הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ לא עשיתי כושר שנים, מתקשה להתחיל

• פותח/ת השרשור Mercury
  • פורסם בתאריך
באופן אישי הייתי מנסה כל פעם קצת לשפר כל עוד זה לא גורם לך להרגיש רע
אני לא חושבת שלמישהו יש מוסג... אז כך שזה בסדר. אני משתדלת להתנהל כבן אדם "רגיל" ופשוט להיות מודעת לגבולות שלי.
לא הייתה מוסיף עוד משהו חוץ מאימוני כוח? קפיצות בחבל? קפיצות על מדרגה? או שאר הדברים עם דגש על כוח מתפרץ? בתור אימון נפרד כמובן.

וזהו! זאת פעם האחרונה שאני מעלה את הנושא הזה! מבטיחה 🤭

אין שום קשר לכוח מתפרץ, מעבר לשלב הזינוק בספרינט תחרותי כוח מתפרץ הוא זניח עבור ריצה.
הייתי מחפש פעילות אירובית כמו אופניים שתאפשר לך להעלות דופק בצורה מתונה יותר.

הייתי מחפש פעילות אירובית כמו אופניים שתאפשר לך להעלות דופק בצורה מתונה יותר.
אופניים לא כול כך מתאים כי הברכיים מתילות לכאוב דיי מהר. אבל הבנתי את הכוונה לגבי הדופק. ינסה למצוא משהו.
תודה!!!

• פותח/ת השרשור
הפך להיות שרשור מעניין....

אני מבחינתי פשוט הולך לצאת לריצות קצרות כל יום ואז לנסות לאט לאט לרוץ קצת יותר. אם היום זה 5 דקות אולי עוד חודש זה כבר יהיה 10... העניין הבעייתי הוא לרזות, רק לפני שבועיים הפקסתי לעשן וקצת קשה לי לא לאכול שטויות כל היום. ברגע שזה ירגע אני אתחיל גם לעבוד על תפריט הרבה יותר מתאים מהיום.

הרבה עבודה קשה מולנו, נקווה שנעמוד בזה!

תתחיל לקרוא על תזונה. אין סיבה שתמנע מאצמך אוכל! פשוט תקבל החלטות חכמות יותר לגבי מה בידיוק אתה אוכל. ברגע שתתחיל להקפיד על אוכל איכותי ומזין, תראה שהחשק הזה לאכול כול הזמן יעלם מעצמו.
ובדרך כלל אנשים מגלים שהם צריכים לאכול הרבה יותר ממשנדמה להם כשהם "אמורים להיות בדיאטה"

בהצלחה!

אני עם רקע דומה שלך (גובה גיל וחוסר פעילות) התחלתי עם ריצות רק כשהגעתי לסביבות 80 ק"ג כששקלתי יותר מזה ריצה הרגישה לי כאילו אני המפרקים שלי ברגליים
עוד רגע מזדכים על עצמם.
עד אז עשיתי אליפטיקל ושחייה.

נ.ב
לא הייתי איזה רץ מצטיין בתור נער אבל אחרי כל כך הרבה שנים זה לא ממש משנה.

אני לא אגיד שאין שום קשר בין שרירים חזקים לריצה, אבל זה קשר קלוש למדי.
תוכל למצוא רצים ברמות הגבוהות ביותר שהם מאוד חלשים ודדליפט של 60 קילו יראה להם כמו משימה בלתי אפשרית
שוב אמרתי בתחילת הדברים שלי שאני לא מומחה לזה , אך המעסה הרפואי שלי מתחרה בטאטלונים ובמרטונים ומידי פעם הוא כן מסביר לי על זה , וממה שהוא אומר יש קשר די גדול בין מסת השרירים ברגליים להחזיק לריצות ארוכות והסיבלת לב הראיה הוא הדבר האחרון שיגרום לך קושי להחזיק את עצמך לריצות כאלה ארוכות , וזאת בהנחה שאתה מבצע טכניקה טובה וכל שאר האלמנטים הדרושים לריצות למרחקים האלה , ואף לריצות קצרות יותר יש יותר חשיבות למסת השרירים בכל הגוף , כך לדוגמא את כל הרצים עד 400 מטר באולמפדיה הם בגדלים מטורפים ומסת השריר שלהם בכל הגוף מאוד גדולה מפני שהם נעזרים בכל הגוף לספרינטים האלה, אך שוב אני לא יודע עד כמה יש לו ידע בתחום אך אני חייב לציין שאני התעסקתי בזה הקשתי לעצות שלו והן אכן שיפרו לי את התוצאות , אני כן יודע שהוא למד את זה בויינגיט והוא מוסמך ויש לו תוצאות מאוד מרשימות אבל בין זה לבין לדעת באמת מה הוא אומר יש הבדל, ראיתי את זה מספר פעמים , אנשים שהם מאוד מרשימים אך אין להם באמת ידע מדיוק.

ריצות קצרות עד 800 מטר אכן דורשות מסת שריר מפותחת. בריצות ארוכות הסיפור שונה, מה ש'מפיל' רצים בשלבים האחרונים של מרתון/טריאתלון היא עייפות. והדרך לטפל בה היא באמצעות אימוני ריצה ולא בהכרח אימוני כוח.

סתיו,ראית פעם איך נראה רץ מרתון ברמה עולמית? מסת שריר היא לא אחד מהמאפיינים שלהם

אחד מרצי ה 10 ק'מ המהירים בארץ, 31 דקות ל 10 ק'מ (כמעט 20 קמ'ש)
_20140705_212815.JPG

השאלה היא האם לנסות לעשות עם זה משהוא? או להפסיק לחפור בזה/להיות תקועה אל זה ולהמשיך להתמיד עם אימוני כוח וזהו?
ועם כן, אז מה?
האם ניסיתי לרוץ בהפוגות?
כשהתחלתי גם אני לא הייתי מסוגלת לרוץ יותר מדקות ספורות בגלל כאבים בשוקיים.
מה שפתר לי את זה הן ריצות לפרקי זמן קצרים של 1-2 דקות בעצימות מתגברת. נגיד הייתי מתחילה בקצב 8-9 וכל פעם מעלה עד ל13-14.
באותה תקופה גם עבדתי הרבה על הבוסו כי קראתי שזה יכול לסייע לחיזוק של הרצועות.
אחרי כחודשיים הצלחתי לרוץ 4-5 ק"מ רצופים אבל עדיין מעדיפה אינטרוולים. זה פשוט פותר לי את השעמום של הריצה...😃

לפי דעתי לכל מי שמתוסכל מיכולת הריצה הלא גבוהה בתחילת האימונים אני
הייתי ממליץ להשתמש בשיטת ה'ריצה הליכה' אני לא רוצה לפרסם כאן אף אחד
לכן יש עוד מידע בקישור הבא:
http://running.about.com/od/getstartedwithrunning/ht/runwalk.htm

בנוגע ל'איך להתחיל' - לחפש בגוגל תוכנית ריצה למתחילים למרחק שתרצה
לרוץ 5\10\42 ותתמיד.
במידה והינך מתאמן לבד ובתחילה תרגיש שיפור ניכר תוך זמן קצר הייתי נמנע
מלהגדיל את המרחק ריצה השבועי יותר מ10% פר שבוע והייתי נשאר אפילו על
הצד הבטוח של עד 5% תוספת רק כדי להמנע מפציעות וכד' לפחות לחודשיים הראשונים.

בהצלחה.

האם ניסיתי לרוץ בהפוגות?
ניסיתי בעבר. אבל בגלל שזה היה קשה ולא היה מי שידרבן אותי נשברתי מהר ופשוט עזבתי.
היום מתבאסת להתחיל כי לא באה לי ליצור לעצמי עוד כישלונות.... אז כשהתחלתי להתאמן אמרתי נתחזק וננסה שוב פעם... עדיין מתחזקת....😉

Back
למעלה תחתית