סרטון Power Clean - תעזרו לי ללמוד ? סרטון שלי

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
התחלתי ללמוד פאוור קלין, הרגשתי ממש טוב עם התרגיל, אחד התרגילים המגניבים
אני כמעט בטוח שהטכניקה שלי לקויה כי אין מי שילמד אותי

מי שמכיר/יודע/ביצע אבקש את עזרתכם לדגשים, מה טוב מה לא טוב...
תודה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה שזה קל לו לא אומר שהוא יכול ללמוד עם המשקל הזה את התנועה, יותר מזה אין שום סיכוי שהוא ילמד לעבוד נכון עם 60 קילו אם הוא לא יודע איך לעבוד עם מקל (גם אם תסתכל בסרטון אתה תראה שהם עובדים עם מקל, למרות שאני משוכנע שחצי מהגברים שם חזקים מספיק ע"מ להריק 50 קילו).
הוא חייב להתחיל לעבוד לאט עם מקל ורק אחרי שהוא קלט את התנועה הוא צריך לעבור למוט ריק (הוא לא צריך שום תאוצה עכשיו, אין לו מושג מה לעשות עם התאוצה הזאת).
MOO אתה שאלתה את השאלה ואני עניתי אם אתה באמת מעוניין ללמוד אז אני מציע לך ליישם את הדברים במקום להתחכם.

• פותח/ת השרשור
אני צוחק
תודה על התשובות
אני קורא את הפרק וכל אימון אני אנסה לתרגל קצת
לדעתי חשוב לתרגל גם את התנועה בלי משקל וגם עם משקל כדי שתהיה תנופה

זה שזה קל לו לא אומר שהוא יכול ללמוד עם המשקל הזה את התנועה, יותר מזה אין שום סיכוי שהוא ילמד לעבוד נכון עם 60 קילו אם הוא לא יודע איך לעבוד עם מקל (גם אם תסתכל בסרטון אתה תראה שהם עובדים עם מקל, למרות שאני משוכנע שחצי מהגברים שם חזקים מספיק ע"מ להריק 50 קילו).
הוא חייב להתחיל לעבוד לאט עם מקל ורק אחרי שהוא קלט את התנועה הוא צריך לעבור למוט ריק (הוא לא צריך שום תאוצה עכשיו, אין לו מושג מה לעשות עם התאוצה הזאת).
MOO אתה שאלתה את השאלה ואני עניתי אם אתה באמת מעוניין ללמוד אז אני מציע לך ליישם את הדברים במקום להתחכם.
אני מדבר עכשיו רק מניסיון אישי:
עם מוט ריק אני עובד חרא.
עם כל משקל שהוא בין 75 ל90% אני עובד בסדר בפאוורקלין.
עם משקלים שהם למקסימום אני פשוט עושה כל מה שאני יכול להביא את המשקל למעלה וזה עולה לי בטכניקה.

עם משקלי בדיחה אתה אפילו לא יכול להרגיש אם אתה עושה נכון או לא כי המשקל יעלה למעלה גם אם תרים אותו עם הזין.

עכשיו שכל אחד יעשה את השיקולים...

החלטת כי?

אני מדבר עכשיו רק מניסיון אישי:
עם מוט ריק אני עובד חרא.

זאת בעיה. לא כי כ"כ חשוב להיות מסוגל לעשות PC עם מוט ריק, אבל בגלל שזה מראה שכנראה אתה לא ממש סגור על איך התרגיל צריך להראות, איפה ואיך המוט צריך לעבור ומה צריך להיות מצב הגוף שלך ביחס אליו, וזה כבר משהו שבהחלט יפריע (ומפריע) כשאתה עובד עם משקל משמעותי.

עם כל משקל שהוא בין 75 ל90% אני עובד בסדר בפאוורקלין.

וואלה.

עם משקלים שהם למקסימום אני פשוט עושה כל מה שאני יכול להביא את המשקל למעלה וזה עולה לי בטכניקה.

זה כי אתה מוכן להסתפק ב"מקסימום" שהוא 10-15 קילו מתחת למה שהיית עושה עם ביצוע קצת יותר טוב. אין בעיה להחליט שאתה מוכן להסתפק בטכניקה בינונית ולספוג את הירידה במשקלי העבודה, אבל קצת מצחיק לתת את זה בתור דוגמה חיובית כשמדברים על מה לעשות בשביל ללמוד את התרגיל.

עם משקלי בדיחה אתה אפילו לא יכול להרגיש אם אתה עושה נכון או לא כי המשקל יעלה למעלה גם אם תרים אותו עם הזין.

עכשיו שכל אחד יעשה את השיקולים...

עם משקל נמוך אתה יכול ללמוד להכיר את התנוחות שאתה צריך להמצא בה ואת המסלול הנכון של המוט. אתה יכול לעשות את זה לאט ואתה יכול לעצור בנקודות שלא היית יכול אם היית משתמש במשקל. אחרי שהבנת את השלב הזה, אפשר להתחיל להוסיף משקל ומהירות.

עם משקל נמוך אתה יכול ללמוד להכיר את התנוחות שאתה צריך להמצא בה ואת המסלול הנכון של המוט. אתה יכול לעשות את זה לאט ואתה יכול לעצור בנקודות שלא היית יכול אם היית משתמש במשקל. אחרי שהבנת את השלב הזה, אפשר להתחיל להוסיף משקל ומהירות.

למה שתרצה לעצור בנקודות בהן אתה לא יכול כשיש משקל על המוט?

זה עוזר לפעמים בשביל להבין מה קורה בנקודות מסויימות או בשביל לתרגל חלקים מסויימים בתנועה. בסרטון שmoo מצא יש אפילו איזו הדגמה לקטע כזה. באופן אישי אני יכול להעיד שתרגול כניסה מתחת למוט בהנפה (עוד בתקופה שהייתי עושה power snatch) ממצב של מתיחה מלאה ממש עזר לי להבין מה קורה בשלב הזה וללמוד לעשות את זה מהר (או לפחות יותר מהר 😃).

עוד דבר שזה עוזר בו זה להבין את אחד החלקים היותר בעייתיים להבנה/יישום אצל הרבה אנשים - השלב שבו אתה מסובב את עצמך תחת המוט בניגוד למשיכת המוט עליך ממש (הסבר לא מובן בכלל, אבל אתה יודע למה אני מתכוון). לתרגל את השלב הזה ממצב של סיום המשיכה די עוזר, וזה אי אפשר (ואין סיבה בשלב הזה) לעשות עם משקל.

(כן, זאת אותה דוגמה כמו בפוסט הקודם, רק טיפה יותר ספציפית.)

נערך לאחרונה:
אני לא מבין איך זה עוזר. אתה צריך ללמוד לזרוק את המרפקים קדימה אחרי שמשכת. זה שאתה יכול לעשות את זה עם מוט או עם מטאטא, לא אומר שתדע לעשות את זה עם משקל אמיתי בזמן.

נכון. זה לא אומר. אבל זה שאתה לא מבין מה צריך לקרות, כן אומר. לעשות את זה בלי משקל תורם להבנה הזאת (יכול מאוד לעזור גם בתזמון ובמהירות, אבל זה כבר שימוש אחר של עסק). מי שמבין אינטואיטיבית את הדברים ומסתדר בלי זה, סבבה. לרוב האנשים הדברים האלה עוזרים, לפחות ממה שיצא לי לראות ועל עצמי.

ככה עובד העולם גם לימודי נהיגה מתחילים מלימוד תיאוריה ואז נוסעים ממש לאט במגרש חניה ורק לבסוף יוצאים לכביש עם מורה שיש לו דוושת ברקס, אתה לא מתחיל ללמוד לנהוג על במוו ספורטיבית באוטובאן בגרמניה.
אותו הדבר עם הרמת משקולות, גם אם יש לו כח הוא חייב ללמוד את הבסיס עם מקל ורק אז להתחיל להעלות משקלים, התרגול עם מקל לא חייב להיות תנועה מלאה בכל המהירות (כי כמו שכבר אמרתי הוא פשוט לא יודע מה לעשות עם כל המהירות הזאת) אלא זו צריכה להיות תנועה איטית שתאפשר לו לעצור במידת הצורך ולבחון באיזה זויות הוא נמצא ומה צריך לשפר.
ואין דבר כזה לדעת לעשות את התנועה עם משקל אמיתי בזמן, תגדיר משקל אמיתי?
הוא צריך לעבוד על מקל ורק כשזה מצליח לו לעבור למוט וממוט לעבור ל 30 קילו וכך הלאה ואז כשהוא יגיע "למשקל אמיתי" הוא ידע לעשות בדיוק את מה שהוא עושה עם המקל.

לא זכור לי שלמדתי תאוריה לפני שהתחלתי עם שיעורי הנהיגה. וגם לא זכור לי שהתאמנתי במגרש חניה קודם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא זכור לי שלמדתי תאוריה לפני שהתחלתי עם שיעורי הנהיגה. וגם לא זכור לי שהתאמנתי במגרש חניה קודם.

לפעמים זה נראה כאילו אתה ממש נהנה לריב. אתה נתפס לקטנות למרות שאתה מבין את הרעיון הכללי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
טוב קולדפייר כבר הבנו שאתה לא מסכים, לא מסכים עם אף אחד ולגבי שום דבר אז תישאר בדיעותיך ותמשיך להתקטנן על שטויות עם עצמך. אם תשאל שאלה אני אענה לך עליה, אם תעלה נושא מעניין לדיון אני אשמח להגיב אבל להמשיך להתווכח על שטויות אין לי זמן וכח (תקופת מבחנים, מה לעשות).

נכון, אמרתי שלדעתי זה לא יעיל ללמוד את התנועה עם מקל, כי הוא לא שוקל מספיק בשביל לדמות את התנועה הנכונה, כמו שאתה לא יכול ללמוד סקוואט ודדליפט עם מקל. ואתה עברת לדימויים של לימודי נהיגה. אם כבר מדברים על דימויים, אז לימודים עם מקל דומים יותר ללמוד להשתמש במכונית צעצוע על שלט, ואז לעבור לרכב אמיתי.

ניסת פעם לעבוד עם מקל ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית