נתניהו: "הנערים נחטפו על-ידי חמאס - ויהיו לכך השלכות חמורות"

תקראו שוב מה הוא ציטט ומה אני עניתי.
אם להפציץ את עזה מהאוויר, בתקווה שילד שבעתיד יהיה ימות נראה לכם לגיטימי,אז אין לי מה להמשיך בדיון.
זו לא הייתה הכוונה שלי בדיוק
התכוונתי שאם ילד שעתיד להיות טרוריסט ימות אז זה מעולה

בגלל שילד פלסטיני לא אפגע אני אמור לחטוף טילים ? נפל לי טיל 30 מטר מהבית בעופרת יצוקה אם ילד ישראלי לא יכול לחיות בשקט אז גם ילד פלסטיני לא ישן בלילה !
זו לא הייתה הכוונה שלי בדיוק
התכוונתי שאם ילד שעתיד להיות טרוריסט ימות אז זה מעולה
אני מסכים חלקית אבל יש תפנית מוסרית כאן. כי אם בצד הזה זה מוצדק אז גם בצד שלהם אי אפשר להאשים אותם שהם רוצחים וחוטפים ילדים כי גם הם יתגייסו לצה"ל וכביכול "ירצחו" ערבים.

אני מסכים חלקית אבל יש תפנית מוסרית כאן. כי אם בצד הזה זה מוצדק אז גם בצד שלהם אי אפשר להאשים אותם שהם רוצחים וחוטפים ילדים כי גם הם יתגייסו לצה"ל וכביכול "ירצחו" ערבים.
הקטע שאצלנו זו פעולת תגמול
כל עוד הם לא עושים את זה גם אנחנו לא

הקטע שאצלנו זו פעולת תגמול
כל עוד הם לא עושים את זה גם אנחנו לא
זה כמו ילד קטן שחבר שלו מרביץ לו והוא מחזיר. להגיד הם התחילו זה לא הפתרון, ולרצוח ילדים כי הם יהפכו למחבלים זה ממש לא נכון או מוסרי. קודם כל אם נעשה את זה כל העולם ישנא אותנו(ובצדק) וחוץ מזה לפגוע בילדים זה הגבול. כשיש מלחמה שמתים בה חיילים זה עצוב ובאמת נוראי, אבל כשיש פיגוע טרור שנרצחים בו ילדים זה פי מיליון יותר גרוע. לדעתי מה שמבדיל בין פעולות צבאיות "לגיטימיות" לבין פיגועי טרור זה פגיעה בחפים מפשע, בעיקר ילדים, וגם זקנים וחולים. ברגע שישראל תפגע באוכלוסיות האלה ישראל תהפוך למדינת טרור, ולא, להגיד הם הרי יהפכו לטרוריסטים לא נותן לזה לגיטימציה(וזה אפילו לא תמיד נכון)
רק לשם ההבהרה אני ימני בדעותיי ובעד תקיפה בעזה בעיקרון אבל לא כשהמחיר של זה הוא להפוך את המדינה שלנו למדינת טרור.

זה כמו ילד קטן שחבר שלו מרביץ לו והוא מחזיר. להגיד הם התחילו זה לא הפתרון, ולרצוח ילדים כי הם יהפכו למחבלים זה ממש לא נכון או מוסרי. קודם כל אם נעשה את זה כל העולם ישנא אותנו(ובצדק) וחוץ מזה לפגוע בילדים זה הגבול. כשיש מלחמה שמתים בה חיילים זה עצוב ובאמת נוראי, אבל כשיש פיגוע טרור שנרצחים בו ילדים זה פי מיליון יותר גרוע. לדעתי מה שמבדיל בין פעולות צבאיות "לגיטימיות" לבין פיגועי טרור זה פגיעה בחפים מפשע, בעיקר ילדים, וגם זקנים וחולים. ברגע שישראל תפגע באוכלוסיות האלה ישראל תהפוך למדינת טרור, ולא, להגיד הם הרי יהפכו לטרוריסטים לא נותן לזה לגיטימציה(וזה אפילו לא תמיד נכון)
רק לשם ההבהרה אני ימני בדעותיי ובעד תקיפה בעזה בעיקרון אבל לא כשהמחיר של זה הוא להפוך את המדינה שלנו למדינת טרור.
צודק, הגזמתי
אבל אני עדיין חושב שצריך לתת פיתרון סופי לטרור בעזה

כנראה שאתה בעצמך לא יודע על מה אתה מדבר, אם אתה חושב שאתה באמת תוכל לעצור את כל המחבלים על ידי להפחיד אותם בפצצות והרוגים אתה חי בסרט.
ואל תגיד לי שלחיות באיזור פיצוץ אוכלוסין ששונאים שם את ישראל שנאת דם היא לא סביבה מספיק גרועה למחבלים לצוץ.
ואל קעידה קיבלו מכות קשות בעיראק ואפגניסטן, אבל ארה"ב לא קיבלה מכות קשות? הם איבדו המון חיילים, כלי רכב וטנקים מאמבושים ו-IED's שעשו נזק עצום לצבא ארה"ב. אל קעידה זה לא רק אירגון מורדים, זה רעיון. ואת הרעיון הזה אתה לא תוכל להשמיד על ידי להפחיד.
אתה מבין מה זה שבכלל חושבים על להתעסק עם הצבא החזק ביותר בעולם?
אתה יכול להפחיד אותם, אבל אתה אף פעם לא תעצור את דליפת המחבלים עד שלא תפתור את הבעיה מהשורש (שזה החלק הבלתי אפשרי, אבל אני מחדד לך את העניין). הבאת דוגמה לנסראללה שחי בבונקר שזה נכון, אבל הארגון שלו עדיין פעיל.
ואני טוען שחייבים להילחם בטרור, אבל הטענה שאם תהרוג מנהיגים ומחבלים אז יפחדו לקחת את מקומם היא לא נכונה כי תהליך היווצרות של טרוריסט מתלווה בגורמים רבים שקשורים לחברה, פוליטיקה, סביבה, כלכלה, אוכלוסייה באותו אזור.
וטעות שלי, הרשימה התעדכנה לא מזמן וישראל היא מקום 11 (האתר הזה נמדד בכמות, ולא באיכות כלומר לא מחשיבים שם טכנולוגיה, מודיעין וכו..):
http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=israel

כנראה שמעורבותי בדיון תסתיים כאן, לפי מה שאני רואה מתגובות קודמות הדיון התדרדר ואין לי מה להמשיך בנושא.
יום טוב.
חח, אני מדבר איתך בתור אחד שהיה בעמוד ענן, הם פחדו.
אני לא בטוח אם אתה קורא מה שאני כותב, אבל הסברתי לך שהמחבלים הזוטרים מאמינים בכל ההוקוס פוקוס והג'יהאד, אבל הראשים שלהם פוחדים מהמוות בדיוק כמו כל אחד אחר ועוד פעם אני אתן לך את הדוגמה לזה שחמאס וגא"פ שמוצהר רוצים להשמיד את ישראל לא מעיזים לפעול מאז עמוד ענן כדי לעשות את זה.

צבא ארה"ב קיבל מכה קשה מאל קעידה? בסדר...לא יודע איך הם חיים עם המכות הקשות שהם קיבלו שם.
ההצלחה שלהם באפגניסטן נמדדה בזה שאל קעידה ברח לפקיסטן, בשלב מסוים הנשיא שלהם החליט לחתוך והם חזרו.

מישהו יודע אם באמת יחמירו את התנאים של המחבלים בכלא?מקווה שהמדינה תפעל ותחמיר את התנאים.

ברור שיש לנו ,טילי יריחו. במלחמת יום הכיפורים ישראל השתמשה בהם כדי לאיים על המצרים וכנראה שהם השפיעו על מהלך המלחמה.

המצוד: אלו האחראים לחטיפת 3 הנערים
הותר לפרסום: כוחות הביטחון מנהלים מצוד אחר מרואן קוואסמה ועמאר אבו עיישה, שני מחבלים פלסטיניים מחברון שריצו תקופת מאסר בכלא הישראלי בעבר, המעורבים העיקריים בחטיפת שלושת הנערים לפני שבועיים. כבר למחרת החטיפה סומנו השניים על-ידי השב"כ כמעורבים בולטים בפיגוע החטיפה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4535107,00.html

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית