מה אתה מציע?יש לך את אותו מצב עם חזבאללה והם לא בדיוק מנסים להשמיד אותך. כששני מיליון עזתים חיים בעוני ואתה סוגר אותם, אתה זה שמחזק את החמאס והופך להיות אויב משותף.
לא מזמן כמה ניסו. ירו בכולם. אתה היית יוצא?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה אתה מציע?יש לך את אותו מצב עם חזבאללה והם לא בדיוק מנסים להשמיד אותך. כששני מיליון עזתים חיים בעוני ואתה סוגר אותם, אתה זה שמחזק את החמאס והופך להיות אויב משותף.
לא מזמן כמה ניסו. ירו בכולם. אתה היית יוצא?
החזבאללה לא מנסה להשמיד אותך כרגע משתי סיבות, האחת היא שהוא בבלאגן בסוריה (וכרגע גם אצלו בלבנון) והשנייה היא שהוא פוחד.יש לך את אותו מצב עם חזבאללה והם לא בדיוק מנסים להשמיד אותך. כששני מיליון עזתים חיים בעוני ואתה סוגר אותם, אתה זה שמחזק את החמאס והופך להיות אויב משותף.
החזבאללה לא מנסה להשמיד אותך כרגע משתי סיבות, האחת היא שהוא בבלאגן בסוריה (וכרגע גם אצלו בלבנון) והשנייה היא שהוא פוחד.
יבוא יום והוא יחזור לנסות כי זו המהות שלו.
האזרחים שם שונאים אותך בדיוק כמו שביו"ש שונאים אותך, הם בטוחים ש"גנבת מהם" את האדמות וסתם כי אתה יהודי.
בכל מקרה, המצב הכלכלי בעזה טוב יותר מכמה וכמה מדינות ערב שחמאס לא שולט בהן (כמובן שלא בזכות חמאס, אלא בזכות היותם ארגון רווחה-טרור).
אין מצור על עזה, יש סגר ימי. אם הם רוצים לצאת, שיפנו למצרים.זה לא חשוב, כל מדינה שיש לך גבול איתה לא יוצאת איתך למלחמה כי זה לא משתלם לה כרגע. אין סיבה שהמצב בעזה יהיה שונה. הבעיה כרגע היא שהמלחמה שלהם נראית לגיטימית כי יש עליהם מצור. לא משנה מה המצב בעזה לעומת מדינות אחרות, מה שמשנה הוא שאנחנו משפיעים לרעה על המצב הזה.
אני לא אומר שזה יפתור את כל הבעיות, רק שזה המצב היותר נכון להיות בו.
בוא ספר לי עוד איך לתת לאויב מוצהר שלך את הגזר עזר. תן לי תקדים בהיסטוריה בבקשה.יש סגר ימי ואווירי. תקרא לזה איך שאתה רוצה, אבל עזה לא חופשית מבחינה כלכלית.
גם ביהודה ושומרון אין להם חופשיות מבחינה כלכלית. ישראל מנהלת להם את הכספים. שוב, הם רוצים לצאת? שיפנו למצרים.
בוא ספר לי עוד איך לתת לאויב מוצהר שלך את הגזר עזר. תן לי תקדים בהיסטוריה בבקשה.
אני יכול לספר לך שבריטניה וצרפת היו מאוד מתירניות עם השטויות של היטלר עד ה1 בספטמבר, 1939.
תודה לה' שיש סגר אחרת היה להם עוד נשק כימי להשתמש בו נגדנו.
נסיר את הסגר, אם יהיה שלטון מתון ברצועה.
וזה גם לא סגר, עוברות סחורות במעברים חדשות לבקרים. שלא יבלבלו את הביצים.
זה שהם משתמשים במלט ובתרופות הרדמה בשביל טרור..לא אומר שהם בסגר.
למען האמת לא הבנתי את הנקודה שלך, אתה מתנגד לסגר ימי שבכלל משפיע אולי על הדייגים שלהם?נכון, וזה גרוע ואין לזה קשר ל"רוצים לצאת". מה הנקודה?
למען האמת לא הבנתי את הנקודה שלך, אתה מתנגד לסגר ימי שבכלל משפיע אולי על הדייגים שלהם?
אז אתה רוצה שיבנו עכשיו שדה תעופה שם? לא נראה לי שישראל מוכנה שיהיה שם כזו יד חופשית. אני בטוח שחס ושלום לא תרצה שיהיה לאויב טילים מדויקים או כימים שעלול לגרום להרג והרס רב.סגר ימי ואווירי זה לא משהו ש"אולי משפיע על הדייגים שלהם". זה משפיע על הכלכלה בצורה דרסטית. שמת לב מה קרה כשלא היו טיסות לישראל במשך יומיים?
הגירה מרצון, זה הפתרוןנכון, וזה גרוע ואין לזה קשר ל"רוצים לצאת". מה הנקודה?
בוא ספר לי עוד איך לשלוט באוכלוסיה ששונאת אותך עזר.
אז אתה רוצה שיבנו עכשיו שדה תעופה שם? לא נראה לי שישראל מוכנה שיהיה שם כזו יד חופשית. אני בטוח שחס ושלום לא תרצה שיהיה לאויב טילים מדויקים או כימים שעלול לגרום להרג והרס רב.
מבטיח לך, אחרי שהאבק אחרי המלחמה יתעופף לו. העזתים יחזרו לבתים שלהם וישאלו את עצמם שאלות לא נגדנו אלא נגד מי ששולט בעזה.
מה קשור ה'?"הקפדתי להיות ראשון שאם מישהו ימות – זה יהיה אני"
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/603/551.html?hp=1&cat=875
אלוקים לוקח אליו את הטובים ביותר..
ומה הייתה הלגיטימציה שלהם להלחם ב2005-2007 כשלא היה סגר (סגר, לא מצור, אלה דברים שונים לחלוטין)?זה לא חשוב, כל מדינה שיש לך גבול איתה לא יוצאת איתך למלחמה כי זה לא משתלם לה כרגע. אין סיבה שהמצב בעזה יהיה שונה. הבעיה כרגע היא שהמלחמה שלהם נראית לגיטימית כי יש עליהם מצור. לא משנה מה המצב בעזה לעומת מדינות אחרות, מה שמשנה הוא שאנחנו משפיעים לרעה על המצב הזה.
אני לא אומר שזה יפתור את כל הבעיות, רק שזה המצב היותר נכון להיות בו.
ומה הייתה הלגיטימציה שלהם להלחם ב2005-2007 כשלא היה סגר (סגר, לא מצור, אלה דברים שונים לחלוטין)?
מה הייתה הלגיטימציה של חיזבאללה להלחם ב2006?
אם אני צריך לחיות לפי המצב רוח של איזה טמבל שמאמין בהוקוס פוקוס, אז לפחות שיהיה לי קל יותר לחסל אותו.