הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנוגע למעבר מחדר כושר לקרוספיט

• פותח/ת השרשור KaToM
  • פורסם בתאריך

KaToM

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אני בזמן האחרון מתענין בנושא של קרוספיט
עכשיו אני עדין לא ניתקלתי באדם שעבר מחדר כושר לקרוספיט
(התאמנתי בחדר כושר קרוב לשנה ועקב פציעה חזרתי לפני כמה ימים )

אני צריך בבקשה דעות בנושא 😃

לא הבנתי את השאלה? נראה לי ש90 אחוז ממתאמני הקרוספיט התאמנו בחדרי כושר לפני ועברו, מה השאלה?

• פותח/ת השרשור
השאלה איפה עדיף להתאמן בקרוספיט או בחדר כושר?
המטרה שלי תכלס זה פיתוח גוף
אבל ממה שראיתי גם בקרוספיט מפתחים תגוף
אז אני טיפה מבולבל מהנושא 😛

בקרוספיט לא מפתחים גוף , בקרוספיט מתאמנים. הגוף זה הפיצוי אבל אפשר להגיע רק עד לרמה מסויימת
אם המטרה שלך פיתוח גוף, תשאר בחדכ...

• פותח/ת השרשור
הבנתי
תודה רבה

בקרוספיט לא מפתחים גוף , בקרוספיט מתאמנים. הגוף זה הפיצוי אבל אפשר להגיע רק עד לרמה מסויימת
אם המטרה שלך פיתוח גוף, תשאר בחדכ...
אלא שבשום חדר כושר לא ראיתי כל כך הרבה גברים חטובים כמו בקרוספיט...😳
ומשום מה אצל הנשים זה עובד הפוך.... אתה יכול להסביר לי את זה??
😃

אלא שבשום חדר כושר לא ראיתי כל כך הרבה גברים חטובים כמו בקרוספיט...😳
ומשום מה אצל הנשים זה עובד הפוך.... אתה יכול להסביר לי את זה??
😃

תלוי על איזה נשים את מסתכלת בארץ או בחו"ל?
ולגביי ה"חטובים" זה ברור כי קרוספיט מאד מטבולי כלומר הוא מאד מאד מזרז שריפת שומן , המטקונים בעיקר. תוסיפי לזה את העובדה שהרבה מהקרוספיטרים אוכלים "נכון" תגיעי למצב שרובם הגדול חטובים, אגב זה שהם חטובים לא אומר שהם "חזקים" 90 אחוז מהקרוספיטרים בארץ לא "חזקים" למרות שהמצב הזה במגמת עליה מתמדת ונהייתה לזה מודעות הרבה יותר גדולה.
גם עבודה על טווח חזרות גדול בדר"כ מפתחת המון מאסת שריר וזה חלק מרכזי בקרוספיט

תלוי על איזה נשים את מסתכלת בארץ או בחו"ל?
ולגביי ה"חטובים" זה ברור כי קרוספיט מאד מטבולי כלומר הוא מאד מאד מזרז שריפת שומן , המטקונים בעיקר. תוסיפי לזה את העובדה שהרבה מהקרוספיטרים אוכלים "נכון" תגיעי למצב שרובם הגדול חטובים
בארץ.
ברור שיש נשים חטובות שעושות קרוספיט אבל הפתיע אותי הפער שראיתי בין גברים לנשים בכמעט כל קבוצה שראיתי. כאילו שה"שיטה" עובדת רק על מגזר אחד.

בארץ.
ברור שיש נשים חטובות שעושות קרוספיט אבל הפתיע אותי הפער שראיתי בין גברים לנשים בכמעט כל קבוצה שראיתי. כאילו שה"שיטה" עובדת רק על מגזר אחד.

ממממ אני מסכים איתך , לגביי הארץ. אין לי מושג למה זה ככה

בארץ.

אני חושב שהסיבה לתופעה שאת מתארת נעוצה בכך שברוב המקרים, אותו מגדר שאת מתארת ש"השיטה" עובדת עליו, מורכב מאנשים שהגיעו לקרוספיט כדי להתאמן, להשתפר ולהתחזק ואילו המגדר השני, ברוב המקרים, מגיע כי "שמעתי שזה מחטב ויורדים הרבה במשקל".
תוסיפי לכך שבד"כ, הקבוצה הראשונה גם משקיעה הרבה יותר באימוני כוח, בנוסף למטקונים ואילו הקבוצה השנייה לא מתקרבת לזה...

בארץ.

זה כל כך נכון! מדי פעם אני מביטה בתמונות ממועדוני קרוספיט ושמתי לב שזאת באמת סוג של "תופעה" מעניינת...😳
אגב בחו'ל זה באמת קצת שונה...יש להן יותר מודעות למה שנכנס לפה...

אני חושב שהסיבה לתופעה שאת מתארת נעוצה בכך שברוב המקרים, אותו מגדר שאת מתארת ש"השיטה" עובדת עליו, מורכב מאנשים שהגיעו לקרוספיט כדי להתאמן, להשתפר ולהתחזק ואילו המגדר השני, ברוב המקרים, מגיע כי
חשבתי שאתה הולך לסיים את המשפט -
ואילו המגדר השני מגיע כי הוא בא להתרשם מהראשון"....🤣

שניהם מגיעים כדי להתחטב ולהראות יותר טוב אל תשלה את עצמך אבל ההסבר שאתה מציע בהחלט נשמע לי נכון.
אולי מאמני קרוספיט צריכים לקחת בחשבון את העובדה הזו ולהתאים את האימונים לפי מגדר. אצל נשים להאריך פרקי כוח על חשבון פרקי האירובי בתוך האימון או אולי לבנות לנשים אימון כוח משלים לאימוני הקרוספיט.
למרות האטרקציה שבלהתאמן בחברת גברים חטובים וערומים חלקית מבחן התוצאה חשוב וצריך להתייחס לזה.
@Crossfiter ?

אל תעשה את זה לעצמך חחחחחחחחח
ובנוגע לשאר הדיון פה , העובדה הפשוטה שאתם רואים יותר חטובים בקרוספיט מאשר חדר כושר היא שכל מי שעוברת לו בכלל המחשבה "טוב אני רוצה להתאמן" הצעד הראשון שהוא בדרך כלל יעשה זה להרשם למכון , ואין להם מושג בכלל מזה קרוספיט ורק לאחר שהם מקבלים קצת ניסיון הם מכירים את ענף הספרוט הזה , ואז מן הסתם רוב חברי הקבוצה בקרוספיט יהיו עם ניסיון קצת של איך אוכלים איך מתאמנים וכו כו מאשר עשרות הליצנים שאת רואה שבאים לחדרי כושר כדי להתחיל עם בחורות ולא להתאמן , ובנוסף לרוב האנשים בארץ אין את כוח להשקיע להגיע לרמת חיטוב ברמה גבוה (5-7%) לדעתי ההישראלים לא הולכים מספיק בגדול לדוגמא כמו האמריקאים ויותר מידי מוותרים לעצמם שניהיה קשה ומעדיפים להגיד ולתרץ "אני מעדיף מסה רוצה להיחות ענק ואז לחטב" חארטה פשוט יותר כיף וקל להיות בתפקיט של מסה מאשר תפריט של להגיע ל6-7% שומן להיות פסים נסחפים בכל הגוף (אני אישית מאוהב במראה הזה ואני אעשה כל מה שצריך להגיע אליו)

קבצים מצורפים

• IMG_5517.PNG
    IMG_5517.PNG
    KB 246.1 · צפיות: 264
נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שאני מתכוון פיתוח גוף אני לא מתכוון לבאדיבילדנג
אני מתכוון להוריד את אחוז השומן ל10-13%
ולעצב את הגוף לצורה שיהיה חטוב וטיפה יותר מסה של שריר
הייתי באימון ניסיון ובאמת העובדה שזה קבוצה שעובדת עם בן אדם שאפשר לשאול אותו שאלות והוא עוזר
מאוד עורר בי ענין להתאמן בקרוספיט
אבל אני לא יודע אם זה באמת יממש את הצרכים שלי של הורדת % שומן והוספת מסת שריר
קצת מבולבל מהנושא 🫤

לטעמי קרוספיט זאת ממש לא הדרך , באדיבילדג הפרוש של זה : "פיתוח גוף" זה לא בהכרח אומר להגיע לגודל של דוריאן יאטיס ולא בהכרח אומר שימוש בחומרים , אתה רוצה אחוז שומן נמוך עם מקסימום שריר זה באדי בילדניג , לאיזה גודל תגיע זה כבר שאלה של זמן ושל שימוש בחומרים
אני הייתי ממליך לך להתחיל ליקרוא ולהתעניין באיך מבצעים חיטוב טוב מחינת תפריט שהוא כמו שאתה בטח כבר יודע 70% מתוצאות ובמיוחד בחיטובים יש צורך אפילו יותר לתת לו דגש ובנוסף תוכנית אימונים מתאימה , אם אתה לא מתאמן ותיק הייתי ממליך לך בחום על הלינארית , או כל תוכנית AB בסיגנון הזה 3 פעמים בשבוע + 100-120 דק ארובי בשבוע (זה כבר תלוי בכמה אתה אוכל וכמה אתה מוציא ואת זה תצרך לקרוא ולחפש לבד איך עושים , תתחיל בפרוטקולים של חיטוב ושרפית שומן עיקש)

@מרטין
מבחן התוצאה אומר שבקרוספיט כן מורידים א.ש וכן יש בנות חטובות ושנראות טוב. אבל אם את מדברת על הטופ בארץ של הספורטאיות קרוספיט יש חלק וחלק ואני מאמין שהרבה קשור לגנטיקה וכו'. כי אצל בחורה הדברים ש"נדרשים" ממנה לעשות בארץ לא ברמה שנדרשת בגיימס למשל , שם אין מצב שתראי ספורטאית "שמנמנה" בלי ריבועים אני מאמין שככל שהרמה תעלה כך גם ה"מראה" של הספורטאיות
יש פער גדול בין הרמה שתחרותית של הגברים לנשים לדעתי, מאיתנו דורשים לעשות מאסלאפים \ לההניף 100+ ולרוץ 2 ק"מ בפחות מ8 דקות, אין מצב שגבר שהוא לא "יחסית" חטוב ועם מאסת שריר מכובדת יעשה כזה דבר
אבל מהנשים אין דרישה להניף יותר מידי (איזור ה40-50 קילו) לא נותנים להם מאסלאפים וכו' וכו' אז הרבה מסתדרות עם ה"מראה" הסטנדרטי והיכולת הספורטיבית המעולה אבל כנראה זה עדיין לא מספיק לשים את ה"מראה" הזה שאת מדברת עליו בפרונט של הספורטאיות למרות שאם את מכירה את סשה ואלין וכו' וכו' יש כמה שנראות פשוט מעולה (מבחינה ספורטיבית) חטובות ומאסת שריר יפה.

Back
למעלה תחתית