הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

20 תמונות מסתוריות שכניראה לא צריכות להיות קיימות

• פותח/ת השרשור WeaKid
  • פורסם בתאריך
אז כנראה לא הבנתי את התגובה הראשונה שלך..
בכל מקרה לדעתי אפשר לפתור את הפרדוקס בצורות שלא יוצרות את הלולאה האינסופית הזאת(אם תרצו תרשמו פה ואני אסביר איך לדעתי אפשר לפתור את הפרדוקס) אבל כמובן שלכל אחד יש את דעתו האישית כי לפחות בזמן הקרוב לא יהיה אפשר לבחון את זה.
אני אשמח לשמוע

1.לגבי כל ה"יצורים" שצולמו אני לא מבין מה ההמולה. סך הכל זן של בע"ח שלא נתקלנו בו/ שרידים מזנים עתיקים (בודדים).
2. התמונות של ה"רוחות רפאים", נראה כמו משחק עם התאורה, נגטיביות, זווית שגרמו לנראה להראות כמו משהו לא קיים שיצרנו בראש שלנו ואנחנו רואים אותו ככה מהסיבה היחידה שיצרנו אותו בראש שלנו.
3. לגבי פרדוקס הסבא, חסרים יותר מידי נתונים במשוואה בשביל לשער, בכל פתרון יש יותר מידי חורים וכל תאוריה מתבססת על השערות שאפשר לנפץ בקלות.

אני אשמח לשמוע
התיאוריה הראשונה שהיא די נפוצה היא יקומים מקבילים. התיאוריה אומרת שכל פעם שקורה משהו שהוא לא וודאי(שזה בעצם כל דבר, לפי מכניקת הקוונטים) היקום מתפצל לכמה יקומים שזהים אחד לשני עד רגע הפיצול, ומרגע הפיצול הם מתחילים להיות שונים אחד מהשני כתוצאה מההתרחשות שגרמה לפיצול. הסיבה שזה פותר את הפרדוקס היא שכאשר אתה חוזר בזמן והורג את סבא שלך, היקום מתפצל לכמה יקומים מקבילים. באחד מהם אתה מצליח והסבא מת ובשני אתה נכשל והסבא נשאר בחיים. היקום שבו הסבא נשאר חי הוא היקום שבו אתה בסופו של דבר תיוולד, ממנו תחזור בזמן ליקום השני מביניהם ותהרוג את הסבא, אבל לא את הסבא שלך, אלא בן אדם שהוא סבא שלך ביקום מקביל. (אתה יכול לקרוא על זה פה אם לא ממש הבנת)

התיאוריה השנייה שהיא פחות נפוצה אבל לדעתי היא יותר מעניינת היא שקיימים שני מימדי זמן. זה טיפה מסובך להסביר את זה דרך טקסט בתגובה אבל אני אנסה. תדמיין שגזע של חייזרים מנסה לרגל אחרי כדור הארץ ושולח חללית שתסתכל על כדור הארץ בכל זמן אפשרי בהיסטוריה (החייזרים האלה הם לא באמת חלק מהתיאוריה הם רק נועדו להמחיש את העיקרון של השני צירי זמן, עוד מעט תבין). אתה בשנת 2100 בונה מכונת זמן חוזר לשנת 2000 והורג את סבא שלך. החייזר ש״צפה״ בכדור הארץ בשנת 2100 ראה את סבא שלך מתחתן עם סבתא שלך, מוליד את אמא שלך ובסופו של דבר אותך, לעומת זאת החייזר של שנת 2000 ראה את סבא שלך נרצח על ידי בן אדם מסוים. החייזר של 1999 כעבור שנה גם הוא יראה אדם שרוצח את סבא שלך, וכך גם החייזר של 1998 וככה הלאה. לעומת זאת, החייזרים של שנת 2001 ומעלה לא ראו את סבא שלך נרצח, ולמעשה הם רואים אותו חי ומוליד את אבא שלך. מה שקורה בעצם זה שהחייזרים (שנועדו רק להמחשה, התיאוריה עובדת גם בלי חייזרים שצופים בכדור הארץ) נעים בציר זמן מסוים. באופן רגיל בני האדם נעים גם בציר הזה, אבל גם בציר זמן נוסף שזז במקביל לציר של ה״חייזרים״. כאשר אדם חוזר בזמן הוא חוזר אחורה בציר המקביל אבל לא בציר הזמן ש״צופה״ על כדור הארץ. כתוצאה מזה הוא יכול לשנות את העבר ובכך לשנות את ה״עתיד״ של השנים שלפני השנה שהוא חזר אליה, אבל דברים שכבר התרחשו הוא לא יכול לשנות(בדוגמא ממקודם, הוא יכול לשנות את כל השנים בין מינוס אינסוף לבין 2000 כי הוא משנה את העתיד שלהן, אבל הוא לא יכול לשנות את השנים מעל שנת 2000)
דרך אגב ההסבר הזה מראה למה אתה יכול לחזור לעבר ולהשאר בגיל שלך ולא להפוך לתינוק/בכלל לא להיות מסוגל לחזור לשנה לפני שנולדת.

מקווה שזה היה ברור אם לא תגיד לי ואני אנסה להסביר את זה טוב יותר.

זה היה דיי ברור. אני חושב שקשה לקלוט את זה עד הסוף כי כל המושג "זמן" מובן מאליו אצל רובנו המוחלט.
עוד דבר, אם אכן קיימים מימדי זמן, ל-מה הופכת כל הפיזיקה המודרנית? הקינימטיקה הבסיסית? מה קורה למהירות ( שתלויה כמובן בזמן)?

בקיצור אנחנו לא יודעים כלום

זה היה דיי ברור. אני חושב שקשה לקלוט את זה עד הסוף כי כל המושג "זמן" מובן מאליו אצל רובנו המוחלט.
עוד דבר, אם אכן קיימים מימדי זמן, ל-מה הופכת כל הפיזיקה המודרנית? הקינימטיקה הבסיסית? מה קורה למהירות ( שתלויה כמובן בזמן)?

בקיצור אנחנו לא יודעים כלום
מבחינת הפיזיקה המודרנית לדעתי זה פחות בעייתי כי היא כוללת בתוכה בכל מקרה יחסיות של זמן והרבה יותר מ3 מימדים.
מבחינת פיזיקה קלאסית זאת באמת נקודה מעניינת, יכול להיות שהתוצאה תהיה שגם המסע בזמן לוקח זמן אז אולי תכנס למכונת זמן בן 20, תחזור 50 שנה אחורה ותצא בן 40. בתכלס בכל מצב שלא נעים בזמן התיאוריה שיש שני צירי זמן לא משנה מבחינה פיזיקלית לדעתי.

הדבר שהכי מפריע לי עם הזמן בפיזיקה הוא אם יש בכלל הגדרה אובייקטיבית של כיוון לזמן? ברמה המאקרוסקופית יש את כיוון עליית האנטרופיה ויש את כיווני הפעולה של הכוחות ,אבל במכניקת הקוונטים יש לכיוון פחות משמעות ,כי אם מריצים את הזמן אחורה במשוואת שרדינגר (עם הקריסה בסוף) ,אין סיבה שנחזור אחורה לאותה הנקודה שהתחלנו ממנה. אז איך אפשר בכלל לדבר שם על עבר ,כשהוא כביכול נקבע מחדש על ידי ההווה?

אם חושבים על זה כך ,אז יש אפשרות שאם ננסה לחזור לעבר ,הוא יווצר מחדש על ידי ההווה כך שלאחר שימוש במכונת זמן אפשר לחזור לעבר אפשרי אחר ,אפילו אחד שבו לא נולדת בכלל.

אני צריך לנסות לתפוס פעם את יקיר אהרונוב לשיחה ,אם יהיה לו זמן לניג'וסים שלי ,שיחה איתו יכולה להיות ממש מרתקת....

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית