הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני התנגדות תומכי ריצה

• פותח/ת השרשור dogli_3
  • פורסם בתאריך
נראה שיש לך שתי מטרות:
1. להתחזק ואולי להוריד מעט במשקל.
2. להגיע מוכנה למרתון ת"א (מקצה מלא? )
אם זה המצב את יכולה לקצץ קצת בק"מ ומספר הריצות בשבוע ולתת דגש לאימוני כח כבר עכשיו ,ולקראת נובמבר
להעלות הילוך עם הריצות מבחינת כמות ונפח.
את קצת מתפזרת (אליפטיקל כדורגל וכו).

כל זה נכון במידה ויש לך כבר אקע בריצה ואני מניח שכן אחרת לא היית מסוגלת לרוץ שבועות של 50-70 ק"מ בלי להתפחלץ.

• פותח/ת השרשור
המירוץ ב-27.2.15.

@TvrSp12
אתה כמעט צודק במטרות שכתבת.
נשמע שבכל פעם שנכתב בפורום "להתחזק" הכוונה היא להרים כבד, ולא זו המטרה שלי (לפחות כרגע), אלא המטרה היא להמנע מפציעות.
במקור שאלתי אם יש תרגילים שתומכים בשלד (רצועות/גידים/שרירים/וואטאבר) לצורך חיזוק/שיפור היציבה והגמישות (למשל, הפיקה שלי רוקדת בגלל דלקת ברכיים (נבעה מפלטפוס מולד שלא טופל וגרם להתפתחות לקויה של הברכיים) ובטיפולי הפיזיותרפיה עליתי על כדור בוסו כדי לערער את היציבה ולאלץ את הרצועות בברך להתחזק.).
כמו כן, *לא* חשוב לי לרדת במשקל. לא אתנגד אם כן כי כאמור - פחות עומס על המפרקים בריצה, אבל ירידה במשקל היא *לא* מטרה.

אני רשומה למקצה חצי מרתון. רוצה להאמין שמרתון ארוץ בשנה שאחר כך.

בקשר למתפזרת:
*אני משחקת קטרגל כחלק מנבחרת, וזה לא הולך להשתנות ב-3-4 שנים הקרובות.
*אליפטיקל - אני פשוט נהנית מזה. מאד! אני לא יודעת להסביר במילים תחושות הנאה שנובעות מפעילות אירובית. אני לא מתאמצת בכלל, נשארת בדופק בינוני והתחושה היא של שחרור ברגליים.
*אימוני כח - התחלתי היום, הזכיר לי כמה אני מתגעגעת לתקופת המסה, ואשקול לחזור לכמה סבבי חיטוב-מסה אחרי המירוץ (בתקווה שאצליח לאכול מספיק כי בניסיון הקודם שלי היה לי מאד קשה לאכול. אכלתי כ-3000 קלוריות ליום ועליתי רק 1.5 ק"ג בחודש, אבל במשקלי עבודה טיפסתי מהר מאד). אני אתמיד באימוני הכח כי מסת השריר שלי נמוכה מאד, כנראה. המשקל שלי תקין אמנם, אבל המראה שלי מסגיר אחוזי שומן גבוהים - מה שמשאיר מסת שריר נמוכה למדי.

יש לי רקע בריצה.
אם להזניח את הריצות בצעירותי, אז יש לי רקע של פחות משנה בריצה כריצה.

המירוץ ב-27.2.15.

@TvrSp12

*אליפטיקל - אני פשוט נהנית מזה. מאד! אני לא יודעת להסביר במילים תחושות הנאה שנובעות מפעילות אירובית. אני לא מתאמצת בכלל, נשארת בדופק בינוני והתחושה היא של שחרור ברגליים.

יודע למה את מתכוונת. היו תקופות שהייתי נמרח על ההליכון אחרי שהייתי עושה ריצה רגילה במשך חצי שעה באותו קצב או אימון אינטרוולים בקצבים משתנים שכלל ספרינטים וזה ממש לא היה דומה באימון אינטרוולים שהייתי עושה על האליפטיקל.

אני לא מכיר תרגילים שאמורים לחזק שלד אולי אחד מהמאמנים כאן יוכל להמליץ.
אבל אם את רוצה להשיג מראה שרירי במידה מסוימת כן תצטרכי אולי לעשות מסה עם פלוס פלורי עדין.
לגבי כל השאר זה עניין של סדרי עדיפויות אבל כדאי קצת למתן את האירובי, עובדה שנפצעת.
בכל מקרה בהצלחה בחצי (רצתי אותו בשנה שעברה)

Back
למעלה תחתית