הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להתחיל ss

• פותח/ת השרשור Maors
  • פורסם בתאריך

Maors

משתמש מתחיל
215
4
נק' מוניטין:
4
215
4
אני עוד מעט מסיים חיטוב(ב60 קילו) ואני מתכוון להתחיל SS לפי הרבה המלצות פה

בנץ פרס 12.5 בכל צד
פרס ( זה משנה אם אני עושה עם משקולות? בעמידה/ישיבה?) בעמידה אני עושה משקולת של 12.5 כל יד 7 חזרות 3 סטים
אני מתכוון להחליף את פאוור קלין במתח
סקוואט 55 קילו
ודדליפט עדיין לא עשיתי
אני מתכוון במהלך החיטוב ללמוד את הטכניקה של הדדליפט ולתקן את הסקוואט
(שבוע שעבר עשיתי סקוואט והעלתי יותר מידי כנראה והתחיל לי כאב (נראה לי בפיקה ) בברך
אני מתאמן קצת יותר מחצי שנה (התאמנתי במהלך השנים האחרונות והפסקתי אבל לא אכלתי מספיק אז לא גדלתי ורק שמרתי על כושר)
התוכנית SS עדיין תתאים לי?
נ.ב בן 18

מה המטרה שלך בסופו של דבר?

להיות חטוב עם מסת שריר גבוהה

טוב זה מן הסתם תהליך ארוך, אבל אם זו המטרה העיקרית שלך אולי דווקא עדיף לך FBW (עדיין לעבוד כוח) פשוט לא SS טהור
שאתה לא מאמן ידיים וכו', אבל זו רק המלצה אישית שלי, SS עובדת בעיקר על הפלג גוף תחתון, אני מנחש שזה לא הלוק שאתה מחפש.

אבל אם אתה עדיין בעניין של SS חכה לתשובה של אחרים שעשו את התוכנית.

• פותח/ת השרשור
טוב זה מן הסתם תהליך ארוך, אבל אם זו המטרה העיקרית שלך אולי דווקא עדיף לך FBW (עדיין לעבוד כוח) פשוט לא SS טהור
שאתה לא מאמן ידיים וכו', אבל זו רק המלצה אישית שלי, SS עובדת בעיקר על הפלג גוף תחתון, אני מנחש שזה לא הלוק שאתה מחפש.

אבל אם אתה עדיין בעניין של SS חכה לתשובה של אחרים שעשו את התוכנית.

בכל מקרה אני חושב שהתרגילים האלה מאוד טובים(לפי התגובות שקראתי) אז ללמוד אותם זה משהו שאני אצטרך בכל מקרה לתוכנית טובה
אבל אני מסכים איתך שזה החלק שמפריע לי עם הss אני רוצה תוכנית שתעבוד בצורה טובה על הפלג גוף עליון (אפילו לתת לו יותר דגש מהפלג גוף תחתון ) וזה משהו שSS פחות מתאימה לו

SS מתאימה למי שרוצה להתחזק. לא למי שרוצה להיות עם מסת שריר גבוהה וחטוב.

בכל מקרה אני חושב שהתרגילים האלה מאוד טובים(לפי התגובות שקראתי) אז ללמוד אותם זה משהו שאני אצטרך בכל מקרה לתוכנית טובה
אבל אני מסכים איתך שזה החלק שמפריע לי עם הss אני רוצה תוכנית שתעבוד בצורה טובה על הפלג גוף עליון (אפילו לתת לו יותר דגש מהפלג גוף תחתון ) וזה משהו שSS פחות מתאימה לו

שאלת אם SS תתאים לך, המטרה שלך נשמעת לי שונה, לכן אמרתי את מה שאמרתי, ואתה יכול לעשות אותם תרגילים בFBW פשוט להוסיף טיפה יותר נפח בכך שתעבוד גם על ידיים וכו', לא להגזים, אבל יותר נפח מSS ולתת גם דגש לפלג גוף עליון.

• פותח/ת השרשור
שאלת אם SS תתאים לך, המטרה שלך נשמעת לי שונה, לכן אמרתי את מה שאמרתי, ואתה יכול לעשות אותם תרגילים בFBW פשוט להוסיף טיפה יותר נפח בכך שתעבוד גם על ידיים וכו', לא להגזים, אבל יותר נפח מSS ולתת גם דגש לפלג גוף עליון.
יש לך דוגמא לתוכנית?
SS מתאימה למי שרוצה להתחזק. לא למי שרוצה להיות עם מסת שריר גבוהה וחטוב.
אבל הבנתי מתשובות שענו פה שהבסיס זה להתחזק ומשם יותר קל להעלות מסת שריר(להתחיל בתוכניות כוח ואז לעבור למסה)

אבל הבנתי מתשובות שענו פה שהבסיס זה להתחזק ומשם יותר קל להעלות מסת שריר(להתחיל בתוכניות כוח ואז לעבור למסה)
אם הבנת את זה אז הכל בסדר. פחדתי כי הרבה אנשים יוצאים מכאן עם תודעה כוזבת לגבי אופי השפעת SS על הגוף. הדעה האישית שלי היא לעשות את SS על מנת לנצל את אפקט המתאמן המתחיל בכל התקופה שבה אתה מרגיש שלפחות בתרגילי פלג גוף תחתון של SS אתה מסוגל להתקדם מאימון לאימון. רוב הגברים מסוגלים להגיע לפחות לסביבות ה100-120 סקוואט בתקופה הזאת וזה בסיס נהדר לתוכניות פיצולים שיובילו אותך למסת שריר טובה יותר שמפולגת טוב יותר בין שרירי הגוף.

• פותח/ת השרשור
אם הבנת את זה אז הכל בסדר. פחדתי כי הרבה אנשים יוצאים מכאן עם תודעה כוזבת לגבי אופי השפעת SS על הגוף. הדעה האישית שלי היא לעשות את SS על מנת לנצל את אפקט המתאמן המתחיל בכל התקופה שבה אתה מרגיש שלפחות בתרגילי פלג גוף תחתון של SS אתה מסוגל להתקדם מאימון לאימון. רוב הגברים מסוגלים להגיע לפחות לסביבות ה100-120 סקוואט בתקופה הזאת וזה בסיס נהדר לתוכניות פיצולים שיובילו אותך למסת שריר טובה יותר שמפולגת טוב יותר בין שרירי הגוף.
אז לפי דעתך כדאי לי להתחיל איתה לכמה חודשים ומשם לעבור לתוכנית פיצולים עם דגש על העלאת מסת שריר?

גם לדעתי עדיף לך fbw , כי ככה תוכל לפצל את הנפח שווה בין כל חלקי הגוף וגם תוכל להתאים תרגילים שיכולים להתאים יותר למסת שריר.
אם תעשה ss קח בחשבון שאולי תרצה לעבור מלאו בר להיי בר סקוואט, או לעבור מדדליפט קונבצניונלי לדדליפט רומני.

נערך לאחרונה:

תסכים איתי שזה יוביל לרגליים די דומיננטיות לעומת הפלג גוף עליון, משהו שהוא לא ממש מעוניין בו אני מניח (הוא מדבר יותר על מראה)
גם אם הוא באמת יוסיף מסת שריר גבוהה מSS (והוא כן אם הוא יצליח) זה יהיה הרוב לפלג גוף תחתון, הבנץ והדדליפט לא באמת
יגרמו לו להיות בעל מסת שריר גבוהה במקומות כמו הידיים, כתף אחורית, גב עליון וכו'
אז לפי דעתך כדאי לי להתחיל איתה לכמה חודשים ומשם לעבור לתוכנית פיצולים עם דגש על העלאת מסת שריר?

מה שSS תתן לך זה פתיחה מעולה מבחינת מסת שריר ברגליים, וחלקים בפיגור כמו ידיים, כתף אחורית / צדדית וכו'
החלטה שלך, ואני מקווה שאנשים פה לא יראו כאילו תקפתי את ריפטו בכבודו ובעצמו, זה משהו עם היגיון.

כן

תסכים איתי שזה יוביל לרגליים די דומיננטיות לעומת הפלג גוף עליון, משהו שהוא לא ממש מעוניין בו אני מניח (הוא מדבר יותר על מראה)
גם אם הוא באמת יוסיף מסת שריר גבוהה מSS (והוא כן אם הוא יצליח) זה יהיה הרוב לפלג גוף תחתון, הבנץ והדדליפט לא באמת
יגרמו לו להיות בעל מסת שריר גבוהה במקומות כמו הידיים, כתף אחורית, גב עליון וכו'

כדי שהרגליים יהפכו להיות דומיננטיות צריך שזה יהיה תהליך הרבה יותר ארוך מ3-4 חודשי SS. פה סה"כ מדובר בתקופה די קצרה שבה אתה מסוגל להוסיף 7 וחצי קילו בשבוע לסקוואט. כמו שאמרתי, המטרה בSS היא חיזוק וניצול אפקט המתאמן במתחיל. כל עוד אתה יכול להתחזק בקלות זה בזבוז לא לנצל את זה.

כן

כדי שהרגליים יהפכו להיות דומיננטיות צריך שזה יהיה תהליך הרבה יותר ארוך מ3-4 חודשי SS. פה סה"כ מדובר בתקופה די קצרה שבה אתה מסוגל להוסיף 7 וחצי קילו בשבוע לסקוואט. כמו שאמרתי, המטרה בSS היא חיזוק וניצול אפקט המתאמן במתחיל. כל עוד אתה יכול להתחזק בקלות זה בזבוז לא לנצל את זה.

למי זה בזבוז? לבן אדם שמתעניין בכוח או לבן אדם שרוצה להיות ''חטוב עם מסת שריר גבוהה?''
שוב, אתה מתחזק, אבל חלקים מסוימים נשארים מאחור.

למי זה בזבוז? לבן אדם שמתעניין בכוח או לבן אדם שרוצה להיות ''חטוב עם מסת שריר גבוהה?''
שוב, אתה מתחזק, אבל חלקים מסוימים נשארים מאחור.
להיות חטוב עם מסת שריר גבוהה זה תהליך שבדרך כלל גם עם הרבה עבודה והשקעה יקח לבן אדם הממוצע כמה שנים. לשרוף כמה חודשים על בסיס של כוח (גם אם בעיקרו בפלג גוף תחתון) לא יזיק מבחינת המטרה הסופית ולא יעכב אותך. לעומת זאת הוא כן יעזור לך בהרבה תחומים אחרים כאשר תתחיל לפצל שרירים אחרי שתסיים עם תוכנית הכוח. לא ביצעתי מחקר אמפירי בעניין וגם לא יצא לי לקרוא על אחד אבל הסבירות שסקוואט כבד יותר יעזור לבנות מסת שריר לתווך הארוך גבוהה יותר מלבזבז 3 חודשים נוספים על קצת יותר פיצול לשרירים קטנים, וזה עוד בלי להתייחס לפעילות ההורמונלית שמתרחשת בגוף בתרגילי בסיס המשלווים אחוז גבוה של שרירי הגוף כמייצבים ותועלות נוספות הנובעות מהעובדה שאתה עובד על הcore של הגוף ולא משקיע את המשאבים שלך בתחילת הקריירה על דברים שוליים למתאמן שעוד לא נסגר על הבסיס.

אני לא אוהב את איך שאתה מתבטא בעניין של "חלקים מסוימים נשארים מאחור" כאילו שסקוואט זה גזר דין "תחת גדול בייספס קטן". זה ממש לא. אלה אם תעשה SS שלוש שנים בלי לפצל שום דבר. אני רוצה למקד אותך לרעיון המרכזי מאחורי אימוני כושר בלי קשר כרגע למטרה הספציפית שלך. המטרה היא הקפדה לתקופת זמן ארוכה! כשמדברים על הקפדה לתקופת זמן ארוכה תקופות שוליות כמו כמה חודשים פשוט לא נכנסות למשוואה מבחינת עיכוב של המטרה או בניית חוסר פרופורציה או חיות אחרות בסגנון ולכן החסרונות שאתה מתאר כלל לא רלוונטיים אלה אם אתה מתאמן רק לקראת הפאנג'ויה.

Back
למעלה תחתית