הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם אימוני משקולות פוגעות בגדילה

• פותח/ת השרשור ofri19
  • פורסם בתאריך

ofri19

משתמש מתחיל
23
4
נק' מוניטין:
4
23
4
היי לכולם,
אני בן 16.5 מתאמן בחדר כושר כבר יותר מחצי שנה בערך בהתמדה. חשוב להדגיש שאני מתאמן כבר 4 שנים עם מאמן חדר כושר וכושר מוסמך ומקצועי (השכלה ממכון ווינגייט), שהוא גם דיאטן קליני ואני מודרך על ידו (בתחום הטכניקה והתזונה וכו'), שרכש השכלה בתחום ולדעתו הטכניקה שלי טובה.
כשאני מתאמן, עושה בין 5-7 חזרות על 3-4 סטים את התרגילים שאגיד כאן ומתקדם כנדרש במשקלים לפי הדרישות ולפי רצוני, מתאמנים אחרים אומרים לי את הדברים הבאים, אתן לכם כמה דוגמאות:
*כשאני עושה בנץ' פרס או דדליפט עם משקלים שנראים לאחרים כבדים יחסית לגודל שלי, מתאמן אחד (שאני יודע שלא רכש השכלה בתחום ופועל מתוך ידע כללי שלו) בא ואמר לי: "אל תתאמן על משקלים כבדים כאלה, למה אתה עושה את זה? זה יכול לפגוע לך בגדילה, יכול להיות לכך השלכות קשות בעתיד הקרוב והרחוק שכוללות: בעיות במפרקים, כאבים ובעיות בכתפיים וכו"
לבחור עניתי: "אני מתאמן עם מאמן מוסמך שרכש ידע בתחום ועל פי הדרכתו והוא אמר לי שזה לא פוגע בגדילה אם עושים את התרגילים נכון ומתקדמים במשקלים, ואני אכן עושה כך".
הוא ענה לי בתגובה: "טוב אני הזהרתי אותך נראה מה יהיה בהמשך.."
*כשעשיתי חתירה בנט אובר כנגד מוט, ניגש אלי מתאמן (עליו אני לא יודע אם רכש ידע בתחום ממקור מוסמך ואקדמי, אך לפי דעתי ולפי איך שהוא הגיב ודיבר הוא לא בעל השכלה) ואמר: " למה אתה עושה את זה? זה פוגע לך בגב התחתון, יגרום לך לכאבים בגב, אל תעשה את זה, לא עושים את התרגיל הזה וכו'".
הגבתי את אותה התגובה כמו שהגבתי לבחור הקודם.
בתגובה הבחור הזה אמר בטון די מזלזל, מערער: "אתה עם מאמן, בסדר, תעשה מה שאומרים לך".

ועכשיו לשאלות: רציתי לשאול:
1. האם אימוני משקולות פוגעים בגדילה?
2. האם לא כדאי להעמיס משקלים בגיל כזה? והאם גם כשהטכניקה נכונה יש פגיעה בתחומים שונים כתוצאה מהמשקולות (בעיקר בחתירה בנט אובר כנגד מוט כמו שתיארתי כאן) ובכלל?

אני קצת חושש עכשיו מהאימונים...
תודה, לעונים

אל תפחד
אין קשר בין הרמת משקולות לבין גדילה , ואם יש כזה - בטוח שזה לא פוגע
יש הרבה שזה נראה להם בעין לא טוב , לא תמיד הם אנשים שמבינים בתחום ופשוט מפרשים לך את מה שהם רואים , הם מפחדים עליך כנראה ולא פתוחים לעניין הזה
מה שכן , יכול להיות לך בעיות גב ומפרקים אם תעשה משקל גבוה בטכניקה שגויה
לכן חשוב להקפיד על טכניקה מושלמת לפני שמעמיסים משקלים כדי לבנות את הבסיס
בקיצור - לא זה לא פוגע בגדילה נקודה

אתה בן 16.5 , זה בטווח הגילאים שרמות הטסט' (הורמון גדילה) הם הכי טובות , לכן הייתי ממליץ לך להעלות משקלים ולשקול אפילו אימוני כוח (כמובן , מעלים משקלים רק כשאתה יודע את הטכניקה)
טכניקה טובה - סיכוי אפסי שתפגע
בהצלחה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית