוצאות ב-2 המקרים העמסה/וללא העמסה זהים...

* יוגב אומר שמה שמשנה וקובע בסופו של יום זה הערכים הסופיים כלומר אם לצורך העינייין הוא שומר על כמות חלבון מספקת (נניח פי 1.5-2 גרם חלבון על כל קילו ממשקל גופו) זה לא משנה אם הוא סיים את הארוחה שלו מוקדם מהמצופה ועלה לישון מאוחר ולא צרך חלבון "שמתפרק" לאט בדומה לקזאין... אין לזה חשיבות כמו החשיבות של הערכים הסופייםם שהם הקובעים!

לפותח האשכול- לפי מה שאני מבין בן השורות שרשמת אתה לא הכי מתמצא, לפי דעתי קח לך כמה דקות לעבור על פורטל קילוגרם, קרא מאמר או 2 על "המדריך לעליה במאסה/חיטוב" לפי דרישותך... בנה תפריט וקבע מטרות.

החלבון שברשותך מטרתו היא אחת ויחידה להשלים פער שקיים בתפריט שלך מבחינת חלבון ולא יותר מזה..
(אפשר לציין שאנשים כאלה ואחרים משתמשים בחלבון מטעמי נוחות,גיוון בטעמים,זמינות, וכו'.. לא חושב שזה המקרה שלך...)

בהצלחה

מה שיוגב מנסה להגיד זה שאתה "לא טועה לגמרי" אבל טועה! ואני אסביר...

* כמו שאמרת קיימת שיטה של העמסת קריאטין וחלק לא מבוטל של אנשים מאמץ אותה.
* חלבון קזאין ידוע בספיגתו האיטית יותר וממושכת לכן אתה ממליץ לצרוך אותו לפני שינה(צום- לא אוכלים ושותים במהלך כל השינה שלנו..)

ומה שיוגב מנסה להגיד ולהסביר לפותח האשכול שכל הנאמר כאן הוא למעשה שיטות שיווק ומיתוסים נפוצים שמשתמשים בהם כדי לקדם מכירה של מוצרים כאלה ואחרים ולעודד שימוש "עודף" במוצרים האלה:

* לגבי העמסת קריאטין אין צורך להעמיס בקריאטין בכמויות שאתה ציינת, זה מוכח שנטילה של 5 גרם קריאטין (ככפית) ביום על בסיס יומיומי לטווח ארוך(עד שאתה מחליט לסיים תסייקל קריאטין/נגמר לך הקיראטין) תניב גם היא תוצאות ולהעמסה אין השפעה דרסטית/או כלל על ספיגתו של הקריאטין(קיימים מחקרים שאף אומרים שספיגת הקריאטין בגוף מוגבלת לכן אין טעם להעמיס) והתוצאות ב-2 המקרים העמסה/וללא העמסה זהים...

* יוגב אומר שמה שמשנה וקובע בסופו של יום זה הערכים הסופיים כלומר אם לצורך העינייין הוא שומר על כמות חלבון מספקת (נניח פי 1.5-2 גרם חלבון על כל קילו ממשקל גופו) זה לא משנה אם הוא סיים את הארוחה שלו מוקדם מהמצופה ועלה לישון מאוחר ולא צרך חלבון "שמתפרק" לאט בדומה לקזאין... אין לזה חשיבות כמו החשיבות של הערכים הסופייםם שהם הקובעים!

לפותח האשכול- לפי מה שאני מבין בן השורות שרשמת אתה לא הכי מתמצא, לפי דעתי קח לך כמה דקות לעבור על פורטל קילוגרם, קרא מאמר או 2 על "המדריך לעליה במאסה/חיטוב" לפי דרישותך... בנה תפריט וקבע מטרות.

החלבון שברשותך מטרתו היא אחת ויחידה להשלים פער שקיים בתפריט שלך מבחינת חלבון ולא יותר מזה..
(אפשר לציין שאנשים כאלה ואחרים משתמשים בחלבון מטעמי נוחות,גיוון בטעמים,זמינות, וכו'.. לא חושב שזה המקרה שלך...)

בהצלחה

אין בעיה אני מסכים איתך ועם יוגב אבל שלא יגיד שאני אומר שטויות כי זה לא נכון אני גם מסכים מה שחשוב בסוף זה הערכים שלך בסוף היום כמות חלבון כמות פחמימה וכמות שומן [ סך הכול כמות קלוריות ]

אבל אני רק אומר שקריאטין יש גם עוד דרך לקחת את זה שזה התקופת העמסה הזאת לא שאני מסכים עם זה זה גם לא נכון אני חושב אבל יש דרך כזאת..

וקזאין זה קזאין כמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלו זה התכלית שלו זה הכול..

אבל אל תגיד שאני אומר שטויות שיש מלא אנשים בחוץ שעושים בדיוק ההפך ממה שאתה עושה ואוליי הם טועים אבל עדיין בשבילהם זה לא טעות.. אז אל תגיד שאני מדבר שטויות

אני מקווה שאתה צוחק, באמת מאוד מקווה.
אם לא, יש לך בעיה חמורה בלוגיקה בסיסית.
אתה אומר, במילים אחרות - יש מלא אנשים שעושים טעות אז זה מצדיק את מה שאתה אומר למרות שאתה אומר טעות? מה שאתה אומר זה משהו מדעי, משהו שאפשר להוכיח במחקרים ככה שעות זו טעות מוחלטת, ולא משנה כמה אנשים טועים את אותה הטעות - זאת עדיין טעות!
אבל אני רק אומר שקריאטין יש גם עוד דרך לקחת את זה שזה התקופת העמסה הזאת לא שאני מסכים עם זה זה גם לא נכון אני חושב אבל יש דרך כזאת..
גם כאן, אתה סתם מספר שיש עוד דרך לקחת?
לשתות מים, לדוגמא, אפשר לשתות בשלוק של מ"ל אחד, של שני מ"ל, של שלושה מ"ל, של 85.78 מ"ל. אז? מה זה הקשקושים האלו?!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית