הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי משקולנות

WeakLink

משתמש מתחיל
75
12
נק' מוניטין:
15
75
12
היי, אני חדש בפורום התאמנתי 8 חודשים במכון, כחצי מהזמן עשיתי SS, ואחר כך עברתי לפיתוח גוף ועבדתי מאוד דומה רק בחזרות יותר גבוהות עם יותר נפח (די טפשי נראלי).
עכשיו עברתי לקבוצת משקולנות, אני סומך על המאמן לבקר את הטכניקה שלי אבל לא ממש סומך על התוכנית שלו ועל הרבה מהתרגילים שהוא נותן, האם אפשר לקבל כאן טיפים בנושא תוכנית למשקולנים?
דבר נוסף, במסגרת הקבוצה ניתן לצאת לתחרויות משקולנות ותחרויות פאוורליפטינג גם, אז רציתי לשאול אם אפשר להתקדם גם בפאוורליפטינג בזמן שאני מתאמן במשקולנות (בעיקר בגלל שאני כנראה יעבוד לא מעט זמן עם משקל לא גבוה לתרגול טכניקה של ההרמות האולימפיות), נגיד לעשות איזושהי תוכנית פאוורליפטינג יחד עם המשקולנות?
אם כן ניתן לקבל כאן מענה לזה אז שאלה ראשונה שיש לי בינתיים זה ככה, המאמן נותן לעשות בחימום muscle snatch ואז snatch grip behind the neck press, זה עם מוט של 20 אבל התנועה מאוד לא נוחה ושמעתי שלא טובה לrotator cuff או משהו כזה, מה אתם חושבים ?

לקרוא ספר ולעשות SS לא ממש נקרא ניסיון - בטח לא בויטליפטינג.
זה כמו להגיד שגזמת כמה ענפים אז יש לך ניסיון בגננות.
לכן אמרתי מעט. אבל בוא אני יגיד לך משהו, ss זה ספר מאוד הגיוני והייתי אומר גם מדעי שלוקח אותך מההתחלה ומלמד אותך בערך את כל הבסיס של הבסיס בתחום הכוח. לאחר מה שאני קראתי ולמדתי (לא רק ss) אני רואה חלק גדול מהאימרות של מאמנים ותיקים בארץ כלא הגיוניות פשוט וממש סותרות דברים רציונלים שלמדתי לפני.
אז רגע, בלי קשר לדיון הזה, מה היית ממליץ לעשות כדי להתחיל להבין בוייטליפטינג, ספר, להקשיב נטו לדעה של המאמן, לשמוע דעות של מאמנים שונים, לשאול בפורום ...?
כמו שאמאתי זה לא אתי להתאמן אצל מאמן אחד ולהקשיב לאחר, אבל... פאק איט. ממליץ לך להתחיל מהספר של גרג אברט, קנה גם תספר של טומי קונו.

אז רגע, בלי קשר לדיון הזה, מה היית ממליץ לעשות כדי להתחיל להבין בוייטליפטינג, ספר, להקשיב נטו לדעה של המאמן, לשמוע דעות של מאמנים שונים, לשאול בפורום ...?
תתחיל מלהקשיב למאמן, תראה סרטונים, תקרא חומר מקצועי ותתרגל - עם הזמן תגיע למסקנות איך צריך לפעול.

טוב אז אני אסמוך עליו מעכשיו בלי שאלות, אבל לכל מקרה אם זה יעניין כאן מישהו הוא הבטיח לכתוב לי תוכנית מאורגנת בקרוב ואני אפרסם אותה כאן, תודה על העזרה

והתרגיל שהראת די הגיוני לא הייתי שואל לגבי ...

בעיקרון אתה יכול להסתכל בלוג שלי, מנובמבר שעבר שזה בערך 8 חודשים התחלתי להתאמן WL נטו בתוכניות שלא הבנתי ולא חשבתי שהם הגיוניות, אבל עשיתי בול מה שהמאמנת אמרה לי בנוסף כל אימון הייתי מחויב לעשות פשיטות גו על ספסל ומרפקים. ההנפה והדחיקה שלי עלו ב20 קילו, והקלין ב17.5.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית