הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון לאחר בישול

• פותח/ת השרשור junky
  • פורסם בתאריך

junky

משתמש מתחיל
92
6
נק' מוניטין:
6
92
6
אתמול אני וכמה חברים התווכחנו (בשיעמום של הצבא מוצאים את הדברים הכי טיפשיים להתווכח עליהם כנראה) שאם לדוגמה חזה עוף צלוי/ טוסט כשהגבינה הצהובה נהיית מותכת או ביצה במקום לשתות אותה כמו שהיא לעשות אותה ביצה קשה הכמות חלבון שהגוף סופג יורדת.
כלומר הם טוענים שבביצה יש נגיד 8 גרם חלבון ואחרי תהליך הבישול שהופך אותה לביצה קשה, היא מאבדת מעט מהחלבון שהיה בה לפני הבישול, ונהיה בה רק 6 גרם (נניח כן, המספרים זה סתם רק כדי להעביר את הכוונה)
עכשיו, ברור לי ש100 גרם חזה עוף הופך ל80 בערך אחרי צלייה אבל לא זאת הכוונה. הכוונה היא שאוכל באותה כמות מכיל יותר חלבון כאשר הוא לא מבושל ולאחר הבישול/טיגון הוא מאבד מהחלבון.
אני לא הסכמתי עם זה ותכלס זאת נראית לי שאלה די טפשית, אבל רק כדי להיות בטוח...
מה אומרים?

אתמול אני וכמה חברים התווכחנו (בשיעמום של הצבא מוצאים את הדברים הכי טיפשיים להתווכח עליהם כנראה) שאם לדוגמה חזה עוף צלוי/ טוסט כשהגבינה הצהובה נהיית מותכת או ביצה במקום לשתות אותה כמו שהיא לעשות אותה ביצה קשה הכמות חלבון שהגוף סופג יורדת.
כלומר הם טוענים שבביצה יש נגיד 8 גרם חלבון ואחרי תהליך הבישול שהופך אותה לביצה קשה, היא מאבדת מעט מהחלבון שהיה בה לפני הבישול, ונהיה בה רק 6 גרם (נניח כן, המספרים זה סתם רק כדי להעביר את הכוונה)
עכשיו, ברור לי ש100 גרם חזה עוף הופך ל80 בערך אחרי צלייה אבל לא זאת הכוונה. הכוונה היא שאוכל באותה כמות מכיל יותר חלבון כאשר הוא לא מבושל ולאחר הבישול/טיגון הוא מאבד מהחלבון.
אני לא הסכמתי עם זה ותכלס זאת נראית לי שאלה די טפשית, אבל רק כדי להיות בטוח...
מה אומרים?

אהלן,

התשובה היא ברורה והינה חד משמעית, קח לדוגמא את החזה עוף, לצורך העניין בתפריט עליך לאכול כמאה גרם חזה עוף מבושל. אתה תשקול את החזה עוף לפני, מנסיון, על מנת שיצא לך מאה גרם לאחר בישול עליך לבשל חזה עוף במשקל של 140 גרם, המים יוצאים ממנו ונשאר רק תכולתו האמיתית. לכן הנקודה שהעלאת היא לא מדוייקת.

לא בזמן הבישול הפקטור היחיד שמשתנה זה כמות נוזלים ובבשרים שמנים גם כמות שומן לפעמים יורדת עם הנוזלים לדוגמא בקבב

זה אומר שב100 גרם חלבון חזה עוף יהיה לך אותה כמות חלבון אחרי ולפני בישול פשוט בגלל הירידה בנוזלים רק היחס משתנה

• פותח/ת השרשור
אהלן,

התשובה היא ברורה והינה חד משמעית, קח לדוגמא את החזה עוף, לצורך העניין בתפריט עליך לאכול כמאה גרם חזה עוף מבושל. אתה תשקול את החזה עוף לפני, מנסיון, על מנת שיצא לך מאה גרם לאחר בישול עליך לבשל חזה עוף במשקל של 140 גרם, המים יוצאים ממנו ונשאר רק תכולתו האמיתית. לכן הנקודה שהעלאת היא לא מדוייקת.

אני ידעתי שזה מה שתבינו בגלל זה הדגשתי שהכוונה היא לא לנוזלים שיורדים בבישול.
הכוונה לדוגמה לגבינה צהובה. אם אני אוכל אותה ישר מהמקרר או ששם אותה בטוסט. לאותה פרוסה ירד ערך החלבון רק בגלל שעברה תהליך? אני לא מדבר כרגע על נוזלים/לא יודע מה אלא חלבון נטו. אותו דבר גם לגבי ביצה קשה או ביצה שלא עברה תהליך. האם עצם תהליך הבישול הערך החלבוני יורד?

אני ידעתי שזה מה שתבינו בגלל זה הדגשתי שהכוונה היא לא לנוזלים שיורדים בבישול.
הכוונה לדוגמה לגבינה צהובה. אם אני אוכל אותה ישר מהמקרר או ששם אותה בטוסט. לאותה פרוסה ירד ערך החלבון רק בגלל שעברה תהליך? אני לא מדבר כרגע על נוזלים/לא יודע מה אלא חלבון נטו. אותו דבר גם לגבי ביצה קשה או ביצה שלא עברה תהליך. האם עצם תהליך הבישול הערך החלבוני יורד?

ויטמינים כן, חלבון - לא.

ויטמינים כן, חלבון - לא.

האם זה תופס לגבי כלל הירקות נניח גזר מבושל/מאודה או ירקות מוקפצים הערך המוסף שלהם (ויטמינים,מינרלים,סיבים/ אולי אפילו קלוריות?) נפגעים כתוצאה מהבישול? זה משהו גורף לגבי כל הירקות או ספציפי לסוג/צבע מסויים|?

(מצטער אם התפרצתי לאשכול וקצת שיניתי את הנושא המדובר, אבל זה עלה וזה קצת קשור)

האם זה תופס לגבי כלל הירקות נניח גזר מבושל/מאודה או ירקות מוקפצים הערך המוסף שלהם (ויטמינים,מינרלים,סיבים/ אולי אפילו קלוריות?) נפגעים כתוצאה מהבישול? זה משהו גורף לגבי כל הירקות או ספציפי לסוג/צבע מסויים|?

(מצטער אם התפרצתי לאשכול וקצת שיניתי את הנושא המדובר, אבל זה עלה וזה קצת קשור)

בכיף ואענה לך בקצרה:

עגבנייה מבושלת לא תיהיה זהה בערכיה ובאחוז הוויטמינים שלה כנגד עגבנייה טריה. בעצם, עניתי לך על כל השאלה.

יש ירקות שהויטמנים שלהם נפגעים ויש כאלה שחלק מהם אפילו עדיף לבשל למשל (ואני לא בטוח במקור של מה שקראתי אז יכול ליהיות שזה שטויות) הבנתי שעגבניה לאחר בישול מכילה יותר ליקופן וגם תרד טוב לבשל.

המלצה שלי אלייך זה אל תתעסק בזה, תאכל גם וגם אל תאכל רק מבושל אבל גם לא צריך "לסבול" ולאכול רק טרי

בכיף ואענה לך בקצרה:

עגבנייה מבושלת לא תיהיה זהה בערכיה ובאחוז הוויטמינים שלה כנגד עגבנייה טריה. בעצם, עניתי לך על כל השאלה.
בחזה עוף למשל יש הרבה ויטמינים, אז אחרי בישול גם פה כמויות הויטמינים יורדות? תודה.

בחזה עוף למשל יש הרבה ויטמינים, אז אחרי בישול גם פה כמויות הויטמינים יורדות? תודה.
כן הכמויות יורדות אבל שים לב שכשאתה בודק ערכים של חזה עוף , בודקים לאחר בישול/טיגון ככה שהערכים שכתובים שם אלה הם הערכים האמיתיים

האמת שאני תמיד בודק לפני צלייה כשהוא טרי. למרות שאחוז המשקל שהחזה עוף מאבד בצלייה הוא מאוד עקבי, עדיין אני לא יכול לדעת ב-100% כמה זמן צליתי וכמה נוזלים עוד נשארו בעוף יחסית לצלייה הקודמת וככה אני גם לא באמת יודע לעקוב אחר הכמויות שלי וגם לא באמת יודע איך לחשב ערכים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית