עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בידיוק, הבנת את המסר שהעברתי.
1. הספק האנרגיה של השריר במהלך פעילות אינטנסיבית (כמה?) זה שומן וגלוקוז ולא חומצות אמינו (שחלקן יכולות להפוך לשומן וגלוקוז, אבל זה לא קורה בד״כ בהיקף גדול ותלוי במצבים רבים).בחלק מהתוספי תזונה של BCAA מכניסים L-Citrulline.
ברוב המקרים, אנשים צורכים תוסף BCAA לפני אימון בזמן החיטוב כשהם מכניסים מעט פחמימות לגוף.
קרא מה כתבתי לגבי Isoleucine ואתה תבין מה התפקיד שלו.
"הוא הספק האנרגיה של השריר במהלך פעילות אינטנסיבית או במצב של רעב ושרידה כשלגוף נגמרו מאגרי הפחמימה.".
הגוף לא מכיר מצב ללא פחמימה, הוא לא יודע שאנשים מורידים פחמימה כי הם רוצים לחטב את הגוף שלהם ולעלות על במה.
זה לא מעניין את הגוף מה אתה עושה, הגוף דורש ממך לצרוך פחמימות, מה אכפת לו שמישהו רוצה לחטב את הגוף כדי ללכת לים ולמשוך בנות?
בשביל זה יש את Isoleucine, אבל גם המאגרים של Isoleucine הינם סופיים.
בשביל זה לוקחים BCAA בחיטוב, בעיקר בגלל ה- Isoleucine וגם כדי לשמור על מסת השריר שלא תתפרק (שאת התפקיד הזה לימדתי אותך, בוא תענה לי עכשיו על התשובה, איזו חומצת אמינו מונעת פירוק שריר?).
למה אתה רוצה לבזבז כסף בכוח?Vile
תודה רבה
תשמע סה"כ זה עוזר לי להבין את העיניינים.
אז אם כך איזה תוספים רצויים,אני לוקח היום אבקת חלבון ISO 100,אומגה 3, ואני מבין ש-BCAA רצוי מאוד להפחתה באחוזי השומן, ועל מה היית ממליץ עוד ?
תודה.
יורם.
חחחחחח אתה טוב אתה.בבקשה תעזוב את הפורום, אתה מטעה אנשים לגבי כל הקשור לתוספים ותזונה.
ראיתי הודעות שלך בנושאים אחרים וגם שם אתה מטעה אנשים.
הסברתי לך לא פעם ולא פעמיים על האינסולין ואתה מסרב ללמוד מידע רפואי.
--
סוכר אחרי אימון
-> למלא את מאגרי הגליקוגן.
-> להקפיץ את האינסולין למטרה של ספיגת חומצות אמינו בצורה יעילה יותר לתוך השריר.
אולי גם תסביר לVILE הליצן הזה למה סוכר ענבים זה סתם חרטא? הוא ממשיך להטעות אנשים סתם ולגרום להם לבזבז כסף.למה אתה רוצה לבזבז כסף בכוח?
ISO 100 זו אבקת חלבון אייזולט שמותאמת לאנשים שרגישים ללקטוז. העוד חצי גרם שומן וחצי גרם פחמימה שיש בחלבון הרגיל כנגד האייזולט לא יעשה לך שום שינוי בחיטוב.
BCAA = לזרוק כסף לפח אשפה.
אתה לא צריך שום תוספים. התוסף היחיד שאולי תרצה לשלב זה קפאין למען אנרגיה וגם זה בספק. תדאג קודם שיש לך תפריט תזונה אידאלי למטרה שלך ותוכנית אימונים שמותאמת לרמת המתאמן שבה אתה נמצא מאשר לחשוב על תוספים חסרי תועלת.
1. הספק האנרגיה של השריר במהלך פעילות אינטנסיבית (כמה?) זה שומן וגלוקוז ולא חומצות אמינו (שחלקן יכולות להפוך לשומן וגלוקוז, אבל זה לא קורה בד״כ בהיקף גדול ותלוי במצבים רבים).
2. הגוף מכיר מצויין מצב ללא פחמימה. קוראים לזה קטוזיס ואתה נולד במצב הזה.
3. אין קשר בין צריכת Isoleucine לבין איבוד מסת שריר. חומצות אמינו רבות קשורות לשמירה על מסת השריר ולכן צריך לצרוך חלבון מסוגים שונים כדי לקבל פרופיל מגוון של חומצות אמינו (ולהשלים את החסר במידה ואוכלים גם חלבון ״חסר״ מפחמימות). את כל חומצות האמינו אפשר לקבל ממזון מוצק, במיוחד Isoleucine שהיא נחשבת חומצת אמינו שהגוף לא יכול לייצר ולכן המאגרים שלה מאוד דלים ודרוש לצרוך אותו מבחוץ. BCAA הוכח מספר רב פעמים כחסר תועלת אם התזונה מכילה מספיק חלבון ביממה ולכן לרוב האנשים, שלא צמים לפני האימונים שלהם, זה ביזבוז מוחלט של כסף.
צריך להיות מאוד יצירתי כדי לאבד מסת שריר בחיטוב מעל 12% שומן. רוב האנשים, בעיקר מתאמנים מתחילים, אפילו עולים מעט במסת השריר בתקופה שכזו אם הם מתאמנים ואוכלים נכון.
איפה כתבתי שאינסולין מאיץ את הספיגה של החלבון?ולהקפיץ אינסולין אחרי אימון זה רשות ולא חובה, יש לזה מטרות אחרות ולאו דווקא לייעל ספיגה של חלבון(החלבון גם ככה נספג תוך 30 דקות אז מה יעזור לך להאיץ את זה????).
קודם כל למה אתה עונה על דברים שאני לא אמרתי? אני לא ידעתי מה זה אינסולין? באמת אחי? אתה רוצה להכניס לי עוד מילים מהפה ולהמשיך עם הפרובוקציות שלך?1. זאת בידיוק המטרה של החומצה במידה ואין גלוקוז, Isoleucine מניידת את חומצות השומן כמקור לאנרגיה בדרך עקיפה.
אומנם בדרך שונה מאשר החומצת אמינו L-Carnitine שמשפיעה ישירות על Fat oxidation.
אם אין לך כמות טובה של L-Carnitine בתזונה, הגוף לא ינצל את השומן כמקור לאנרגיה טובה (במידה ואתה לא לוקח BCAA).
הפעילות לא תהיה אינטנסיבית כמו פעילות של אינדיוידואלי אחר שמכניס סוכר \ כמות מספקת של L-Carnitne בזמן קטוזיס.
מהסיבה הפשוטה שבזמן קטוזיס הגוף נחלש.
המטרה של L-Carnitine היא להעביר חומצות שומן ארוכות שרשרת לתוך המיטוכונדריה כדלק עיקרי של השריר.
אני מניח שאתה, כן דואר להכניס את שאר החומצות אמינו בתזונה כולל L-Carnitine וזאת הודות למודעות שלך.
אנשים אחרים לא מבינים מה הם חומצות אמינו ומה השימוש שלהם ואיך לתסף את עצמם.
לא כולם יודעים מה זה L-Carnitine ומה המשמעות שלו וגם לא המשמעות של קטוזיס.
זה כמעט בלתי אפשרי להסביר למישהו על כל החומצות אמינו הללו שידאג להכניס מינונים נכונים ובזמנים הנכונים כדי לתפקד בצורה יעילה במצב קיטוזיס בלי תוספי תזונה כגון BCAA.
2. מצב של קטוזיס כתינוק הוא לא מצב קטוזיס של אתלט.
Isoleucine עוזר לנייד את חומצות השומן כמקור לאנרגיה, די דומה ל- L-Carnitine אך לא באותה הדרך.
3. לא אמרתי ש- Isoleucine הוא זה ששומר על מסת השריר.
זה היה Leucine ששומר על תאי מסת השריר.
איפה כתבתי שאינסולין מאיץ את הספיגה של החלבון?
כתבתי שאינסולין מוביל את רוב החלבון שאתה צורך לתוך השריר.
נניח תשתה 20 גרם חלבון ללא שחרור אינסולין, לא כל ה- 20 גרם חלבון יספגו (אני מדבר ספציפית לאחר האימון ללא הכנסת גלוקוז)
במהלך היום אין צורך להקפיץ אינסולין, אבל ספציפית אחרי אימון מלמדים במדעי התזונה שחלק מהחלבון נזרק למאגרי הגליקוגן ברגע שאתה לא מספק לגוף את הפחמימה שהוא צריך לאחר האימון.
אפילו אינסולין לא ידעת מה זה עד שבאת לפה והסברתי לך באשכול אחר ואתה עוד מתווכח איתי.
בן כמה אתה בכלל? מהי ההשכלה שלך בחיים? מי אתה?
לא זכור לי שאני צריך להרשים אותך פה. מה שאתה חושב עליי אתה יודע היטב את מה זה מעניין לי.
וואו כמה בלאגן רץ פה בפורום בתקופה האחרונה..
יש שתי סיבות לעשות דבר כזה:
1) קשה לך להגיע לערכים שלך בסוף היום אז אתה מוסיף לשייק (סוג של גיינר)
2) אתה קורא מחקרים בynet וחושב שזה עוזר איך שהוא למשהו.
אם אתה לא מתקשה לאכול אוכל אז אין לך צורך להוסיף
קודם כל למה אתה עונה על דברים שאני לא אמרתי? אני לא ידעתי מה זה אינסולין? באמת אחי? אתה רוצה להכניס לי עוד מילים מהפה ולהמשיך עם הפרובוקציות שלך?
לא אמרתי שהגוף לא יספוג את החלבון בלי להקפיץ אינסולין, אבל החלבון ייספג גם אם תאכל מאכל שלא יקפיץ אינסולין אבל מכיל פחמימות פשוטות(תפוח למשל).😉
בחלק מהתוספי תזונה של BCAA מכניסים L-Citrulline.
ברוב המקרים, אנשים צורכים תוסף BCAA לפני אימון בזמן החיטוב כשהם מכניסים מעט פחמימות לגוף.
קרא מה כתבתי לגבי Isoleucine ואתה תבין מה התפקיד שלו.
"הוא הספק האנרגיה של השריר במהלך פעילות אינטנסיבית או במצב של רעב ושרידה כשלגוף נגמרו מאגרי הפחמימה.".
הגוף לא מכיר מצב ללא פחמימה, הוא לא יודע שאנשים מורידים פחמימה כי הם רוצים לחטב את הגוף שלהם ולעלות על במה.
זה לא מעניין את הגוף מה אתה עושה, הגוף דורש ממך לצרוך פחמימות, מה אכפת לו שמישהו רוצה לחטב את הגוף כדי ללכת לים ולמשוך בנות?
בשביל זה יש את Isoleucine, אבל גם המאגרים של Isoleucine הינם סופיים.
בשביל זה לוקחים BCAA בחיטוב, בעיקר בגלל ה- Isoleucine וגם כדי לשמור על מסת השריר שלא תתפרק (שאת התפקיד הזה לימדתי אותך, בוא תענה לי עכשיו על התשובה, איזו חומצת אמינו מונעת פירוק שריר?).
אני לא בטוח אם הבנתי נכון את הכוונה.עזוב את זה שיש פה הרבה שטויות, הידע שלך שימושי רק על הנייר. בפועל זה התעסקות בטפל.
אתה כנראה לא הבנת אותי נכון אבל מצחיק אותי שאתם אומרים שאני לא יודע מה זה אינסולין.קל וחומר שאתה לא יודע מה זה אינסולין. במידה ולא ידעת, גם כשאתה אוכל תפוח יש עלייה באינסולין. יותר נכון יהיה להגיד שכל מה שמעלה גלוקוז בדם גורם להפרשת אינסולין, כך שגם תפוח "יקפיץ" את האינסולין. גם ה"פחמימות המורכבת" שאתה כל-כך אוהב מעלות את האינסולין. קטע.
תגיד לי ומצב של קטוזיס לא רעיל לגוף? ואיך הגוף מגיב למצב קבוע של גלוקוקינזיס? ניסיתי מספר דייטות קטוגניות ודלות פחמימה- והייתי תמיד עייף,חלש והתוצאות לא היו שוות את זה(בהשוואה לחיטוב רגיל בלי חומרים). שמתי לב לירידה בריכוז,במהירות המחשבה וכו. תגיד לי זה אפשרי לבנות שריר כאשר האינסולין נמצא תמיד במצב נמוך מאוד? וכאשר חוזרים לתזונה רגילה(שיבולת שועל וכו), לא מתחרש אינסולין ספייק גדול מהרגיל בגלל מחסור ארוך בפחמימות? תודה1. הספק האנרגיה של השריר במהלך פעילות אינטנסיבית (כמה?) זה שומן וגלוקוז ולא חומצות אמינו (שחלקן יכולות להפוך לשומן וגלוקוז, אבל זה לא קורה בד״כ בהיקף גדול ותלוי במצבים רבים).
2. הגוף מכיר מצויין מצב ללא פחמימה. קוראים לזה קטוזיס ואתה נולד במצב הזה.
3. אין קשר בין צריכת Isoleucine לבין איבוד מסת שריר. חומצות אמינו רבות קשורות לשמירה על מסת השריר ולכן צריך לצרוך חלבון מסוגים שונים כדי לקבל פרופיל מגוון של חומצות אמינו (ולהשלים את החסר במידה ואוכלים גם חלבון ״חסר״ מפחמימות). את כל חומצות האמינו אפשר לקבל ממזון מוצק, במיוחד Isoleucine שהיא נחשבת חומצת אמינו שהגוף לא יכול לייצר ולכן המאגרים שלה מאוד דלים ודרוש לצרוך אותו מבחוץ. BCAA הוכח מספר רב פעמים כחסר תועלת אם התזונה מכילה מספיק חלבון ביממה ולכן לרוב האנשים, שלא צמים לפני האימונים שלהם, זה ביזבוז מוחלט של כסף.
צריך להיות מאוד יצירתי כדי לאבד מסת שריר בחיטוב מעל 12% שומן. רוב האנשים, בעיקר מתאמנים מתחילים, אפילו עולים מעט במסת השריר בתקופה שכזו אם הם מתאמנים ואוכלים נכון.
מוטל בספק זה לא.עכשיו אני מבין (בערך )שהדבר מוטל בספק או לפחות נתון למחלוקת כשמציגים את זה בדרכים שונות
נגיד שכן צריך ....אם אני שותה את החלבון שלי עם חלב -בחלב יש פחמימה ,זאת אומרת שאני סוגר את הפניה עם הפחמימה שבחלב ?
חוץ מזה אם אני לא מגיע לכמות הקלוריות היומית אני יכול להשלים את זה עם סוכר ענבים ,זה בריא כל הסוכר הזה ?
כי אני באמת לא מצליח לאכול כמו שצריך וכבר הספיק לי הגיינר עם הכרס שזה הצמיח לי ..
אתה מודע לעובדה שיש בגוף עוד הרבה מאוד הורמונים והאינסולין הוא לא איזה הורמון אימה שצריך לפחד ממנו כאילו הוא היחיד שמתעסק בכל הנושא הזהאתה כנראה לא הבנת אותי נכון אבל מצחיק אותי שאתם אומרים שאני לא יודע מה זה אינסולין.
בכל אופן, ברור שיש עלייה של אינסולין כשאתה אוכל פחמימה, אבל כשאני מתכוון ״להקפיץ״ אינסולין אני מתכוון שיש עלייה חדה בעליית הסוכר בדם, אבל כשאתה אוכל מאכל שלא יקפיץ אינסולין במהירות(כמו תפוח למשל) הוא לא יקפיץ במהירות את רמת הסוכר בדם, אלא יעלה אותה בצורה איטית יותר ולכן הוא לא ״מקפיץ״(מעלה במהירות) כמו סוכר ענבים, אפרופו.
נכוןנכון אם בסופו של דבר לפי מה שאני מבין ,החלבון מתפרק לאמינו והפסטה (פחמימה ) מתפרקת לסוכר
טכנית שום הבדל (ההבדל האמיתי הוא בכמות הויטמינים\מינרלים\סיבים שמשפיעים על שובע)אז מה ההבדל אם אני אוכל כפיות סוכר במקום פסטה מבחינת כמות קלרויות
ערך גליקמי זה מדד מטופש, ואין צורך להתעסק בו בכללאם נשים בצד את הערך הגליקימי כי לפי מה שאני יודע ההבדל בין ערך גליקימי נמוך לגבוהה זה הזמן שבה הפחמימה מתפרקת (על רגל אחת)והמשאבים שהגוף מוציא באותו רגע בשביל לפרק את הפחמימה
זה קצת יותר מסובך מזהוחוץ מזה עכשיו שאני חושב על זה ,מאיזה מקור אנרגיה הגוף משתמש בשביל הפעולה עצמה של הפירוק ? מהפחמימות בארוחה קודמת כיביכול ?
אמרתי כבר בעבר ואני אגיד שוב, כל עוד הדברים נאמרים בצורה יפה אין לי שום בעיה לענות גם עשרות פעמים על אותו שאלה.אני יודע שיתכן ורשמתי כאן קצת ״שטויות״או דברים לא מדויקים בכלל אפשר להגיד - קודם כל בשביל זה אני שואל את השאלות אני באמת מנסה להבין
נא לא להתפס לקטנות ולנסות להבין את מה שאמרתי ואם יש צורך לתקן גם אשמח ללמוד