הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אנטיביוטיקה

• פותח/ת השרשור lbob11
  • פורסם בתאריך

lbob11

משתמש מתחיל
280
53
נק' מוניטין:
158
280
53
אהלן
עשיתי קצת חיפושים ולא מצאתי תשובה ישירה שעוזרת לי .
האם אנטיביוטיקה יכלה להשפיע על ירידה במשקל לרעה ? או האם יש לה השפעה מבחינת פיתוח גוף בכלל. (פרט לעייפות שמרגישים ממנה בדר"כ)
נוטל אוגמנטין 875 מ"ג.

אהלן
עשיתי קצת חיפושים ולא מצאתי תשובה ישירה שעוזרת לי .
האם אנטיביוטיקה יכלה להשפיע על ירידה במשקל לרעה ? או האם יש לה השפעה מבחינת פיתוח גוף בכלל. (פרט לעייפות שמרגישים ממנה בדר"כ)
נוטל אוגמנטין 875 מ"ג.
אוגמנטין הוא ממשפחת הפנצילינים. הוא בעצם זהה למוקסיפן בתוספת חומצה קלוונית שהופכת אותו יעיל מאוד למול חיידקים המפתחים עמידות לפניצילין. אוגמנטין מעולה לטיפול בזיהומים קשים ונרשם רבות ע"י רופאי שיניים.
החיסרון של אוגמנטין לעומת מוקסיפן היא שהשילוב עם החומצה הופכת אותו לרעיל לכבד (בניגוד לפנצילינים שבד"כ סבירים) בערך פי 8 ממוקסיפן הנפוץ. המאמץ לכבד מביא לעייפות רבה בעיקר בתחילת השימוש. אין לשלב אוגמנטין עם סטרואיד אוראלי.
ניתן לבדוק עם הרופא מעבר לציפורל או מוקסיפן שלרוב ייספקו יעילות דומה ללא המחיר לכבד.
מבחינת פיתוח גוף משך השימוש הקצר זניח למרות שכאמור קשה להתאמן תחת הרגשת העייפות. גם הנזק וההשפעה על אנזימי הכבד מוגבלת עקב המשך הקצר.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה המקצועית , סידרת לי דברים בראש.
לגבי הרעילות בכבד , גם שהיא מוגבלת עקב שימוש קצר , אני מניח שליתר ביטחון לא יזיק לקחת ליב52 בתום השימוש ?

תודה רבה על התשובה המקצועית , סידרת לי דברים בראש.
לגבי הרעילות בכבד , גם שהיא מוגבלת עקב שימוש קצר , אני מניח שליתר ביטחון לא יזיק לקחת ליב52 בתום השימוש ?
LIV52 טוב כל השנה. אין צורך להשתמש במהלך או לאחר שימוש באוגמנטין.

אוגמנטין הוא ממשפחת הפנצילינים. הוא בעצם זהה למוקסיפן בתוספת חומצה קלוונית שהופכת אותו יעיל מאוד למול חיידקים המפתחים עמידות לפניצילין. אוגמנטין מעולה לטיפול בזיהומים קשים ונרשם רבות ע"י רופאי שיניים.
החיסרון של אוגמנטין לעומת מוקסיפן היא שהשילוב עם החומצה הופכת אותו לרעיל לכבד (בניגוד לפנצילינים שבד"כ סבירים) בערך פי 8 ממוקסיפן הנפוץ. המאמץ לכבד מביא לעייפות רבה בעיקר בתחילת השימוש. אין לשלב אוגמנטין עם סטרואיד אוראלי.
ניתן לבדוק עם הרופא מעבר לציפורל או מוקסיפן שלרוב ייספקו יעילות דומה ללא המחיר לכבד.
מבחינת פיתוח גוף משך השימוש הקצר זניח למרות שכאמור קשה להתאמן תחת הרגשת העייפות. גם הנזק וההשפעה על אנזימי הכבד מוגבלת עקב המשך הקצר.
תשובה מקצועית, נתחיל לחשוב שעשית תואר ברפואה 😃 שאלה נוספת - האם אנטיביוטיקה זינט גם רעילה כמו אוגמנטין? תודה מראש 😃

תשובה מקצועית, נתחיל לחשוב שעשית תואר ברפואה 😃 שאלה נוספת - האם אנטיביוטיקה זינט גם רעילה כמו אוגמנטין? תודה מראש 😃
אני משלים כרגע דוקטורט אבל לא ברפואה... 😃

זניט אנטיביוטיקה ממשפחת הצפאלוספורינים שלמעשה דומים מאוד לפנצילינים (מבחינה מולקולרית וטיפולית). גם ציפורל שהזכרתי מאותה המשפחה. ציפורל נחשב דור ראשון וזניט דור שני, מה שהופך אותו יותר סלקטיבי.
זינט אינו רעיל לכבד כמו אוגמנטין. למעשה כפי שהסברתי מה שגורם לרעילות המאוד מוגברת הוא תוספתהחומצה הקלוונית לפנצילין ולא האנטיביוטיקה עצמה. זה לא קיים בזינט/ציפורל/מוקסיפן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית