הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בדיקת טכניקה סקוואט דדליפט

• פותח/ת השרשור MarkTs
  • פורסם בתאריך

MarkTs

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
0
35
0
בסרטון עשיתי 50 קילו סקוואט אבל בגלל שהיה לי קשה מידי הורדתי אחרי זה ל45 קג (כמו שאתם רואים אני לא מצליח ליישר את הגב אלא הוא הולך קדימה מידי, שמתי לב שבסוף הסרטון האיש שעושה סקוואט במכונה עושה עם גב ישר, אתם תבינו אחרי שתצפו בסרטון).
אני אעלה את הזווית מאחורה ביום חמישי כי רק היום ראיתי שרשום שם אתזה.
תעבירו ל0:12 אם קשה לכם לחכות 😛

דדליפט עשיתי 60 קילו עם המוט ונראה לי שעשיתי את זה דיי טוב חוץ מהקטע שאני צריך ליישר את הראש לקו ישר עם הגב.

ב-2 המקרים אתה צריך לטפל בדבר 1: אתה חייב לקחת נשימה עמוקה עם הפה, להכניס אוויר ולקבע את החלק העליון של הגוף שלך כנגד המוט עם המשקל. במקרה של הדלליפט זה מתבטא בכך שתוציא את החזה חזק החוצה כדי למנוע גב מעוקל.

סקוואט:
דבר ראשון עוד לפני שנדבר על הביצוע שלך, אני מציע לך לקנות נעליים עם סוליה שטוחה וקשיחה, אם בא לך נעלי ליפטינג אם לא - נעלי אולסטאר יעשו את העבודה.

העמידה שלך צריכה להיות רחבה יותר לטעמי עם הוצאת כפות הרגליים יותר החוצה - ברמה שתוכל לקחת את הברכיים שלך קדימה והחוצה ותוכל למקם את מרכז הגוף שלך באמצע.
*חשוב מאוד-בעת הירידה תקפיד שהרגליים יצאו החוצה וקדימה שלא יקרה מצב כמו שקורה בסרטון שהברכיים קורסות פנימה.

כמו שאמרתי לפני שאתה יורד עם המוט, קח נשימה עמוקה עם הפה ותשאיר את האוויר בפנים. ברגע שתתחיל לעלות(=במאמץ) תוציא אותו החוצה. בעת העלייה תקפיד לדחוף את הרצפה עם העקבים

עוד דבר שקשה קצת לראות אבל אני מאמין שזה נכון- זה שמיקום המוט על הגוף שלך גבוה מדי. חפש סרטון של מארק ריפטו בשם "bar position" שבו הוא מראה היכן למקם את המוט בעת ביצוע הסקוואט.

• פותח/ת השרשור
ב-2 המקרים אתה צריך לטפל בדבר 1: אתה חייב לקחת נשימה עמוקה עם הפה, להכניס אוויר ולקבע את החלק העליון של הגוף שלך כנגד המוט עם המשקל. במקרה של הדלליפט זה מתבטא בכך שתוציא את החזה חזק החוצה כדי למנוע גב מעוקל.

סקוואט:
דבר ראשון עוד לפני שנדבר על הביצוע שלך, אני מציע לך לקנות נעליים עם סוליה שטוחה וקשיחה, אם בא לך נעלי ליפטינג אם לא - נעלי אולסטאר יעשו את העבודה.

העמידה שלך צריכה להיות רחבה יותר לטעמי עם הוצאת כפות הרגליים יותר החוצה - ברמה שתוכל לקחת את הברכיים שלך קדימה והחוצה ותוכל למקם את מרכז הגוף שלך באמצע.
*חשוב מאוד-בעת הירידה תקפיד שהרגליים יצאו החוצה וקדימה שלא יקרה מצב כמו שקורה בסרטון שהברכיים קורסות פנימה.

כמו שאמרתי לפני שאתה יורד עם המוט, קח נשימה עמוקה עם הפה ותשאיר את האוויר בפנים. ברגע שתתחיל לעלות(=במאמץ) תוציא אותו החוצה. בעת העלייה תקפיד לדחוף את הרצפה עם העקבים

עוד דבר שקשה קצת לראות אבל אני מאמין שזה נכון- זה שמיקום המוט על הגוף שלך גבוה מדי. חפש סרטון של מארק ריפטו בשם "bar position" שבו הוא מראה היכן למקם את המוט בעת ביצוע הסקוואט.
תודה על התגובה 😃
לגבי הנעליים, אני לא יכול לקנות נעליים חדשות כי אין ברשותי כסף לקנות נעליים חדשות וגם כי לא מזמן קניתי נעליים חדשות.
עמידה רחבה והוצאת כפות רגליים יותר החוצה אני אזכור את זה, אבל מה שלא רואים בסרטון זה שאני כן מוציא את הרגליים החוצה ולא פנימה (אני לא יודע איפה רואים את זה, אם תוכל להביא לי שנייה כלשהי מהסרטון אני אשמח)
לפני כל תרגיל אני כן מכניס אוויר ומוציא אותו בעת ההתאמצות, אולי אני לא מכניס מספיק אוויר.
ואני מודע לכך שלא צריך לשים את המוט על הצוואר או קצת מתחתיו אלא יותר על הגב, אבל ברגע שאני מוריד אותו יותר ממה שעכשיו הוא מחליק לי למטה.

סרטון הבדל בין נעלי ליפטינג לבין נעלי ריצה רגילות

העמידה שלך צריכה להיות יותר רחבה וכמו שאמרתי עם כפות רגליים יותר החוצה. כמו שאתה רואה אתה לא יציב עם המשקל ברגע שהטכניקה תהיה טובה יותר ככה תוכל להעלות משקל ללא דאגה.

ברגע שאתה תשים אותו במקום הנכון אתה לא תצטרך לדאוג אם המוט יחליק לך מהסיבה הפשוטה שברגע שתעשה את זה נכון אתה תיצור בגוף מין "מדף" שעליו תוכל להניח את המוט והוא לא יזוז.

• פותח/ת השרשור
סרטון הבדל בין נעלי ליפטינג לבין נעלי ריצה רגילות

העמידה שלך צריכה להיות יותר רחבה וכמו שאמרתי עם כפות רגליים יותר החוצה. כמו שאתה רואה אתה לא יציב עם המשקל ברגע שהטכניקה תהיה טובה יותר ככה תוכל להעלות משקל ללא דאגה.

ברגע שאתה תשים אותו במקום הנכון אתה לא תצטרך לדאוג אם המוט יחליק לך מהסיבה הפשוטה שברגע שתעשה את זה נכון אתה תיצור בגוף מין "מדף" שעליו תוכל להניח את המוט והוא לא יזוז.

אוקיי אני איישם את זה ואקח את זה לתשומת ליבי, תודה על התגובה 😃
ועוד שאלה, אסור לעבור עם הברך את כף הרגל נכון? (אולי אפשר לעבור בקטנה)

אחי אתה עושה סקווט גרוע תסתכל על האיש משמאלך זאת התנועה ותוריד משקל

מה אתה עושה צחוק? משמאולו הבחור עושה סקוואט בסמית משאין...

עשיתי כמה פעמים סקוואט בסמית מאשין וזה ממש לא אותה תנועה..

נכון
מה אתה עושה צחוק? משמאולו הבחור עושה סקוואט בסמית משאין...

עשיתי כמה פעמים סקוואט בסמית מאשין וזה ממש לא אותה תנועה..
גם מי שעושה שם בסמית׳ משין לא עושה נכון בשביל הסמית׳ משין אבל התכוונתי שזאת התנועה בכללי רק עם מוט בלי מכונה
אני יודע שבסמית׳ משין אסור שהברכיים יעברו את האצבעות וצריך להיות ב-90 מעלות לרצפה וכו׳

גם מי שעושה שם בסמית׳ משין לא עושה נכון בשביל הסמית׳ משין אבל התכוונתי שזאת התנועה בכללי רק עם מוט בלי מכונה

שמע אני ראיתי כמה פעמים את הסירטון ואני לא יכול להגיד בוודאות שזאת התנועה כי אני לא מצליח אפילו אם הוא שובר מקביל

• פותח/ת השרשור
אחי אתה עושה סקווט גרוע תסתכל על האיש משמאלך זאת התנועה ותוריד משקל
למה גרוע? אני חושב שאני עושה אותו די בסדר חוץ מהקטע של ליישר יותר את הגב. והורדתי משקל ל45 אח"כ אבל אני כבר כמה 2 אימונים על אותו משקל
שמע אני ראיתי כמה פעמים את הסירטון ואני לא יכול להגיד בוודאות שזאת התנועה כי אני לא מצליח אפילו אם הוא שובר מקביל
אתה מדבר על הזה בסמית' או עליי?

ממליץ *בחום* להחליף את האופן בו אתה מוציא את המוט. לתת צעד אחורה אחרי סט כבד כדי להחזיר את המוט לכלוב זה מתכון לתאונה. אפילו בסרטון רואים שהנחת את המשקל על השן הלא נכונה.
תוציא את המוט ותן צעד אחורה, כשאתה מחזיר - צעד קדימה.

תשים לב טוב בסרטון ששלחת הגב שלך לא מתואם עם שאר הגוף הוא יורד ועולה בשונה מהגוף ובכללי חוץ מהגב התנועה של הרגליים בסדר

• פותח/ת השרשור
ממליץ *בחום* להחליף את האופן בו אתה מוציא את המוט. לתת צעד אחורה אחרי סט כבד כדי להחזיר את המוט לכלוב זה מתכון לתאונה. אפילו בסרטון רואים שהנחת את המשקל על השן הלא נכונה.
תוציא את המוט ותן צעד אחורה, כשאתה מחזיר - צעד קדימה.
אוקיי אקח את זה לתשומת ליבי, תודה
תשים לב טוב בסרטון ששלחת הגב שלך לא מתואם עם שאר הגוף הוא יורד ועולה בשונה מהגוף ובכללי חוץ מהגב התנועה של הרגליים בסדר
אתה מתכוון בסקוואט? שהגב שלי הולך קדימה מידי בעלייה?

כן והתנועה אמורה להיות בחלק אחד ואתה עושה אותה בשני חלקים אתה מרים את הישבן ואז את הגב במקום את שניהם בו זמנית.
פשוט תעבוד על הטכניקה

• פותח/ת השרשור
כן והתנועה אמורה להיות בחלק אחד ואתה עושה אותה בשני חלקים אתה מרים את הישבן ואז את הגב במקום את שניהם בו זמנית.
פשוט תעבוד על הטכניקה
אוקיי אני אעבוד על זה יותר, למרות שאני חושב שזה קורה בגלל שהמשקל כבד לי

אוקיי אני אעבוד על זה יותר, למרות שאני חושב שזה קורה בגלל שהמשקל כבד לי
כן ברור גם אמרתי לך בתגובה קודמת להוריד משקל וגם שאתה עובד על הטכניקה תעבוד עם מוט ריק ואפילו בלי מוט בהתחלה

יש הרבה בעיות, אתה מוציא את המוט הפוך, אתה לא נושם טוב, אתה עם נעלי ריצה ועוד. בדדליפט הסטאפ לא נכון, הגב לא במנח אידיאלי ועוד. בקיצור צריך ללמוד לבצע את התרגילים. יש שתי דרכים עיקריות:
1. לקרוא את הפרק בספר SS וליישם.
2. לקחת מאמן מהתחום שיודע ללמד את התרגיל.

הסקוואט והדדליפט שהעלית זה לא משהו שדורש תיקונים שאפשר לתת דרך האינטרנט, אלא צריך ללמד אותך את התרגילים מהתחלה, כי הם מבוצעים בצורה שגויה. דדליפט אולי אפשר ללמוד מהפורום (תיעזר בחמשת שלבי המשיכה), אבל עדיין האידיאל הוא לקרוא את הפרק בספר SS וליישם ו\או להשתמש במאמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית