הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שוקל לפצל לABCD!

• פותח/ת השרשור עוז
  • פורסם בתאריך

עוז

משתמש פעיל
301
42
נק' מוניטין:
52
301
42
היי

תראו הייתי בFBW כמה חודשיים ואחרי זה סביב החודשיים AB, הפסקתי להתאמן עשיתי קצת FBW ואז שוב AB
עכשיו אני מרגיש שאני בקושי מתקדם ולא מתאושש ממש מאימון לאימון(בעיקר רגליים)
אבל אני בכל זאת בדילמה אם לעבור או לא כי לא התקדמתי הרבה מהסיבה שגם לא עליתי הרבה במשקל אך יחד עם זאת אני בכל זאת מעדיף לעשות ABCD, יותר נוח לי כי האימון לא "מפוצץ" עם כמה שרירים באימון(דבר שמקשה עליי)
אם כן לפצל, חשבתי על 2 הפיצולים האלה-
א. חזה ויד אחורית, גב, מנוחה, רגליים כתפיים מנוחה מנוחה
ב. חזה ויד אחורית, גב ויד קידמית, מנוחה, רגליים, כתפיים מנוחה מנוחה
מה דעתכם? ואגב, אם אני מפצל בסופו של דבר, אני נח עד סוף השבוע(יש לי עוד סיבה לכך שאני לא אציין פה) ואתחיל מתחילת שבוע הבא..
HELP 😃
@הקובה
@Eyal
(מצטער אם אסור לתייג מראש)

שמע יש כמה קרטריונים לאיזה תוכנית לבחור FBW AB ABC ABCD וכו יש את האלמנט של הותק שלך בתור מתאמן והמשקלי עבודה שאתה עובד איתם ומשקל הגוף הנוחכי שלך אם אתה שקול 70 קילו על 1.80 ומרים 80 קילו סקוואט ל3*5 אין לך שום טעם לעבוד בABCD אם אתה עובד עם משקלים קצת יותר כבדים ל3*5 120 קילו אז יש יותר מה לישקול לפיצולים, אם אתה מתאמן מתחיל רוב היסכוים שABCD לא יביא אותך לתוצאות מקסימליות כי הגוף שלך לא בנוי לתוכנית עמוסה כזאת אם אתה מתאמן יותר ותיק שנתיים שלוש ותעבוד בAB רוב הסיכוים שגם לא תרא תוצאות מקסמליות יש פה התאמה ביחס לרמת המתאמן שאתה . בנוסף יש את עניין העדפה כמה אני מוכן להשקיע יש כאלה שאין להם זמן ל4-5 פעמים בשבוע במכון ולא מוכנים להשקיע ככה אז הם מסתפקים בפחות מזה במחינת התוצאות ולא מתאימים את עצמם לפי הרמה של המתאמנים שהם אלה לפי הזמן שלהם שגם זה בסדר .
האלמנט הכי חשוב ולדעתי הכי מכריע וקובע האם התוכנית מתאימה לך או לא זה רק ניסוי וטעיה ומה שעובד על הגוף שלך ואיפה אתה רואה את השינוי הכי טוב, עשית AB כרגע מרגיש לך דחוס גם אם כולם יגידו לך שזה חרא ABC תנסה תירא בעצמך איך הגוף שלך מגיב לזה, תירא שינוי יותר טוב תעוף עליה לא תירא שינוי טוב תחזור לAB אין עם זה שום בעיה כל הזמן תשנה תשחק ותבדוק למה הגוף שלך מגיב יותר טוב זה לדעתי הגורם הכי מכריע ואמור לספק החלטה איך לעבוד רק ניסוי וטעיה והכרות שלך עם הגוף שלך מה יותר טוב בישבילו אבל עם זאת יש גם לנסות ולישמוע בקול אחרים ולקחת קצת עצות והמלצות שאולי יש להם ניסיון יותר גדול מימך בתחום הכל ביחס לותק שלך כמתאמן וההכרות שלך עם הגוף שלך מה שכן איפה שאתה נתקע תשנה תשחק תחליף תישאל תתיעץ תירא מה עובד טוב ותעוף על זה עד לכשל כל הזמן רוטציה. ולעניין שלך אם ABCD הייתי ממליץ לך לעבוד
A-חזה יד אחורית
B- רגליים
C- גב יד קידמית
D- כתפיים טרפזים תאומים
+ תוסיף ב2-3 אימונים קצת בטן בסוף כל אימון
אחלה בחלה של חילוק לא מרגיש דחוס באף אחד מהאימונים אם ABCD ראשונה שאתה מבצע הייתי מאוד ממליץ לך על החילוק הזה
אבל אם עבדת עד עכשיו AB הייתי ממליץ לך קודם לנסות ABC וליראות מה קורה שם לפני שאתה קופץ לABCD

• פותח/ת השרשור
שמע יש כמה קרטריונים לאיזה תוכנית לבחור FBW AB ABC ABCD וכו יש את האלמנט של הותק שלך בתור מתאמן והמשקלי עבודה שאתה עובד איתם ומשקל הגוף הנוחכי שלך אם אתה שקול 70 קילו על 1.80 ומרים 80 קילו סקוואט ל3*5 אין לך שום טעם לעבוד בABCD אם אתה עובד עם משקלים קצת יותר כבדים ל3*5 120 קילו אז יש יותר מה לישקול לפיצולים, אם אתה מתאמן מתחיל רוב היסכוים שABCD לא יביא אותך לתוצאות מקסימליות כי הגוף שלך לא בנוי לתוכנית עמוסה כזאת אם אתה מתאמן יותר ותיק שנתיים שלוש ותעבוד בAB רוב הסיכוים שגם לא תרא תוצאות מקסמליות יש פה התאמה ביחס לרמת המתאמן שאתה . בנוסף יש את עניין העדפה כמה אני מוכן להשקיע יש כאלה שאין להם זמן ל4-5 פעמים בשבוע במכון ולא מוכנים להשקיע ככה אז הם מסתפקים בפחות מזה במחינת התוצאות ולא מתאימים את עצמם לפי הרמה של המתאמנים שהם אלה לפי הזמן שלהם שגם זה בסדר .
האלמנט הכי חשוב ולדעתי הכי מכריע וקובע האם התוכנית מתאימה לך או לא זה רק ניסוי וטעיה ומה שעובד על הגוף שלך ואיפה אתה רואה את השינוי הכי טוב, עשית AB כרגע מרגיש לך דחוס גם אם כולם יגידו לך שזה חרא ABC תנסה תירא בעצמך איך הגוף שלך מגיב לזה, תירא שינוי יותר טוב תעוף עליה לא תירא שינוי טוב תחזור לAB אין עם זה שום בעיה כל הזמן תשנה תשחק ותבדוק למה הגוף שלך מגיב יותר טוב זה לדעתי הגורם הכי מכריע ואמור לספק החלטה איך לעבוד רק ניסוי וטעיה והכרות שלך עם הגוף שלך מה יותר טוב בישבילו אבל עם זאת יש גם לנסות ולישמוע בקול אחרים ולקחת קצת עצות והמלצות שאולי יש להם ניסיון יותר גדול מימך בתחום הכל ביחס לותק שלך כמתאמן וההכרות שלך עם הגוף שלך מה שכן איפה שאתה נתקע תשנה תשחק תחליף תישאל תתיעץ תירא מה עובד טוב ותעוף על זה עד לכשל כל הזמן רוטציה. ולעניין שלך אם ABCD הייתי ממליץ לך לעבוד
A-חזה יד אחורית
B- רגליים
C- גב יד קידמית
D- כתפיים טרפזים תאומים
+ תוסיף ב2-3 אימונים קצת בטן בסוף כל אימון
אחלה בחלה של חילוק לא מרגיש דחוס באף אחד מהאימונים אם ABCD ראשונה שאתה מבצע הייתי מאוד ממליץ לך על החילוק הזה
אבל אם עבדת עד עכשיו AB הייתי ממליץ לך קודם לנסות ABC וליראות מה קורה שם לפני שאתה קופץ לABCD
קודם כל תודה לך על התגובה המושקעת!
אני מתאמן בערך חצי שנה נטו(שמונה חודשים ברוטו) אבל עם הרבה בעיות..סתם דוגמא התאמנתי תקופה עליתי במשקלים ובום פספסתי אימון ונאלצתי להוריד טיפה משקל
עכשיו בגלל ההפסקות שלי(חודש בכל הפסקה, היו 2 ככה שזה חודשיים אבל היו עוד הפסקות של שבוע/פספוס אימון וכו' אז לא ממש החשבתי את זה) אז לא התקדמתי הרבה במשקלים
נגיד הבנץ' שלי 40(כן, אני יודע..) אבל כל פעם שאני מתקדם במשקלים אני מרגיש שאני עובד לא נכון(לא ממש מרגיש את החזה ודיי רועד עם המוט) ונאלץ לעשות ריסט על מנת לא לרעוד וללחוץ נכון(אז אני כן מרגיש את חזה)ולכן אני לא מתקדם או שאני צריך לנוח יותר מ2 דקות כי אני עדיין עייף אז אני שוב עושה ריסט באימון אחרי..אני גם מגיע הרבה פעמים עייף לאימון ככה שאני לא מתקדם ככה שזה עוד סיבה לחוסר ההתקדמות במשקלים
אגב, האמות שלי היו חלשות מאוד מאוד מאוד ולכן הם הקשו עליי בלחיצת חזה(הם הראשונות להתעייף) ובדדליפט
הבעיה שגם בקושי עליתי במשקל גוף ככה שלא התקדמתי הרבה..הפרס שלי למשל 35 שזה 5 פחות מהבנץ'.רק שתבין איזה מוזר זה
דדליפט 85 ל2X6
הסקווט 80 ל2X6-8
הבעיה שגם בהם אני עושה פעמים ריסט כי אני לא מצליח לנוח פחות מ2 דקות(אני בילדר) ושוב אני עושה ריסט
אני כן נושם נכון(לוקח אוויר לפני כן חזרה, מכווץ בטן ומוציא בעלייה) אבל ממש קשה לי לנשום(בעיקר בסקווט שהדופק שלי עולה בטירוף כבר מהחזרה הראשונה וזה מונע ממני להמשיך!) לפעמים גם הרגליים שלי ממש עייפות ואני לא יכול להתקדם
לפני 2 אימונים B(בתכנית AB) עשיתי 80 סקווט ובאימון B האחרון עשיתי 70 קילו אותם חזרות והיה לי אותה רמת קושי.. שתבין איזה מוזר גם זה
רציתי לחזור לFBW אבל ממש קשה לי בה כי הכל דחוס באימון אחד(לחיצות, משיכות, חתירות) ולפעמים אני מגיע עייף+לא אוכל מספיק ככה שקשה לי להתקדם
אבל עכשיו כשאני רושם את התגובה שלי אני מבין שבתכלס זאת לא התכנית אשמה, אני פשוט חייב לישון מספיק ולאכול יותר(שתבין שאכלתי במסה בערך 3200 קלוריות ולא עליתי בקושי במשקל..שתבין כמה מייאש זה!)
לא התאמנתי עכשיו חודש(דלקת בכתף) וחזרתי רביעי שעבר. עשיתי אימון ברביעי ושישי FBW בשביל ההסתגלות על מנת לחזור לAB..
ביום ראשון עשיתי A(חזה כתפיים יד אחורית) וביום שני עשיתי B(גב, רגליים ויד קידמית) אבל היו לי טיפה כאבים בכתף אז שוב פעם לקחתי הפסקה מאימונים עד תחילת שבוע הבא ואני בדילמה מה לעשות(לגבי התכנית)
עכשיו הבעיה עם האוכל זה ששיגעתי את חילוף החומרים שלי. נגיד ביום מסה רגיל אכלתי איזה 3000-3200 קלוריות ואז יום אחד פספסתי אימון אז פתאום אכלתי בקושי 1700 ככה ביום בלי אימון ויום/יומיים אחרי שחזרתי להתאמן שוב קפצתי ל3000-3200 קלוריות..שיגעתי לגמרי את המטבוליזם שלי ולכן בטח לא עליתי במשקל אפילו שאכלתי הרבה
עכשיו בחודש שהייתי פצוע ניצלתי אותו על מנת להיות בנייטרלי ולאושש את המטבוליזם בתקווה לשקם את הנזק שעשיתי ובתקווה שאולי לא אצטרך לאכול כל כך הרבה(במסה שקלתי 63.5 בערך ועכשיו אני 62..ירדתי בגלל הנוזלים) וסוף סוף אני יעלה במשקל..
אני יודע שזאת תגובה ממש ממש ארוכה אבל אני מקווה שתקרא ותעזור לי בכל זאת זה ממש חשוב לי ואני לא יודע מה לעשות..תודה אחי!!
HELP ME 🫤

נערך לאחרונה:
חח בכיף אחי אני נהנה לעזור לאנשים בתחום הזה כי כרגע זה כל חיי ולא שום דבר אחר לעיינינו
ככה דבר ראשון אני לא חושב שדפקת את המטבוליזים שלך אל תסחף לא עשית משהו קריטי ואני אומר לך מניסיון של מזה לדפוק עכשיו עוד דבר אני אספר לך קצת על עצמי אני הייתי עם בעיית השמנה מאוד קשה ועד היום אני בבעיה הזאת והרמת הקדשה שאני צריך לתת לתפריט בחיטוב היא מטורפת לא גרם אחד יותר ממה שאני צריך כדי להגיע לאחוז שומן נמוך ואני בתהליך כבר 3 שנים והסיבה העיקרית שלקח לי כל כך הרבה זמן היא העצלנות שלי לשבת וליקרוא על זה ובנוסף החוסר סבלנות והחיפוש של הדרכים המהירות באדי בילדנג זה תחביב מאוד מאוד קשה ודורש המון השקעה ומעקב אחרי עצמך 24\7 אם זה בתפריט ואם זה בשינה טובה אתה כל היום עסוק בעצמך כדי להגיע לתוצאות צריך להשקיע ולהמשיך לנסות דברים חדשים כל הזמן עד שמומצאים את הדרך אם תדע כמה תוכניות אימון אני עברתי וכמה תפריטים עד שמצאתי מה עובד הכי טוב לגוף שלי ולמה אני מגיב הכי טוב 3 שנים לקח לי להגיע לזה ואני עדין כל הזמן משנה ולומד ויש צורך תמיד בכל שלב לרוטציה בתרגילים בחזרות בסטים תוך כמובן שמירה על רוב תרגילים מורכבים איך ארנולד אומר shock the muscles אתה כל הזמן צריך להכניס אותו להלם כדי שהוא יגדל ויתחזק לא סתם אומרים להחליף תוכנית כל 12 שבועות אבל מה שלא אומרים זה לשנות תרגילי עזר הרבה לפני במסות לדעתי צריך כל 3 אימונים אם אנחנו בחילוק של ABCD לשנות קצת בכל קבוצת שרירים אם זה בחזרות אם זה בסטים עם זה בתרגילי עזר כל פעם וריציה שונה יש צורך לעשות את זה תמיד .
דבר שני אתה נוטה לא לתת חשיבות לשינה ולתפריט שהם הדברים החשובים ביותר כדי לגדול אתה חייב חייב לתת להם דגש מאוד חזק כדי שמשהו יעבוד . לגבי היאוש והתסכול זאת אחת הסיבות לדעתי למה אין הרבה אנשים שאוהבים את התחום הזה הוא לוקח שניים עד לתוצאות האמיתיות שנים של השקעה אין סופית זה החלק הקשה ביותר פה להמשיך כל הזמן גם שלא עובד להמשיך לנסות ולשנות ולחפש עכשיו אם אתה לא תשנה ותמשיך באותה הדרך ולא יעבוד לך אין סיבה שפתאום היא תעבוד ניסית משהו לא עובד לך חודש שנה אותו ישר בלי לחשוב זה הקושי האמיתי בתחום הזה מפני שזה לא מתמטיקה X=5 ואין פה אמירה חדה וחלקה ככה תצליח אין פה מדריך שאומר כמו בכל דבר אחר תעשה ככה אתה תצליח אתן לך דוגמא רוצה להיות נגן גיטרה מטורף שב על הגיטרה 8 שעות ביום אתה תיהיה מלך אותו דבר במיוליון תחומי עניין באדי בילדנג בא ואומר לך חביבי לבצע את התפריט והתוכנית אימון זה החלק הקל הקושי הוא למצוא מה עובד בישבילך כי כל גוף מגיב אחרת כל אחד אומר אחרת לכל אחד יש ניסיון אחר על הגוף שלו אין פה אמירות חדות וברורות רק זה הנכון ורק זה יגידיל אותך כל אחד ומה שעובד הכי טוב בישבילו ואני אומר לך מנסיון של כל כך הרבה זמן לנסות להגיע לאחוז שומן נמוך וככל שאתה מתקרב יותר ליעד ככה המשחק עולה כי יותר קשה לרדת עכשיו שאני 10-11 רוצה להגיע ל6-7 כל שבוע אני מזיז משהו בתפריט כדי להמשיך לרדת זה מחפרן ומסתכל אין ספק אל תתיאש . עכשיו לגבי המשקלים שאתה עובד איתם ולריסטים וכל אלה שמע אתה נחשב עדין מתאמן מתחיל (שנה עד שנה וחצי) ככה שהגוף שלך לא הרגלת אותו לתקופה ארוכה רציפה של אימונים תזונה שינה טובה וזה גם כן חלק מהעניין פה מה שאני ממליץ לך הוא כזה דבר ראשון הכי חשוב תרפא את כל הכאב שקיים אצלך ותבדוק 1000 פעם כל כאב שיש לך בכל בדיקות אפשריות כדי להמנע מפציעות אומר לך מניסיון אל תקח סיכונים לא אמור להיות לך כאב גם שם אתה תלמד להכיר את הגוף עם הזמן של איפה הכאב אמור להיות ואיפה לא אבל בגדול אף פעם לא צריך להיות כאב בעצם ובדברים כאלה אם יש מצב כזה אתה עושה משהו לא נכון כנירא וישר תבדוק תנוח אל תתאמן עם כאב לא לוקחים פה סיכונים אחרי שבדקת הכל והחלמת מכל פציעה של הייתה לך תתחיל לאט לאט זה תהליך זה לוקח זמן זה לא ביומים אני ניהיה פה עכשיו דוריאן יאטיס תתחיל כיאילו מאפס תעשה SS כמו שצריך תשב על תפריט טוב תישן תשקל כל שבוע תצלם כל שבועיים בערך תמדוד הקפים בגוף כל הזמן מעקב אחרי הגדילה שך SS תוכנית באמת מעולה למצב שלך תעשה את המקורית הרגילה של ריפטו אתה אמור כל שבוע לעלות משקלים אתה תגדל איתה בטיל רוב הסיכוים, לא ילך לך תשנה תישאל תתיעץ חפש את דרך המלך אבל אני לא רואה שום סיבה שבשלב כזה שאתה נמצא SS לא אמורה לעלות אותך לגל אבל תתחיל איתה לאט תעשה כמה אימונים ראשונים רק טכניקה שתיהיה מושלמת תתחיל ממשקלים קטנים לתת לחזור לגוף להתרגל לאט לאט ותזכור תמיד שם המשחק פה זה סבלנות, בניית תוכנית טובה והצמדות אליה כמה שיותר מדיוק, לחקור בנושא ליקרוא ללמוד כל הזמן והרוטציה תזכור את זה תמיד משהו לא עובד לי אני מחליף בלי לחשוב אל תתקע על תוכניות ועל תפריטים תעשה משהו עובד לך עד שאתה מגיע לעצירה לא מתקדם יותר מחליפים כל הזמן צריך לישמור על מצב של שיפור.עוד המלצה קטנה אליך תנסה גם קצת לשלב תוספי מזון חמודים שעוזרים מולטי ויטמין אומגה שלוש תישקול שילוב של קראטין אלה גם בוסטים קטנים שיכולים טיפה לזרז תעניין ולעזור לתהליך
מקווה שעניתי לך

וואו, לא מאמין שישבתי לקרוא הכל - אבל כל הכבוד לך על הכתיבה וההשקעה 😃

אני רק עכשיו אחרי כמעט שנתיים של אימונים, התחלתי את שיטת גירוי השרירים (דרופ סטים ו rest pause )
וגיליתי עולם ומלואו.

ממליץ לכל מי שרוצה לראות שינויים שיבדוק את התוכנית של Jim Stoppani שנקראת Shortcut To Size
תוכנית אדירה!!!
מתאים לבניית מסה.

• פותח/ת השרשור
חח בכיף אחי אני נהנה לעזור לאנשים בתחום הזה כי כרגע זה כל חיי ולא שום דבר אחר לעיינינו
ככה דבר ראשון אני לא חושב שדפקת את המטבוליזים שלך אל תסחף לא עשית משהו קריטי ואני אומר לך מניסיון של מזה לדפוק עכשיו עוד דבר אני אספר לך קצת על עצמי אני הייתי עם בעיית השמנה מאוד קשה ועד היום אני בבעיה הזאת והרמת הקדשה שאני צריך לתת לתפריט בחיטוב היא מטורפת לא גרם אחד יותר ממה שאני צריך כדי להגיע לאחוז שומן נמוך ואני בתהליך כבר 3 שנים והסיבה העיקרית שלקח לי כל כך הרבה זמן היא העצלנות שלי לשבת וליקרוא על זה ובנוסף החוסר סבלנות והחיפוש של הדרכים המהירות באדי בילדנג זה תחביב מאוד מאוד קשה ודורש המון השקעה ומעקב אחרי עצמך 24\7 אם זה בתפריט ואם זה בשינה טובה אתה כל היום עסוק בעצמך כדי להגיע לתוצאות צריך להשקיע ולהמשיך לנסות דברים חדשים כל הזמן עד שמומצאים את הדרך אם תדע כמה תוכניות אימון אני עברתי וכמה תפריטים עד שמצאתי מה עובד הכי טוב לגוף שלי ולמה אני מגיב הכי טוב 3 שנים לקח לי להגיע לזה ואני עדין כל הזמן משנה ולומד ויש צורך תמיד בכל שלב לרוטציה בתרגילים בחזרות בסטים תוך כמובן שמירה על רוב תרגילים מורכבים איך ארנולד אומר shock the muscles אתה כל הזמן צריך להכניס אותו להלם כדי שהוא יגדל ויתחזק לא סתם אומרים להחליף תוכנית כל 12 שבועות אבל מה שלא אומרים זה לשנות תרגילי עזר הרבה לפני במסות לדעתי צריך כל 3 אימונים אם אנחנו בחילוק של ABCD לשנות קצת בכל קבוצת שרירים אם זה בחזרות אם זה בסטים עם זה בתרגילי עזר כל פעם וריציה שונה יש צורך לעשות את זה תמיד .
דבר שני אתה נוטה לא לתת חשיבות לשינה ולתפריט שהם הדברים החשובים ביותר כדי לגדול אתה חייב חייב לתת להם דגש מאוד חזק כדי שמשהו יעבוד . לגבי היאוש והתסכול זאת אחת הסיבות לדעתי למה אין הרבה אנשים שאוהבים את התחום הזה הוא לוקח שניים עד לתוצאות האמיתיות שנים של השקעה אין סופית זה החלק הקשה ביותר פה להמשיך כל הזמן גם שלא עובד להמשיך לנסות ולשנות ולחפש עכשיו אם אתה לא תשנה ותמשיך באותה הדרך ולא יעבוד לך אין סיבה שפתאום היא תעבוד ניסית משהו לא עובד לך חודש שנה אותו ישר בלי לחשוב זה הקושי האמיתי בתחום הזה מפני שזה לא מתמטיקה X=5 ואין פה אמירה חדה וחלקה ככה תצליח אין פה מדריך שאומר כמו בכל דבר אחר תעשה ככה אתה תצליח אתן לך דוגמא רוצה להיות נגן גיטרה מטורף שב על הגיטרה 8 שעות ביום אתה תיהיה מלך אותו דבר במיוליון תחומי עניין באדי בילדנג בא ואומר לך חביבי לבצע את התפריט והתוכנית אימון זה החלק הקל הקושי הוא למצוא מה עובד בישבילך כי כל גוף מגיב אחרת כל אחד אומר אחרת לכל אחד יש ניסיון אחר על הגוף שלו אין פה אמירות חדות וברורות רק זה הנכון ורק זה יגידיל אותך כל אחד ומה שעובד הכי טוב בישבילו ואני אומר לך מנסיון של כל כך הרבה זמן לנסות להגיע לאחוז שומן נמוך וככל שאתה מתקרב יותר ליעד ככה המשחק עולה כי יותר קשה לרדת עכשיו שאני 10-11 רוצה להגיע ל6-7 כל שבוע אני מזיז משהו בתפריט כדי להמשיך לרדת זה מחפרן ומסתכל אין ספק אל תתיאש . עכשיו לגבי המשקלים שאתה עובד איתם ולריסטים וכל אלה שמע אתה נחשב עדין מתאמן מתחיל (שנה עד שנה וחצי) ככה שהגוף שלך לא הרגלת אותו לתקופה ארוכה רציפה של אימונים תזונה שינה טובה וזה גם כן חלק מהעניין פה מה שאני ממליץ לך הוא כזה דבר ראשון הכי חשוב תרפא את כל הכאב שקיים אצלך ותבדוק 1000 פעם כל כאב שיש לך בכל בדיקות אפשריות כדי להמנע מפציעות אומר לך מניסיון אל תקח סיכונים לא אמור להיות לך כאב גם שם אתה תלמד להכיר את הגוף עם הזמן של איפה הכאב אמור להיות ואיפה לא אבל בגדול אף פעם לא צריך להיות כאב בעצם ובדברים כאלה אם יש מצב כזה אתה עושה משהו לא נכון כנירא וישר תבדוק תנוח אל תתאמן עם כאב לא לוקחים פה סיכונים אחרי שבדקת הכל והחלמת מכל פציעה של הייתה לך תתחיל לאט לאט זה תהליך זה לוקח זמן זה לא ביומים אני ניהיה פה עכשיו דוריאן יאטיס תתחיל כיאילו מאפס תעשה SS כמו שצריך תשב על תפריט טוב תישן תשקל כל שבוע תצלם כל שבועיים בערך תמדוד הקפים בגוף כל הזמן מעקב אחרי הגדילה שך SS תוכנית באמת מעולה למצב שלך תעשה את המקורית הרגילה של ריפטו אתה אמור כל שבוע לעלות משקלים אתה תגדל איתה בטיל רוב הסיכוים, לא ילך לך תשנה תישאל תתיעץ חפש את דרך המלך אבל אני לא רואה שום סיבה שבשלב כזה שאתה נמצא SS לא אמורה לעלות אותך לגל אבל תתחיל איתה לאט תעשה כמה אימונים ראשונים רק טכניקה שתיהיה מושלמת תתחיל ממשקלים קטנים לתת לחזור לגוף להתרגל לאט לאט ותזכור תמיד שם המשחק פה זה סבלנות, בניית תוכנית טובה והצמדות אליה כמה שיותר מדיוק, לחקור בנושא ליקרוא ללמוד כל הזמן והרוטציה תזכור את זה תמיד משהו לא עובד לי אני מחליף בלי לחשוב אל תתקע על תוכניות ועל תפריטים תעשה משהו עובד לך עד שאתה מגיע לעצירה לא מתקדם יותר מחליפים כל הזמן צריך לישמור על מצב של שיפור.עוד המלצה קטנה אליך תנסה גם קצת לשלב תוספי מזון חמודים שעוזרים מולטי ויטמין אומגה שלוש תישקול שילוב של קראטין אלה גם בוסטים קטנים שיכולים טיפה לזרז תעניין ולעזור לתהליך
מקווה שעניתי לך
קודם כל תודה ענקית על התגובה, באמת מעריך!
עכשיו אני יודע כמה שזה קשה פיתוח גוף שצריך להשקיע כל כך באוכל, אימונים ושינה וכו', אבל מבטיח לך שכל הזמן הזה כן עקבתי אחרי אוכל ואני יכול אפילו לפרסם את התפריט שלי..אשכרה אכלתי סביב ה3200 קלוריות ואני לא גדל בזמן שזה כל כך קשה וזה מייאש לגמרי, אבל בכל זאת אני עדיין חדור מוטיבציה להמשיך ולגדול לא משנה כמה קשה יהיה!
כנראה "ששפטתי" את התכנית מוקדם מידי כי כמו שאתה מבין לא אכלתי מספיק ככה שאני חושב שאני צריך לתת עוד הזדמנות לAB
עכשיו כשהגיע החופש זה עיתוי מושלם להתאמן ולאכול נכון כשיש הרבה יותר זמן פנוי
אבל כל העניין שאני רואה שהרבה אנשים רושמים עם "להכיר את הגוף" אני בכלל לא מבין..
למשל, הכוונה לזה נגיד שיש אנשים שמגיבים טוב יותר לחיטוב רגיל מאשר לדל פחמימה? או לדיאטה אחרת כמו IF נגיד? (סתם דוגמא)
אבל בתכנית אימון מה כבר יכול לגרום לגוף להגיב שונה? מה אני יכול לעשות FBW ולא לגדול ולעשות AB וכן לגדול? =\ זה עדיין גירוי לשריר בכל מקרה, זה לא שפתאום בAB תעלה איזה 2 קילו שריר (אני מדבר ספציפית על תכנית אימון, לא מדבר על דרופ סטים/סופר סטים וכו').. < מקווה שהבנת
ואתה יודע מה עוד מייאש? שיש לי קריאטין, אופטימן וC4
הC4 בכלל לא משפיע עליי(לקחתי פעם אחת 5 סקופים לפני אימון ולא הייתה כזאת השפעה גדולה בכלל..
קריאטין אני גם חושב שהוא לא ממש משפיע עליי(על חלק מהאוכלוסייה הוא לא משפיע) כי אני לא רואה שינוי מבחינת נוזלים בגוף אחרי שאני משתמש בו(5 גרם) וכנל לגבי המשקלים(שאין שינוי)
יש לי גם אופטימן אבל זה כבר קפסולה ואני ממש מפחד לבלוע אותה. לפני החופש הגדול השתמשי בריטלין, שזה כדור דיי קטן וגם אותו הייתה לי בעיה לבלוע והוא במקרה הטוב רבע מהגודל של האופטימן..
גם אמא שלי ממש "חרדה" לכך שאני אבלע כזה כדור ואפילו רבתי איתי על זה כמה פעמים ובכלל זה הוריד לי את הביטחון(הבעיה גם שיש לזה טעם מזעזע קשות ככה שקשה להתאמן לנסות לבלוע את זה)
בעבר חתכי אותו לחצי ולקח לי כמה ניסיות לבלוע והצלחתי, אבל זה "שרט" לי את הגרון כי בכל זאת, הוא היה חצי..כמובן שאם זה היה כדור שלם זה לא היה שורט את הגרון כי זה בנוי בצורה שאפשר לבלוע בקלות
עוד פעם ניסיתי לבלוע חצי כדור ולא הצלחתי(באותו יום שרבתי עם אמא, הייתי ממש לחוץ בגלל זה)
שתבין שהאופטימן שוכב לי בבית בדיוק 4 חודשים(אבל באמת בדיוק! קיבלתי את ההזמנה ב2 למרץ)

וואו, לא מאמין שישבתי לקרוא הכל - אבל כל הכבוד לך על הכתיבה וההשקעה 😃

אני רק עכשיו אחרי כמעט שנתיים של אימונים, התחלתי את שיטת גירוי השרירים (דרופ סטים ו rest pause )
וגיליתי עולם ומלואו.

ממליץ לכל מי שרוצה לראות שינויים שיבדוק את התוכנית של Jim Stoppani שנקראת Shortcut To Size
תוכנית אדירה!!!
מתאים לבניית מסה.
קודם כל לא צריך להגיד לי כל הכבוד, אני חייב עזרה ככה שאין ברירה לא? 😉
והתכנית שהצעת פה היא בדיוק ABCD קלאסית, היא עדיין למתקדים וסביר להניח שהיא לא תתאים לי עכשיו
אגב, מה זה rest pause?

rest pause זה כמו דרופ סט רק שבסיום הסט (האחרון נגיד) נחים בין 10-15 שניות
ועושים סט נוסף עד לכשל עם אותו המשקל.

• פותח/ת השרשור
rest pause זה כמו דרופ סט רק שבסיום הסט (האחרון נגיד) נחים בין 10-15 שניות
ועושים סט נוסף עד לכשל עם אותו המשקל.
נגיד יש לי בתכנית 4 סטים בנץ'
אז אני עושה 2 סטים כרגיל, עושה סט שלישי > נח 10-15 שניות ואז עושה את הסט הרביעי?

לא.

אחרי הסט הרביעי.... הדרופ סט או ה rest pause הוא לא סט בפני עצמו .
רק אחרי הסט האחרון.
זה עפ"י ג'ים סטופאני בכל אופן..ונדמה שהוא יודע על מה הוא מדבר

• פותח/ת השרשור
לא.

אחרי הסט הרביעי.... הדרופ סט או ה rest pause הוא לא סט בפני עצמו .
רק אחרי הסט האחרון.
זה עפ"י ג'ים סטופאני בכל אופן..ונדמה שהוא יודע על מה הוא מדבר
אה הבנתי..יענו עושים 4 סטים רגילים ואחרי הסט הרביעי נחים 10-15 שניות ועושים עוד סט, כן?
תודה על העזרה אגב

בדיוק.
אבל אני עושה את זה בצורה מסודרת כחלק מהתוכנית של ג'ים סטופאני..
תקרא על זה קצת יותר באינטרנט אולי יש דרכים להכניס את זה לאימון AB או ABCD בצורה אחרת, ורק לחלק מהתרגילים..

בכיף.
בהצלחה 😃

שמע העניין של להכיר את הגוף הוא הנתון של ניסיון של שנים של תוכניות אימון יש כאלה שמגיבים טוב יותר לחזרות בין 10-15 ויש כאלה שיגיבו יותר טוב לקצת יותר נמוך 10\8\6 בכל מקרה יש צורך תמיד ברוטציה גם בזה קח לדוגמא חודש ראשון של התחלת מסה עבודה משקלים כבדים קצת חזרות ואז לחזור לעלות חזרות וסטים כל הזמן יש צורך לשחק בזה , תרגילי עזר יש את הבסיס של התוכנית שהיא אמורה להיות בנויה מתרגילים מורכבים בעיקר סקוואט בנץ וכו שאלה תרגילי הליבה שאיתם אתה אמור להרים ולהתפוצץ ואז נכנסים תרגילי עזר שגם אותם הממלצה לעבוד כמה שיותר עם מוט חופשי או דמבלים להמנע כמה שיותר ממכשירים . עכשיו העניין של על מי משפיע יותר טוב יש כאלה שלדוגמא תרגיל עזר מסיום לא ירגישו איתו טוב משהו בתנועה משהו אצלהם לא ישב להם טוב לא ירגישו גירוי שהם אמורים לקבל אז מחליפים אותו לא כל התרגילים מתאימים לכולם אבל בגדול זה לא קורה עם יותר מידי תרגילים אולי 1-2 בלחץ . לעניין הדרופים והסופר סטים זה לשלבים יותר מתקדמים ולתוכניות יותר מורכבות כמו שמורבן הסביר אתה נותן את הסטים הרגלים שלך ואז נכנס ישר לעוד דרופ אחד או שניים עד לכשל זאת אומרת סיימת 4 סטים של בנץ נגיד לדוגמא של 8 חזרות היה האחרון אתה ישר מוריד משקל בוא נגיד שעם עבדת עם לצורך הדוגמא 80 קילו בנץ לרדת ל55-60 לדפוק ישר סט מקסימום עד לכשל דרופים כאלה בעיקר מבצעים בתרגילים המורכבים הבסיסים תרשום את הנתונים שלך גיל, גובה, משקל, כמה זמן מתאמן, משקלי עבודה
אוכל להמליץ לך על תוכנית

• פותח/ת השרשור
שמע העניין של להכיר את הגוף הוא הנתון של ניסיון של שנים של תוכניות אימון יש כאלה שמגיבים טוב יותר לחזרות בין 10-15 ויש כאלה שיגיבו יותר טוב לקצת יותר נמוך 10\8\6 בכל מקרה יש צורך תמיד ברוטציה גם בזה קח לדוגמא חודש ראשון של התחלת מסה עבודה משקלים כבדים קצת חזרות ואז לחזור לעלות חזרות וסטים כל הזמן יש צורך לשחק בזה , תרגילי עזר יש את הבסיס של התוכנית שהיא אמורה להיות בנויה מתרגילים מורכבים בעיקר סקוואט בנץ וכו שאלה תרגילי הליבה שאיתם אתה אמור להרים ולהתפוצץ ואז נכנסים תרגילי עזר שגם אותם הממלצה לעבוד כמה שיותר עם מוט חופשי או דמבלים להמנע כמה שיותר ממכשירים . עכשיו העניין של על מי משפיע יותר טוב יש כאלה שלדוגמא תרגיל עזר מסיום לא ירגישו איתו טוב משהו בתנועה משהו אצלהם לא ישב להם טוב לא ירגישו גירוי שהם אמורים לקבל אז מחליפים אותו לא כל התרגילים מתאימים לכולם אבל בגדול זה לא קורה עם יותר מידי תרגילים אולי 1-2 בלחץ . לעניין הדרופים והסופר סטים זה לשלבים יותר מתקדמים ולתוכניות יותר מורכבות כמו שמורבן הסביר אתה נותן את הסטים הרגלים שלך ואז נכנס ישר לעוד דרופ אחד או שניים עד לכשל זאת אומרת סיימת 4 סטים של בנץ נגיד לדוגמא של 8 חזרות היה האחרון אתה ישר מוריד משקל בוא נגיד שעם עבדת עם לצורך הדוגמא 80 קילו בנץ לרדת ל55-60 לדפוק ישר סט מקסימום עד לכשל דרופים כאלה בעיקר מבצעים בתרגילים המורכבים הבסיסים תרשום את הנתונים שלך גיל, גובה, משקל, כמה זמן מתאמן, משקלי עבודה
אוכל להמליץ לך על תוכנית
בן 16
1.74
משקל סביב ה63.5 אבל נכון לעכשיו זה 62 בערך כי ירדתי נוזלים בגלל הירידה בפחמימה
מתאמן 8 חודשיים(חודשיים הפסקות+פה ושם פספוס אימון+קרה לי פעמיים שלא התאמנתי שבוע, ככה שאני מתאמן 5 חודשיים נטו)
בנץ' 40 3X8-10
מילטרי 35 3X6-8
דדליפט 85 2X6
סקווט 2X6
נגיד אני חושב שמה שמאוד עובד טוב על הגוף שלי זה 6 חזרות דדליפט וסקווט. יש לי רגליים לא בפרופורציה ביחס לפלג גוף העליון והפרדות לא רעות בכלל. תמיד הייתי סקרן לראות אותם אחרי ייבוש 😃

כן גם לפי דעתי עדיף לך מסה למרות שאני מאוהב בחיטובים פסים נסחפים כל הגוף 6-7% אבל אם אין מסת שריר סבירה זה נירא רע.. למצב שלך לא מאוחר להתחיל SS באמת שזאת תוכנית אולטימטיבית למתחילים אני גם התחלתי אותה אחרי שנה שהתאמנתי כמו ליצן אתה תעלה בה משקלים במהירות תגיע למצב שאחרי שאתה עושה כמה ריסטים ועדין נתקע במשקלי עבודה תחליף תוכנית ותעבור לפיצולים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית