לגילזציה בעד או נגד

סתם מתוך עניין, יש היום מחקרים אמיתיים שמראים השפעה שלילית/חיובית של קנאביס, או שBROSCIENCE של סטלנים תופס פה?
יש חיוביים, כל המחקרים השליליים למינהם ממומנים על ידי חברות התרופות.

קטע שמישהו סיפר לי לא מזמן: הוא עומד בתחנת אוטובוס בתל אביב ואיזה מישהו עם קפוצ'ון, שיער ארוך ומראה כללי של סטלן תולה שלטים של ההפגנה בעד הלגליזציה. פתאום ליד שלט אחד הוא נתקע ופשוט מסתכל עליו, אחרי כמה דקות מבין מה הבעיה: הוא תלה אותו הפוך 😄😄
יש חיוביים, כל המחקרים השליליים למינהם ממומנים על ידי חברות התרופות.
באותה מידה מי שמאמין למחקרים השליליים יכול להגיד שהחיוביים ממומנים על ידי סטלנים עשירים או משהו כזה.
מי שאומר שאין השפעות שליליות הוא ממש מגזים, כמובן שיחסית לדברים אחרים, גם חוקיים, ההשפעות לא כאלה רציניות...

100% בעד, אם אלכוהול וסיגריות מותרים לשימוש על פי החוק, אז למה שהצמח המסכן הזה לא יהיה חוקי?
חוץ מזה, ליגליזציה תקפיץ את התיירות בארץ ברמה פסיכית (לדוגמא- מצעד הגאווה מכניס מיליונים על גבי מיליונים לקופת המדינה, ונותן מוניטין חיובי לישראל עם כל השנאה כלפיה בעולם).
הכי חשוב, זה ימנע שימוש בסמים סינטטים (לדוגמא- נייס גאי) ובתרופות מסוכנות מאוד (לדוגמא- מורפיום שזה סוג של סם).
במקום לעשן זבל סינטטי שיכול להרוג, עדיף לעשן מריחואנה שזה טבעי והחסרונות לא מורגשים בשימוש מתון (כמו כל דבר בחיים).
וחשוב לציין שליגליזציה מהווה פגיעה ישירה בארגוני טרור וארגוני פשע שחלק גדול מהפרנסה שלהם זה ממכירת מריחואנה, מריחואנה זה כביכול "הקוקה קולה" שלהם.
ושלא לדבר על כך שליגליזציה תשפר כל כך את איכות החיים של אנשים עם טראומות, מחלות קשות ובעיות שינה.
יש הרבה יותר יתרונות בליגליזציה מאשר חסרונות.
מה שכן, כל דבר צריך לעשות במידה.

נערך לאחרונה:
קטע שמישהו סיפר לי לא מזמן: הוא עומד בתחנת אוטובוס בתל אביב ואיזה מישהו עם קפוצ'ון, שיער ארוך ומראה כללי של סטלן תולה שלטים של ההפגנה בעד הלגליזציה. פתאום ליד שלט אחד הוא נתקע ופשוט מסתכל עליו, אחרי כמה דקות מבין מה הבעיה: הוא תלה אותו הפוך 😄😄
באותה מידה מי שמאמין למחקרים השליליים יכול להגיד שהחיוביים ממומנים על ידי סטלנים עשירים או משהו כזה.
מי שאומר שאין השפעות שליליות הוא ממש מגזים, כמובן שיחסית לדברים אחרים, גם חוקיים, ההשפעות לא כאלה רציניות...
עזוב, תסכל על הסטיסטיקה שפרסמתי בעמוד 2.

דבר שני, קראתי שלגליזציה של זה ריתק לגמרי את קרטלי הסמים בקולרדו עד רמה כזו שכבר אי אפשר למצוא אותם שם!
100% בעד, אם אלכוהול וסיגריות מותרים לשימוש על פי החוק, אז למה שהצמח המסכן הזה לא יהיה חוקי?
חוץ מזה, ליגליזציה תקפיץ את התיירות בארץ ברמה פסיכית (לדוגמא- מצעד הגאווה מכניס מיליונים על גבי מיליונים לקופת המדינה, ונותן מוניטין חיובי לישראל עם כל השנאה כלפיה בעולם).
הכי חשוב, זה ימנע שימוש בסמים סינטטים (לדוגמא- נייס גאי) ובתרופות מסוכנות מאוד (לדוגמא- מורפיום שזה סוג של סם).
במקום לעשן זבל סינטטי שיכול להרוג, עדיף לעשן מריחואנה שזה טבעי והחסרונות לא מורגשים בשימוש מתון (כמו כל דבר בחיים).
וחשוב לציין שליגליזציה מהווה פגיעה ישירה בארגוני טרור וארגוני פשע שחלק גדול מהפרנסה שלהם זה ממכירת מריחואנה, מריחואנה זה כביכול "הקוקה קולה" שלהם.
ושלא לדבר על כך שליגליזציה תשפר כל כך את איכות החיים של אנשים עם טראומות, מחלות קשות ובעיות שינה.
וטוב שעה אחת קודם כי העולם צועד לקראת לגליזציה אם אנחנו רוצים להנות מתיירות.

דבר שני, קראתי שלגליזציה של זה ריתק לגמרי את קרטלי הסמים בקולרדו עד רמה כזו שכבר אי אפשר למצוא אותם שם!
ראיתי, וגם כתבתי באחת התגובות הראשונות כאן שאני כן בעד לגליזציה, פשוט להגיד שזה צמח כל כך מופלא ואין אף חיסרון לעישון שלו זה פשוט לא נכון (כן יש יתרונות אבל יש גם חסרונות, וכמו שמישהו אמר כאן שכל דבר לעשות במידה, אם אתה מגזים בעישון רוב הסיכויים שזה כן יפגע בך איכשהו).

וטוב שעה אחת קודם כי העולם צועד לקראת לגליזציה אם אנחנו רוצים להנות מתיירות.

זה לא משנה, כל עוד תהיה ליגליזציה לא משנה מתי עדיין התיירות תקפוץ.
אני אתן לך דוגמא- יש אירועי גאווה בכל העולם, וישראל היא לא הראשונה שמארחת אירועי גאווה, אבל בכל זאת באים עשרות אלפי תיירים שמכניסים מיליונים לקופת המדינה.
לדעתי הרווח מהליגליזציה יהיה אפילו יותר גדול, כי כספים שמקצים במלחמה בסמים יועברו לתחומים אחרים (חינוך, מה שאין בישראל) והתיירות תהיה בקנה מידה עצום.

ראיתי, וגם כתבתי באחת התגובות הראשונות כאן שאני כן בעד לגליזציה, פשוט להגיד שזה צמח כל כך מופלא ואין אף חיסרון לעישון שלו זה פשוט לא נכון (כן יש יתרונות אבל יש גם חסרונות, וכמו שמישהו אמר כאן שכל דבר לעשות במידה, אם אתה מגזים בעישון רוב הסיכויים שזה כן יפגע בך איכשהו).
דו״ח שממשלת בריטניה עשתה (אין לי קישור לדוח, זה נאמר בוועדה בכנסת על ידי אברי גלעד). שדירג את הסמים:
הראשון למרבה הפלא אלכוהול
שני, שלישי ורביעי זה קריסטל, קוקאין והרואין.

הכל במידה צריך להיות ולא הגזמה.
זה לא משנה, כל עוד תהיה ליגליזציה לא משנה מתי עדיין התיירות תקפוץ.
אני אתן לך דוגמא- יש אירועי גאווה בכל העולם, וישראל היא לא הראשונה שמארחת אירועי גאווה, אבל בכל זאת באים עשרות אלפי תיירים שמכניסים מיליונים לקופת המדינה.
לדעתי הרווח מהליגליזציה יהיה אפילו יותר גדול, כי כספים שמקצים במלחמה בסמים יועברו לתחומים אחרים (חינוך, מה שאין בישראל) והתיירות תהיה בקנה מידה עצום.
השוואה קצת לא נכונה כי מצעד הגאווה זה אירוע שנתי או דו שנתי שמאוד זוהר ומה שמיוחד בו שהוא מתקיים במקום מאוד פרימיטיבי (מדינות ערב סביבנו). אבל שוב אלו אירועים שפעם ב... מריחואנה זו מריחואנה ואני לא רואה סיבה שמישהו בקולרדו יבוא לישראל רק כי יש כאן מריחואנה לעשן.

אבל תוך כדי שאני רושם את ההודעה, יצא לי לחשוב שיש אלפי זנים של מריחואנה אז... הכל אפשרי

כל הודעה שאתה כותב כאן אני יכול לקחת ולשנות ככה שתתאים להכל, הנימוקים שלך מוכללים לכל דבר ולא רק למריחואנה.
לדודמה-זנות.
בעד-גם ככה יש פה זנות למה שהן לא יהיו חוקיות ?
חוץ מזה הזנות תקפיץ את התיירות בארץ ברמה פסיכית (תיירות מין).
הכי חשוב זה ימנע מזנות רחוב ללא פיכוח.
במקום ללכת לזונה ברחוב עדיף ללכת לזונה במקום מוסדר, ככה יהיה ניתן להפחית את מחלות המין.
ושלא לדבר על זה שמיסוד הזנות בישראל יוביל לפגיעה ישירה בטרור ובפשע- שכר בנשים, סירסור שחלק גדול מהפרנסה שלהם זה זנות.

או קוקאין או קריסטל או כל דבר נחמד אחר.
הנימוקים שלך לא טובים ומוכללים מדי וממה שאני ראיתי (אני לא מתעסק בזה יותר מדי) כל הנימוקים בעד נראים ככה, מבוססים על השוואה בין מריחואנה לאלכוהול וסיגריות, טענה שזה טבעי ושזה יגביר תיירות ויפחית את הפשע.

ואם יש לך ספקות אני בעד לגליזציה ומיסוד הזנות כי גם ככה יש את זה ואם כבר אז שיהיה מסודר.

כל הודעה שאתה כותב כאן אני יכול לקחת ולשנות ככה שתתאים להכל, הנימוקים שלך מוכללים לכל דבר ולא רק למריחואנה.
לדודמה-זנות.
בעד-גם ככה יש פה זנות למה שהן לא יהיו חוקיות ?
חוץ מזה הזנות תקפיץ את התיירות בארץ ברמה פסיכית (תיירות מין).
הכי חשוב זה ימנע מזנות רחוב ללא פיכוח.
במקום ללכת לזונה ברחוב עדיף ללכת לזונה במקום מוסדר, ככה יהיה ניתן להפחית את מחלות המין.
ושלא לדבר על זה שמיסוד הזנות בישראל יוביל לפגיעה ישירה בטרור ובפשע- שכר בנשים, סירסור שחלק גדול מהפרנסה שלהם זה זנות.

או קוקאין או קריסטל או כל דבר נחמד אחר.
הנימוקים שלך לא טובים ומוכללים מדי וממה שאני ראיתי (אני לא מתעסק בזה יותר מדי) כל הנימוקים בעד נראים ככה, מבוססים על השוואה בין מריחואנה לאלכוהול וסיגריות, טענה שזה טבעי ושזה יגביר תיירות ויפחית את הפשע.

ואם יש לך ספקות אני בעד לגליזציה ומיסוד הזנות כי גם ככה יש את זה ואם כבר אז שיהיה מסודר.
יש משהו במה שאתה אומר.. אבל מבחינה מוסרית ?

דו״ח שממשלת בריטניה עשתה (אין לי קישור לדוח, זה נאמר בוועדה בכנסת על ידי אברי גלעד). שדירג את הסמים:
הראשון למרבה הפלא אלכוהול
שני, שלישי ורביעי זה קריסטל, קוקאין והרואין.

הכל במידה צריך להיות ולא הגזמה.
השוואה קצת לא נכונה כי מצעד הגאווה זה אירוע שנתי או דו שנתי שמאוד זוהר ומה שמיוחד בו שהוא מתקיים במקום מאוד פרימיטיבי (מדינות ערב סביבנו). אבל שוב אלו אירועים שפעם ב... מריחואנה זו מריחואנה ואני לא רואה סיבה שמישהו בקולרדו יבוא לישראל רק כי יש כאן מריחואנה לעשן.

אבל תוך כדי שאני רושם את ההודעה, יצא לי לחשוב שיש אלפי זנים של מריחואנה אז... הכל אפשרי

תלוי איך אתה מסתכל על זה, אפשר אולי לעשות גם אירועים שקשורים למריחואנה (יש כמה אירועים מהסוג הזה בעולם שמושכים אליהם המון תיירים).
ומה שמיוחד בישראל זה שישראל יכולה להיות המדינה הראשונה במזרח התיכון שמריחואנה חוקית (מיתוג של ישראל כהמדינה הסטלנית ביותר במזרח התיכון בהחלט יעודד תיירות 😃).
ההשוואה לא הייתה הכי מדויקת, רציתי פחות או יותר לחדד את הפואנטה שאתה לא חייב להיות הראשון שעושה ליגליזציה כדי לקדם תיירות.
טוב נו, העיקר שניסיתי 😁.

תלוי איך אתה מסתכל על זה, אפשר אולי לעשות גם אירועים שקשורים למריחואנה (יש כמה אירועים מהסוג הזה בעולם שמושכים אליהם המון תיירים).
ומה שמיוחד באירוע מריחואנה בישראל זה שישראל יכולה להיות המדינה הראשונה במזרח התיכון שמריחואנה חוקית (מיתוג של ישראל כהמדינה הסטלנית ביותר במזרח התיכון בהחלט יעודד תיירות 😃)
ההשוואה לא הייתה הכי מדויקת, רציתי פחות או יותר לחדד את הפואנטה שאתה לא חייב להיות הראשון שעושה ליגליזציה כדי לקדם תיירות.
העיקר שניסיתי.
הצגתי טיעון נגד.

אבל שאני חושב על זה, יכול להיות שזנים מסויימים יוכלו לגדול באקלים שלנו פה בישראל ומה שיעשה אותם מיוחדים.

קודם כל, בעד, אבל לא בצורה שזה קיים היום בחלק מהמדינות.

לגבי העניין הזה יש לא מעט דיבורים, במיוחד אחרי ההפגנות הגדולות שהיו בחודש וחצי האחרונים, בתור אחד שהתעסק בעניין די הרבה והייתי גם בהפגנה בכיכר תל אביב שהייתה לפני שלושה שבועות, יש המון דעות לפה ולשם ולא הכל ורוד (או ירוק חח) ויש גם חסרונות שאולי לא נעים להודות בהם אבל הם קיימים.
יש על הנושא יותר מחקרים ומאמרים ממה שיש באתר קילוגרם בערך, והמון מראים צדדים חיוביים של הצמח ועל ההשפעות הטובות שלו ויש גם מחקרים שמראים צדדים שליליים.
הבעיה העיקרית לפחות שלדעתי לא תהיה לגיליזציה בזמן הקרוב (ומקווה שאני טועה פה), היא בעיקר מהסיבות האלה:
1) נוכחות גדולה של מפלגות דתיות בממשלה- שאין מה לעשות בשביל להעביר חוק כזה צריך רוב וכמובן שכל מפלגה דתית תתנגד לעניין.
2) לחץ גדול מאוד של חברות תרופות נגד העניין, מה שיוריד להם מכירות של תרופות מסויימות בעשרות אחוזים, כי עם כל זה שיש מרשמים רפואיים בכל זאת זה לא קרוב למצב שזה חוקי ונגיש.
3) ה-סיבה לדעתי, פשוט מאוד הצורה שההפגנות נגד עובדות היום (ושוב, מי שהיה ומתעניין יודע אז אל תגידו סתם "ממש לא וזה לא נכון" זה פשוט של גישה "זה לא מזיק, זה כיף לנו" "תנו לנו להיות מסטולים בשקט"), ואומנם מאוד קל לבקר מהצד ובאופן אישי אני שונא את זה ולהגיד שזה צריך להיראות אחרת, אבל בחבר כנסת או שר בממשלה רואה את זה וחושב מה יקרה אם מדינה שלמה תהיה ככה, קשה לי להאמין שמישהו יסכים לזה.

באופן אישי, אני חושב שיש לקאנביס הרבה מאוד יתרונות, וכל דבר צריך להיות במידה.
זזתח לקסס, ביי:s85:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית