הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פלוס קלורי - שומן או פחמימה?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אם אני רוצה להיות בפלוס קלורי,לאכול 3000 קלוריות, זה חכם לעלות את כמות השומן ולא את הפחמימה? למשל 200 חלבון, 150 פחמימה, 180 שומן. אני שוקל 107,לא התאמנתי כמה זמן אז רוצה לחזור על SS להחזיר משקלי עבודה ואז להתחיל חיטוב...
תודה

• פותח/ת השרשור
סליחה על ההקפצה,
@yujinius

אני כרגע נמצא באותו תפריט ,
רציתי לשאול אותך עם עשית אותו בסוף ? ומה היו ההשלכות תוצאות?
אז כשחזרתי על SS ניסיתי להיות עם הרבה שומן ופחות פחמימה אבל לא אהבתי את זה אז הפסקתי אחרי איזה שבוע (אולי הייתי מתרגל אם הייתי נותן יותר זמן).
עכשיו אני בערך על 3500 קלוריות, 250 פחמימה (לפעמים פחות) והשאר חלבון ושומן.
@yujinius רק ביוני חזרת להתאמן? ס1ס
לפני יוני הייתה לי הפסקה של איזה חודשיים שלפניה בדיוק סיימתי SS

אז כשחזרתי על SS ניסיתי להיות עם הרבה שומן ופחות פחמימה אבל לא אהבתי את זה אז הפסקתי אחרי איזה שבוע (אולי הייתי מתרגל אם הייתי נותן יותר זמן).
עכשיו אני בערך על 3500 קלוריות, 250 פחמימה (לפעמים פחות) והשאר חלבון ושומן.

לפני יוני הייתה לי הפסקה של איזה חודשיים שלפניה בדיוק סיימתי SS

אני עכשיו שבועיים על 150-160 פחמימה , 200 חלבון - 150 שומן בערך - פלוס קלורי של 400-500
מקווה להחזיק ככה חודש . מעניין איך יילך
עכשיו אני בערך על 3500 קלוריות, 250 פחמימה (לפעמים פחות) והשאר חלבון ושומן

גם זה לא הרבה פחמימה ביחס לקלוריות

אני עכשיו שבועיים על 150-160 פחמימה , 200 חלבון - 150 שומן בערך - פלוס קלורי של 400-500
מקווה להחזיק ככה חודש . מעניין איך יילך
תעדכן, יהיה מעניין לדעת.

גם זה לא הרבה פחמימה ביחס לקלוריות

גם אני על 250 בערך.
הכי הרבה 270-280 בימים רעים.

אני לא חושב שיש צורך ביותר מזה.

תעדכן, יהיה מעניין לדעת.

גם אני על 250 בערך.
הכי הרבה 270-280 בימים רעים.

אני לא חושב שיש צורך ביותר מזה.

אני רק מקווה שהפחמימה שאני צורך מספיק טובה ,
שיבולת שועל 70 גרם
לחם שיפון שחור
והשאר מירקות , יוגורט ,תפוח עץ .
אוכל הרבה אגוזים ופקאנים - כ 60-70 גרם ליום
אבוקדו , טחינה , ביצים , טונה , 250 גרם חזה עוף ללא עור ,

נראה בסדר?

אני רק מקווה שהפחמימה שאני צורך מספיק טובה ,
שיבולת שועל 70 גרם
לחם שיפון שחור
והשאר מירקות , יוגורט ,תפוח עץ .
אוכל הרבה אגוזים ופקאנים - כ 60-70 גרם ליום
אבוקדו , טחינה , ביצים , טונה , 250 גרם חזה עוף ללא עור ,

נראה בסדר?
הייתי מכניס אורז איפשהו.
אבל נראה סבבה.

• פותח/ת השרשור
מבחינת מקורות הפחמימה נראה לי בסדר, לא יודע אם זה משנה מאיפה הפחמימה מגיעה אבל בכל מקרה המקורות שלך לדעתי סבבה לגמרי. מבחינת שומן אני אישית אוכל גם שומן מהחי כמו ביצים, חמאה, גבנ"צ, לפעמים בשר שמן

מבחינת מקורות הפחמימה נראה לי בסדר, לא יודע אם זה משנה מאיפה הפחמימה מגיעה אבל בכל מקרה המקורות שלך לדעתי סבבה לגמרי. מבחינת שומן אני אישית אוכל גם שומן מהחי כמו ביצים, חמאה, גבנ"צ, לפעמים בשר שמן
חמאה 😍

התחלתי לאכול בשר אדום - הבנתי שיש המון שומן לא טוב שם וכולסטרול - ( יצא לי בדיקה קצת גבוהה בבדיקות דם בבלוטת התריס ) אז נמנע בינתיים מזה למרות שזה טעים בטירוף...

אני אוכל 3-4 ביצים ביום בעיקר את החלבון , חמאת בוטנים,

התחלתי לאכול בשר אדום - הבנתי שיש המון שומן לא טוב שם וכולסטרול - ( יצא לי בדיקה קצת גבוהה בבדיקות דם בבלוטת התריס ) אז נמנע בינתיים מזה למרות שזה טעים בטירוף...

אני אוכל 3-4 ביצים ביום בעיקר את החלבון , חמאת בוטנים,
שומן לא טוב איפה?
בבשר האדום או בחמאה?

קח פרופורציה ,
100 גרם חזה בקר מבושל - 232 קלוריות, 22 חלבון , 13 שומן שמתוכן 5 רווי ..
אולי אני טועה ?
העניין הוא בכולסטרול שיש בבשר אדום ..
אין שום בעיה בשומן רווי.
אני מניח שאדם שיש לו בעיות של כולסטרול זה עניין אחר לגמרי, לא אכנס לזה כי אני לא מבין בזה ואהיה כנה על כך.

• פותח/ת השרשור
קח פרופורציה ,
100 גרם חזה בקר מבושל - 232 קלוריות, 22 חלבון , 13 שומן שמתוכן 5 רווי ..
אולי אני טועה ?
העניין הוא בכולסטרול שיש בבשר אדום ..
שומן רווי זה אח, גם כולסטרול.
מי שיש לו בעיות בריאותיות מהבחינה הזאת אני לא יודע אם זה טוב, אבל לאדם בריא זה טוב

יש 3 סוגי שומן שונים: שומן רווי, שומן בלתי רווי ושומן טרנס
  • שומן רווי – נחשב לשומן פחות בריא, הוא אינו חיוני לגוף ואין לו שום תפקיד במניעת מחלות כרוניות. הוא נמצא בעיקר במזונות מן החי (חלב מלא, שמנת, גבינה, חמאה, בשר בקר, שמן קוקוס) כמו כן בשמן קוקוס ושמן דקלים מן הצומח.
  • שומנים בלתי רווים – נחשבים לשומנים בריאים יותר ודיאטה בריאה צריכה להכיל אחוז גבוה יותר של שומנים אלה. יש 2 סוגים של שומנים בלתי רוויים: שומן חד בלתי רווי (נמצא בשמן זית,שמן קנולה, אבוקדו, שקדים) ושומן רב בלתי רווי (נמצא בדגים- סלמון, מקרל, הליבוט, אגוזים, זרעים כגון זרעי פשתן, שמן חמניות ושמן תירס).
  • שומן טרנס – גם הוא נחשב לשומן לא בריא שאינו חיוני לגוף הוא שומן שנוצר באופן תעשייתי ונמצא בעיקר בדברי מאפה ומזונות מעובדים שונים. ברשימת הרכיבים התזונתיים ניתן לזהות אותו כך: שומן מוקשה מהצומח או שומן מוקשה חלקית מן הצומח. יש גם שומן טרנס טבעי בכמויות זעירות בבשר ומוצרי חלב של מעלי גרה. דוגמאות למזונות שמכילים שומן טרנס: חטיפים למיניהם, דברי מאפה למיניהם, מרגרינה, מזון מטוגן.
כולסטרול
כולסטרול בגוף מגיע מ-2 מקורות: פנימי – הגוף מייצר מספיק כולסטרול לצרכים המטבוליים של תאי הגוף, וחיצוני – ממקורות מזון שאנו אוכלים. כולסטרול נמצא במקורות מזון מן החי – ביצים (חלמון), בשר (במיוחד גבוה באברים פנימיים כמו כבד), עוף, דגים, פירות ים ומוצרי חלב. ישנם 2 סוגים של כולסטרול בדם:

• LDL- הידוע גם בתור הכולסטרול ה"רע", מוביל כולסטרול ושומנים אחרים בדם אל התאים השונים בגוף. ערך גבוה של כולסטרול זה יכול להגביר את הסיכון להתקפי לב ושבץ.
  • HDL - הידוע גם בתור הכולסטרול ה"טוב", מוביל כולסטרול מהתאים לפירוק בכבד. ערך גבוה של כולסטרול זה מוריד את הסיכון לחלות במחלות הקשורות לכלי הדם.
  • TG הטריגליצירידים - אינם כולסטרול, אך הם סוג שומן בדם והם משתתפים בחישוב של הערך הכולל של הכולסטרול בדם
לסיכום:

• אכילה של שומן רווי ושומן טרנס יכולה להעלות את ערכי כולסטרול ה הרע" ולהוריד את ערכי הכולסטרול ה"טוב"
  • אכילת שומן חד בלתי רווי יכולה להוריד את ערכי הכולסטרול ה"רע" ןלהעלות את ערכי הכולסטרול ה"טוב"
  • אכילת שומן רב בלתי רווי יכולה להוריד את ערכי הכולסטרול ה"רע" אך עלולה גם להוריד את ערכי הכולסטרול ה"טוב"
  • פעילות גופנית היא דרך מצויינת להוריד הכולסטרול ה"רע" ולהעלות את הכולסטרול ה"טוב"

תרבות המזון המערבית עושה כסף על מאכלים דלי שומן, זאת האמת.
במקום שיעשו מאכלים דלי נתרן (שזה באמת לא בריא)

אנשים בתזונת פליאו למשל מראים תוצאות לבדיקות דם וכולסטרול מעולים והם חיים על זה.

לעזעזל היה בערוץ דיסקברי פעם איזה בחור אחד בארה"ב שהולך למעדניות בשר ומזמין בשר נע מכל הסוגים ויושב ואוכל את זה ונהנה מכל ביס.
בנאדם בן 70+ עם בריאות בשמיים.

אם אמצא את הבחור אשלח כאן קישור
יש 3 סוגי שומן שונים: שומן רווי, שומן בלתי רווי ושומן טרנס
  • שומן רווי – נחשב לשומן פחות בריא, הוא אינו חיוני לגוף ואין לו שום תפקיד במניעת מחלות כרוניות. הוא נמצא בעיקר במזונות מן החי (חלב מלא, שמנת, גבינה, חמאה, בשר בקר, שמן קוקוס) כמו כן בשמן קוקוס ושמן דקלים מן הצומח.
  • שומנים בלתי רווים – נחשבים לשומנים בריאים יותר ודיאטה בריאה צריכה להכיל אחוז גבוה יותר של שומנים אלה. יש 2 סוגים של שומנים בלתי רוויים: שומן חד בלתי רווי (נמצא בשמן זית,שמן קנולה, אבוקדו, שקדים) ושומן רב בלתי רווי (נמצא בדגים- סלמון, מקרל, הליבוט, אגוזים, זרעים כגון זרעי פשתן, שמן חמניות ושמן תירס).
  • שומן טרנס – גם הוא נחשב לשומן לא בריא שאינו חיוני לגוף הוא שומן שנוצר באופן תעשייתי ונמצא בעיקר בדברי מאפה ומזונות מעובדים שונים. ברשימת הרכיבים התזונתיים ניתן לזהות אותו כך: שומן מוקשה מהצומח או שומן מוקשה חלקית מן הצומח. יש גם שומן טרנס טבעי בכמויות זעירות בבשר ומוצרי חלב של מעלי גרה. דוגמאות למזונות שמכילים שומן טרנס: חטיפים למיניהם, דברי מאפה למיניהם, מרגרינה, מזון מטוגן.
כולסטרול
כולסטרול בגוף מגיע מ-2 מקורות: פנימי – הגוף מייצר מספיק כולסטרול לצרכים המטבוליים של תאי הגוף, וחיצוני – ממקורות מזון שאנו אוכלים. כולסטרול נמצא במקורות מזון מן החי – ביצים (חלמון), בשר (במיוחד גבוה באברים פנימיים כמו כבד), עוף, דגים, פירות ים ומוצרי חלב. ישנם 2 סוגים של כולסטרול בדם:

• LDL- הידוע גם בתור הכולסטרול ה"רע", מוביל כולסטרול ושומנים אחרים בדם אל התאים השונים בגוף. ערך גבוה של כולסטרול זה יכול להגביר את הסיכון להתקפי לב ושבץ.
  • HDL - הידוע גם בתור הכולסטרול ה"טוב", מוביל כולסטרול מהתאים לפירוק בכבד. ערך גבוה של כולסטרול זה מוריד את הסיכון לחלות במחלות הקשורות לכלי הדם.
  • TG הטריגליצירידים - אינם כולסטרול, אך הם סוג שומן בדם והם משתתפים בחישוב של הערך הכולל של הכולסטרול בדם
לסיכום:

• אכילה של שומן רווי ושומן טרנס יכולה להעלות את ערכי כולסטרול ה הרע" ולהוריד את ערכי הכולסטרול ה"טוב"
  • אכילת שומן חד בלתי רווי יכולה להוריד את ערכי הכולסטרול ה"רע" ןלהעלות את ערכי הכולסטרול ה"טוב"
  • אכילת שומן רב בלתי רווי יכולה להוריד את ערכי הכולסטרול ה"רע" אך עלולה גם להוריד את ערכי הכולסטרול ה"טוב"
  • פעילות גופנית היא דרך מצויינת להוריד הכולסטרול ה"רע" ולהעלות את הכולסטרול ה"טוב"

נשמע כמו נוסח של כתבה ישנה בנושא, או לא מעודכנת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית