צה"ל יוצא למבצע "צוק איתן" ברצועת עזה

• פותח/ת השרשור Stark
  • פורסם בתאריך
יש לך את אותו מצב עם חזבאללה והם לא בדיוק מנסים להשמיד אותך. כששני מיליון עזתים חיים בעוני ואתה סוגר אותם, אתה זה שמחזק את החמאס והופך להיות אויב משותף.

לא מזמן כמה ניסו. ירו בכולם. אתה היית יוצא?
מה אתה מציע?

יש לך את אותו מצב עם חזבאללה והם לא בדיוק מנסים להשמיד אותך. כששני מיליון עזתים חיים בעוני ואתה סוגר אותם, אתה זה שמחזק את החמאס והופך להיות אויב משותף.
החזבאללה לא מנסה להשמיד אותך כרגע משתי סיבות, האחת היא שהוא בבלאגן בסוריה (וכרגע גם אצלו בלבנון) והשנייה היא שהוא פוחד.
יבוא יום והוא יחזור לנסות כי זו המהות שלו.
האזרחים שם שונאים אותך בדיוק כמו שביו"ש שונאים אותך, הם בטוחים ש"גנבת מהם" את האדמות וסתם כי אתה יהודי.

בכל מקרה, המצב הכלכלי בעזה טוב יותר מכמה וכמה מדינות ערב שחמאס לא שולט בהן (כמובן שלא בזכות חמאס, אלא בזכות היותם ארגון רווחה-טרור).

חיזבאללה כרגע מסובך עם דאעש (שיעים נגד סונים-סלפים). שיטהרו אתנית את עצמם כמה שיותר. רווח נקי.

החזבאללה לא מנסה להשמיד אותך כרגע משתי סיבות, האחת היא שהוא בבלאגן בסוריה (וכרגע גם אצלו בלבנון) והשנייה היא שהוא פוחד.
יבוא יום והוא יחזור לנסות כי זו המהות שלו.
האזרחים שם שונאים אותך בדיוק כמו שביו"ש שונאים אותך, הם בטוחים ש"גנבת מהם" את האדמות וסתם כי אתה יהודי.

בכל מקרה, המצב הכלכלי בעזה טוב יותר מכמה וכמה מדינות ערב שחמאס לא שולט בהן (כמובן שלא בזכות חמאס, אלא בזכות היותם ארגון רווחה-טרור).

זה לא חשוב, כל מדינה שיש לך גבול איתה לא יוצאת איתך למלחמה כי זה לא משתלם לה כרגע. אין סיבה שהמצב בעזה יהיה שונה. הבעיה כרגע היא שהמלחמה שלהם נראית לגיטימית כי יש עליהם מצור. לא משנה מה המצב בעזה לעומת מדינות אחרות, מה שמשנה הוא שאנחנו משפיעים לרעה על המצב הזה.
אני לא אומר שזה יפתור את כל הבעיות, רק שזה המצב היותר נכון להיות בו.

זה לא חשוב, כל מדינה שיש לך גבול איתה לא יוצאת איתך למלחמה כי זה לא משתלם לה כרגע. אין סיבה שהמצב בעזה יהיה שונה. הבעיה כרגע היא שהמלחמה שלהם נראית לגיטימית כי יש עליהם מצור. לא משנה מה המצב בעזה לעומת מדינות אחרות, מה שמשנה הוא שאנחנו משפיעים לרעה על המצב הזה.
אין מצור על עזה, יש סגר ימי. אם הם רוצים לצאת, שיפנו למצרים.

יש סגר ימי ואווירי. תקרא לזה איך שאתה רוצה, אבל עזה לא חופשית מבחינה כלכלית.

גם ביהודה ושומרון אין להם חופשיות מבחינה כלכלית. ישראל מנהלת להם את הכספים. שוב, הם רוצים לצאת? שיפנו למצרים.

יש סגר ימי ואווירי. תקרא לזה איך שאתה רוצה, אבל עזה לא חופשית מבחינה כלכלית.
בוא ספר לי עוד איך לתת לאויב מוצהר שלך את הגזר עזר. תן לי תקדים בהיסטוריה בבקשה.
אני יכול לספר לך שבריטניה וצרפת היו מאוד מתירניות עם השטויות של היטלר עד ה1 בספטמבר, 1939.

תודה לה' שיש סגר אחרת היה להם עוד נשק כימי להשתמש בו נגדנו.
נסיר את הסגר, אם יהיה שלטון מתון ברצועה.
וזה גם לא סגר, עוברות סחורות במעברים חדשות לבקרים. שלא יבלבלו את הביצים.
זה שהם משתמשים במלט ובתרופות הרדמה בשביל טרור..לא אומר שהם בסגר.

גם ביהודה ושומרון אין להם חופשיות מבחינה כלכלית. ישראל מנהלת להם את הכספים. שוב, הם רוצים לצאת? שיפנו למצרים.

נכון, וזה גרוע ואין לזה קשר ל"רוצים לצאת". מה הנקודה?
בוא ספר לי עוד איך לתת לאויב מוצהר שלך את הגזר עזר. תן לי תקדים בהיסטוריה בבקשה.
אני יכול לספר לך שבריטניה וצרפת היו מאוד מתירניות עם השטויות של היטלר עד ה1 בספטמבר, 1939.

תודה לה' שיש סגר אחרת היה להם עוד נשק כימי להשתמש בו נגדנו.
נסיר את הסגר, אם יהיה שלטון מתון ברצועה.
וזה גם לא סגר, עוברות סחורות במעברים חדשות לבקרים. שלא יבלבלו את הביצים.
זה שהם משתמשים במלט ובתרופות הרדמה בשביל טרור..לא אומר שהם בסגר.

בוא ספר לי עוד איך לשלוט באוכלוסיה ששונאת אותך עזר.

למען האמת לא הבנתי את הנקודה שלך, אתה מתנגד לסגר ימי שבכלל משפיע אולי על הדייגים שלהם?

סגר ימי ואווירי זה לא משהו ש"אולי משפיע על הדייגים שלהם". זה משפיע על הכלכלה בצורה דרסטית. שמת לב מה קרה כשלא היו טיסות לישראל במשך יומיים?

סגר ימי ואווירי זה לא משהו ש"אולי משפיע על הדייגים שלהם". זה משפיע על הכלכלה בצורה דרסטית. שמת לב מה קרה כשלא היו טיסות לישראל במשך יומיים?
אז אתה רוצה שיבנו עכשיו שדה תעופה שם? לא נראה לי שישראל מוכנה שיהיה שם כזו יד חופשית. אני בטוח שחס ושלום לא תרצה שיהיה לאויב טילים מדויקים או כימים שעלול לגרום להרג והרס רב.

מבטיח לך, אחרי שהאבק אחרי המלחמה יתעופף לו. העזתים יחזרו לבתים שלהם וישאלו את עצמם שאלות לא נגדנו אלא נגד מי ששולט בעזה.

אז אתה רוצה שיבנו עכשיו שדה תעופה שם? לא נראה לי שישראל מוכנה שיהיה שם כזו יד חופשית. אני בטוח שחס ושלום לא תרצה שיהיה לאויב טילים מדויקים או כימים שעלול לגרום להרג והרס רב.

מבטיח לך, אחרי שהאבק אחרי המלחמה יתעופף לו. העזתים יחזרו לבתים שלהם וישאלו את עצמם שאלות לא נגדנו אלא נגד מי ששולט בעזה.

אני מבין את ההתלבטות והפחד, אבל כל עוד המצב הוא שאנחנו סוגרים את עזה מבחינה כלכלית, אנחנו האויב המשותף של החמאס ושאר הפלטסינים שנמצאים במצב שאין להם הרבה מה להפסיד. במצב הזה אנחנו נראה הצד הרע בעיני כל העולם לנצח.

לא בטוח שאתה צודק לגבי מי הם ישאלו שאלות.

"פלסטין" ו"העם הפלסטיני" זה בכל מקרה פיקציה. לא קיימים דברים כאלו.

זאת סתם דרך להקים עוד מדינה ערבית ועל הדרך להרוג אותנו כי כך הקוראן "מצווה".

"הקפדתי להיות ראשון שאם מישהו ימות – זה יהיה אני"
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/603/551.html?hp=1&cat=875

אלוקים לוקח אליו את הטובים ביותר..
מה קשור ה'?
לכל דבר יש לכם תירוץ
אם הוא מת והוא היה בנאדם טוב - אלוהים לוקח את הטובים ביותר
אם הוא מת והוא בנאדם רע - אלוהים שילם לו על זה

ומה הייתה הלגיטימציה שלהם להלחם ב2005-2007 כשלא היה סגר (סגר, לא מצור, אלה דברים שונים לחלוטין)?
מה הייתה הלגיטימציה של חיזבאללה להלחם ב2006?

אם אני צריך לחיות לפי המצב רוח של איזה טמבל שמאמין בהוקוס פוקוס, אז לפחות שיהיה לי קל יותר לחסל אותו.

ומה הייתה הלגיטימציה שלהם להלחם ב2005-2007 כשלא היה סגר (סגר, לא מצור, אלה דברים שונים לחלוטין)?
מה הייתה הלגיטימציה של חיזבאללה להלחם ב2006?

אם אני צריך לחיות לפי המצב רוח של איזה טמבל שמאמין בהוקוס פוקוס, אז לפחות שיהיה לי קל יותר לחסל אותו.

הסגר היה גם לפני 2007. ושוב, לא אמרתי שזה יפתור את הבעיה, אמרתי רק שזה המצב הנכון להיות בו. בדיוק כמו במקרה של חזבאללה, שבו הייתה לישראל לגיטימציה מלאה להלחם בחזרה.

אתה תמיד צריך לחיות לפי מצבי רוח של כל מיני טמבלים שרוצים להלחם. זה התפקיד של הצבא והמדינה - להגן עליך מפני הטמבלים הנ"ל. אבל אל תצפה מהם להיות נחמדים אם אתה מחזיק אותם בביצים 24/7.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית